Zaman gösterecek beyler. Danışmanlarla konuşuyorum. Üniversiteyi belirleyebilsem,iş sadece seçim'e kalsa herşey daha kolay olacak. Babam paran varsa git oku demeye başladı,beni resmen askerlik için zorunda bırakmaya çalışıyor. Ben de 1 sene çalışır kendim giderim hiç sorun değil dedim.
İDEALLERİNDEN ASLA VAZ GEÇME (ŞAYET BAŞARILI İSEN KAZANAN SEN OLURSUN)
quote:
Orijinalden alıntı: EmR_3153
astsubay ne ya ezik ezik bir ömür yaşayacaksın.misal ben hukuk okuyorum.22 yaşında mezun olacağım.asteğmen olarak askerliğimi paşalar gibi yapacağım.45 yaşında astsubaya emir vereceğim.buna hazır mısın
Askerlikle ilgili en ufak bişey bilmediğin çok belli.Asteğmen kıt'a ya katıldığı andan itibaren astsubaylara abi der peşlerinde gezinir çünkü hiç tanıdığı yoktur tek arkadaşları etrafındaki astsb veya uzmanlardır.Bölük komutanıyla dışarı çıkıp gezemeyeceğine göre pek alternatifi olmaz.
Ayrıca işini iyi yapan bir astsubaya kimse laf etmez/edemez.Bu işler eskisi gibi basit değil şu devirde generaller bile bir bir tutuklanırken haksız yere birilerine ceza vermek yada azarlamak yürek ister.
22-23 yaşında okuldan mezun olan teğmende tutup yıllarını bu mesleğe vermiş birine ileri geri konuşamaz.Hatta emir verme yetkisine bile haiz değildir.
Yani aslanım askere gidip ben asteğmenim sağa sola emir veririm diye düşünme, seni bırak astsb ı uzman çvş bile bi yerine takmaz emin ol
Astsubaylık derim şahsen ama kuru kuru olmaz misal damyo astsubay mezun olucaksan SAT SAS komandosu ol Kara astsubay olucaksan bordo bereli ol yoksa öyle sabah git akşam gel astsubaylık çekilmez.
22 yaşında teğmen gelir sen 40 yaşına gelirsin 18 yaş küçük adam senden sana emir verir küfür eder emredersin komutanım dersin. Ama SAT SAS BORDO BERELİ OL istersen uzman ol.
quote:
Orijinalden alıntı: AnotheRDie
2 yıl önce o seçimi ben de yapmak zorunda kaldım ben mühendislik istiyordum ailem askerlik, ben mühendisliği seçtim
en ıyıısnı yapmıssın kardesım asker olunmazz oldumu subay olcan bı nebzee odaa ömur boyu emır altı ve yogun stresss
quote:
Orijinalden alıntı: ozgur
quote:
Orijinalden alıntı: EmR_3153
astsubay ne ya ezik ezik bir ömür yaşayacaksın.misal ben hukuk okuyorum.22 yaşında mezun olacağım.asteğmen olarak askerliğimi paşalar gibi yapacağım.45 yaşında astsubaya emir vereceğim.buna hazır mısın
Askerlikle ilgili en ufak bişey bilmediğin çok belli.Asteğmen kıt'a ya katıldığı andan itibaren astsubaylara abi der peşlerinde gezinir çünkü hiç tanıdığı yoktur tek arkadaşları etrafındaki astsb veya uzmanlardır.Bölük komutanıyla dışarı çıkıp gezemeyeceğine göre pek alternatifi olmaz.
Ayrıca işini iyi yapan bir astsubaya kimse laf etmez/edemez.Bu işler eskisi gibi basit değil şu devirde generaller bile bir bir tutuklanırken haksız yere birilerine ceza vermek yada azarlamak yürek ister.
22-23 yaşında okuldan mezun olan teğmende tutup yıllarını bu mesleğe vermiş birine ileri geri konuşamaz.Hatta emir verme yetkisine bile haiz değildir.
Yani aslanım askere gidip ben asteğmenim sağa sola emir veririm diye düşünme, seni bırak astsb ı uzman çvş bile bi yerine takmaz emin ol
demek emir bile verilmiyor,çok ilginç.asteğmen olmaya gerek yokmuş.ibret aldım saol
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme