Şimdi Ara

DH Asus Republic of Gamers Kulübü (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.202
Cevap
24
Favori
231.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Garantisi var 2010 10. ayda aldım ürünü 2 aylık daha ama sorunları fazla geldi bana :S
    garantiye götürmeyi düşünüyorum ama vatan pc bana sattıgı sorunlu pc nın yerıne kullanmam ıcın ürün tedarik etmıyormus.hızmetınde boyle sı ıste..
    napıcam bılmıyorum gercekten. Canımı cok sıktı:S
    quote:

Orijinalden alıntı: Lion2141

quote:

Orijinalden alıntı: oflu1281

Bende asus G73 kullanıcısıyım..
    ekim ayında Vatan computer dan aldım cıhazı gunluk ındırmle 2,900 e yakalamıstım..
    yalnız sımdı canımı sıkıntı olmaya basladı bana..

-ekranda ölü pixel var
    -altındaki lastikler cıktı koptu
    -masa ustunde degılde dızımde fılan kullandıgım zamanlarda aşırı ısınma yapıyor.
    -ılk günkü gibi değil açıkcası yavasladı baya ne acılması acılma nede kapanması

dusundurmeye basladı bu durum benı o kadar parayı bosuna mı verdım dıye dusunmuyor degılım ...

Geçmiş olsun .Garanti veya geri değişim kapsamına girmiyor mu acaba?

• 2 aylık ürün henuz ama sımdıden basladı sıkıntılara.ısınma proplemıydı en buyuk korkum oyuzden bunu aldım fakat yıne aynı dert :S
    quote:

Orijinalden alıntı: cause_of_death

quote:

Orijinalden alıntı: oflu1281

Bende asus G73 kullanıcısıyım..
    ekim ayında Vatan computer dan aldım cıhazı gunluk ındırmle 2,900 e yakalamıstım..
    yalnız sımdı canımı sıkıntı olmaya basladı bana..

-ekranda ölü pixel var
    -altındaki lastikler cıktı koptu
    -masa ustunde degılde dızımde fılan kullandıgım zamanlarda aşırı ısınma yapıyor.
    -ılk günkü gibi değil açıkcası yavasladı baya ne acılması acılma nede kapanması

dusundurmeye basladı bu durum benı o kadar parayı bosuna mı verdım dıye dusunmuyor degılım ...

Altındaki lastikler benim de gitti, bir çok kişide olan bir problem bu. Alalı ne kadar oldu bilmiyorum ama 3-4 ayda bir temizlik yapmak mantıklı cihaza. İçini açmam diyorsanız bu tarz hava püskürtücüler öneriliyor :

http://www.hepsiburada.com/Liste/macota-as-p70-yuksek-basincli-havali-temizleme-spreyi-400-ml-0416908/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otev0416908

basitçe arkadaki fan kısımlrarına hava veriyoruz, toz çıkıyormuş yanlarından. kompresör yüksek basınçlı olduğundan riskli diyorlar. Bu hava spreyi ile sonuç alanlar memnun ama ben de denemedim daha, bir riski var mıdır bilmiyorum ama sanmıyorum. Eski notebooklarımı kompresörle temizliyordum zaten

Bunun konusu vardı notebookreview forumlarında ama bulamadım şimdi :)

• Herkese teşekkür ederim yardımlarından dolayı , son olarak windows security essentials -ı yükledim ve hemen Crysis oyununu açtım.Sonuç ise mükemmeldi gerçekten.Very High ayarlarında hiç kasma olmadan oynadım 1 bölüm sonra da sildim oyunu :) Pek sevmiyorum Crysis -i .

Fakat şöyle bir sorunum var ki , windows -u bir türlü türkçe yapamadım.Home Premium Windows 7 yi nasıl Türkçe yapabiliriz eğer anlatırsanız minnettar kalırım.

Bir başka sorunum ise Asus Updateleri , yapmam gereken önemli bir Asus Update -i var mı ? Çünkü hiç birini yapmadım eğer laptopu kullananlar şu çok önemli bunu yapmalısın derse yapacağım.
  • @Dylan150
    bende hot pursuit var. pek bir sıkıntı yaşamadım.

yalnız twinturboyu açtığımda fps düşüyor bu nedendir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagrimir -- 10 Ocak 2011; 17:59:26 >
  • merhaba bir g73 kullanıcısı olarak benide eklemnizi istiyorum ve detaylı anlatıma geçiyorum bu aletle ilgili

1. ben böyle sorunlu ama böyle mükemmel makina görmedim g73jw serisi varelimde hd5870
    oyun performansı sorarsan yüklediğimed tık eden oyun daha olmadı sana öyle diyeyim gayet hızlı gayet şık ısınmada hiç yaşamıyorum saatlerce açık olmasına rağmen.
    diğer laptoplara göre ses kaliteside çok iyi olduğunu söyleyebilirim
    2.laptopla gelen kulaklık mükemmel kaliteli steel seriisi mutlaka denenmeli

gelelim eksilerine

1. atinin bok yemesinden dolayi 5870 ekran kartlarında gsod alıyorsun stock driveri kullanirsan bu sorunun olmaz ama ben updatei seviyorm dersen basit bit flashla ki bu sitede güzelce anlatmış arkadaşım yükseltebiliyorsun 1 haftadır 10.12 kullanıyorum hiç sorun yaşamadım
    2. bir sorun bende chrome la iligili verdi anlamadim neden makinayi kastı saçmalattı başlangıça döndüm kurtuldum
    3. gsod dışında hoparlör versiyonunu son versiyona çekmen lazım asus updatetten yoksa bsod veriyor alet denendi düzeltildi
    4. kesinlikle ve kesinlikle kafami yememe sebep olan şey bu gerizekali deathadder mouse un sys dosyası windows 7 64 bitte bsod verdirttiriyor neden bulamadım çok araştırdım kullanan herkesde o sorun var internet üzerinden bakarsan görürsün bende öpe öpe uninstall edip güzelim death adderimi köşeye koydum bilgisyarla gelen mouseu kullanıyorum. ha nasıl mouseumu gayet güzelde death adder bağımlısı olan bana büyük hayal kırıklığı yaşattı
    5.teknik servis sorunlari var ben ssd taktım 64gb ama şöyle bir sorun var sen takarsan garnti kapsımdan çıkıyor servise götürüp taktirtman lazım bunu yaparsan garanti bozulmadan devam ediyor.
    6.klavyesi biraz kötü hızlı yazan biriysen klavye lag oluyor yetişemiyor sana
    7.touch padi kullanışssız özelikle tuşlar çok sert bence
    8. pilsiz kullanırsan 2 saat oyun oynarsan maximum 1 saat kullanabilirsin hızlı tükeniyor
    9.twin turbo gibi saçma birşey koymuşlar gereksiz fps kaybettiriyor hiç açma daha iyi
    10. içinde gelen trend micro kofti internet yazılımnı kesinlikle açılışta yükleme mutlaka bi ara bi bok çıkarıyor kafana.
    direk uninstaller toola uninstall et yerine ben kaspersky kullanıcısıyım senlerdiir hiç başımı ağrıtmadı temiz versiyon aldım kullanıyorm ama açılışını klasik kaspersky kasar mantığıyla uzatıyor.
    11.aletin en boktan yanı olurda adaptörün yanarsa yan sanayi gibi birşeye giremezsin 8 çekirdek sike sike para bayılıp orjinal almak zorundasın
    12. asus teknik servisleri pek iyi feedback almıyorlar daha başıma birşey gelmedi çözemediğim ama iyi değil diyorlar
    13. bende 1600 900 ekran var baya araştrdm yurtşdadn 1920 1080 sipariş ettim gelince taktırıp full hd yaptırıcam ki buda asus serviste yapılmak zorunda
    14.alet bildiğin ağır ama sırt çantası çok kullanışlı ondan başka birşeyle taşımanızı kesinlikle tavsiye etmem
    15. yeni aldığınız modeller en son biosla geliyor eski biosla geliyorsa hemen onu upgrade edin yoksa klavye tuşlarının ışıkları yanmaz ki powergear denlien bi zımbırtı var ben bu ne lan die silmiştim ışıklarım gitti sonra format v.s uğraş dur.
    16.termal macun olayını araştırdım bunuda parasını verip asus servisde daha iyisiyle değiştireceğim daha yol yakınken
    17.ne olur ne olmaz diye altına zallman 17" soğutucumu aldım her laptop gibi ilk 5 6 ay müthiş sonra ateş fışkırmasın diye en azından ömrünü uzatıyorsun aletin

bu arada eksen bilgisyardan aldım
    neden yurtdşndan almadım diyorsan asusların wordwide garantsii türkiyeyi kapsamıyor bizzat asus türkiye ile konuşup bunu öğrendim ondan tırstığım için daha çok para verip garantili aldım bu detay çoğu arkadaş tarafından gözden kaçırıldığını düşünüyorum

şu anlık karşılaştıklarım bunlar gördükçe eklerim buraya

sonuç olarak : alet mükemmel oyun açısından ama başını ağrıtma şansı var düşün taşın al ben tasarımını çok beğendiğim için tav oldum şu anda çok memnunum daha iyi olacağını düşünüyorum zamanla 5870 460m arasında kalıyorsanda ben benchmarklara göre seçtim evet belki probemli ati ama %10 %15 daha iyi fps veriyor ve makinayı daha az kasıyor ki bu şu anda çok farketmeyebilir ama bu laptopu 2 3 sene sonra göze batan bir fark olur gibime geliyor

teşekkürler okuyan arkadaşlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi challtr -- 10 Ocak 2011; 19:19:44 >

• asusun adı üstünde worldwide yani dünya çapında garantisi nereden alırsan al en az 1(bestbuy) standart 2 ve ek ücretle 3 yıl olmak üzere geçerli. Yalnız Türkiye'de değil USA hariç hiçbiryerde geçmeyen 1 yıl kaza garantisi ve yine Türkiye'de sunulmayan 30 günlük 0 ölü pixel garantisi yok.
  • Bugün çantanın kola geçirilen kısmındaki (adı neyse :D) plastik koptu arabaya koyarken ve aleti ciddi şekilde yere düşürdüm. Çok şükür sıkıntı yok gibi, içinde bilmediğim bir hasar oluşmadıysa tabi :) Ama çok severek kullandığım çantaya yazık oldu

Bu arada Twin Turbo Mode düğmesi işe yarıyor mu, yarıyorsa ne işe yarıyor hala çözemedim
  • twin turbo anakartın fsp ya da aklıma gelmiyor adı neyse artık o değeri yükseltiyor buda işlemciye etkiyor. ama ekran kartına herhangi bir değişiklik yapmıyor.
  • Ben oyunlarda bir farkını görmedim, hatta dikkat etmiyorum bile açık olup olmadığına
  • Twin turbo işe yarıyor arkadaşlar. İşlemci Performans Modda 2.9 Ghz de çalışırken, Twin Turbo ile 3.0 Ghz yi bile aşıyor. Bir nevi o/c yapmış oluyoruz. Bunun performansa, Fps'ye etkisi mutlak oluyordur.

@challtr
    Bende ekranı değiştircem ve bunu kendim yapacam, forumda bir arkadaş yapmış ve resimlerle anlatıyor.
  • Arkadaşlar wireless sinyalimi güçlendirmek için ürünler varmış. Hiç anlamam bu konudan anlayan yada kullanan varsa lütfen önersin. Çok sıkıntı yaşıyorum sürekli kopuyor çünkü bilgisayar çok sapa bir yerde yerini değiştiremem. Sinyali güçlendirmem lazım önerilerini bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POWER GAMER -- 11 Ocak 2011; 11:00:09 >
  • @power gamer

garanti kapsamı bozuluyor abi ondan yapma diyorum ben kendime yaparım birşey yok yapmakta ama asusa götür orda işliyorlar faturan parça değiştmiştr diye ve garanti devam ediyor ondan ben kendim yapmıyorum . yurtdşndan aldıysan makinayi garantisi türkiyede olmadığı için yapabilrsin ama benim makina garantili olduğu için ellemiyorum

twin turbo fps etkilemiyor benchmark testi ettim hatta uzun dönemde fps kaybına bile sebep oluyor ekstra ısınmayla.

wireless sinyali sorunu bendede var bazı yerlerden zor çekiyor içindeki belki etherneti deiştirtebilirz veya external usb ethernet modem alabilrisin tam hakim değilim bu konuya bilen varsa aydınlatırsa sevinirim bende
  • @challtr

yurtdışından alındığında garantisi olmaması gibi bir durum yoktur. Açıklama önceki mesajınıza cevaben yapılmıştır. Yanlış bilgilendirmeden kaçınalım.
  • Bende fps dusmuyortwin turbo acilinca. aksine ram performansi da artiyor islemciyle beraber.

Zaten islemci en fazla 73 dereceye cikiyor bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kill1033

Bende fps dusmuyortwin turbo acilinca. aksine ram performansi da artiyor islemciyle beraber.

Zaten islemci en fazla 73 dereceye cikiyor bende.

+1
  • Bugun evdeki aletlerin elektrik sarfiyatlarini test ettim.

Teste gore g73jh internette dolasirken 70 watt elektrik cekiyor prizden. BFBC2 oynarken de 110 watt civarinda bu degerler.
  • Arkadaslar ilginctir ama vbios guncelledikten ve 10,12 ye gectikten sonra bilgisayardaki gereksiz kasmalar ortadan kalkti. Msn ifadelerde bile kasiyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: challtr

neden yurtdşndan almadım diyorsan asusların wordwide garantsii türkiyeyi kapsamıyor bizzat asus türkiye ile konuşup bunu öğrendim ondan tırstığım için daha çok para verip garantili aldım bu detay çoğu arkadaş tarafından gözden kaçırıldığını düşünüyorum

Yanılıyorsunuz, uluslararası garanti Türkiyeyi kapsıyor. Kaza garantisi vs olmayabilir ama normal garanti var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: challtr

global garanti olarak geçen ifade nasıl türkiyeyi kapsamazki gerçekçi olalım konuyu baştan sona takip etseniz cihazını servise yollıyan arkadaşlar olduğunu görürdünüz , yanlış bilgilendirme yapmıyalım
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.