Şimdi Ara

Astsubaylık mı Yoksa Mühendislik mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
5.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LuciD`

Babam ve dedemin asker olmasından dolayı bendede ister istemez bir asker ol baskısı vardı.Bende her sorana asker olcam diyip dururdum.Bu sene üniversiteye hazırlanırkende soranlara harp okulu falan derdim.Geçenlerde başvurular vardı çok iyi düşünmem gerektiğini bildiğimden 2 gün boyunca sadece bu konu hakkında düşündüm.Ve sonrasında kendi kendime "olm yiğit bi daha dünyaya gelmiceksin,bu kadar disiplin,baskı,emir-komuta sana göre değil hayalin bu değil" dedim.Ve başvuru dahi yapmadım.Ama şu varki derslerimdede çok başarılı değilim.Belki astsubay olup hayatım rahat edicekti ama mutlu olmucaktım bu yüzden biraz çalışıp "özgür" bir şekilde hayatıma devam edicem.Asker olsaydım dövme yaptırmıcak küpe takamıcaktım her istediğimde yurtdışına çıkamıcak istediğim şeyi istediğim zaman yapamıcaktım.Ve hayatım monotonlaşacaktı bir süre sonra,babamında dedeminde hayatı dediğim gibi oldu.Şuda var çalışıp çalışıp 20 30 sene sonra emekli olcaksın verdikleri 50 60 bin lira ile hayatını yaşıcaksın güya..20-30 sene sonra kim öle kim kala.

dediklerine katılmıyorum, dövme yaptırabilirsin kimse dikkat etmiyor, denizci olursan zaten türkiyede bulunmuyorsun. ekstra tatilleri de yurtdışında geçirebilirsin aldığın seyir tazminatlarıyla ve 30 sene çalışan subay 60 bin değil 300 bin alır... emekli maaşını söylemiyorum bile....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdsavas -- 21 Mayıs 2011; 14:10:47 >

• ben yapmam örnek verdim
  • kurtul bu memleketten de ne iş yaparsan yap
    istemediğin işi kesinlikle yapma iyisiyle kötüsüyle hayat senin hayatın,annenin babanın istediği hayatı yaşama onlar her zaman seni kendilerine yakın tutmak isterler korumak kollamak isterler.radikal kararlar ver standardını yüksek tut amacın bir ev bir araba olmasın bunlar zaten temel ihtiyaçların.ne kadar para kazandığına değil kendine ne kadar zaman ayırabildiğine bak.hayat kısa,bir defa geliyorsun dünyaya nasıl mutlu oluyorsan öyle harca hayatını
  • bunlar gençlik hayalleri,aileni dinle bence.

ailende seni görüp tanıyordur.her genç bu yıllarda mühendis olur,uçar,kaçar,otomobil yapar uzaya gider.hangimiz yapmadık ki? astsubaylık genelde kafası çalışmayan,durumuda iyi olmayanların tercihidir.ailen seni bu işe yönlendirdiğine göre muhtemelen sende potansiyel görememiş.şimdiden matematiğim zayıf diyorsun,çalışmayla olmaz bu iş,istidat meselesi.

ayrıca mühendislerden kaçı microsoftta çalışıyor? bunlar gençlik hayali.ayrıca o adamların emin ol lise matematiği zayıf değildi.

birde daha bu yaştan sen 2 ev 1 araba geyiği yapıyoprsan kusura bakmada senden birşey olmaz.ailende seni ve hayatı bildiğinden seni astsubaylığa yönlendirmiş.bu kafayla devam edersen o 2 evi rüyanda görürsün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: superposition

bunlar gençlik hayalleri,aileni dinle bence.

ailende seni görüp tanıyordur.her genç bu yıllarda mühendis olur,uçar,kaçar,otomobil yapar uzaya gider.hangimiz yapmadık ki? astsubaylık genelde kafası çalışmayan,durumuda iyi olmayanların tercihidir.ailen seni bu işe yönlendirdiğine göre muhtemelen sende potansiyel görememiş.şimdiden matematiğim zayıf diyorsun,çalışmayla olmaz bu iş,istidat meselesi.

ayrıca mühendislerden kaçı microsoftta çalışıyor? bunlar gençlik hayali.ayrıca o adamların emin ol lise matematiği zayıf değildi.

birde daha bu yaştan sen 2 ev 1 araba geyiği yapıyoprsan kusura bakmada senden birşey olmaz.ailende seni ve hayatı bildiğinden seni astsubaylığa yönlendirmiş.bu kafayla devam edersen o 2 evi rüyanda görürsün.

Çok dobra olmuş bu ama ben şu an 18 yaşındayım yani lise bitiyor pek te küçük sayılmam... Bunlar benim hayallerimden çok ideallerim. Yani keşke yapabilsem dediğim şeyler değil,yapıcam dediğim şeyler. Bölümüm bilgisayar ve bölümümde de başarılıyım. Matematikte zayıfım çünkü 2 senedir matematik dersimiz yok. Çalışıp anlatılınca gayet güzel anlıyorum,potansiyelim yok değil. Potansiyeli olmayan biri bilgisayar okuyamaz. Lise 1'de ailem bana Kimya bölümünü seç,bitirdiğinde ilaç fabrikalarında 1500TL ile işe başlayacaksın dediler. Anlaşma falan vardı. Hayır dedim çünkü bilgisayarı seviyordum,onu seçtim. Gayette başarılıyım. Kısacası ben pek uçuk kaçık olduğunu düşünmüyorum,yapılması kolay olmayan şeyler olabilir ama ben asla kolaya kaçmak istemiyorum. Zorlayabildiğim kadar zorlarım,olmazsa başka şekilde denerim. Neden kolaya kaçayım ?...

• quote:

Orijinalden alıntı: EmR_3153

astsubay ne ya ezik ezik bir ömür yaşayacaksın.misal ben hukuk okuyorum.22 yaşında mezun olacağım.asteğmen olarak askerliğimi paşalar gibi yapacağım.45 yaşında astsubaya emir vereceğim.buna hazır mısın

evet bunu yapabilirsin ama o astsubay senden öyle bir intikam alır ki feleğin şaşar.
  • quote:

astsubay ne ya ezik ezik bir ömür yaşayacaksın.misal ben hukuk okuyorum.22 yaşında mezun olacağım.asteğmen olarak askerliğimi paşalar gibi yapacağım.45 yaşında astsubaya emir vereceğim.buna hazır mısın

Düşüncelerini kendine sakla forumda astsubay arkadaşlar olabilir,babası astsubay olanlar olabilir demi güzel kardeşim
  • hala anlamadınız ben misal demişim değil mi,böyle yapanları olabilir dedim.ben zaten askerliğimi kısa dönem yapmayı düşünüyorum
    yani böyle yapanlar da olacaktır.astsubay yüksek bir rütbe değil,22 yaşında birinden emir almak zordur.bunları hazmedebilecek misin demeye getirdim millet yok adamın götünden kan alır astsubay demeye başlamış. ayrıca o astsubay hiçbirşey yapamaz asteğmene.adam subaylık sınavına girer,o astsubay ömür boyu çeker o adamdan.hadi onu bırak asteğmenliği harp okulundan mezun olmuş adam 22 yaşında mezun oluyor.en basiti 50 yaşındaki adama emir vermiyor mu.astsubay olurken onu kabul etmiyor mu.mecbur emir alacak.

• hacı o kadar basit değil işte yaparsın falan uyaralım dedim aman küçük görme anlamında söyledim emir verme değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt0392 -- 21 Mayıs 2011; 21:55:52 >
  • yok ben çekemem o kadar askerlik kısa dönem paşalar gibi yapar gelirim
  • durumumuz %70 benzerlik gösteriyor :) bende yurt dışında okumak istiyorum ama evdekiler 3. Senede girmemi istiyorlar sınava ne yapacağım bilmiyorum.
  • Bana da hala böyle baskılar yapılıyor :S

Lan astek olarak gitsem mi gitmesem mi :S
    2 ay kaldı amk.....

• quote:

Orijinalden alıntı: hero4262321
    Bana da hala böyle baskılar yapılıyor :S

Lan astek olarak gitsem mi gitmesem mi :S
    2 ay kaldı amk.....

nasıl bu kadar eminsin ki astek olabileceğine ya mülakatlari geçemezsen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: [SturmBrightblade]

quote:

Çok dobra olmuş bu ama ben şu an 18 yaşındayım yani lise bitiyor pek te küçük sayılmam... Bunlar benim hayallerimden çok ideallerim. Yani keşke yapabilsem dediğim şeyler değil,yapıcam dediğim şeyler. Bölümüm bilgisayar ve bölümümde de başarılıyım. Matematikte zayıfım çünkü 2 senedir matematik dersimiz yok. Çalışıp anlatılınca gayet güzel anlıyorum,potansiyelim yok değil. Potansiyeli olmayan biri bilgisayar okuyamaz. Lise 1'de ailem bana Kimya bölümünü seç,bitirdiğinde ilaç fabrikalarında 1500TL ile işe başlayacaksın dediler. Anlaşma falan vardı. Hayır dedim çünkü bilgisayarı seviyordum,onu seçtim. Gayette başarılıyım. Kısacası ben pek uçuk kaçık olduğunu düşünmüyorum,yapılması kolay olmayan şeyler olabilir ama ben asla kolaya kaçmak istemiyorum. Zorlayabildiğim kadar zorlarım,olmazsa başka şekilde denerim. Neden kolaya kaçayım ?...

kimya yerine bilgisayar seçmek idealinin peşinde koşmak olabilir ama zengin olmak,ki mühendislikten zengin olmayı hayal etmek idealistlik değil,düpedüz hayalciliktir.

kendi potansiyelinide abartma bence.bilgisayar bölümü dediğin meslek lisesi galiba,bilemiyorum.zaten meslek lisesinden çıkıp,kritik projeleri yapan bir mühendis olmak hayal bence,alınma aşşağılamak için söylemiyorm.bak mesela sana ciddi paralar kazanan ,çalışkan ötesi bir mühendis örneği vereyim,adamın hayatını araştır "ekmel özbay" veya bir mühendis için kariyer nedir sorusunun türkiyeden en üst seviye örnek olarak "abdullah atalar" diyeyim.yani dünya çapında olayım ,2 ev kesmez demek için böyle olmak lazım:) bunları koyduğun hedefi realize etme adına söyledim.

ben bir abi olarak,en saf niyetimle yazıyorum,seninki hedef değil,hayal.bence ayağını yere bas,aklını kullan.ileride dediklerimi anlarsın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: [SturmBrightblade]

quote:

kimya yerine bilgisayar seçmek idealinin peşinde koşmak olabilir ama zengin olmak,ki mühendislikten zengin olmayı hayal etmek idealistlik değil,düpedüz hayalciliktir.

kendi potansiyelinide abartma bence.bilgisayar bölümü dediğin meslek lisesi galiba,bilemiyorum.zaten meslek lisesinden çıkıp,kritik projeleri yapan bir mühendis olmak hayal bence,alınma aşşağılamak için söylemiyorm.bak mesela sana ciddi paralar kazanan ,çalışkan ötesi bir mühendis örneği vereyim,adamın hayatını araştır "ekmel özbay" veya bir mühendis için kariyer nedir sorusunun türkiyeden en üst seviye örnek olarak "abdullah atalar" diyeyim.yani dünya çapında olayım ,2 ev kesmez demek için böyle olmak lazım:) bunları koyduğun hedefi realize etme adına söyledim.

ben bir abi olarak,en saf niyetimle yazıyorum,seninki hedef değil,hayal.bence ayağını yere bas,aklını kullan.ileride dediklerimi anlarsın.

Ben zaten dünyaca bişey düşünmüyorum yanlış anladınız. Sadece alanımca gerçekten iyi olmak istiyorum ve şu an ki bölümümde başarılıysam bunu neden yapamayım ? Bilgisayarsa başarısız olsaydım bunu zaten okuyamaz geçemezdim. Söylemek istediğim bu,yani en iyisi olmamam için bi engel göremiyorum. Çalışıp yapamıcağım bişeyin olduğunu da düşünmüyorum. Potansiyeli abartıyor muyum bilmem ama yani ben kendimde bunu hissediyorum ne diyebilirim ki :) Her zaman zor olanı seçtim gene zor olanı seçmek ve başarmak istiyorum. kolaya kaçıp 2 senelik okul bitirmek istemiyorum. Yapabiliceğim şeyler varken onlar için uğraşmak daha mantıklı geliyor,kaybedeceğim birşey yok ama denemezsem kaybediceğim çok güzel bir hayat var... Anlatmak istediğim bu..

• quote:

yok ben çekemem o kadar askerlik kısa dönem paşalar gibi yapar gelirim

tepki aldın tabi kıvır Forumda ailesinden astsubay olan felan vardır çok tepki alırsın o mesajı editle bence
  • Garanti meslek diye söylüyorlar.

Ama hayallerin doğrultusunda gitmeyip, ailenin önerdiği hayatı tercih edersen mutlu olmazsın.
  • muhendisligi astsubaylikla karsilastiriyorsan, senin yapacagin ne muhendislikten ne de askerlikten fayda gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

quote:

yok ben çekemem o kadar askerlik kısa dönem paşalar gibi yapar gelirim

tepki aldın tabi kıvır Forumda ailesinden astsubay olan felan vardır çok tepki alırsın o mesajı editle bence

ne kıvırcam læ ,örnekti o

• albayların bile çocuk gibi azarlandığı meslekte astsubay olmak zaten çok mantıksız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harry_Kewell -- 21 Mayıs 2011; 23:18:47 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.