Şimdi Ara

### DFI LANPARTY DK P45 T2RS PLUS Bios update sorunu ###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler kafayı yemek üzereyim bios update yapmaya çalışıyorum ama benim anakartım için olan biosu bir türlü kabul etmiyor. Nasıl aşıcam bu sorunu?

### DFI LANPARTY DK P45 T2RS PLUS Bios update sorunu ###

• D45PDA03 mü yüklemek istediğin?
    Linki olması lazım satıcısında, isteyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEO_DRACULA -- 12 Ocak 2009; 2:47:53 >
  • Bios doğru DFI'ın kendi sitesinden indirdim ama kabul etmiyor bir türlü
  • aynı sorunu c-timi nickli ibrahim kardeşimde yaşadı geçen gün. win flash ile bir türlü bios update yapılmıyordu. geçen akşam beraberce flash disk yardımı ile sorunu çözdük ve normale döndü. kısacası flash disk yardımı ile hallediceksin. daha sonra win flashta normale dönüyor
  • Buda Nasıl Yapılacağına İlişkin Resimli Anlatımı.

http://tw.dficlub.com/tw/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=1837&forum=27&post_id=6679#forumpost6679

Hp Usb Disk Storage Format Programı ve Usb DEn Başlangıç İçin Gerekli Dosyalar Konuda Link Olarak Verilmiş ORdan İndirebilirsin. Bios Klasörü İçinden Çıkan dosyaların üçünüde atıyosun diskin içine ve update işlemi otomatik olarak açılışta yapılıyor

• Uğraştıracak yani
    Teşekkür ederim Freeman akşam eve gider gitmez hemen deneyeyim
  • malesef bi 15 dk kadar ugraşırsın sanırım. bende böyle bir sorun olmamıştı. çok rahat bi şekilde update işlemini halletmiştim. Nette araştırma yapınca yabancı forumlardada bir konu gördük. Biraz Kaprisli Ama Güzel Kart. Güle Güle Kullan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 ve Asus P5K-SE ile overclock
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Olum Lütfü bak bir tek numune ben değilmişim
    geçmiş olsun kardeş
  • Sağol C-TİMİ ama ben numune değilim kabullenemem
    5 dk da yaptım bios update'i ama sonra makina açılmadı felan dıt dıt dıt dıt ötmeye başladı yusuf yusuf çektim bi an
  • beyler selam,

Bende bios update yapmaya çalışıyorum ama usb den boot olmuyo :S Hp Usb Disk Storage programı ile usb yi bootable yaptım ama olmuyor yinede

Yardımcı olabilecek var ım? Neyi yanlış yapıoyorum acaba :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b_Lu_E -- 17 Mart 2009; 21:03:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: b_Lu_E

beyler selma,

Bende bios update yapmaya çalışıyorum ama usb den boot olmuyo :S Hp Usb Disk Storage programı ile usb yi bootable yaptım ama olmuyor yinede

Hacı sana tavsiyem hiren boot cd'ile bootable cd yaz sonra flash diskine fat32 formatı at bios zipten çıkart flasha at bios'tan flash diskini hdd emulasyonu yap hiren boot cd ile boot et File Managers altından herhangi bi utility seç ben Volkov Commander'le yapıyorum flash diskin büyük ihtimal c: gözükür AUTOEXEC.bat enter'la otomatik biosun güncellenir.
  • biostan hangi seçeneği seçeceğiz usb-fdd usb-hdd vs birşeyler yazıyor.ayarı ayrıntılı söyleyecek yok mu
  • quote:

Orjinalden alıntı: seffa

biostan hangi seçeneği seçeceğiz usb-fdd usb-hdd vs birşeyler yazıyor.ayarı ayrıntılı söyleyecek yok mu

usb hdd seçeceksiniz.
  • hp usb disk storage programıyla flash diski formatlarken sistem dosyalarının yolunu belirtmen lazım .... onları bende zor bulmuştum ... elinde yoksa ftp ye yükler link veririm.... sistem dosyalarını yükledikten sonra biosdan 1. boot seçeneğini flash diski göstermen lazım ... zaten flash disk takılıyken biosda marka ve modelini görürsün ..kingston v.s gibi ... usb hdd yerine onu 1. bootable device yapman lazım....
  • quote:

Orjinalden alıntı: r_a_z_o_r

quote:

Orjinalden alıntı: b_Lu_E

beyler selam,

Hacı sana tavsiyem hiren boot cd'ile bootable cd yaz sonra flash diskine fat32 formatı at bios zipten çıkart flasha at bios'tan flash diskini hdd emulasyonu yap hiren boot cd ile boot et File Managers altından herhangi bi utility seç ben Volkov Commander'le yapıyorum flash diskin büyük ihtimal c: gözükür AUTOEXEC.bat enter'la otomatik biosun güncellenir.

flashla hallettim hdd boot priority i ayarlamayı unutmuşum :D orda usbyi gösterdim oldu hemen bburaya yazdıktan sonra..

Ya o değilde ben bu anakartta ramlerimi 1066mhzde çalıştıramadım ocz reaper pc2-8500 2*2gb, timingler 5-5-5-15, dram volt. 2.1 olmuyor olmuyor, vista bile açılmıyor :S

edit: 2.194V ile 1066mhz te açabildim sistemi en sonunda :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b_Lu_E -- 17 Mart 2009; 22:14:36 >

• kardeş bu format programını bi yerden buluruz,yeni biosuda buluruz,ama şu sözünü anlamadım ;;; Bios Klasörü İçinden Çıkan dosyaların üçünüde atıyosun diskin içine ve update işlemi otomatik olarak açılışta yapılıyor
    bi şöyle toparlayıp anlatıwersen adamlar kore diliyle yazmış be hacıabi

quote:

Orjinalden alıntı: FREEMAN

Buda Nasıl Yapılacağına İlişkin Resimli Anlatımı.

http://tw.dficlub.com/tw/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=1837&forum=27&post_id=6679#forumpost6679

Hp Usb Disk Storage Format Programı ve Usb DEn Başlangıç İçin Gerekli Dosyalar Konuda Link Olarak Verilmiş ORdan İndirebilirsin. Bios Klasörü İçinden Çıkan dosyaların üçünüde atıyosun diskin içine ve update işlemi otomatik olarak açılışta yapılıyor

alıntının üstüne yazmışız :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melchiah1978 -- 28 Nisan 2009; 19:00:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: evrren

hp usb disk storage programıyla flash diski formatlarken sistem dosyalarının yolunu belirtmen lazım .... onları bende zor bulmuştum ... elinde yoksa ftp ye yükler link veririm.... sistem dosyalarını yükledikten sonra biosdan 1. boot seçeneğini flash diski göstermen lazım ... zaten flash disk takılıyken biosda marka ve modelini görürsün ..kingston v.s gibi ... usb hdd yerine onu 1. bootable device yapman lazım....

sistem dosyasıda ne oluyor yav. bende update yapıcam ama eksik bişey kalmasın.

edit: dficlub sitesinde dos.zip diye bi dosya var. adamın hp programından gösterdiği dos klasörü o mu?

2. edit: bios update'i sorunsuz bi şekilde yaptım. 4gb 1066 ram var. update yapmadan önce 32 bit xp'de 3.25 görünen ram 3 gb görünmeye başladı. bi hatamı var acaba? birde bios menüsüne 333/1066 ram seçeneği geldi ancak ram'ler 1066 görünmüyo biosta, 851 görünüyor. bunu 1066 yapmak için nereyi değiştirmem gerek?(corsair dominator 2x2 1066)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silver Shadow -- 30 Nisan 2009; 14:36:35 >

• walla aynı sorunn bende de olmuştu. fdd ile hallettim. fdd için olan biosu indirip boş disket takıyosunuz ve çalıştırıyosunuz diskete tüm herşeyi yüklüyo. ondan sonra pc yi fdd ile başlatıyosunuz gerisini o yapıyo fazla uğraşmaya gerek yok.
  • dün mal gibi gittim karta yanlıs bios yukledim... ama suc bende değil dfi siteye direkt olarak plus modelinin biosunu atmamış... biraz siteyi kurcalayınca çıkıyor.. neyse biosu kurdum bide baktım bizim jmicron yok ayarlarda.. sistem hdd yi görmez oldu... hemen siteye girdim kurcaladım iyice.. plus modelinin biosu buldum kurdum... geri geldi jmicron... ama kartı elime aldım diye çok karotum valla... neyse hallettim sonucta. bence doğru biosile denenirse winflash calısır sitedeki bu karta hakkaten uyumsuz

bu arada kartta 2 tane raid denetleyici var... ben suan jmicron kullanıyorum.. ama intelde var hangisini kullanmamı önerirsiniz .. saygılar
  • bu arada DFI LANPARTY DK P45 T2RS PLUS ı daha 2 gun once aldım... kart hakkında birkaç yorum yapayım...

öncelikle fiyatı ile suanda alınabilecek performansına göre en uygun kart kesinlikle bu

elimde e6300 , 2*2 şekilinde de kington 800mhz ram var... ramler KVR800D2N62G ..... eski anakartım sizlere ömür... kendi capında oc kralı gigabyte 965p ds3 tü ve bir türlü görüntüyü getiremedim... banyodan cıkınca üstüne su damlama ihtimalinden korkuyorum... neyse ...

eskiden elimdeki işlemciyi 3.0 da 430fsb ile calıstırıyordum... 450-460 gibi fsb lerdede calısma olanağım olsada pek stabil değildi... ama dk p45 ile suan 500fsb de calıstırıyorum ve gayet satabil gözükmekte... kesin sonucu değişme olursa buraya yazarım zaten...

ramlere 2.2v verdim işlemciyede 1.37.... makinayı direk 500fsb de actım ve banamısın demedi... ilk basta pek oc yapamadım.. bunun nedeni ramleri 400/800 şeklinde tam 1000ghz ye ayarlamamdı... ama değiştirdim 333\1001 gibi i değer yaptım ve goruntu tak diye geldi... ve eminim daha yolu var işlemcinin hani 3.8 görücem gibi duruyor... daha voltajlara yuklenmedim sınırları çizmedim bile... ramler beni kısıtlar elimde 1066 mhz ler olsaydı stok sogutma rekorunu bile kırarbilirim kart ban o derece guven verdi zaten fsb rekoru kırmıs bi anakart... anakartı kesinlikle herkese önerebilirim...

bu arada eski anakartımda jmicron raid denetleyicisi vardı... bunda hem intel hem jmicron var istediğinizi kullanabiliyorsunuz... elimdeki verileride kurtardım sadece intel olsa çoktan gitmişti verilerim ayrıca kartın üstündeki diag kod ledi mükemmel bişey... aletteki sorunu neden acılmadığını filan direk anlayabiliyorsunuz.. ona göre mudahale mümkün oluyor...

oc için daha iyisini gormedim... biostan advanced moda geçince acayip ayarlarla bas basa kalıyorsunuz... zaten kartın dayanımı super bide bu ayarlar var... rekor kırmasına sasmamalı.. oc yi hobi için yapanlar kesinlikle bu menuye sahip bi model secmeli...

ama çok büyük bir - tarafı var.... alet ram seçiyor dostlar.. elimdeki ramleri eski kartta farklı markalarla bile dual channel çalıstırabilirken artık 1-1 ramleri bile dual çalıştıramadım... elimdeki bütün ramleri denememe rağmen olmadı.... alırken 2 kere düşünün dual yapabileceğinizden emin olun sonra alın...

2.ci bir kötü yan ise sanırım cf yaparken pciex slotları 16x olmuyor.. biri 8x te kalıyor deneme sansım olmadı ama arastırmalarım o yonde bilgi verdi....

neyse.. karttan suan çok memnunum ama fikrim değişirse buraya yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAVMAN -- 31 Ağustos 2009; 5:09:45 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.