Şimdi Ara

#DH Bağlama Severleri ve İcracıları Klübü# (61 Kişi Olduk!) (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
687
Cevap
14
Favori
48.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

#DH Bağlama Severleri ve İcracıları Klübü# (61 Kişi Olduk!)
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

Arkadaşlar hepimizin başı sağolsun.

garbin sazdan gayrı dostu yoktu..Neşet Babam benim...
  • Bende burdayım benide listeye alın lütfen
  • arkadaşlar sitemize giren herkese teşekkür ederim ve paylaşımlarınızı bekliyorum.www.sazbaglama.com
  • acemi olarak uzun sap bağlama çalışıyorum3 haftadır kursa gidiyorum.Bbağlamanın ses tahtasına resim yapılsa ses de belirgin bozukluk olur mu?önce verniği biraz zımpara yapıp resmi tahtaya aktarıp hafif sprey vernik sıkmayı düşünüyorum,resim olarak rohan atı ve gondor ağacı planladım(lotr fanatiğiyim azıcık)

boya olarak lazer yazıcı mürekkebi olucak yada en kötü cd kalemi.
  • Bağlamanızın değeri ile alakalı bişey.
    Normalde hafifçe zımparalamak sese olumlu etki yapar ama nemli bir bölgede iseniz zımpara yaptığınız yerden nem alabilir.
    Verniği kaldırmadan yapmak daha mantıklı olur.
    tabi bağlamayla lotr arasındaki bağlantı kadar bi mantık olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar uzun sap bağlamaya yeni başlıcam , alıştırmalar yapabiliceğim çalışabileceğim bir site var mı bilgisi olan varsa paylaşabilir mi ? solfej24'ü önermiş bir arkadaş bağlama için çok güzel site ama hep kısa sap için.
  • Arkadaşlar geçen hafta hızlıaldan oğlana oyuncak alırken yanına deneme amaçlı hem uzun hem kısa için bağlama teli ve mızrap da aldım.
    Fiyatına göre hiç de fena değiller. Teller takım olarak 2 TL, 10'lu takım mızrap da 1 tl, sık tel değiştiren arkadaşlara tavsiye edilir.

http://www.hizlial.com/c3277495/baglama-sazlar

• İki sene önce uzun sap bağlama çalmaya başlamıştım ama dersler yüzünden yarım kaldı , sonra da bağlamam kırıldı..
    Şimdi yeni bir bağlama alıp derslere devam etmek istiyorum , bağlama hakkında pek bilgim yok artık buradan da takip ederek bişeyler öğrenmeye çalışacağım :)
    Beni de ekleyebilirsiniz ...
  • @albati

0.20 tel takimi nasil acaba? Mydukkan'da gitara tel alirken 0.20 tel takimi da gormustum pek guvenip alamadim. Fiyati 10 lira.

Baglamaya tekrar basladim. Konservatuar sinavlarina hazirlaniyorum. Ana enstruman olarak baglama sectim. Elektro gitar kabul etselerdi gitarla girecektim ama malum turk muzigi konservatuarlarinda baglama daha iyiymis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ucuz teli tavsiye etmem. geçen gün hepsiburada dan 5 tl fiyatlı 4 takım tel aldım, normalde si çeken bağlamamı si akoruna çektiğimde teller koptu. ne yaptıysam si karar sesine çekemedim aldığım bütün tel takımı gitti. sonrasında bir siteden 15 tl ye 3 takım galli marka tel siparişi verdim. teller çok harika do akoruna bile rahatlıkla çekebiliyorum. kararma falanda yapmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: rewolwer_

ucuz teli tavsiye etmem. geçen gün hepsiburada dan 5 tl fiyatlı 4 takım tel aldım, normalde si çeken bağlamamı si akoruna çektiğimde teller koptu. ne yaptıysam si karar sesine çekemedim aldığım bütün tel takımı gitti. sonrasında bir siteden 15 tl ye 3 takım galli marka tel siparişi verdim. teller çok harika do akoruna bile rahatlıkla çekebiliyorum. kararma falanda yapmıyor

Dostum 1995'ten beri sürekli tel tüketen biri olarak diyebilirim ki tel piyasasında çok yalan dolan dönüyor.
    Çünkü telin kalitesi aşırı dandik olmadığı sürece dışarıdan anlaşılmaz.
    2 liralık telin Piramit ambalajıyla 10 liradan satıldığını biliyorum.
    Ben uzun süre Galli kullandım, gerçekten kaliteli teller fakat haftada 4-5 gün piyasada çaldığım dönemlerde haftada bir tel değiştirdiğim için bir süre sonra pahalı gelmeye başlıyor.
    O dönem ucuz telleri alıp denemeye başladım ve aralarında Piramit'e taş çıkaracak çok teller geçti elime.
    Ama devamını pek bulamıyorsun. Bir müzikevi bazen kaliteli teller getiriyor ama sonra maliyet hesabına girip kaliteyi bozuyor.
    Teller yurtdışından makara olarak gelir sadece sırma teller TR'de üretilir.
    Sırma teli de üretmek zordur, içine ipek sarılması gerekir, ipekli sırmalar daha uzun ve yumuşak tınılar.
    Ayrıca tellerin kararması, paslanması kalite belirtisi değildir.
    Bu durum, ortamın nemi, ellerin teri vs. ile ilgilidir. Ya da telin, çelik-nikel dengesiyle ilgilidir.
    Size tavsiyem bağlamayı günlük çalıyosanız her çalımdan önce tırnaklarınza üst eşikten alt eşiğe kadar tellerin üzerindeki teri ve kiri elinizle sıyırın ve kuru bezle tekrar silin, tellerin ömrü daha da uzayacaktır.
    Bir de teller dik akortlara çok dayanamaz, hepsinin optimum bir gerilimi vardır. Hem de dik akort, bağlamayı ve çalımınızı sertleştirir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

@albati

0.20 tel takimi nasil acaba? Mydukkan'da gitara tel alirken 0.20 tel takimi da gormustum pek guvenip alamadim. Fiyati 10 lira.

Baglamaya tekrar basladim. Konservatuar sinavlarina hazirlaniyorum. Ana enstruman olarak baglama sectim. Elektro gitar kabul etselerdi gitarla girecektim ama malum turk muzigi konservatuarlarinda baglama daha iyiymis

Dostum sen de çok kararsızsın yav
    Gel sen bırakma bağlamayı elinden.
    Linkini verdiğim tel üstün bir tel değildir mutlak, fakat fiyatından dolayı bir şans verilebilir.
    Bi ara HB'den toplu olarak Piramit tel aldım hala onları kullanıyorum, orta kalite, fiyatı 6 falandı sanırım, istersen oraya da bakabilirsin.

• Hazır tellere sıra gelmişken,kursta telleri bir kaç ayda değiştirmek gerektiği söyledi hoca gerekli mi?kopunca mı değiştirmeli?aradaki farkı anlaşılcak kadar belli olur mu?

müzik bölümü 2 ye ayrılmış güzel olmuş fakat geneli gitar üstüne.
  • Arkadaşlar bana cevap vericek yok mu ? solfej24 gibi ama uzun sap üzerine de çalışmaların bulunduğu bir site önerebilecek olan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HÜSAMCIK

Hazır tellere sıra gelmişken,kursta telleri bir kaç ayda değiştirmek gerektiği söyledi hoca gerekli mi?kopunca mı değiştirmeli?aradaki farkı anlaşılcak kadar belli olur mu?

müzik bölümü 2 ye ayrılmış güzel olmuş fakat geneli gitar üstüne.

2-3 ayda bir değiştirmek yeterlidir. Teller kopmasa bile zamanla oksitlenir, sesi değişir. Çalım kolaylığı açısından da yeni teller daha iyidir.

@sedip malesef uzun sap üstüne site bilmiyorum.
  • Hazır kayıt yapmışken bu konuya da koyayım dedim..

http://vocaroo.com/i/s1hFW6141btK
  • quote:

Orijinalden alıntı: YDG

Hazır kayıt yapmışken bu konuya da koyayım dedim..

Ahmet Kaya tadında
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Orijinalden alıntı: YDG

Hazır kayıt yapmışken bu konuya da koyayım dedim..

Ahmet Kaya tadında

Beni o aşağılık insana benzettiğiniz için sizi esefle kınıyorum..

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.