Şimdi Ara

DFI ANAKART KULLANMA REHBERİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
0
Favori
17.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: m134

Fsb 320 de takıldım.En fazla kaça çıktınız?Hangi biosları tavsiye edersiniz?

htt yi 2x denediniz mi ?
    yada auto ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: fotifoti

quote:

htt yi 2x denediniz mi ?
    yada auto ?

arkadasim htt nin mantigi nedir mesela ben 260fps 5htt voltaj vermeden yaptim iyimi olmustur
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer Tuğrul

biosları nasıl flashlıyacağız???

WINFLASH ile windows üzerinden rahatlikla bios güncellemesi yapabilirsiniz DIKKAT etmeniz gereken bilgisayar default ayarlarda olsun, Antivirüs programlarini kapatin ve dua edin yükleme sirasinda elektrikler kesilmesin

WINFLASH 'i Aşağidaki linkden indirebilirsiniz.
    http://www.ecsusa.com/downloads/bios/winflash151.exe

Buda WINFLASH ile ilgili bilgilerin bulundugu Acrobat Reader okuma kitabidir.
    http://www.ecsusa.com/downloads/bios/winflash.zip

NASIL YUKLENIR KISACA ANLATACAGIM

PROGRAM AÇILDIGINDA BÖYLE BIR EKRANLAR KARŞILAŞIRSINIZ
    />

''OPEN'' TIKLANIR .
    />

YUKLENECEK OLAN UYGUN BIOS SECILIR SOLDAKI KUTUCUKLARIN HEPSI ISARETLENIR
    />

''UPDATE BIOS NOW'' ILE ISLEM BASLATILIR
    />

''YES'' DIYORUZ YANI KABUL EDIYORUZ.
    />

BIOSUMUZ RESIMDE GORULDUGU GIBI YUKLENMEYE BASLIYOR.
    />

''YES'' DIYEREK SISTEMIN YENIDEN BASLATILMASINI SAGLIYORUZ HAYIRLI OLSUN BIOSUMUZ YUKLENDI.
    />

NOT: Bu bilgiler Sadece Bilgilendirme amaçlidir Sorumluluk Kabul etmem

ALINTI:http://www.ecsusa.com/downloads/winFlash.html

• 250 den sonra 3x htt öneriyorlar. zaten voltaj vermene gerek yok. 300 de bile voltaj vermiypruz
    tam oalrak performansa nasıl bir katkı sağlıyor bilmiyorum.sen 320 de tıkandıysan deneyebileceğin şeylerde biri htt yi düşürmek. yada artık ramler buraya kadar diyor . öneri sadece

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: fotifoti

quote:

htt yi 2x denediniz mi ?
    yada auto ?

arkadasim htt nin mantigi nedir mesela ben 260fps 5htt voltaj vermeden yaptim iyimi olmustur

• Htt yi 1 de yapsam işlemciye çok yüksek voltaj da versem yemiyor.Anakarttan heralde.Çünkü biosları denerken biriyle 321 e çıktım(büyük başarı).
  • Orjinalden alıntı: federaL

biosları nasıl flashlıyacağız???

WINFLASH ile windows üzerinden rahatlikla bios güncellemesi yapabilirsiniz DIKKAT etmeniz gereken bilgisayar default ayarlarda olsun, Antivirüs programlarini kapatin ve dua edin yükleme sirasinda elektrikler kesilmesin

federal kardes acilmiyor bu program neden hata veriyor
  • çok guzel bi çalişma olmuş arkadaşim eline saglik...
  • daha önce de dediiim gibi çok zor bi anakart üzerinde uzmanlaşmak lazım!!!! her yeni bilgi ve deneme için forumları ve siteleri zorluorum ama zamansızlıktan ramlerin mobo üzerinde oc ye tepkisini bile çözemedim
    hala def biosu kullanoırum

bi tek anlamadııım dfi köprüyü nie ekran kartının arkasında kalacak şekilde konumlandırmış deil su soutma bağlamak----pasif hs ve bi çok cooler uymayacakmış gibi duruo...

bi de bilgi editleyim: 2*256mb twinmos aa4t+aadt 2,9v de 1:1 ratio 240fsb 2,5-3-3-7 ama stabil deil
    bu nedenle ram böleni 166 olduunda 280fsb üzerinde stabil olmuo

dier bölenlerde ise ilginç şekilde sorunlu oluo...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Confusion -- 23 Haziran 2005, 15:44:10 >
  • yaw 270-280 fsb lerde htt yi kaç yapıyorsunuz ??? birde mesela 2800 mhz lerde filan chipset voltajını veya LDT voltajını arttırmak gerekiyormu??
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cascada

yaw 270-280 fsb lerde htt yi kaç yapıyorsunuz ??? birde mesela 2800 mhz lerde filan chipset voltajını veya LDT voltajını arttırmak gerekiyormu??

250 den sonra htt 3x yapıyorum, voltaj felan vermiyorum. 322 den yuakrıda çııkamıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: mxnxmnxxx

ARKADAŞLAR YENİ ALDIĞIM DFİ ANAKARTIMIN SES ÇIKIŞINDA SORUN VAR GALİBA BAZEN MÜZİKLERİN SESİ KENDİ KENDİSİNE KISILIYOR VE PARİZİT SESİ DUYULUYOR. ÖYLEKİ MÜZİĞİN SESİ O KADAR DERİNDEN GELİYOKİ DUYULMUYOR. mÜZİĞİ KAPATTIKTAN SONRA DA PARAZİTLİ BİR HIŞIRTI SESİ GELİYO AYNI RADYOLARDAKİ HIŞIRTI GİBİ ŞU AN BEN BUNLARI YAZARKEN GENE YAPTI. BEN SADECE KULAKLIK KULLANIYORUM MİCROFON FALAN TAKILI DEĞİL YANİ.DİĞER GİRİŞLERİN HEPSİ BOŞ.nE YAPABİRİM ARKADAŞLAR. JUMPER AYARLARI İLE FALANMI OYNASAM.ARKADAŞLAR AYNI SORUNU YAŞAYAN VAR MI VARSA NASIL HALLETTİ GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ KARTI GERİ GÖNDERMEYİ DÜŞÜNÜYORUM. YARDIMLARINIZA İHTİYACIM VAR . pcı express sabit 100 mhz de

Aynı sorun bende de var ve çözümü bilmiyorum malesef. Çok sık olmamakla birlikte aynı şeyi ben de yaşıyorum.

• 5v vdimm modunda mosfetleri nasıl soğutmak mantıklıdır?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MilesTeg

quote:

Orjinalden alıntı: mxnxmnxxx

ARKADAŞLAR YENİ ALDIĞIM DFİ ANAKARTIMIN SES ÇIKIŞINDA SORUN VAR GALİBA BAZEN MÜZİKLERİN SESİ KENDİ KENDİSİNE KISILIYOR VE PARİZİT SESİ DUYULUYOR. ÖYLEKİ MÜZİĞİN SESİ O KADAR DERİNDEN GELİYOKİ DUYULMUYOR. mÜZİĞİ KAPATTIKTAN SONRA DA PARAZİTLİ BİR HIŞIRTI SESİ GELİYO AYNI RADYOLARDAKİ HIŞIRTI GİBİ ŞU AN BEN BUNLARI YAZARKEN GENE YAPTI. BEN SADECE KULAKLIK KULLANIYORUM MİCROFON FALAN TAKILI DEĞİL YANİ.DİĞER GİRİŞLERİN HEPSİ BOŞ.nE YAPABİRİM ARKADAŞLAR. JUMPER AYARLARI İLE FALANMI OYNASAM.ARKADAŞLAR AYNI SORUNU YAŞAYAN VAR MI VARSA NASIL HALLETTİ GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ KARTI GERİ GÖNDERMEYİ DÜŞÜNÜYORUM. YARDIMLARINIZA İHTİYACIM VAR . pcı express sabit 100 mhz de

Aynı sorun bende de var ve çözümü bilmiyorum malesef. Çok sık olmamakla birlikte aynı şeyi ben de yaşıyorum.

ben anakartı garantiye yolladım ses modulunu değiştirdiler şu an sorun yok hocam onu oyle kullanma gonder garantiye

• quote:

Orjinalden alıntı: nemesis returned

5v vdimm modunda mosfetleri nasıl soğutmak mantıklıdır?

• quote:

quote:

hava ile..
  • HS üzerine fan dimi
  • evet 80mm den daha ufak bir fanı nylon silikon tabancası ile güzelce iyi bir yere monte edersin.
  • quote:

quote:

vdimm tam olarak ne oluyor,ne işe yarıyor,getirisi götürüsü nedir,niye soğutmak ferekiyor?

bu dördünü istiyorum

merak ettim!!!

bende bilmek istiyorum

• quote:

quote:

quote:

vdimm tam olarak ne oluyor,ne işe yarıyor,getirisi götürüsü nedir,niye soğutmak ferekiyor?

bu dördünü istiyorum

merak ettim!!!

bende bilmek istiyorum

kısaca özetleyeyim. vdimm > ramlere verilen voltaj anlamına geliyor. getirisi yüksek voltaj için üretilmiş çipler, winbond BH-5 BH-6... UTT türü çip kullanan ramler yüksek voltaj ile yüksek mhz lere çıkabiliyor. götürüsü ise voltaja dayanıklı olmayan çipler yüksek voltaj verildiğinde sonuç hüsran olur. kısaca yanma ihtimali yüksek. en son sorun neden soğutmak gerekiyor : çünkü voltaj değeri yükseldikçe çiplerdeki ısı o oranda artar üzerine ramsing veya aktif fan koyularak ısı belli ölçüde düşer. sanırım yeterli olmuştur. saygılar.

• sağol arkadaşım bende 5v diyince farklı bir şey sanmıştım ama o jumperin yerini değiştirince bildiğim kadarıyla 4v veriyo 5v nasıl olcak? bide 5v hangi ram dayanabilirki soğutma bile olsa?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.