Çok iyi söz ve fotoyla uyumu da muazzam |
DH KUTSAL ANTİNATALİZM KARDEŞLİĞİ (28. sayfa)
-
-
Eyvallah kankaaa
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben yokken buralar nasıldı aynı tas aynı hamam mı?
-
Sen yokken buralar ölüm gibi moruk
Su forum komple kapansa da kurtulsak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayatin tek cumlelik özeti
Kendi adına konuş benim hayatım karı kızdan ibaret değil.
Yahszsjsisgsgsh
Neye gülüyorsun lan bebe
Bunu diyenin sen olmana
Eyvallah, sensiz de hiç tadı çıkmaz buranın
Forum kapansa başkasını buluruz bizi kapatmak lazım :D
-
Yarı antinatalist gibi bir şeyim galiba yani maddiyat ve ruhsal anlamda belli bir doygunluğa ulaşmadan çocuk yapmanın mantıksız olduğunu düşünüyorum şimdilik.
-
"Fakirler, eğitimsizler çocuk yapmasın diyorsunuz. Ancak dünya hayatında pek çok öngörülemez şeyler oluyor bu nedenle kimse ürememelidir. Bu videoda bu konuya detaylıca yer vereceğim ve dediğiniz argümanın yetersizliğini gözler önüne sereceğim. Elbette hala anlamak istemeyebilirsiniz, bunun nedeninin iç güdü olduğunu düşünüyorum fakat aklınızı, mantığınızı, empati ve öngörme yeteneklerinizi kullanmanızı istiyorum.
Çocuk yapmak için bir ehliyet olsun ve o ehliyeti kazanan insanlar çocuk yapsın tarzında pek çok cevap alıyorum, bu tür fikirlere temel anlamda koşullu doğum deniyor.
bu tür fikirlerden bahsederken koşullu doğum kelimesini kullanacağım
Koşulsuz Antinatalizm, rızanın elde edilemez olması veya acı çekmenin canlılarda oynadığı içsel rol gibi
gerçekçi olarak asla değişmeyecek bir faktör nedeniyle üremenin her zaman etik dışı olacağına
inananları kapsar.
tabii ki Koşulsuz veya güçlü (öyle de deniliyor) antinatalizmin argümanından bahsedeceğim.
Koşullu doğum; rıza alamama, ilk etapta doğmayı bile istememe, çalışma zorunluluğunun toplumsal
sözleşmesi, önlenemeyen acı çekme nedenleri gibi üreme ile ilgili diğer sorunların hiçbirini çözmez. ,
(örneğin stres, potansiyel zihinsel veya fiziksel hastalık/sakatlık, suç, keder, kişisel sorunlar, savaşlar,
toplumsal çöküş, vb.). Daha az acı çekme, “kabul edilebilir” bir acı düzeyi olduğu anlamına gelmez,
çünkü doğan kişi bu şartları kabul etmediği için hiçbir acı kabul EDİLEMEZ. Hiç ıstırabın olmaması
parantez içinde yalnızca yokluk yoluyla elde edilebilir kapa parantez, her zaman biraz ıstıraptan daha
iyidir ve koşullar kötüleşirse ıstırap artabilir ki bu her zaman mümkündür.
Bir insan bu yaşamı sevse bile sonunda ölecek, bu kesin. Bu duruma, koşullu doğum engel olabilir mi?
Elbette hayır.
Acı çekmek çoğu durumda kaçınılmazdır. Fakir ya da zengin, ezilen ya da ayrıcalıklı, sağlıklı ya da
hasta, herkes acı çekiyor. Onlara sağlayacak kaynaklara sahip olsanız bile, birinin hayatında acıya
neden olabilecek her faktörü kontrol edemezsiniz. Koşullar değişebilir ve bu kaynakları kaybedebilirsiniz.
Yaptığınız hiçbir şey acı çekmeyi önleyemez. Öngörülemezlik hayatın doğal bir yönüdür. Dünyanın en
zengin insanı olup her şeyini kaybedip depresyona girebilirsiniz. Veya çocuğunuz ciddi kusurlarla
doğabilir veya tedavisi olmayan bir hastalığa yakalanabilir.
Bunları yalnızca ve yalnızca üremeyerek önleyebilirsiniz.
Birinin çocukları mutlu olsa bile, onun çocukları mutlu olmayabilir veya çocukları acı çekebilir.
Nihayetinde, bu çocukların tüm acılarının suçlusu aslında ebeveynleridir. Engeller, hastalıklar, kazalar
gibi sizin ve onların kontrolünün dışında olan faktörler vardır. Çocuğunuz mutlu ve iyi bir ebeveyn olsa
bile, onlar çocuğunun kanser olmasını engellemeyez. Ayrıca sizi dinleyeceklerinin ve iyi bir ebeveyn
olacaklarının garantisi de yoktur. Her çocuk ebeveynlerini dinlemez.
Doğmamış canlıların dünyadaki yaşam üzerine arzuları yoktur, çünkü yokturlar.
Antidepresan ölümü engelleyebilir mi? İlaçlar insanları dünyaya gelmeden önce rızasını alabilir mi? Tabii
ki hayır. İnsanları acı çekecekleri ve ölecekleri bir duruma RIZASINI almadan sokmak doğru mu? "Hayır"
der gibi bir ses duydum? O zaman ürememelisiniz.
Dünyadaki tek sorunumuz üreme
"Geri kalan her şey bunun sonucu."
Martin Makosa
-
İstedigin noktaya ulas bir anda her sey bozulabiliyor
Amcam zengindi çocuğu oldu zenginligini kaybetti ne olacak simdi?
-
Hamza çocuk demek bela demektir kardeşim sayende artık tamamen anti-natalist oldum Allah razı olsun.
-
Eyvallah cano vazifemiz
YAŞASIN KUTSAL YÜCE DAVAMIZ
YAŞASIN ANTİNATALİZM KARDEŞLİĞİ
Azərbaycanlı #Antinatalisttwitter“#Antinatalism”https://twitter.com/CavadJavad/status/1609507625288204289
-
Halen 4 çocuk 5 çocuk yapanları görüyorum kafayı yiyeceğim
Bir aile en fazla tek çocuk yapmalı
Bakın Avrupa ne güzel az ürüyor ve refah yaşıyor
Birde çok üreyen geri kalmış ülkelere bakın sefalet içerisindeler
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X