Şimdi Ara

Dgs Sınav sisteminin haksızlık olması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
2
Favori
13.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sana bir önceki yazdigimi oku ve birseyler cıkarmaya calis sana artik birsey yazmicam sana yazdiklarim yeter her seferinde o en yazdigimi oku ve gine laf atmaya devam et

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yildiz makina okumussubuz baska konuda is bulamıyorum diye agliyordunuz siz bence dgs falan bosverinde is arayin

• arsiz24 A kullanıcısına yanıt
    Ben iş bulamıyorum diye ağlamadım hiçbir yerde tavsiyem ya düzgün okuyun yazılanları ya da laf atmak için yazmayın.
  • Neden sisteme bu kadar sinirli olduğunu anlıyorum Fakat bilmen gereken şey bu insanların çoğu meslek liseli ve sen daha evine gidip biyoloji, matematik kimya çalışırken bu insanlar da staj yaptı mesleklerini öğrendi iki yıllık okudu ve yine staj yaptı demek istediğim evet sen çok çalışıp bir yerlere gelmişsin ama o insanlar da boş oturarak hiçbir şey yapmadan okumayacaklar. Dediğin büyük üniversitelere girmek için obp denen puandan yararlanmaları gerekir bu da zaten gittiği üniversitelerde başarıları olduğunu gösterir. Yani kimse haketmediği yerde olmaz veya mezun olduklarında fark olmayacaktır emin ol
  • kardeşim haksızlık olduğunu düşünüyorsan sen de 2 yıl önlisans yapıp dgsden girecektin o zaman, sen önceden plan projelerini düşünmedin mi? şimdi gelip ortalığı karıştırmanın anlamı yok, saygılar
  • Öss'de ilk 30 bine girdim, gayet düzgün netler ile. İlk bölüm Ea'dan Türkiye'deki bütün bölümlere giriyordum. İdealist bir tercih yaparak İngilizce Sosyoloji okudum. Umduğumu mesleki anlamda bulamadım. Şu anda bir devlet üniversitesinde İngilizce İşletme Tezli Yüksek Lisans programında öğrenim görüyorum. Aöf Adalet'e başladım bu sene ve Hukuk düşünüyorum 2019 DGS sınavı ile. Şimdi ben hak etmiyorum öyle mi ?

Bu kadar ağlamana gerek yok, ilk 500 bine giremeyen insan zaten DGS'de hiç birşey yapamaz. Ki biraz girişkenliğin varsa DGS gruplarına bak Facebook'taki. İyi bölümleri kazananların %90'ı boş boş zamanı bol olan öğretmen, asker, memur. Zaten temel eğitimi olan ve hali hazırda geçim derdi olmayan. Memuriyette yatmaktan sıkılınca ikinci üniversite okuyan tipler.

Uzaktan davulun sesi hoş geliyor. İşin içine girince hiç birşey göründüğü kadar kolay degil. Bu zihniyetle bir çok insan kolay görüyor işin içine girince ilk 5 bine giremiyor.

DGS'ye haksızlık diyorsan özel üniversiteler ne ? Sen ilk 20 bin yapıyorsun mimarlık kazanıyorsun iyi bir devlet üniversitesinde adam iki apartman binasından kurulma özel üniversiteden aynı diplomayı alıyor. Anasının babasının parası ve iş çevresi de olduğundan senin 15 yılda gelebileceğin mesleki pozisyona 3 yılda geliyor. Hayat ağır acımasız. DGS ile insanların girdiği 2-3 kişilik kontenjana bu kadar zırlamana gerek yok.

• Yggdrasil Asgard kullanıcısına yanıt
    Evet hak etmiyorsun.Gir Össye kazan göreyim.30 bine girdim diyorsun yani sen normalde İnönğ Üniversitesi Kırıkkale Üniversitesinde okuyabilirdin peki şimdi Dgsye girdin Gazi Hukuk kazandın bunun neresi adil orası 12 bin ile alıyor senin seviyenin kat kat üstü sırf sen bundan faydalanıyorsun diye savunma sistemi gerçekler ortada.

Madem bu insanlar zeki hadi girsinler o zaman Össye göreyim sizi geçin bunları.Bir yere girmek için 2 tane yol olmaz.Olursa adil olmaz.Ne güzel iş ya 10 km yarışı yapılıyor herkes ayrı yoldan finishe gidiyor bu nasıl mantıksızsa bu da mantıksız ama ben bunu gördüm bu konuyu açınca.Bizim ülkede ahlak kavramı çürümüş herkes yaptığına bahane arama derdinde.Kendisi çalarsa Hırsızlar kötü değil.
  • ssdsadas S kullanıcısına yanıt
    Hıı birinin hırsızlık yaptığını gördüğünde sen de hırsızlık yaparsın öyle mi?Güzel güzel böyle kendi aklınızca laf soktuğunuzu sanında ahlak olarak ne seviyede insanlarla tartışıyoruz görelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: largo21

Evet hak etmiyorsun.Gir Össye kazan göreyim.30 bine girdim diyorsun yani sen normalde İnönğ Üniversitesi Kırıkkale Üniversitesinde okuyabilirdin peki şimdi Dgsye girdin Gazi Hukuk kazandın bunun neresi adil orası 12 bin ile alıyor senin seviyenin kat kat üstü sırf sen bundan faydalanıyorsun diye savunma sistemi gerçekler ortada.

Madem bu insanlar zeki hadi girsinler o zaman Össye göreyim sizi geçin bunları.Bir yere girmek için 2 tane yol olmaz.Olursa adil olmaz.Ne güzel iş ya 10 km yarışı yapılıyor herkes ayrı yoldan finishe gidiyor bu nasıl mantıksızsa bu da mantıksız ama ben bunu gördüm bu konuyu açınca.Bizim ülkede ahlak kavramı çürümüş herkes yaptığına bahane arama derdinde.Kendisi çalarsa Hırsızlar kötü değil.

2009 ÖSS'de ilk 30 bine girdim, şu anda ilk 30 bine girsem istediğim bölümü kazanırım zaten. Bir yere girmek için iki değil 3 değil binlerce yol vardır, insanları sonuca ulaştıran. Mantığa ve adelet düzlemine oturmayan bir durum söz konusuysa en yakın savcılığa dilekçe verebilirsin. Bu senin en doğal vatandaşlık hakkın; dilekçe hakkı anayasa tarafından korunmuş ve düzenlenmiş bir haktır. Doğru düzgün cümle bile kuramayan bir insansın. Eminim ki Türkçe dil bilgisi sınavına girsen DGS'de ilk 2000'e girenlerle, sonlarda yer alırsın. Üslubundan ve hadsizliğinden belli bir baltaya sap olamayacağın.

Edit: Şunu eklemeden geçemedim, benim YÖS'e girmek için bilerek vatandaşlık almayan. YÖS ile genetik mühendisliğine yerleşen ve şu anda doktora yapan liseden bir arkadaşım var. Al buyur burdan yak, YÖS 2009 yılında 50 IQ'lu bir Türk'ün girip fulleyebileceği bir sınavdı. Tam bir ahmak sınavı yani. Bu kişi Anadolu Lisesi'nde okudu ve senden benden hiç bir eksiği olmayan annesi babası da zaten Türk olan biriydi. Haksızlığın dik alası girdiği bölüm, ama birşeyleri başarmış ki akademide kalıp devam edebilmiş. Bilim yapıyor şu anda. Her şey sınavı kazanmak ile bitmiyor o bölümde kendine ve akademiye nitelik kazandırabilmek önemlidir.

Herşeyi bölümü okuyup zenginleşmek, meslek sahibi olmak olarak gördüğünden bu kadar gocunman normal. Toplumsal algılar ve statüler beni zerre ilgilendirmiyor, tek başıma kendi işimi yapabilmek için Hukuk okuyacağım amacım ve hedefim bu. Kimsenin gözünde yükselmek değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yggdrasil Asgard -- 1 Ocak 2018; 20:52:5 >

• Yggdrasil Asgard kullanıcısına yanıt
    Tamam gir o zaman neden ona girmiyorsun da Dgs'ye giriyorsun.Öss sınavı neyse artık adı onda yaş sınırı yok.Hadi gir de görelim bakalım nereyi kazanıyorsun.
  • eğitim sistemimizdeki belkide en mantıklı şeydir dgs. 4 sene lise eğitimi + 2+4 sene üniversite eğitimi alıyorlar. Bırakta ezber lys gibi bir sınavı yapmasın. Türkiyenin gelişmeme sebebi bu işte anlayın mühendislerimiz bir boka yaramıyo. Adamlar sosyal hayatını sıfırlayıp senelerce lys çalışıp yüksek puan aldığı için mühendis oluyor.
  • Konu sahibinin bir acısı olmalı ki bu konuya bu kadar takmış. Sanırım hayatta tek başarısı ytü den mezun olmak dillendire dillendire anlatıyor ve diğer alt seviye öğrencileri küşümsüyor neyse hayatta başarılar zor ama başarılar.

• ağla
  • kudur kardeşim.
  • la olm sen neyin tatavasını yapıyorsun ?
  • Konuyu açan arkadaşın bu konudan daha önce özel ve vakıf üniversitelerinin varlığını tartışması gerekirdi. Eşit şartlarda yarışıp adil olarak biryerlere gelmek her onurlu vatandaşın istek ve temennisidir. Peki eğitimdeki bu aile ortamında başlayan yarış eşit şartlarda mı başladı ? Kimisini ana babası farkındalık sahibi oğlunu doğru yönlendirir , Kimisinin çevresinden bazı kişiler farkındalık sahibidir doğru yönlendirme ile güzel adımlar atar peki bulunduğu ortamda bu kişiler hiç olmayanlar ? DGS gibi bir sınav hayatta yeterli farkındalığı edinememiş kişilerin bilinçsiz yönlendirmeler sonucu meslek liselerine gitmek zorunda kalması , katsayı adaletsizliği gibi durumlar DGS fikrini ortaya koymuştur. Bu oluşumu ortaya koyanlar da senin düşündüğün fikirden de pay etkisi gözeterek kontenjanları az sayıda tutmuş , intibak getirmiş yani bu yolu da pek kolay kılmamışlardır. 2010 yılından sonra tabi intibak kalkmış ve kontenjanlar bir miktar daha artmıştır. (Genelde 1-2 olan kontenjanlar genelde YGS/LYS kontenjanının %10 u kadar olmuştur.) DGS'ye gelen bu iyileştirmeler DGS'yi amacından bir miktar saptırmıştır.DGS'nin farkında olmayan binlerce insan farkına varmış ve bu yola başvurmuştur. Lisans mezunu binlerce kişi gözüne hukuk bölümünü kestirmiş YGS/LYS gibi daha zor olan bir yol yerine DGS gibi daha kolay bir yolu seçmiştir. Özel ve vakıf üniversiteleri pardon ticarethaneler de bu oluşumdan pay çıkarıp öğrenci çekme adına devlet üniversiteleri az ders muaf ederken kendileri çok fazla ders muaf edip reklam yapıp kendilerine öğrenci çekmeye çalışmıştır. Bence asıl vahim durum budur. Çünkü üstteki bazı arkadaşların dediği gibi devlet okullarında en azından eleyici bir süzgeç var ama özel ve vakıflarda bu süzgeç ya yok ya da kısmen var. Yani oralara girmek kolay olduğu gibi mezun olmak da kolay. (hepsi için her bölüm için her ders için demiyorum istisnalar elbette vardır ama çoğu böyledir malesef)

Sonuç olarak haklılık payın var ama tamamen haklı değilsin. Baştan aşağı çürük bir ağaçta çürük bir dalı tartışmak gibi.

• ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 12 Ocak 2021; 18:40:30 >
  • nForcer N kullanıcısına yanıt
    dgs kısıtlı kontenjan var ama aöf de 15000 kontenjan var bazı bölümlerde,
  • Ne güzel mantık ya.Sabır içinde bekliyordum ama yeter bu mantık ne iğrenç bir mantıktır.Dünyada sanki her şey dört dörtlük Dgs'ye mi taktın? Yarına evine hırsız girince yakalarsan serbest bırak olur mu?Dünyada ne kötülükler yapılıyor hırsızlığa mı takıldın olacak o zaman?

Hayır ben de senin gibileri sevmiyorum.Blok atıcam.Bak blok atarım ha triplerinde dolaşan kendini bir halt sananlardan.Atarsan at şov yapma.At geç.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • _A_L_İ_ kullanıcısına yanıt
    Böyle bir şey yok o zaman hiçbir suçluyu yakalamayalım.Sonuçta tüm hırsızlar,tüm katiller yakalanıyor mu?Haksızlık olmasın diye yakalananlar da serbest bırakılsın

Ben Özel okullar edil mi demişim?Demagoji yapmayın.Hemen konu çarpıtma zaten. evet özel okullar da adaletsiz.Peki bu Dgs'nin de adaletsiz olmasını meşrulaştırır mı?Bir yerde seçim yapılıyorsa yolu tek olmalı.Meslek lisesine giden arkadaşların hepsi sınıfın en tembelleriydi.Bunu hepimiz biliyoruz.Hiç de insanlar onları yanlış yönlendirmedi.Bir yeri kazanamadılar ve oraya gittiler.Sanırsın Fen Lisesi tutturdular da birileri meslek lisesine yolladı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.