Şimdi Ara

Astsubaylık mı Yoksa Mühendislik mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
5.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yurtdışında üniversite okumak istiyordum hep,bu sene bunu gerçekleştirip mühendis olacaktım yurtdışında okuyarak. Gidişat böyle iken,birden annemler astsubay meslek yüksek okulunu görmüş. İlla buna da gir dediler,başvuru yaptılar. Ben astsubay olmak istemiyorum ama etrafımdaki herkes bana bunun daha mantıklı olduğunu söylüyor. Evin olur araban olur rahat olursun gibisinden. Astsubay olupta silah tutmıcaksın bilişimde çalışacaksın dediler. Benim idealim zaten Türkiye'de bi hayat kurmak değil,yurt dışında bir hayat kurmak ve kendimce gelişip yüksek gelir elde edip hayallerimi gerçekleştirmek. Astsubay olsam en fazla olacak şey 2 ev 1 araba. O da Türkiye'de... Ben hep istediğim şeyi seçtim hayatımda,hep te başarılı oldum. Şimdi de istediğim şeyi seçmek istiyorum ama sonradan pişman olucaksın diye konuşan çok insan var... Sizin düşünceleriniz nedir arkadaşlar ?...

• İsteğin olmadan yapıcağın hiçbir işten zevk alamazsın kendi istediğini yap ayrıca Mühendislik çok daha iyi özellikle yurtdışında bu senin hayatın seçimlerini sen yapmalısın
  • olacaksan subay ol sakın ola astsubay yada uzman felan olayım deme sakın aha bunu kulagına kupe et 10 sene sonra cok ağlarsın
  • 2 yıl önce o seçimi ben de yapmak zorunda kaldım ben mühendislik istiyordum ailem askerlik, ben mühendisliği seçtim
  • Madem hayallerinin içinde askerlik yok olma o zaman. Dışardan söylenenlere özellikle kadınların askerlik hakkında söylediklerini salla!
    Belki mühendislikteki kadar kafa yormazsın, daha rahat çalışırsın, emredileni yaparsın işin biter ama ömür boyu aynısı olur başka birşey değil.
    Keşke askerliğini yapmış olsan ya da 2 haftalığına orada bulunabilsen demek istediğimi daha rahat anlardın. Bunu sana askerliğini yapmış ve lisede askeri okula gitmek isteyip gitmeyen bir inşaat mühendisi olarak söylüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: nymphea7

olacaksan subay ol sakın ola astsubay yada uzman felan olayım deme sakın aha bunu kulagına kupe et 10 sene sonra cok ağlarsın

aynen olacaksan subay ol yoksa çok aglarsın ilerde bu meslege giripte agliyanı çok gördüm
    subay ol enazından aglamassın aglatırsın
  • Babam ve dedemin asker olmasından dolayı bendede ister istemez bir asker ol baskısı vardı.Bende her sorana asker olcam diyip dururdum.Bu sene üniversiteye hazırlanırkende soranlara harp okulu falan derdim.Geçenlerde başvurular vardı çok iyi düşünmem gerektiğini bildiğimden 2 gün boyunca sadece bu konu hakkında düşündüm.Ve sonrasında kendi kendime "olm yiğit bi daha dünyaya gelmiceksin,bu kadar disiplin,baskı,emir-komuta sana göre değil hayalin bu değil" dedim.Ve başvuru dahi yapmadım.Ama şu varki derslerimdede çok başarılı değilim.Belki astsubay olup hayatım rahat edicekti ama mutlu olmucaktım bu yüzden biraz çalışıp "özgür" bir şekilde hayatıma devam edicem.Asker olsaydım dövme yaptırmıcak küpe takamıcaktım her istediğimde yurtdışına çıkamıcak istediğim şeyi istediğim zaman yapamıcaktım.Ve hayatım monotonlaşacaktı bir süre sonra,babamında dedeminde hayatı dediğim gibi oldu.Şuda var çalışıp çalışıp 20 30 sene sonra emekli olcaksın verdikleri 50 60 bin lira ile hayatını yaşıcaksın güya..20-30 sene sonra kim öle kim kala.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendislik mi Öğretmenlik mi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mühendis olup bi çok şey yapabilirim ama astsubay olup en fazla bi ev bi araba... Ayrıca istediğim şey de bu değil... Babama bunu anlatınca '' Az'a kanaat etmeyen çoğu bulamaz . '' diyor. Bi türlü anlatamıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: [SturmBrightblade]

Mühendis olup bi çok şey yapabilirim ama astsubay olup en fazla bi ev bi araba... Ayrıca istediğim şey de bu değil... Babama bunu anlatınca '' Az'a kanaat etmeyen çoğu bulamaz . '' diyor. Bi türlü anlatamıyorum...

Mühendis olup çok şey de yapamazsın açıkçası, tamam mühendislik belli sınırlar içinde yaratıcı ve özgür bir meslektir dışarıdan bakıldığın da fakat ne okuması kolaydır ne de okuduktan sonra bir yerlere gelmek kolaydır. Hayaller kurmamanı tavsiye ederim, yeteneğin, zekan bu yönde çalışıyorsa yaz ama böyle hayaller kurarak gitme Mühendisliğe, daha ilk yılın sonunda ben nereye geldim dersin yoksa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LuciD`

Babam ve dedemin asker olmasından dolayı bendede ister istemez bir asker ol baskısı vardı.Bende her sorana asker olcam diyip dururdum.Bu sene üniversiteye hazırlanırkende soranlara harp okulu falan derdim.Geçenlerde başvurular vardı çok iyi düşünmem gerektiğini bildiğimden 2 gün boyunca sadece bu konu hakkında düşündüm.Ve sonrasında kendi kendime "olm yiğit bi daha dünyaya gelmiceksin,bu kadar disiplin,baskı,emir-komuta sana göre değil hayalin bu değil" dedim.Ve başvuru dahi yapmadım.Ama şu varki derslerimdede çok başarılı değilim.Belki astsubay olup hayatım rahat edicekti ama mutlu olmucaktım bu yüzden biraz çalışıp "özgür" bir şekilde hayatıma devam edicem.Asker olsaydım dövme yaptırmıcak küpe takamıcaktım her istediğimde yurtdışına çıkamıcak istediğim şeyi istediğim zaman yapamıcaktım.Ve hayatım monotonlaşacaktı bir süre sonra,babamında dedeminde hayatı dediğim gibi oldu.Şuda var çalışıp çalışıp 20 30 sene sonra emekli olcaksın verdikleri 50 60 bin lira ile hayatını yaşıcaksın güya..20-30 sene sonra kim öle kim kala.

Aynen böyle düşünüyorum. Çok yakın bir astsubay tanıdığımız var,gerçekten çok teşvik etmeye çalışıyorlar ama anlatamıyorum. Ben neden en iyisi olamayıp Microsoft'a giremeyim ki ?... Tamam matematiğim çok zayıf ama bunu çalışıp düzeltebilirim yani bi şekilde yapabilirim ama asker olursam geri dönüşü yok ve hiçbir idealimi de gerçekleştiremem... Nasıl anlatıcam bilmiyorum.

@AnotheRDie

Hocam Başarılıyım bölümümde ve yapabiliceğime inanıyorum. Yurtdışı şartları düşününce zaten bunlar daha da kolaylaşıyor. Ben kendimi geliştirebilirim yani zaten buna isteğim de var.

• astsubay ne ya ezik ezik bir ömür yaşayacaksın.misal ben hukuk okuyorum.22 yaşında mezun olacağım.asteğmen olarak askerliğimi paşalar gibi yapacağım.45 yaşında astsubaya emir vereceğim.buna hazır mısın
  • başlalarını dinlersen mutlu olamazsın git mühendislik oku istediğini yap ancak o zaman mutlu olabilirsin
  • asker olmak istemiyorsan olma. mesleğini etrafında sana öğüt verenler değil sen yapacaksın
  • Mühendis ol. Sakın asker olmak gibi bir hata yapma. Hele subay olmayı aklından bile geçirme.
  • Askerlik çekilmez.
  • Aynen arkadaşlara katılıyorum subay olupta ne yapacaksın afedersin doğuya gidersen görürsün subaylığı.Mühendislik iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmR_3153

astsubay ne ya ezik ezik bir ömür yaşayacaksın.misal ben hukuk okuyorum.22 yaşında mezun olacağım.asteğmen olarak askerliğimi paşalar gibi yapacağım.45 yaşında astsubaya emir vereceğim.buna hazır mısın

Dikkatli ol o astsubay popondan kan almasın
  • quote:

astsubay ne ya ezik ezik bir ömür yaşayacaksın.misal ben hukuk okuyorum.22 yaşında mezun olacağım.asteğmen olarak askerliğimi paşalar gibi yapacağım.45 yaşında astsubaya emir vereceğim.buna hazır mısın

• quote:

Dikkatli ol o 45 yaşındaki astsubay senin askerliği yakar
    Hayallerinin peşinden git dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akeneton34 -- 21 Mayıs 2011; 13:53:05 >
  • Bana sorarsan hayal kurma dostum. Senin baban deden vs her kimse hayatı yaşamış bilen tecrübe sahibi insanlardır. Eğer baban çok zengin falan değilse sana denileni yap. Ben olsam öyle yapardım. Hayat senin sandığın kadar uzun değil. Hayallerini gerçekleştirmek çok zaman alabilir seni bu yolda yıldarabilir. Bu arada subaylık astsubaylık iyi mesleklerdir. Örnek vereyim istediğin kızı alabilirsin. Oğlunuzun mesleği nedir diye sorulduğunda bu meslekler itibar vericidir. Hem doğu görevi 5 yıl. İstemezsen 5 yıl sonra çıkar gelirsin batıya. Her şehirde diğer insanlardan daha ucuz ama daha iyi evlerde oturursun. Maaşın 4 kişilik bir aileye Türkiye şartlarında yetecek durumda olur. Sabah 8 akşam 5'in olur. Sosyal hayatın olur. İş ulan bu sanki sivilde patron emir vermiyor. Bırak versinler emrini yap. Sende ast'larına ver emrini. Olay budur.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.