Şimdi Ara

DFI P35 TR2S'de açılış ile ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

DFI LP DK P35 TR2S anakarta ve E7200 işlemciye sahibim. FSB hızını normal değerin (266MHz) üstüne çıkarttığımda şöyle bir sorunla karşılaşıyorum.
    Sistemi açtığımda, önce güç geliyor sonra gidiyor, sonra normal açılış başlıyor. Sistemin stabilitesi ile ilgili bir sorun yok. Voltaj vermeden 340x9,5'a kadar çıktım, ama başta böle bir durum var. Bu normal bir durummu yoksa anakartımda mı bir sorun var? Yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

Bi de BIOS'daki sıcaklık değerleri ile Smart Guardian'daki sıcaklıklar birbirinden farklı. Örneğin Smart Guardian'da "Chipset" sıcaklığı olarak geçen şey BIOS'da "PWM Area Temp" olarak geçiyor. Smart Guardian'da "System" olarak geçen şey ise BIOS'da "Chipset".

Kafam bayağ bi karıştı anlayacağınız, yardım edebilirseniz çok sevinirim.

• hocam çoğu anakartta o oluyor bios reset ile düzeliyor fakat sonra hız aştırma yaptığınız zaman aynı şey tekrar başlıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

hocam çoğu anakartta o oluyor bios reset ile düzeliyor fakat sonra hız aştırma yaptığınız zaman aynı şey tekrar başlıyor

Merak edilecek bişey yok zaman.

Peki sıcaklıkla ilgili soruna bir çözüm var mı?. Mesela Smart Guardian'da "Chipset" sıcaklığı bazen 55'i geçip 60'a geliyor. Ama BIOS'u açtığımda yüksek olan sıcaklık "PWM Area" sıcaklığı. Sizde de DFI anakart olduğundan soruyorum, şimdi hangi sıcaklık yüksek ben de?
  • dfi anakartlarda diğer anakartlarda bulunmayan pwm sıcaklık kontrol sensörü bulunuyor bunu programın şaşırması çok doğal hocam, everest sorun çıkarmıyor
  • bahsettiğin voltaj gidip gelmesi p35 chipsetlerde özellikle elektrik kesilip geldiyse,psu dan power ı kaptıp açtıysan veya oc ile uğraştığında(özellikle yüksek değerler seçildiğinde)oluşan gayet doğal karşıladığımız bir durum için rahat olsun OErdem in dediği gibi en iyi alternatif everest ultimate tir buradaki sıcaklıklar gerçeğe en yakın sonuçlardır.
  • Ayn durum bende de var

PSU'yu arkadaki anahtardan kapatayım veya fişten çekeyim veya OC yapayım aynı durum söz konusu oluyor

• Çok teşekkürler yardımlarınız için.
    Ancak sıcaklık konusuna halen kafam takıldı. Başka bir program sıcaklığı farklı gösterse Everest'e güvenecem de, BIOS farklı gösterince garibime gidiyor.

Hazır konu açılmışken bir soru daha sorayım.

E7200 işlemcinin günlük kullanım için tavsiye edilen maksimum voltajı ve sıcaklığı aşağı yukarı nedir. Bi de Everest'de sıcaklık olarak CPU değerini mi almak gerekir yoksa Core#1 ve Core #2 değerlerini mi? Aralarında bayağ bir fark var da, CPU 30 derecedeyken Corelar 50'lerde filan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • core ısısı işlemci çekirdeğindeki sıcaklık değerini cpu ısısı ise işlemci yüzeyindeki sıcaklık değerini ifade eder ben her zaman core(işlemci çekirdeği)ısıyı dikkate alırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 8 Eylül 2008; 14:00:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.