Şimdi Ara

<<DFI SLI-DRchipset ve Omlet Sefası :-)>> (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: fenomenhaa

quote:

Orjinalden alıntı: MAG

@fenomenhaa

kardeş senin oda sıcaklığın kaç?
    chipset nasıl 25 derece oluyor hemde tam yükte?
    sanırım bu resim kış mevsiminden kalma.

Suyla bu değerler normal chipsette blok var pencerede 14lük streamliner var pwmde bu şekilde dizginlenio(gerçi venüs daha serin çalışıo) şuan bakıorm bu sıcakta 29-30 derece oda sıcaklığı chipset 28 derece..

eğer buz falan atmazsan,
    yani hepimizin kullandığı su soğutmalardansa,
    oda sıcaklığının altına inmemesi gerekir.

edit: waterbox ise tamam sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAG -- 29 Mayıs 2006; 19:15:50 >

• waterbox abi bu gaz destekli su soğutmabu arada fiyat hakkında konuşuruz tüm nvidia nb lerine uyumludur diğerlerini denemedim fakat deneyebilirim almayi dusunurseniz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: @yKuN

waterbox abi bu gaz destekli su soğutmabu arada fiyat hakkında konuşuruz tüm nvidia nb lerine uyumludur diğerlerini denemedim fakat deneyebilirim almayi dusunurseniz...

PM var

• pm in cevaplandı...
  •  <<DFI SLI-DRchipset ve Omlet Sefası :-)>>

<<DFI SLI-DRchipset ve Omlet Sefası :-)>>

Buda havalar biraz ılıkken aldığım bir SS , cpu sıcaklığından bellidir havanın ılık olduğu , fan ninja , kasa stacker di

Fan bana bir 9800pro üzerinde gelmişti , satılan biryer olup olmadığını bilmiyorum gerçekten. @wwwengin de aynı fanı uyguladı ama anakart üzerindeki komponentler yüzünden oturmadı onunki NB nin üzerine , ben şuanda çok memnunum , en azından sessiz ve performanslı . Şuanda sıcaklık 38C civarında , CM stacker imi sattım Blower fan ın faydası da çok tabi

• @BAHADIR_BADO bu fanı benim alıp tam cuk diye takmam ihtimal olacak....@wwwengin tam olarak otutturamadığına göre benim karta oturması garanti olmayacak
  • Yahu bu DFInin yaptığını Çorumlu yapmaz abi ya. Nedir bu milletin chipsetten çektiği. İnadına mı yapmışlar ne? Bir de ısındıkça ısınıyor, hem kel hem fodul.
    Madem vganın tam kıçına koydun yongayı bari adam akıllı bir soğutucu yap bre çekik gözlü, ablak suratlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavus78 -- 30 Mayıs 2006; 0:06:52 >
  • Aynı sorun bende de varFanı yavaşlatıyorum ısı artıyor,fanı arttırıyorum ses artıyor.Bu ne biçim fan kardeşim.Birde tam ekran kartının altında kalıyorBu olaya nasıl bir çözüm bulacağız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawyerzzz -- 30 Mayıs 2006; 0:37:18 >
  • çözüm yukarda.Şaka bi yana yaz geldi böyle daha çok topic görecez arkadaşlar anlatış 80-120lik bi fan üfletin o bölgeye veya bi wb takın oraya..Başka çözüm yok..Bende taktım bir ara titanın vantecn vga soğutcusunu stok fanda daha ii ama çokta fark olmuo..
  • DFI'ın resmi forumlarında vatandaşın bir tanesi bu şeklde pasif soğutucu uygulamış anakarta.Bu pasif soğutucudan Türkiye'de var mı?Soğutucuyu iki yana ayırmış baba

• Bundan var zalmanın pasif soğutucusu bu bunun yerine coolermastıırn bi Nb hsf si var o daha ii bence cpu soğutucusu gibi biraz
  • Arkadaşlar DFI olupta chipseti harici bir sogutucuyla soğutan yok mu yawww
    Nasıl bir çözüm bulacağız anlamadım gitti....
    Anlasılan bu gidişle WATERBOX veya Su Soğutma alacam gibi.....

Yukarıdaki linktekileri hala kullanan cıkmadı yaaaa

DFI gibi bir markayı Chipset rezilliğinden dolayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinGo -- 30 Mayıs 2006; 12:06:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: lawyerzzz

DFI'ın resmi forumlarında vatandaşın bir tanesi bu şeklde pasif soğutucu uygulamış anakarta.Bu pasif soğutucudan Türkiye'de var mı?Soğutucuyu iki yana ayırmış baba

acaba böyle bir soğutucu nereye kadar soğutabilir ki bana pek de performans sağlayacak gibi gelmedi

• quote:

Orjinalden alıntı: WinGo

quote:

DFI'ın resmi forumlarında vatandaşın bir tanesi bu şeklde pasif soğutucu uygulamış anakarta.Bu pasif soğutucudan Türkiye'de var mı?Soğutucuyu iki yana ayırmış baba

acaba böyle bir soğutucu nereye kadar soğutabilir ki bana pek de performans sağlayacak gibi gelmedi

Bir fan üflettikten sonra niye işe yaramasın ki? sonuçta sadece yamultulmuş bir soğutucu. hava kanlları da açık durumda, yani hava geçişinde de engel yok...

• quote:

quote:

Biraz daha düzgün eğilseydi olabilirdi kanallar arası eşit mesafe bide mümkün olduğunca ekran kartından uzak ısıtmasın meleti
    gitmiş güzelim zalman

• quote:

Orjinalden alıntı: ~WELi~

yapacağın tek şey eğer kasanda iki adet(genelde arka tarafa kasanın sıcak havasını dışarıya üflerler-3000rpm civarı dönerler) egzoz fan varsa ya da fazladan fanın varsa bu fanı tam anakartın çipsetine üfleyecek şekilde koy(tercihen hdd üstü daha kolaydır).Bunu yapınca en az bi 5 derece fark olduğunu göreceksin...

Bu teknik benim tarafından test edilmiş ve onaylanmıştır

Al işte senin tezi çürüttüm
    Chipset üzerine doğru üfleyen fanı cıkardım ve sonuç
    Diğer fotoda beklemede 52-53 olan chipset şimdi sonuç ortada oda sıcaklığı da düne göre aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinGo -- 30 Mayıs 2006; 12:27:50 >

• arkadaşlar kasanın önüne bi fan koyun,
    chipset hizasında tam ona doğru üfleyen,
    ısı sorununuz ortadan kalkar,
    bende chipset sıcaklığı şu an 41 derece ve fan 3800 devirde yani ses de yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MAG

arkadaşlar kasanın önüne bi fan koyun,
    chipset hizasında tam ona doğru üfleyen,
    ısı sorununuz ortadan kalkar,
    bende chipset sıcaklığı şu an 41 derece ve fan 3800 devirde yani ses de yok.

Gece açtım fanı elime aldım ama tam yerleştirecem ama kasa içi kaplo karmaşasından canımı sıktı takmadım...1-2 gün içinde takacam
  • quote:

Ne alaka demeyin bu gidişle chipsette omlet sefası yapacam gibi
    İki tane chipset soğutucu arasında kaldım...
    Veya başka bir chipset soğutucusu da olabilir.
    O da olmadı su soğutma veya waterbox mu alsam sizin tavsiyeniz ne...

Bu performansı daha az ama sessiz
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=K0220
    Bu da daha performanslı ama biraz sesli
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1225&productid=bd700680

Bu iki soğutucunun DFI uyumluluğunu bilen varmı?

Chipset Sıcaklığı Beklemede:52C
    İşlemci:32C (Athlon 3200 Winchester)
    Oda Sıcaklığı:30.5C
    Kasa:TT Wingo V7000C

Hala sabırsızlıkla bekliyorum bu iki soğutucudan birini kullanan bir arkadaşı.......
    Koskoca D/H de kullanan yok mu yawww

• Ben eskiden bir ara bunu kullanıyordum 5-6 drece fark yarattı o kadar stock fana göre..Yani pekte çözüm olmuor bunlar...bu arada linkini verdiğim TT extreme spirit rezalet bi let hiç önermem kulllandım ancak diğer coolermaster güzel alabilirsin ama yinede çok bi düşüş bekleme..

Bu linke dfi thermal guide ile benin bi kaç çözümüm varhttp://forum.donanimhaber.com/m_3011340/mpage_1/key_sharkoon//tm.htm#3013146

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenomenhaa -- 30 Mayıs 2006; 13:03:53 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.