Şimdi Ara

DH Asus Republic of Gamers Kulübü (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.202
Cevap
24
Favori
231.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bence 460 in tek avantaji 3D ama bu isin yazilimla yapilabilecegini dusunuyorum.

5870 in avantaji ise sadece oyun degil genel performansta %10-25 arasinda performans farkediyor. Bazi oyunlarda 5870 in 460 tan geri kalmasinin tek nedeni oyunun nvidia ya torpil gecmesidir ve bu bilinen bir gercektir.
    arkadasin dedigi gibi sorunlariyla geldi ama suan cozulememis sorunu yok benim bilgisayarda.

Bir de en onemlisi usb 3.0 yok jh ta. bence jw nin tek avantaji o dur. ekran kartinda 460 i 5870 e tercih etmem.

quote:

Orijinalden alıntı: ulex

@lion2141

Hala herhangi bir modeli almadıysan g73jh ile jw arasındaki birkaç farktan bahsedeyim.

g73jw için
    -usb 3 çıkışı (birde satış sitelerinde yazdığının aksine toplam 3 adet değil 4 adet usb çıkışı(jhdeki gibi) var 3 ü usb 2.0 ve 1 i usb 3.0 olmak üzere)
    -touchpad i 2 tuşlu ( jh de tek tuş var ve kullanması sert tabi mause kullandığımız için o kadar da önemli değil)
    - ileriye dönük 3d vision desteği(herhangi bir 120hz destekli monitöre bağlayıp 3d görüntü alabilirsin) yine bunu gerçekleştiren hdmi 1.4a çıkışı sadece jw de var.Ayrıca laptop un kendi monitörünü de ilerleyen vakitte kendin 120hz lik olanla değiştirip 3d film oyun vb güzelliğe kavuşabilirsin.
    -yukarıda bahsedildiği gibi hybrid diskler
    -Sorunlarla boğuşmayı sevmeyenler için neredeyse 0 sorun
    -çizim işleri ile uğraşanlara (benim gibi :) ) cuda ve pyhsx
    -g73jh ye göre beklemede +%49 internette gezinirken +%26 ve film oynatmada +%41 pil tasarrufu.
    www.anandtech.com
    ASUS G73Jw: Out with the Old, In with the New
    http://www.anandtech.com/show/3998/asus-g73jw-geforce-gtx-460m/4

g73jh için
    -ati 5870 den dolayı oyun performanslarında genel olarak %5-10 arası ek performans
    (nvidia ile girintili oyunlarda bu durum tersi de olabiliyor. (bknz.note ile book arasındaki noktayı kaldırarak)http://www.note.bookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphic-Cards.13849.0.html
    -biostan başlamak üzere oyun konularına kadar türlü aksaklık ve sorunlar. %99.9 unun çözümü mevcut. dediğim gibi sorunla uğraşmak istemeyenlerden olduğun zaman bu önemli oluyor.Bende kafadan 2 sorunla gelmişti bilgisayar önceki bilgisayarım g73jh-ty199v idi geri gönderdim. Sorunlar ekran karardığında ya da uykuya geçtiğinde kapatma tuşuna basıp resetlemediğin sürece geri açılmama(çözümü mevcut). (touchpadin sol tıklama tuşu ve elini koyduğun sol kısmına en ufak baskıda çıtlama sesi ama az buz değil.(bunun da çözümü üst kasayı yerinden çıkarmak ya da esnetmek gerekiyor altına birşey koyup destek yapmak için.
    -an itibariyle herhangi bir 3d destek yok
    -usb 3 yok

sonuç olarak sadece oyun ve bazı çıkabilmesi çok muhtemel sorunlarla uğraşmaya evetse g73jh yoksa g73jw.

@mehmet1380

çoğu arkadaşımız g73jw-tz061v yi yani full hd olanını 3400-3500 arasına aldı sadece bir ekransa söz konusu olan fark gayet makul bir fiyata almışsınız.

• Asus G73JH da ekran kartını güncelleyince çıkan gri ekran sorunu haricinde başka ne gibi sorunları oluyor acaba .Almayı düşünüyorum ama baş edebileceğim sorunlarmı bilmediğimden aydınlatırsanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lion2141

Asus G73JH da ekran kartını güncelleyince çıkan gri ekran sorunu haricinde başka ne gibi sorunları oluyor acaba .Almayı düşünüyorum ama baş edebileceğim sorunlarmı bilmediğimden aydınlatırsanız sevinirim

büyük ihtimalle alacağın ürün son bios versiyonuyla geleceğinden bios güncellerken makinayı kaybetme ihtimalin pek olmayacaktır. Ancak yinede vbios denen video biosunu güncellemen gerekebilir. onun haricinde touchpadin de bana denk gelen çıtlama sesi denk gelmez ise zorlanacağın başka bi sorun olmaz diye düşünüyorum. tabi 2 modelinde ortak problemi ekran kartı termal macununun zamanla işlevini kaybetmesi ve yeniden macun uygulama gereksinimini hariç tutarak söylüyorum.
  • Bu termal macun sorunu JW serisinde de görülüyor mu?
  • aslında sorun denemez kaliteli macun kullanmadıklarından oluyor. Amerikada satın alırken yapıştırıcıyı değiştirme şansın oluyor.(en iyisini istiyorsan 75 dolar gibi bir fiyata).Eğer türkiyeye gönderilen seriye de aynı malzemeyi kullandılarsa er ya da geç ortaya çıkacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulex -- 8 Ocak 2011; 23:05:33 >
  • Bu termal macun olayı bence biraz abartılıyor, ben de aynı şekilde macunu değiştirdim ancak tozunu almak yetermiş de artarmış bile. Bir kaç ayda bir temizlemek lazım fan çıkışlarını. Açmadan nasıl temizlenir derseniz daha önceden belirttiğim gibi hava spreyleri var, yabancı forumlarda basıncı çok yüksek olmadığı için zarar vermez diyorlar, ben henüz denemedim. Bir sonraki temizlememi açmaya üşenirsem bu şekilde gerçekleştirmeyi planlıyorum.
  • arkadaşlar bikaç yerle görüştüm bikaçından da henüz cevap alamadım. bi türlü G73JW-TZ061V denen aleti bulamadm stoklara ne zaman geleceği hakkında herhangi bi bilgisi olan varmı acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnıL-
    arkadaşlar bikaç yerle görüştüm bikaçından da henüz cevap alamadım. bi türlü G73JW-TZ061V denen aleti bulamadm stoklara ne zaman geleceği hakkında herhangi bi bilgisi olan varmı acaba ?

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: ottomania

quote:

Orijinalden alıntı: AnıL-
    arkadaşlar bikaç yerle görüştüm bikaçından da henüz cevap alamadım. bi türlü G73JW-TZ061V denen aleti bulamadm stoklara ne zaman geleceği hakkında herhangi bi bilgisi olan varmı acaba ?

+1

Urunu stokta gozukmeyen buyuk firmalari arayip sorun veya mail atin size doneceklerdir.
  • Birde ben normal bios u guncelledim.Sorun cikmadi.
    Vbios u guncellemedim.
    Hangisinde risk vardi?
    Normalde mi vbiosta mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugay289

Birde ben normal bios u guncelledim.Sorun cikmadi.
    Vbios u guncellemedim.
    Hangisinde risk vardi?
    Normalde mi vbiosta mi?

ikisinde de risk var, vbios bootable flash disk oluşturmadan windows üzerinden yapılırsa çok riskli. Hatırlarsan bu konudaki yanılmıyorsam POWER GAMER nickli arkadaşımızın bilgisayarı bu şekilde açılmaz hale gelmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cause_of_death

quote:

Vbios u guncellemedim.
    Hangisinde risk vardi?
    Normalde mi vbiosta mi?

ikisinde de risk var, vbios bootable flash disk oluşturmadan windows üzerinden yapılırsa çok riskli. Hatırlarsan bu konudaki yanılmıyorsam POWER GAMER nickli arkadaşımızın bilgisayarı bu şekilde açılmaz hale gelmişti.

Evet o kişi benim ve kesinlikle Vbios güncellemesini windows üzerinden yapmayın. Aslında benim şimdiki aklım olsa hiç girişmezdim bu işe. Makine yeni geldiğinde Amd Gpu Tool ile 800/1100 olarak stabil kullanabiliyo iken servisten geldikten sonra vbios güncellenmiş şu anda o değerler çok uzak görünüyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: POWER GAMER

quote:

Orijinalden alıntı: cause_of_death

quote:

Vbios u guncellemedim.
    Hangisinde risk vardi?
    Normalde mi vbiosta mi?

Evet o kişi benim ve kesinlikle Vbios güncellemesini windows üzerinden yapmayın. Aslında benim şimdiki aklım olsa hiç girişmezdim bu işe. Makine yeni geldiğinde Amd Gpu Tool ile 800/1100 olarak stabil kullanabiliyo iken servisten geldikten sonra vbios güncellenmiş şu anda o değerler çok uzak görünüyor...

İlk defa duyuyorum böyle bir şey, 800/1100 yapınca ne oluyor?

• Normal degerler zaten 700/1000 .
    800/1100 yapinca gorunurde degisen birsey olacagini hic zannetmiyorum.
  • ASUS G73JW-91094V

Arkadaşlar kısmetse yukarıdaki modeli getireceğim.Fiyatı bence özelliklerine göre normal duruyor.

3D,FULL HD,Usb 3.0 olması çok güzel...

Umarım bir sorun yaşamam.Buradaki yorumlara güveniyorum.

• @waxzel

Türk lirasıyla kaça denk geliyor acaba. Birde bu model almanyaya kadar geldiyse sanıyorum en geç 2 aya türkiyeye giriş yapar
  • yeni sandy bridge işlemcili modeller yurtdışında çıktı mı ? link var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: metekarahan

yeni sandy bridge işlemcili modeller yurtdışında çıktı mı ? link var mı ?

Bahsettiğiniz model g73sw-a1 çıkmadı. şubatta geliyor gecikme olmazsa tabi bu california için

Yine Clarksfield işlemcilerinde olduğu gibi Sandy Bridge en düşük saat hızlı modeli olan 2630QM ile birlikte gelecek ekran kartında ise malesef değişme yok 460M.

En düşük dememe karşın performansı Core i7 940XM den bile iyi durumda olduğunu hatırlatmam herkesi sevindirecektir. (bknz note ile book arasındaki noktayı kaldırarak)http://www.note.bookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html

monitörü 120hz olan g73sw-3de de daha sonra gelecek

• Beyler bende aranıza katıldım , Asus g73 JH aldım ancak bir problemim var şu başlığa bir bakarsanız çok sevinirim.

Asus G73 JH Adaptör Problemi
  • Yani Everest programını yüklediğim takdirde , sürücü ve Vbios un hangi versiyonu olduğunu göreceğim sanırım.

Bir başka sorum da virüs programı ile ilgili , açıkcası ben windows essentials dan çok memnundum , siz laptop ile gelen virüs programını mı kullanıyorsunuz yoksa başka bir virüs programı mı ? Başka ise nedir öğrenebilir miyim ve memnun musunuz?
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.