Şimdi Ara

DH KUTSAL ANTİNATALİZM KARDEŞLİĞİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
706
Cevap
23
Favori
19.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Pardon ben yazının içeriğinden bihaber şekilde yorum yazmışım. Evet çocuk evlat edinmek saçma bir şey değil tabi. Bana göre çocuk yapmaktan daha cesaret isteyen, daha erdemli bir davranış. Ben niyeyse sizin yazıyı çocuk yapmak üzerine algılamışım videoda anlatılanlara karşı.

• trkgncr kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah, kimse tabii ki evlat edinmek zorunda değil, ama şu kadarını ifade edilmesi bile kıymetli benim için. Öbür türlü saçmalayanlara o çocukları düşünüp çok kızıyorum. Saygılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaç milyon doların var?

• Akasha_Ether kullanıcısına yanıt

adamsın hocam bu cehenneme 1 ruh daha hapsetmek cinayettir

• PunisherLord P kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çocuk sahibi olmam için süper zeki, süper karizmatik olmama gerek yok. Aynı şekilde çocuğumunda üstün bir insan olmasına gerek yok. Senin mantığına göre hepimiz ölelim sadece başarılı insanlar yaşamaya devam etsinler. Benim elimde imkan olduğu sürece, onlara sağlıklı bir yaşam sunabildiğim sürece istediğim kadar çocuk yapabilirim. Siz hayattaki tüm başarısızlıklarınız suçunu ailenize atıyorsunuz diye benim ileride sahip olacağım çocuklarında aynı şeyleri yapması zorunlu değil.

Senin bakış açına göre herhalde çocuk yapan insanların hepsi zevkini aldıktan sonra çocuğunu sokağa atıyor, yetimhaneden alanlarınsa hepsi çocuklarına gül gibi bakıyor, onlara mükemmel bir hayat sunuyor. Böyle bir şey yok, arada elbette çocuklarına kötü davranan aileler vardır ama bunu genele yaymak oldukça saçma. zannediyorsunuz ki her çocuk dünyaya geldiği için ailesinden nefret ediyor.

Kimin dölü olduğu da önemli, evlat edinen ailelere sor bakayım onlar senin düşüncele mi evlat ediniyorlar yoksa kendileri çocuk yapamadıkları için mi evlat ediniyorlar?

Kimin hayırlı, kimin hayırsız olacağını bilmek imkansız. Ama burada ihtimalden söz edecek olursan senin kanından olan çocuğun sana daha hayırlı olma ihtimali daha yüksek.

Aslında burada tartışmamız gereken şey bunlar değil. Asıl sorun sizlerin hayattaki tüm sorunlarınızın nedenlerini ve mutsuzluğunuzun suçunu ailenize atıyor olmanız. Acı çekmenin, sıkıntı içinde yaşamanın mutlu olmak kadar normal bir şey olduğunu anlayamıyor olmanız.

Herkesin mutlu olduğu sıkıntı çekmediği bir dünya mümkün değil. Herkesin hayatında sıkıntılar olacaktır bu kaçınılmaz, maddi sıkıntılar olur, sağlık sorunları olur (bunları yaşamış birisi olarak konuşuyorum) ama bu hayattaki hiç bir şey var olmak kadar önemli değil.

Her ailenin çocuk sahibi olmasının doğru olmadığına bende katılıyorum. Kendi çocuklarına hiç bir imkan sağlayamayan fakirlikten kırılan aileler tabii ki çocuk sahibi olmasınlar bu hem onların hemde doğacak çocuklarının iyiliği için geçerli. Ama benim imkanlarım varsa çocuğuma da bakabileceksem kimse sahip olmama karışamaz. Kimse beni başkasının bir hata olarak yaptığı çocuğu da sahiplenmemi zorlayamaz. Bu tamamen benim isteğime bağlı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Hayvanlardan çok bir farkımız yok zaten hocam. Kendini üstün bir varlık olarak görmekten vazgeçmelisin. Senin o kendine bulduğun "yüce" amaçlar aslında kendini daha önemli hissedebilmek için kendini inandırdığın yalanlardan ibaretler.

• Zihnin Geleceği kullanıcısına yanıt

ok knk terliksi hayvanla kendini bir tut ama beni bir tutma

• apple podcasts
    ‎Fularsız Entellik: Anti-Natalizm: Çocuk Yapmamanın Felsefesi on Apple Podcasts
    https://podcasts.apple.com/tr/podcast/fulars%C4%B1z-entellik/id1471554610?i=1000528459298

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

20 yıl sonra dünyanın nasıl bir boka batacağını az çok herkes tahmin ediyor.
    Buna rağmen hayvan gibi üremek kendi kanından canından olan bir varlığa yapılacak en büyük kötülüktür.

Adı değişmiş kölelik sistemine bir köle, yada hâlen ağır vergiler altında ezilirken yeni bir vergi mükellefi getirmeye HAYIR!

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Zihnin Geleceği kullanıcısına yanıt
    Hayır diyorsun ya ben evlat edinmem, illa benim dölümden olacak. Ben de diyorum ki sen sevgini, merhametini kattıktan sonra, çocuğun iyiliği için elinden gelenin en iyisini yaptıktan sonra, sadece para vermek değil, sadece sevmek de değil, sadece yaşayacağı muhitin, gideceği okulun en iyisini seçmek değil bunların tamamını çocuğun mutluluğunu göz önüne alarak yaptıktan sonra çocuğun kimin dölünden olduğu kimin rahminden çıktığının bir önemi yok. Üstelik acıdan, kederden, mutsuzluktan, eziyetten alıp kurtardığın çocuğun sana bir ömür sadık ve minnettar kalmak için, toprak olduktan sonra hatıranı yaşatmak için çok büyük bir sebebi daha var. Ama kendin hayatına renk katmak için dünyaya getirttiğin çocuğun öyle bir zorunluluğu yok.

Hayatta sıkıntılar yaşanır. Ben yaşanmaz demedim. Ama insan kendi kararlarının sonucuna katlanır, başkasının değil, bu kim olursa olsun. Sen o yavrunun, evlatlık veya değil, iyiliği için azami çaba gösterir, doğru kararlar alırsın da bir haksızlığa uğrarsın, maddi bütün varlığını alırlar elinden sokakta kalırsın, canını alırlar öksüz, yetim bırakırsın çocuğu. Olabilir, en nihayetinde fani dünyadır, her şey insanlar için. Ama sen, ufak da olsa bir imkânın varken kendi çocuğunu sıkıntıya sokamazsın. Evladına maddi huzur verme imkânın yokken kalkıp onu dünyaya getiriyorsan veya manevi huzur vermek için her gün ayıracak saatlerin varken bu vakti iş, güç, para, pul peşinde koşarak onu yalnız bırakıyorsan; başka yerde yaşadığın stresi çocuktan duygusal ve fiziksel eziyetle çıkarıyorsan, insan doğasına uygun bir ev, yazın tatile gideceği uygun imkanlar sunmuyorsan, çocuğa mevcut en yüksek eğitim imkanını onu mutsuz etmeden hazır edemiyorsan, suç senindir ve benim gözümde bu suçun da affı yoktur.

Kimse ölsün kalsın demiyorum, dünyaya gelmiş insanın vazifesi, adil olabilmek için elinden gelenin en iyisini yapmaktır. Başarının tek kriteri budur. Bu lanet dünyaya yeni bir birey getirirken mutsuz bir yavruyu mutlu etmek gibi büyük bir hayrı, adalete hizmeti elinin tersiyle itiyorsun, ben de sana dünyanın geri kalanı olarak soruyorum. Zaten benim başarı kriterimi baştan reddettin. O zaman demek ki sen başka bir katkı sunmak niyetindesin insanlığa. Ben de soruyorum kendi dölünü daha da çoğaltarak bu dünyaya ne katkı sunuyorsun? Çok mu güzelsin yani insanoğlu mu güzelleşecek sen çoğalınca? Çok mu zekisin de zeka ortalaması mı artacak, nedir yani?

Çocuk sahibi olmak çok büyük sorumluluk. O çocuk ölene kadar yaptığı tüm doğrulardan gurur duyabileceğin gibi yaptığı tüm yanlışların da mesuliyetini taşırsın. Bu gün bu ülkedeki cahil, cühelanın veya dünyanın geri kalanının ne dediğini ne yaptığını benimsemek zorunda mıyım, hayırdır? Bu milletin önemli bir kısmı zaten fırsatını buldu mu ülkeyi soyup soğana çevirecek, yalanla dolanla işini götüren insanlardan ibaret değil mi? Bana ne ya onların ne yaptığından? Ha çok harika örnekler de var bu ülkede, ben onlara bakarım, çoğunluğun ne dediği, ne yaptığı beni ilgilendirmez, hatta imkânım varsa tersine giderim.

quote:

Ama insan kendi kararlarının sonucuna katlanır, başkasının değil, bu kim olursa olsun

Diyorsun. O zaman neden başka birisinin yapıp sokağa attığı bir cocuğu evlat ediniyorsun? Böyle yaptığında başka birisinin kararının suçunu yüklenmiş olmuyor musun? Sen benden kendi çocuğuma sahip olma özgürlüğümü alıyorsun ne uğruna? Çünkü başkaları yine kendi özgürlüklerini kullanarak çocuk yapıp bu çocukları sokağa attıkları için. Ne kadar mantıklı geliyor sana? Ben neden bir başkasının yaptığı hatanın yükünü çekeyim?

Bu hayatta yapılan her şeyin amacı insanlığa katkı olmak zorunda mı? O zaman temel ihtiyaçlarımız dışındaki paranın hepsini bağışlayalım ne de olsa insanlığa katkı. Tüm lükslerimizden vaz geçelim. Elimizde zorla emekle sahip olduğumuz her şeyi paylaşalım insanlığa katlı için. Maalesef böyle bir dünyada yaşamıyoruz. Sen kendin çocuk sahibi olmak yerine yetimhaneden alarak insanlığa katkı yapmak gibi bir düşüncede olabilirsin ama beni başkalarının hatalarının sorumluluğunu üstenmeye zorlayamazsın.

Çocuk sahibi olmak büyük sorumlulukta, çocuğun hayatındaki tüm başarılar nasıl senin eserin olmayacaksa aynı şekilde tüm kötülüklerde senin eserin olmayacak. Ben nasıl kendi irademle çocuk yapmaya karar veriyorsam, çocuğumda kendi iradesiyle hayatını şekillendirecek ve kendi verdiği kararların sonuçlarına katlanacak. Ben ebeveyn olarak görevimi yaptıktan sonra çocuğun hayattındaki her kararda kendime pay çıkarmam. Dolayısıyla çocuğun hayattındaki tüm kötülüklerinde mesuliyetini taşımam.

• DH KUTSAL ANTİNATALİZM KARDEŞLİĞİ

Tüm acıyı bitirmek bu kadar kolay

Senin için olmayabilir fark, baskalari için var. Gerisini okumadım çok kişisel fikirler. Evrensel bir yanı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam beni zayıf antinatalizm olarak ekler misin

antinatalizm kendi içinde zayıf ve güçlü olarak 2'ye ayrılır bu arada, aynı pozitif ateizm yada negatif ateizm gibi. güçlü antinatalizm, tüm insanlığın doğurmaması gerektiğini savunurken; zayıf antinatalizm ise insanlığın sadece belli şartları karşılayan(ekonomik/psikolojik,eğitim vs,) kişilerce çocuk yapılması gerektiğini savunur.
    bunu bilgi olarak ana konuya ekleyebilirsin hocam, faydalı olur

birde yukarıda jay son adlı üye de zayıf antinatalizmi savunuyor, onu da ekleyebilirsin

• Prof.Celal Şengör kullanıcısına yanıt
    Antinatalizmin öğretisi bellidir cocuk yapmak ahlaken yanlistir

İstersen milyarder ol cocugunun keş olmayacağı garanti mi? Hayir o halde cocuk hicbir kosulda yapilmamali bilincli insanlar bilincsizlerin cocuklarini alip egitmelidir

hocam bu dediğiniz güçlü antinatalizm'e giriyor işte. çünkü antinatalizm'in içinde pek çok farklı görüş mevcut ve çeşitleri var. mesela childfree veya denatalistler gibi. bu yüzden güçlü antinatalistler doğurganlığın her zaman yanlış olduğunu savunurken, zayıf antinatalistler ve alt kollarıda belli şartlar altında doğurganlığın yanlış olduğunu savunur. aksi bir şey söylemiyorum yani.

• Prof.Celal Şengör kullanıcısına yanıt
    GÜÇLÜ ANCAK ZAYIFI BERTARAF ETTİĞİNDE ZAFER KAZANIR

Ya bizdensin ya natalist

• Konuyu natalist bir şarkıyla sabote edelim.

DH KUTSAL ANTİNATALİZM KARDEŞLİĞİidobay müzikyoutube
    Seni Anan Benim İçin Doğurmuş © 1999 İDOBAY MÜZİK YAPIM Parçayı iTunes'tan indir: https://itunes.apple.com/tr/album/seni-anan-benim-i%C3%A7in-do%C4%9Furmu%C5%9F/id1236221750?i=1236222133 Aşkın ateşine dağlar dayanmaz Aşkı bilmeyenler gönülden yanmaz Aşk bir hastalıktır tabip anlamaz Aşka yardan başka Bana senden başka çare bulunmaz Seni anan benim için doğurmuş canım Hamurunu benim için yoğurmuş canım Geçen ömür geçip gitsin ne çıkar Aşk olmazsa insan hayattan bıkar Aşk insanı can evinden yakalar Aşka yardan başka Bana senden başka çare bulunmaz Seni anan benim için doğurmuş canım Hamurunu benim için yoğurmuş canım Aşkın ateşine dağlar dayanmaz Aşkı bilmeyenler gönülden yanmaz Aşk bir hastalıktır tabip anlamaz Aşka yardan başka Bana senden başka çare bulunmaz Seni anan benim için doğurmuş canım Hamurunu benim için yoğurmuş canım Geçen ömür geçip gitsin ne çıkar Aşk olmazsa insan hayattan bıkar Aşk insanı can evinden yakalar Aşka yardan başka Bana senden başka çare bulunmaz Seni anan benim için doğurmuş canım Hamurunu benim için yoğurmuş canım
    https://www.youtube.com/watch?v=EMn1avzLKoY

natalist olduğumu söylemedim.

ben bir antinatalistim, ama zayıf antinatalist. aynı bir başkasının pozitif ateist olması gibi, ama ateist. bir kişinin pozitif ateist olması o kişinin teist olması yada ateist olmaması anlamına gelmediği gibi, zayıf antinatalist olması da natalist olması veya antinatalist olmaması anlamına gelmez.

• Hauahahahdj

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.