Şimdi Ara

DGS'de Mezuna Bırakılır Mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mekatronik ön lisans bölümü bitirdim DGS'de Sayısal 3300 sıralama geldi. İstediğim yer tutmadı ben şahsen kalıp sınava tekrar girmek sene kaybetmemek amaçlı da hazırlık okumak yerine gitmeden yabancı dil öğrenmeyi düşünüyorum ama gelen üniversiteleri de çevrem kaçırmamam gerektiğini söylüyor ben Elektrik Elektronik, Makine ve Mekatronik mühendisliklerinde nereler geliyor diye baktım aşağı yukarı Karadeniz Teknik, Manisa Celal Bayar, Bursa Teknik ve bir sürü vakıf burslu olarak geliyor istersen yatay geçiş yapabilirsin ama vakıfa gitme diyorlar genel görüş olarak sizin düşünceleriniz ne? Bir de ya seneye alamazsan Türkiye şartları müfredatta bir şey olur veya kaldırılırsa vs. diyorlar bir de ya çalışmazsan da çok deniyor (Bu yıl da çalışmadım biraz sınavı hor gördüm bir de tam final haftamın ortasına geldi çok fazla projem ve sunumum vardı finaller harici çok dar bir vakte geldi son 1 ay gibi bakarım diyordum yoksa.)

• Sinav kaldırılacak deniyor, ben olsam elimi çabuk tutardım en kötü yatay geçiş yaparsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam olarak hangi bölüm ve üniler tutuyor liste atabilirseniz yardımcı olabiliriz. DGS kalkma ihtimal var o yüzden kaçırmamak gerekebilir.

Yazdığınız devlet ünileri en üst seviye değil ama gidilebilir bölüme göre. Vakıfta tam burslu ise üniye göre değişir mesela top 3 vakıf üniye burslu da olsa gidilmez bence maddi durum yine de zorlar ama bölüm güzelse diğerlerine göre bakılabilir. Her ihtimalde bir yere yerleşince ortalamayla yatay geçiş de yapılabilir.

Öte yandan ben 2021'de forumdayken DGS 1 sene içinde mi ne kalkacak deniyordu 3 sene geçti hâla duruyor AMA kontenjanlar çok azalmış o yüzden ölü sayılır.

Bence kapağı bir yere atın. Boşta kalmaktansa elinizde bir şey olur, 1'i 1 ile takas edersiniz ama 0'ı 1 ile takas edemezsiniz özellikle bölümü sadece DGS ile 4'e tamamlamam için okuduysanız mutsuz olursunuz.

Üni-bölüm listeniz varsa yardımcı oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatalarimdanutaniyorum -- 23 Eylül 2024; 2:30:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.