Şimdi Ara

DFI ANAKART KULLANMA REHBERİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
0
Favori
17.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: X

Şu linktede tüm ram ayarları (tüm ince ayarlar dahil) var.Boardun ram için bi ton ayarı var.Faydalı olabilir İngilizce ama o kadar da anlaşılır artık

http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=11397

Teşekkürler arkadaşlar herkes bilgilerini paylaşırsa ekleriz yine bu arada

@X onları eklicem biliyorum daha eklenecek var

• Eline sağlık,zaman içinde katkıda bulunmaya çalışırız.
    Sticy olmalı...
  • Çok iyi bir çalışma sticty olmalı
  • eline sağlık ædardo yırttık bundan sonr benden çekceğin var olm...
  • ust konu yapilsin modlar lutfen bi el atin
  • BRAVO BRAVO BRAVO
    Güncel tutulabilirse harika bir rehber ..Muhakkak ki sessiz kalan arkadaşlarda daha fazlası vardır.
    Onları ve biliryazmaz kişilerin tecrübelerini de ekleyebilirsen nefis olur.
    DH de olduğumuz belli olsun..Ellerin dert görmesin..
  • ya ben hynix d43 le 213 den yukarı çıkamıyorum, hangi biosu kursam ki ? 3.10 yüklü
  • Tebrikler,teşkkürler.
  • eline sağlık..

Amma problei kartmış bu yau gözüm korktu :D :D
  • Şimdi kısaca ultra-d modeli için hangi bios versiyonunun yüklemememiz yararımıza olacaktır.?
  • Evet teşekkürümüzü bolca erttikten sonra diğer kullanıcıların paylaşımın yapmasının zamanı artık geldi.
    Hangi bios, nedir bu vid?, nedir bu ltf? bla,bla,bla.
  • Ellerine we klavyene sagl1k sticky olsun bu konu
  • Birazda benden:
    Kaynak:http://www.hardforum.com/showpost.php?p=1027479689&postcount=2

FSB Bus Frequency: the base clock speed for the CPU and HyperTransport link (referred to as HT link from now on). to overclock, you have to bring this number up, unless you have an FX. I will refer to this as the FSB (HTT), because calling it the FSB is.. a misnomer of sorts, and people get angry with me when I call it the HTT cause they get confused with the HT link.

LDT/FSB Frequency Ratio: another term for the HT link multiplier. the final HT link speed = FSB (HTT) * this number. It has virtually no effect on performance, so do not worry about lowering it to get a higher overclock. As a general rule of thumb, you don't want the final HT link speed going over 1000mhz.

LDT Bus Transfer Width: Ignore, leave it at default.

CPU/FSB Frequency Ratio: This is the CPU multiplier. basically, CPU speed = FSB (HTT) * this number. you have the option of setting it anywhere between and including the stock multi and 4x.

PCI eXpress Frequency/AGP Frequency: leave at stock unless you know your board has an issue locking this speed, then set 1mhz above stock.

Cool and Quiet: not recommended for use while overclocking. leave disabled.

CPU VID StartUp Value: Most boards don't have this option, but this is the voltage the board boots at. leave it alone unless you know you need more or less voltage at boot to get the board running, then the board will switch to whatever voltage you have set by the VID control.

CPU VID Control: This is the base CPU voltage.

CPU VID Special Control: Allows for a % increase over the base VID. Final CPU voltage = VID * this value. If left at Auto, CPU voltage = VID

LDT Voltage Control: Determines how much voltage the HT link will receive. You normally won't need to change this value, and some boards don't even have the option. More for debugging/testing purposes than anything

Chip Set Voltage Control: Obvious, controls how much voltage you're giving the chipset. again, you normally won't have to change this.

DRAM Voltage Control: Again, obvious, this changes how much voltage you're pumping through your ram.

• harbiden eline koluna sağlık diyecek bişe bulamdım yani inan
    tek kelime ile harkulade
  • Arkadaslar DFI LANPARTY ULTRA-D için önereceğiniz en son ve sorunsuz bios sürümü hangisidir?
  • 510-2 Kullan ama en mantıklısı elindeki ramlere uygun olanı kullanmak. eğer sorun olursa 3.10 kur..
    quote:

Orjinalden alıntı: seasoul

Arkadaslar DFI LANPARTY ULTRA-D için önereceğiniz en son ve sorunsuz bios sürümü hangisidir?
  • utt ler icin 510-2 yi kullaniyorum sari slotlar sorunsuz...
  • harika eline sağlık
    şimdi bana dfi aldıracaksınız
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.