Şimdi Ara

DH KUTSAL ANTİNATALİZM KARDEŞLİĞİ (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
706
Cevap
23
Favori
19.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu konuda olması gereken ilk mesajlardan biri

Dünyaya çocuk getirmek ve evlenmek konusundaki en büyük çekincelerimden biri de bunlar benim

Çocuk dünyaya geldi şimdi ona düzgün dini eğitim verebilecek misin, kafası karışıp birilerinden etkilenecek mi vs vs bir sürü sıkıntı var

Arkadaşlarımından bazılarının aileleri dindar ama kendileri dinsiz olmuşlar ailelerinin haberleri yok

• ChristoBangalter kullanıcısına yanıt

o dinsizlerden biri de benim ve bu devirde dindarların çocuk yapmaması gerektiği konusunda haklı olduğunu düşünüyorum kanka

dindar aileden gelen biri olarak, ailemin bana verdiği her türlü eğitimin (arapça, tefsir, hadis, nurculuk ve tasavvuf) en sonunda patlak verdiğini söyleyebilirim, bunun en büyük sebebi de bana göre dindar ailelerin çocuk yetiştirmeyi bilmemesi

tüm olayları dinsel öğelerle açıklamaya çalıştıkları ve sebeplere önem vermedikleri için bir çocuğun maddi ve manevi ihtiyaçlarını göremiyorlar, en azından benimkiler göremedi. çocuğumuz imanlı ölsün gerisi pek önemli değil kafasındalar.

bu da depresif, özgüvensiz, hayatla baş edemeyen insanlar meydana getiriyor.

bence bu devirde en uygun dindarlık şekli dervişliktir. çoluk çocuksuz şekilde bir dağ başında yaşaman lazım yoksa şehirde hem kendin hem çocuklarına hayatı zehir ediyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B27A72DE3 -- 28 Şubat 2023; 16:57:3 >

• Knk ona kalirsa sekuler laik kesim cocuguna hicbir sey veremiyor omg

Antalya'da yasiyorum bu kesimin cocuklarinin tamami alkolik esrarkeş ortamcı boyle olmak daha mi iyi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bir aile çocuğuna spor-sanat-tam bilimsel eğitim ve manevi ihtiyaçlarını sağlıyorsa, o esrarkeşlik evresi genelde geçici bir dönem oluyor. birkaç sene orda burda takılır sonra bir bakarsın abd'de bir şirkette yönetici olarak çalışmaya başlamış

ama şuna katılıyorum, fakir ailelerde çocuğu en azından gerçek uyuşturucudan/sokaklardan kurtarmak için din uyuşturucusunu vermek daha iyi. zaten anadoluda doğuda falan çocuk biraz büyüyünce bir tarikata falan sokarlar çocuk da doğru yolu bulmuş olur

• Bir yıl kadar önce biriyle konuşmuştuk forumda. Sen o musun acaba nick'ini hatırlamıyorum hesabı silmiş. Yazım tarzınız benziyor. Eğer oysan insanın bir yılda bu kadar radikal bir değişim yaşaması ilginç. Değilsen de kusura bakma boşuna bu mesajı yazdım.

• Kedi kesiyonuz mu ne ayaksınız

• Dünyadaki çoğu insan yaşamıyor sadece hayatta kalmaya çalışıyor. Düşünün gün 24 saat 8 saat uyku diyelim 8 saat iş (TR'de 10 saat) 1.5 saat yol, 30 dakika yemek ye ve sonra ertesi gün devam et. Bunları üst üste koyduğunuzda aslında dünyada çok az süre yaşadığımızı düşünüyorum, hayatta kalmak için bunları yapmak zorundayız.

• Ömer Hayyam12 kullanıcısına yanıt

eskiden çalışıp ev araba alınıyodu şimdi o da yok

• benide yazın hocam

• Hosgeldiniz aziz kardeşim

• DH KUTSAL ANTİNATALİZM KARDEŞLİĞİ
    DH KUTSAL ANTİNATALİZM KARDEŞLİĞİUygarlık Yolutwitter
    “Gezegenin çoğu için sonsuz yoksulluk (şu anda olduğu gibi) veya kitlesel bir kıtlık istemiyorsanız, tek ahlaki çözüm daha düşük doğum oranlarıdır.”
    https://twitter.com/uygarl_yolu/status/1636349642274111492

Orda toplum diye kastedilen küçük zengin azınlık.

• up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH KUTSAL ANTİNATALİZM KARDEŞLİĞİ

DH KUTSAL ANTİNATALİZM KARDEŞLİĞİilahi aşk / divine love / божественная любовь
    Antinatalizm (Doğum Karşıtlığı) ve Nihilizm
    https://www.ilahi.biz/2022/07/antinatalizm-dogum-karstlg-ve-nihilizm.html

Beni de ekleyin. Varoluşun adaletsizliklerine karşı sonuna kadar antinatalizm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snowmann -- 19 Nisan 2023; 12:1:43 >

Durum aynen bu

DH KUTSAL ANTİNATALİZM KARDEŞLİĞİpew research center
    Growing share of childless adults in U.S. don’t expect to ever have children
    https://www.pewresearch.org/fact-tank/2021/11/19/growing-share-of-childless-adults-in-u-s-dont-expect-to-ever-have-children/

DH KUTSAL ANTİNATALİZM KARDEŞLİĞİDoğum Karşıtları - Antinatalizmtwitter
    “#Antinatalizm #DoğumKarşıtlığı #DoğumKarşıtları”
    https://twitter.com/anti_natalizm/status/1642280834672492545
    Harika görsel

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.