Şimdi Ara

DGS bilgilendirirmisiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pamukkale üni. Denizli M.y.o Bilgisayar programcılığı bitirdim Açıköğretim yazılıcamda acaba Dikey geçiş mi seçicem 2. üniversitemi yardım edermisiniz

Not: Dgs çalışıcam bu sene öylesine yazılıcam bide dgs mi etkiler mi ? Bilgisayar Müh. Deniyecem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neco4545 -- 22 Eylül 2015; 13:43:05 >

• Su anda bir bolumde okurken sınavsız olarak yazilabileceginiz yaklaşık 20 tane aöf bölümü var. Dgsyi etkilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purple -- 22 Eylül 2015; 14:25:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an aöf ile ilgili hiçbirşey bilmiyorum 2. üniversiteyimi seçmeliyim ?

Bildiğiniz 3 yaşında çocuğa anlatır gibi söyleyebilirseniz çok iyi olur :)
  • 2.üniversite

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız ikinci üniversite yoluyla kayıtlanmayı seçerseniz şu anda ön lisans (yani 2 yıllık) mezunu olduğunuzdan dolayı lisans bölümlerini (yani 4 yıllıkları) seçemiyorsunuz. Yıl içinde YGS'ye girmiş ve tercihleriniz sonucunda AÖF lisans bölümlerinden birine yerleştirilmiş olsaydınız bu mümkündü.
    Sınavsız dikey geçiş de öğrenciyi birinci sınıftan değil üçüncü sınıftan başlattığı için bu yolla kayıtlanmış olan AÖF lisans mezunlarının normal bir örgün lisans mezununu geçtim, birinci sınıftan başlamış AÖF lisans mezununa göre bile çok fazla ders eksiği oluyordu. Bir de alan dışı dikey geçişler ve askerlik tecili vb. için yapılan amaç dışı dikey geçişler çok fazla olduğundan bu kayıtlanma yolu fazlasıyla suistimal ediliyordu. Bunlardan dolayı AÖF gelecek yıldan itibaren sınavsız dikey geçişi kaldırdı. Yani bu yıl son kez sınavsız dikey geçiş ile öğrenci alınacak ve gelecek yıldan itibaren AÖF'ye dikey geçişler ÖSYM sınavıyla olacak.

Uzun lafın kısası, ikinci üniversite ile derecenizden dolayı sadece 2 yıllık bölüm seçebiliyorsunuz. 4 yıllık bölüm okumak istiyorum derseniz de, sınavsız dikey geçiş ile alacağınız lisans diploması ders eksikliği nedeniyle şaibeli görüneceğinden bu kayıtlanma yolunu şahsen önermiyorum. İyisi mi siz bu yıl DGS kasıp hayalinizdeki bilgisayar mühendisliği bölümünü kazanın. Ondan sonra AÖF'den ikinci üniversite ile istediğiniz 4 yıllık bölümü seçersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: nForcer

Yalnız ikinci üniversite yoluyla kayıtlanmayı seçerseniz şu anda ön lisans (yani 2 yıllık) mezunu olduğunuzdan dolayı lisans bölümlerini (yani 4 yıllıkları) seçemiyorsunuz. Yıl içinde YGS'ye girmiş ve tercihleriniz sonucunda AÖF lisans bölümlerinden birine yerleştirilmiş olsaydınız bu mümkündü.
    Sınavsız dikey geçiş de öğrenciyi birinci sınıftan değil üçüncü sınıftan başlattığı için bu yolla kayıtlanmış olan AÖF lisans mezunlarının normal bir örgün lisans mezununu geçtim, birinci sınıftan başlamış AÖF lisans mezununa göre bile çok fazla ders eksiği oluyordu. Bir de alan dışı dikey geçişler ve askerlik tecili vb. için yapılan amaç dışı dikey geçişler çok fazla olduğundan bu kayıtlanma yolu fazlasıyla suistimal ediliyordu. Bunlardan dolayı AÖF gelecek yıldan itibaren sınavsız dikey geçişi kaldırdı. Yani bu yıl son kez sınavsız dikey geçiş ile öğrenci alınacak ve gelecek yıldan itibaren AÖF'ye dikey geçişler ÖSYM sınavıyla olacak.

Uzun lafın kısası, ikinci üniversite ile derecenizden dolayı sadece 2 yıllık bölüm seçebiliyorsunuz. 4 yıllık bölüm okumak istiyorum derseniz de, sınavsız dikey geçiş ile alacağınız lisans diploması ders eksikliği nedeniyle şaibeli görüneceğinden bu kayıtlanma yolunu şahsen önermiyorum. İyisi mi siz bu yıl DGS kasıp hayalinizdeki bilgisayar mühendisliği bölümünü kazanın. Ondan sonra AÖF'den ikinci üniversite ile istediğiniz 4 yıllık bölümü seçersiniz.

benim amacım zaten öğrenci kartı çıkartmak yani aöfden bir yere gelmek değil. Ve birde askerlik uzatmak. Ders çalışırken başımı ağrıtcak bişey olmasın demek yani.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dgs ile hemşirelik tercih etmek
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.