< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
DH KUTSAL ANTİNATALİZM KARDEŞLİĞİ (21. sayfa)
-
-
1.5 ay gereksiz bilgilerle zihnimi doldurup pain çekicem muahahahah
girecem inş
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
PAAAAAAAAAAAİİİİİİİİİİİİİİİİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN
"Çocuklar dünyaya sadece mantık çerçevesinde getirilseydi, insanlık var olmaya devam eder miydi? Bir insan gelecek nesillerle duygudaş olup onları var olmanın yükünden azad etmeyi tercih etmez miydi, ya da yine soğuk kanlılıkla bunu onlara empoze etmeyi tercih edebilir miydi?"
-Arthur Schopenhauer
-
PAAAAAAAAAAAİİİİİİİİİİİİİİİİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN
"Üremek, silahı kendi şakağınız yerine evladınızın şakağına dayadığınız bir çeşit Rus ruleti oyunudur. Yeni bir yaşamı tetiklemekle, o insanı tarif edilemez acılarla karşılaşma riskine maruz bırakmış olursunuz."
—David Benatar
-
PPPPPAAAAAİİİNNN
38 kırılma noktamız agaaaaaaaaaa böyük sıçrama yapçazzzz
YARDIM ET BİZE OSHOOOOOOOOOOO
Kardeş bu fikrin ne insanlığa, ne ahlaka, ne kutsal aile düzenine, ne dinlere, ne peygamberlere ne de ALLAH'ın emirlerine uymuyor ve son derece yanlış bir yol haberin olsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kanka din bilgin çok zayıf bu yüzden dinle ilgili konuşmamanı öneriyorum
Çocuk yapmaya farz muamelesi cekemezsin çekersen KAFİR olursun
Dünyayı gec bosver trnin bu gidişle gunleri sayili
Hamza gardaşım din bilgin güçlü olsaydı böyle saçma sapan konu açmazdın bu arada evlenmek ve çocuk yapmak farz değil sünnet ben NUR cemaatinin içinde büyüdüm ve din hakkında bir çok kitap okudum ve okumaktayım biliyoruz da konuşuyoruz beni cahil cüheyla mı sandın ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
"Ahir zamanda sizin en hayırlınız, çoluk çocuğu olmayandır." | Hadis-i Şerif, Ahmed b. Hanbel
Çoğu müslümanın bilmediği, ya da görmezden geldiği hadisi şeriflerden biri.
-
Hocam sünneti farz görmek dine bidat sokmak olur
Cocuk yapmak sevap olmadigi gibi yapmamak gunah yada dine aykiri değildir
Nur cemaatinden olman kitap okuman falan ustte yazan gerçeği degistirmez hocam üremek sevap değildir ürememek gunah değildir dine aykiri değildir
Antinatalizm dünyanın tum sorunlarını çözecek tek ideolojidir bir 2.si yok bundan iyi
Hadisleri kendi keyiflerine gore yontan tayfa bu tarz hadisleri hemen gormezden gelmeye calisiyor
Çünkü cok ve cahil nüfus işlerine geliyor
Bugün bir Türk bir pakistanlidan daha medeni ve bilincli Müslümansa bunun nedeni nüfusun daha az ve daha refahli olmasidir
Bu devirde dünyaya getirdiğin çocuğun dinden çıkma ihtimali daha yüksek gibi gözüküyor
Benim neslin %50'si hatta belki daha fazlası dinsiz. Herkes dinden çıktı
Şimdi benim kendi dini sorumluluklarım var onları yerine getirmeye çalışıyorum filan derken çocuğu da müslüman olarak yetiştirmek bu devirde çok zor
Haram helal birbirine girmiş, sorumluluk almak çok zor bu devirde
Yine de bunlar çocuk yapmaya yeterince engel midir onu bilemem
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X