Şimdi Ara

DH Asus Republic of Gamers Kulübü (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.202
Cevap
24
Favori
231.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pek güvenilir gözükmüyor, elden alışverişi tercih edin bence. Ayrıca bir yerde stoğa girince diğerlerinde de giriyor, ben takip ederken öyleydi Eksen'deyken yakaladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre

Pek güvenilir gözükmüyor, elden alışverişi tercih edin bence. Ayrıca bir yerde stoğa girince diğerlerinde de giriyor, ben takip ederken öyleydi Eksen'deyken yakaladım

Peki sizin aldiginiz G73 JW-TZ061V modeli mi tam olarak?
    Nasil memnunmusunuz?Arti yada eksi olarak soyleyebiliceginiz nesi var acaba?
  • Evet 2 adet hibrit disk iceren model bendeki. Yaninda verilen aksesuarlardan cihazin donanimina kadar herseyinden son derece memnunum. Tum oyunlari yuksek ayarlarda isinma sorunu olmadan takilmadan oynuyorum, ekran boyutu ve cozunurlugu sayesinde ofis islerinde kullanmak da cok keyifli. Ayrica optik ses cikisi da var ve ben alirken yok diye aldim, o da bonus oldu z-5500ile mutlu mesut kullaniyorum.
  • Masaüstünde sağ tarafta işlemci Gadgeti var arkadaşlar ben bunu başka nerden yükleyebilirim, bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: POWER GAMER

Masaüstünde sağ tarafta işlemci Gadgeti var arkadaşlar ben bunu başka nerden yükleyebilirim, bilgisi olan var mı?

http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us
    Buradan gerekli modeli ve isleim istemini sec.
    Daha sonra others kategorisi altinda The Turbo Boost Monitor u indir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugay289

quote:

Masaüstünde sağ tarafta işlemci Gadgeti var arkadaşlar ben bunu başka nerden yükleyebilirim, bilgisi olan var mı?

http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us
    Buradan gerekli modeli ve isleim istemini sec.
    Daha sonra others kategorisi altinda The Turbo Boost Monitor u indir.

Sağol kardeşim

• quote:

Orijinalden alıntı: Lion2141

Selam arkadaşlar bende kulübe aday adayıyım full hd modelini bulamadığımdan şu iki model arasında kaldım seçmeme yardım olur musunuz?
    http://www.elektroworlds.com/ASUS-G73JH-TY199V-Notebook,PR-15913.html
    http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=95942&ad=ASUS-G73JW-TY156V-740QM-8GB-1TB-17-W7HP-Tasinabilir-Bilgisayar

Bende Asus G73JH- TY199V modeli var tavsiye ederim...

• quote:

quote:

Selam arkadaşlar bende kulübe aday adayıyım full hd modelini bulamadığımdan şu iki model arasında kaldım seçmeme yardım olur musunuz?
    http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=95942&ad=ASUS-G73JW-TY156V-740QM-8GB-1TB-17-W7HP-Tasinabilir-Bilgisayar

O modelin hybrit hard diski var mı?

• quote:

quote:

quote:

O modelin hybrit hard diski var mı?

Hayır malesef.

• Selam arkadaşlar bende asus g73 jw-ty156v aldim.Hepsiburadadan.3350 ödedim 10 taksit sizce nasil ? Fiyatini uygun mu aldim.Su an tedarik sürecinde merakla bekliyorum.Birde özelliklerinde klavyesinde ışıklandırma olup olmadiği yazmiyor ? Ekran cozunurlugu kotu mu sizce ? Yorumlariniz nelerdir? Fikir almayi dusunuyorum olumsuz bi kanaat edinirsem siparişi iptal edeceğim.Yardimlariniz için teşekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet1380

Selam arkadaşlar bende asus g73 jw-ty156v aldim.Hepsiburadadan.3350 ödedim 10 taksit sizce nasil ? Fiyatini uygun mu aldim.Su an tedarik sürecinde merakla bekliyorum.Birde özelliklerinde klavyesinde ışıklandırma olup olmadiği yazmiyor ? Ekran cozunurlugu kotu mu sizce ? Yorumlariniz nelerdir? Fikir almayi dusunuyorum olumsuz bi kanaat edinirsem siparişi iptal edeceğim.Yardimlariniz için teşekkurler.

gayet uygun fiyatla almışsın hayırlı olsun şimdiden klavyesi ışıklı ekran çözünürlüğü gayet iyi ..Full HD Neden yapmamışlar anlamış değilim .O boyuttaki ekranada 1600 e 900 bile yatar ama illa vaz geçiyim dersen ben çoktan talibim bile :) Bence vaz geçme
  • Yorum için teşekkurler.Acaba kazık mi yedim diyodum bende :) Rahatladim biraz.
  • @lion2141

Hala herhangi bir modeli almadıysan g73jh ile jw arasındaki birkaç farktan bahsedeyim.

g73jw için
    -usb 3 çıkışı (birde satış sitelerinde yazdığının aksine toplam 3 adet değil 4 adet usb çıkışı(jhdeki gibi) var 3 ü usb 2.0 ve 1 i usb 3.0 olmak üzere)
    -touchpad i 2 tuşlu ( jh de tek tuş var ve kullanması sert tabi mause kullandığımız için o kadar da önemli değil)
    - ileriye dönük 3d vision desteği(herhangi bir 120hz destekli monitöre bağlayıp 3d görüntü alabilirsin) yine bunu gerçekleştiren hdmi 1.4a çıkışı sadece jw de var.Ayrıca laptop un kendi monitörünü de ilerleyen vakitte kendin 120hz lik olanla değiştirip 3d film oyun vb güzelliğe kavuşabilirsin.
    -yukarıda bahsedildiği gibi hybrid diskler
    -Sorunlarla boğuşmayı sevmeyenler için neredeyse 0 sorun
    -çizim işleri ile uğraşanlara (benim gibi :) ) cuda ve pyhsx
    -g73jh ye göre beklemede +%49 internette gezinirken +%26 ve film oynatmada +%41 pil tasarrufu.
    www.anandtech.com
    ASUS G73Jw: Out with the Old, In with the New
    http://www.anandtech.com/show/3998/asus-g73jw-geforce-gtx-460m/4

g73jh için
    -ati 5870 den dolayı oyun performanslarında genel olarak %5-10 arası ek performans
    (nvidia ile girintili oyunlarda bu durum tersi de olabiliyor. (bknz.note ile book arasındaki noktayı kaldırarak)http://www.note.bookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphic-Cards.13849.0.html
    -biostan başlamak üzere oyun konularına kadar türlü aksaklık ve sorunlar. %99.9 unun çözümü mevcut. dediğim gibi sorunla uğraşmak istemeyenlerden olduğun zaman bu önemli oluyor.Bende kafadan 2 sorunla gelmişti bilgisayar önceki bilgisayarım g73jh-ty199v idi geri gönderdim. Sorunlar ekran karardığında ya da uykuya geçtiğinde kapatma tuşuna basıp resetlemediğin sürece geri açılmama(çözümü mevcut). (touchpadin sol tıklama tuşu ve elini koyduğun sol kısmına en ufak baskıda çıtlama sesi ama az buz değil.(bunun da çözümü üst kasayı yerinden çıkarmak ya da esnetmek gerekiyor altına birşey koyup destek yapmak için.
    -an itibariyle herhangi bir 3d destek yok
    -usb 3 yok

sonuç olarak sadece oyun ve bazı çıkabilmesi çok muhtemel sorunlarla uğraşmaya evetse g73jh yoksa g73jw.

@mehmet1380

çoğu arkadaşımız g73jw-tz061v yi yani full hd olanını 3400-3500 arasına aldı sadece bir ekransa söz konusu olan fark gayet makul bir fiyata almışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulex -- 4 Ocak 2011; 20:33:22 >

• Bende asus G73 kullanıcısıyım..
    ekim ayında Vatan computer dan aldım cıhazı gunluk ındırmle 2,900 e yakalamıstım..
    yalnız sımdı canımı sıkıntı olmaya basladı bana..

-ekranda ölü pixel var
    -altındaki lastikler cıktı koptu
    -masa ustunde degılde dızımde fılan kullandıgım zamanlarda aşırı ısınma yapıyor.
    -ılk günkü gibi değil açıkcası yavasladı baya ne acılması acılma nede kapanması

dusundurmeye basladı bu durum benı o kadar parayı bosuna mı verdım dıye dusunmuyor degılım ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulex

@lion2141

Hala herhangi bir modeli almadıysan g73jh ile jw arasındaki birkaç farktan bahsedeyim.

g73jw için
    -usb 3 çıkışı (birde satış sitelerinde yazdığının aksine toplam 3 adet değil 4 adet usb çıkışı(jhdeki gibi) var 3 ü usb 2.0 ve 1 i usb 3.0 olmak üzere)
    -touchpad i 2 tuşlu ( jh de tek tuş var ve kullanması sert tabi mause kullandığımız için o kadar da önemli değil)
    - ileriye dönük 3d vision desteği(herhangi bir 120hz destekli monitöre bağlayıp 3d görüntü alabilirsin) yine bunu gerçekleştiren hdmi 1.4a çıkışı sadece jw de var.Ayrıca laptop un kendi monitörünü de ilerleyen vakitte kendin 120hz lik olanla değiştirip 3d film oyun vb güzelliğe kavuşabilirsin.
    -yukarıda bahsedildiği gibi hybrid diskler
    -Sorunlarla boğuşmayı sevmeyenler için neredeyse 0 sorun
    -çizim işleri ile uğraşanlara (benim gibi :) ) cuda ve pyhsx
    -g73jh ye göre beklemede +%49 internette gezinirken +%26 ve film oynatmada +%41 pil tasarrufu.
    www.anandtech.com
    ASUS G73Jw: Out with the Old, In with the New
    http://www.anandtech.com/show/3998/asus-g73jw-geforce-gtx-460m/4

g73jh için
    -ati 5870 den dolayı oyun performanslarında genel olarak %5-10 arası ek performans
    (nvidia ile girintili oyunlarda bu durum tersi de olabiliyor. (bknz.note ile book arasındaki noktayı kaldırarak)http://www.note.bookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphic-Cards.13849.0.html
    -biostan başlamak üzere oyun konularına kadar türlü aksaklık ve sorunlar. %99.9 unun çözümü mevcut. dediğim gibi sorunla uğraşmak istemeyenlerden olduğun zaman bu önemli oluyor.Bende kafadan 2 sorunla gelmişti bilgisayar önceki bilgisayarım g73jh-ty199v idi geri gönderdim. Sorunlar ekran karardığında ya da uykuya geçtiğinde kapatma tuşuna basıp resetlemediğin sürece geri açılmama(çözümü mevcut). (touchpadin sol tıklama tuşu ve elini koyduğun sol kısmına en ufak baskıda çıtlama sesi ama az buz değil.(bunun da çözümü üst kasayı yerinden çıkarmak ya da esnetmek gerekiyor altına birşey koyup destek yapmak için.
    -an itibariyle herhangi bir 3d destek yok
    -usb 3 yok

sonuç olarak sadece oyun ve bazı çıkabilmesi çok muhtemel sorunlarla uğraşmaya evetse g73jh yoksa g73jw.

Çok teşekkür ederim çok faydalı oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: oflu1281

Bende asus G73 kullanıcısıyım..
    ekim ayında Vatan computer dan aldım cıhazı gunluk ındırmle 2,900 e yakalamıstım..

-ekranda ölü pixel var
    -masa ustunde degılde dızımde fılan kullandıgım zamanlarda aşırı ısınma yapıyor.

dusundurmeye basladı bu durum benı o kadar parayı bosuna mı verdım dıye dusunmuyor degılım ...

Geçmiş olsun .Garanti veya geri değişim kapsamına girmiyor mu acaba?
  • @oflu1281

ısı değerlerinizi bir kontrol edip buraya yazın diğer arkadaşlar karşılaştırsınlar. eğer her şekilde yüksekte seyrediyorlarsa ekran kartının termal macunu işlevini kaybetmeye başlamış olabilir.g73jh de bendede bitane altlığı ilk günlerde çantasından çıkarırken kopmuştu.şu ankinde daha öyle bi durum olmadı. Fazla sürtmeye gelmiyor tabi kendi de ağır olunca. Emin olduktan sonra garanti durumunu sorup öğrenmek gerek diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulex -- 5 Ocak 2011; 10:50:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oflu1281

Bende asus G73 kullanıcısıyım..

-ekranda ölü pixel var

Altındaki lastikler benim de gitti, bir çok kişide olan bir problem bu. Alalı ne kadar oldu bilmiyorum ama 3-4 ayda bir temizlik yapmak mantıklı cihaza. İçini açmam diyorsanız bu tarz hava püskürtücüler öneriliyor :

http://www.hepsiburada.com/Liste/macota-as-p70-yuksek-basincli-havali-temizleme-spreyi-400-ml-0416908/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otev0416908

basitçe arkadaki fan kısımlrarına hava veriyoruz, toz çıkıyormuş yanlarından. kompresör yüksek basınçlı olduğundan riskli diyorlar. Bu hava spreyi ile sonuç alanlar memnun ama ben de denemedim daha, bir riski var mıdır bilmiyorum ama sanmıyorum. Eski notebooklarımı kompresörle temizliyordum zaten

Bunun konusu vardı notebookreview forumlarında ama bulamadım şimdi :)

• arkadaşlar uzun zamandır G73JW-TZ061V yi araştırıyordum ve sonunda almaya karar verdim ama hiçbiyerde bulamıyorum hepsiburadadan sipariş üzerine getirtebilirmiyim bide bu ölü piksel olayından korkuyorum öyle bi durumla karşılaşırsam değiştirme imkanım varmı? cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnıL- -- 5 Ocak 2011; 18:48:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnıL-

arkadaşlar uzun zamandır G73JW-TZ061V yi araştırıyordum ve sonunda almaya karar verdim ama hiçbiyerde bulamıyorum hepsiburadadan sipariş üzerine getirtebilirmiyim bide bu ölü piksel olayından korkuyorum öyle bi durumla karşılaşırsam değiştirme imkanım varmı? cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum :)

dediğiniz gibi hepsiburada hatta ondan önce mersa elektronik ile(dağıtıcı firma) iletişime geçip getirip getirmeyeceklerini veya ne zaman getireceklerini öğrenebilirsiniz. ölü pixel içinde ürünü nereden alırsanız alın 7 gün içinde yasal olarak cayma hakkınız bulunmakta tabi bütün kutu içeriğini eksiksiz ve hasarsız şekilde muhafaza ederek. ayrıca herhangi donanımsal arızalı ürün içinde asusun 30 gün içinde geri alma politikası var ki ben ondan faydalanıp geri göndermiştim ilk gelen modelini.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.