Merhaba, biraz benim için kafa karıştırıcı bir konu oldu. Öncelikle hedefim Mütercim / Tercümanlık fakat puanım nedeniyle Devlet üniversiteleri tutmuyor bu yüzden bende 2 yıllıktan 4 yıllğa DGS ile tamamlamak istiyorum, fakat DGS'ye dair kafamı karıştıran sorular var. Şimdi 2 yıllık Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik bölümünü okumayı düşünüyorum, puanımın tuttuğu bir üniversitede (Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Karabük Üniversitesi) ve doğru bildiğime göre 2.yılın sonunda DGS ile başarılı olursam ve puanım yeterse Mütercimliğe daha doğrusu okuduğum bölümle ilgili onun bir yükseği olan 4 yıllık bölümü kazanabiliyorum. Peki DGS'den aldığımız puan, sadece okuduğumuz üniversite içindeki 4 yıllık İngilizce bölümleri için mi geçerli yoksa tüm türkiyedeki Mütercimliğe veya daha doğrusu İngilizce ile ilgili olan bölümlere (ÖSYM'nin belirlediği) bölümlere mi gidebiliyoruz. Neden sordum derseniz, bazı üniversitelerde (seçmeyi düşündüğüm), mesela 2 yıllık Uygulamalı İng ve Çevirmenlik okudum diyelim. Okulun verdiği 4 yıllık DGS, İngiliz Dili ve Edebiyatı oluyor (ki) ben bu bölümü okumak istemiyorum, daha doğrusu sadece Mütercimliğe geçiş yapmak istiyorum, o yüzden DGS'den alacağım puan tüm Türkiyedeki 2 yıllıktan 4 yıllığı destekleyen Mütercimlik bölümlerine gidiş hakkım oluyor mu. Çünkü bazı üniversitelerin DGS geçişlerine bakıyorum, Mütercim bölümüne geçiş var fakat 2 yıllık bölümünde ingilizceye dair herhangi veya onunla alakalı bir bölüm yok buda ÖSYM'nin beni DGS sonucuna dair beni okuduğum bölüm yüzünden İngilizce alanına yani Mütercimliğe geçemememi sağlıyor. Kısaca DGS ile aldığım puan sadece okuduğum üniversite için mi geçerli, yoksa Tüm türkiyedeki Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlikten -> Mütercimliğe geçiş puanını veren Üniversiteler için mi geçerli?
Tüm, dgs çok kolay ist üni ble gelir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme