Şimdi Ara

DFI ANAKART KULLANMA REHBERİ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
0
Favori
17.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • super olmus abi bende ramlerimi sarılara takıyorum 1+3 e yani ama 2.5-3-3-5-7 olarak res atıyorlasr ama tek olarak 1 tanesini 1 slota taktıgımda ikiside 2.5-3-3-5-7 olarak 260 fsp calışıyorlar stabil olarak 2 sini takınca sapıtıyorlar bu neden dir biosdanmidir pm atarmısınız bilen arkadaşlar
  • slm abi sendeki sorun bendede var tccd 2*512 ddr600 adata vitesta ramim var 1. sarı slotta tek olarak stabil sorunsuz 2.slot yani turuncu slotta stabil oldu ama 3.sarı slotta tek takıyom calışmıyor en son turuncu slotta da calışmıyor ama 2 sarı slota veya 2 turuncu slota taktıgımda ramleri dual gosteriyor ama 240 fsp de yaptıgı 2.5-3-3-5-7 olarak 2 si calışmıyor ne oldunu bilen varmı.bide 2.60 yazıyor dram voltage ama biosta 2.69 yazıyor 2.70 ayarlıyom 2.79 yazıyor bu normalmi yoksa bende bi şemi var 2.79 da zaten kafayı yiyor ama tek olarak rami 2.5-3-3-5-7 olarak 260 fsp 280 fsp goruyor 2sini takınca kafayı yıyıor 240 fsp de 2.5-3-3-5-7 1t timing de prıme 04 de 4 5 sanıye içinde hata veriyor tek olarak takınca hata yok kafayı yıcem yahu
  • dostum zaten 3. ve 4. slotlarda ramler tek çalışmıyor.aynı renkteki slotlara çiftler şeklinde takıcaksın.yani bi seferde ya turuncuların yada sarıların hepsini doldurucaksın.aynı renklere takınca zaten dual oluyor.Ramlerini tek tek ilk turuncu slota tak ve ikisininde maksimum kaç mhz yapığını bul.belki biri diğeri kadar overclock olmadığı için 240ı geçemiyosundur.Yada güç kaynağın yetmiyor olabilir.Bizim bi arkadaştada olmuştu dandik feel hurricane psu su vardı tek ram takınca baya bi oc oluyodu işlemci ikinisini takınca gram gitmiyodu
  • yok dostum ramleri tek takıp sırayla ikisinide deniyceksin.
  • Birşey soracam ram leri tek olarak alttaki slotlara taksak açılmaz mı? çünkü tek olarak üstteki slotlara takınca açılıyor ama allttakilere gelince ötüyor ben anakarttan şüpheleniyorum acaba arızalı mı?
  • Galiba benim mavi ekran hatalarm anakart yüzünden ram değil bana bu konuda yardım edebilecek var mı?Bios 6.23 kurulu anakart üstünde gelen bios ile default da da mavi ekran veriyordu ama şu an mavi ekran yok oc yapmaya korkuyorum yine mavi ekranı görüp reseti yiiyince çıldırırrım....
  • beyler dfi anakartlara 4 ram birden takamazmıyız 2 si crosair 2 si kingston 2 şerleş ddr 400 512 mesela
  • alkolikcihan takarsın
  • elerine saglık kardeş cok güzel calışma olmuş benim bir sorum olack benim remlerim twinx xms 3200 pro
    bu remler tccd olması lazım dediler bana forumdanda bikac arkadaş heo tccd denildi ben 623-3 biosu nu attım remleri 255mhz den yukarı cıkaramadım işmci 300fsb httx3 carpan x9 remleri 2,5 -3-3-6 veya 2,5 4-3-8veya 2.5-4-3-6 veya 2.5-4-4-8 de ve 2,5-3-3-7 denedim 300mhzyapmıyor windovs acacacakken mavi ekran veriyor 3-4-4-8 olrak işlemci 312fsb httx3 capran x9 1.6 v ile 255 mhz de remler ancak bana öneriniz ne olur arkadaşlar ben bu remlerenasıl 300mhz yaprtırabilirim bana bunun bi yolunu izahını sunarsanız memnun olurum şimdiden teşekkürler yukardaki arkadaşların sorunları bendede aynı var mavi ekran bende remler turucu slaotlarda takılıve dual görüyor bana bi yardım lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dargmen -- 18 Haziran 2006; 12:01:36 >

• yokmu önerisi olacak arkadaşlar lütfen bi yardım edin şunlara 255 mhz de cakıldılar 3-4-4-8 ile ancak bu timnglerde ama tam ince ayr lazım zanediyorum onu bana anlata bilecek varmı teşekkeürler önerilerinizi bekliyorum
  • Arkadaşlar bu DFI anakartlarda fan hız kontrol olayı nasıl oluyor bilebilen var mı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: AM2

Arkadaşlar bu DFI anakartlarda fan hız kontrol olayı nasıl oluyor bilebilen var mı ?

smartguardianda option kısmında bulabilirsin
  • Hepten unutulmuş dfi rehberimiz.Galiba artık herkes ustası oldu dfi nin.neyse ben bişeyler sorıyımda canlansın biraz konu.Dfi LanParty UT NF4 Ultra-D var çoğumuzda bendede olduğu gibi.malum raid 5 desteği yok bizim anakartların.yani ben sitesinde kutusunda falan öyle bi ibare görmedim.raid 0 raid 1 ve jbod var.neyse sadede geliyim yeter uzattığım.şimdi en son biosu yüklü.nv raid rom versiyonu 5.50 . bunda raid 5 te var.gerçi önceki versiyonlarında raid denemişliğimde yok ve o zaman olup olmadığınıda bilmiyorum.neyse ben denedim.raid array yaptım.ama bi türlü windows yükleyip açamadım.bende raid 0 da o kadar sorunsuz olmadığı için emin olamıyorum.arkadaşlar var mı raid 5 i bu anakartta deneyipte başarıyla uygulayan ?yoksa silicon imageli anakartlar düşünülerek mi eklenmiş raid romuna ve bizde olmadığı için yalandan duruyo orda?
  • Hacım eline sağlık çalışma güzel...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Solu

865pe Hocam saol sanırım sorunu çözdüm

Bu topic i izleyerek XtremeSystemsdeki kakaroto nun TCCD rehberinde ufak bi ayrıntı benim sorunu ortaya çıkardı...
    Sandiego ve TCCD defult ayarlarda bazen uyumsuzluk gösterebiliyormuş onun için Drive ve Data strenght leri ayarlamak gerekiyormuş ve ayrıca DQS değerinide 128 e düşürmek ve Bank interleave modus üde disable yapmak gerekiyormuş...

Şu anda sistem gayet stabil ve tüm Memtest leride geçti.

Valla bios ver. una bakacak zaman bile olmadı ama oc işine iyice dalınca herşeyi detaylı bi şekilde yapacam inşallah...

dostum drive ve data myhabbetinde neyi neye göre ve kaça ayarlıyorsun ben xtreme de bulamadım o konuyu!!

gayet stabil oldu demişsin sevindim..

tam olarak hangi yolu izledin?

• quote:

Orjinalden alıntı: Ozan Baseski

Solu, o dediğin ayarlar sadece San Diegolar için geçerli değil. Bendeki clawhammer fx55 için de o ince ayarları yapmak gerekiyor. O ayarları yapmadan geil one s ramlerim 2.5-3-3-6 zamanlamalarda 275 mhz'i geçemiyordu. Sonrasında şimdi aynı zamanlamalar ile 300mhz yapıyorlar.

ozan o ayarladan bahsedebilirmiiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: InTerCeptor

quote:

Orjinalden alıntı: Ozan Baseski

Solu, o dediğin ayarlar sadece San Diegolar için geçerli değil. Bendeki clawhammer fx55 için de o ince ayarları yapmak gerekiyor. O ayarları yapmadan geil one s ramlerim 2.5-3-3-6 zamanlamalarda 275 mhz'i geçemiyordu. Sonrasında şimdi aynı zamanlamalar ile 300mhz yapıyorlar.

ozan o ayarladan bahsedebilirmiiniz?

• bekliyoruz

quote:

Orjinalden alıntı: InTerCeptor

quote:

Orjinalden alıntı: Solu

865pe Hocam saol sanırım sorunu çözdüm

Bu topic i izleyerek XtremeSystemsdeki kakaroto nun TCCD rehberinde ufak bi ayrıntı benim sorunu ortaya çıkardı...
    Sandiego ve TCCD defult ayarlarda bazen uyumsuzluk gösterebiliyormuş onun için Drive ve Data strenght leri ayarlamak gerekiyormuş ve ayrıca DQS değerinide 128 e düşürmek ve Bank interleave modus üde disable yapmak gerekiyormuş...

Şu anda sistem gayet stabil ve tüm Memtest leride geçti.

Valla bios ver. una bakacak zaman bile olmadı ama oc işine iyice dalınca herşeyi detaylı bi şekilde yapacam inşallah...

dostum drive ve data myhabbetinde neyi neye göre ve kaça ayarlıyorsun ben xtreme de bulamadım o konuyu!!

gayet stabil oldu demişsin sevindim..

tam olarak hangi yolu izledin?

• arkadaşlar sistemim imzamda bi tane kngstone 512 cl3 ve twimos 512 cl2.5 ram var kngstn u 1gb ram olsun diye taktım idareten benim anlmadığım 2ramde ddr400 fakat mobo 333 çalıştırıyor biostan 200mhz e alıyorum 400 çalışıyor ok fakat oyunlarda kitleniyor timing mobo 2.5-3-3-7 yapıyor ben onlarıda yüksettim 3-3-3-8 yaptım olmadı fakat tek çalıştıklarında ddr400 olarak çalşıyorlar

nanya çipli kngstn
    m-tec çipli twinmos

bu dfi ram konusunda kıl bi board sanki 2*512 dual kngstn denedim oyunlarda atma vs felan yapıyo çipi kingstn
  • farklı çipler sorun yaratabilir kesin yaratır diye bi şey yok ama oluyofarklı ram takmadan önce 15 dakika resetleyin biosu
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.