Şimdi Ara

#DH Bağlama Severleri ve İcracıları Klübü# (61 Kişi Olduk!) (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
687
Cevap
14
Favori
48.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rewolwer_

Arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum özellikle @albati hocam sizin düşünceleriniz önemli benim için.

Gayet güzel bence. Sadece akıcılıkta problem var. Yani aradaki boşluklara kendin birşey katarsan daha güzel olur.

Zamanla çok daha iyi olur. Yeterki elinizden bırakmayın.

• Uzun süredir gitar ile ilgileniyorum . Sattığım bir müzik aletinin bir kısmını bağlama ile ödemek istediler ben de kabul ettim. Şu an için iki adet bağlama mevcut evde kısa sap daha hoşuma gitti ufak ufak çalıyorum ama normalde türkü dinlemediğim için zorlanıyorum. şarkıların melodilerini trafiklerini bilmiyorum çünkü. lakin şöyle bir sıkıntım var aldığım sazlardan birinin perdeler sıkı değil ve gezindikleri için doğru nota vermiyorlar . ikinci kısa sap bağlamanın da telleri tutan eşiği çıktı sanırım tutkalı bitmiş kurumuş. bağlama tamircisine sorduğumda fiyat biraz yüksek geldi. gitar olsa sıkıntı değil tanıdığım var ama bağlamaya yabancıyım çok. izmirde acaba dürüst nereye bu perdeleri düzelttirip eşiği yapıştırtabilirim. teşekkürler.
  • Bornovada Anadolu müzik var. Turan usta, gönül adamıdır hem iyi de bir ustadır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar bende bağlama çalıyorum ve eğitimini veriyorum uzun sap kısa sap ve şelpe konservatuvardayım ilgilenen olursa aşağıdad videom var sevgimle...

http://www.youtube.com/watch?v=Hq-9IGZEvME
  • Beni de alın aranıza.
  • arkadaşlar hangi ses kararını kullanıyorsunuz. yada sizce en etkili ses kararı hangisi.
  • Arkadaşlar bu hafta kursa başladım, gittiğim yerde hem kısa hem uzun sap deneyecektim. Aksilik oldu kısa sap üzerine çalıştık. Sıkça sorulan bir soru biliyorum epey de araştırdım fakat uzun sap mı kısa sap mı bir karara varamadım. Sizin de önerilerinizi istiyorum. Öğrendiğime göre uzun saplının yelpazesi daha genişmiş, kısa saplının sesi daha güzel çıkıyormuş bir türlü karar veremedim.
  • Ses olayı göreceli. Birisi gelir öttürür kısa sapı o zaman kısa sapın sesi daha güzel olur

Uzun zamandır yazamıyorum. İlk sayfaya isim yazmayı bıraktım. Bir süre sonra zor olmaya başladı Sevdiğim bir türküyü daha paylaşayım.

• @Jason: Cevap için teşekkürler.

Uzun saplıya karar verdim, internetten satın alabileceğim bir yer önerebilecek var mı?

Bir de araştırırken rastladım, jacklı sazları önerir misiniz? Örneğin:http://urun.gittigidiyor.com/muzik-plak-enstruman/jackli-uzun-sap-maun-baglama-saz-mat-hediyeler-55381782#product-information başlangıç için bu saz nasıldır, ve bu fiyat civarında mı dolaşmalıyım?
    Çok soru sordum, en kısa zamanda başlamak istiyorum.

• Arkadaşlar 2 aydır uğraşıyorum bişeyler çalmaya yeni başladım. Orhan Babanın parçalarından basit olan yeni başlayan birinin çalışarak icra edebileceği bir parça bilen önerebilecek olan var mı ?
  • Başlık pek aktif değil galiba. Neyse giren arkadaş olursa uzun sapda bişeyler sorucam.
  • Merhaba arkadaslar ben yeni baslicam baglama calmaya hep hevesleniyorum ama bir turlu baslayamadim , kayseride yardimci olabilecek biri varsa mutlu olurum . Neyse bana oneride bulunabilir misiniz ? Ben acem kizi , yanlizim dostlarim vb . Sarkilari dinliyorum bu tarz sarkilari hangi turle calarim ? Birde suan baslangic olarak 150 liralik butcem var nasil baglamayla yardimci olursaniz sevirim ?

• "Arkadaşlar 2 aydır uğraşıyorum bişeyler çalmaya yeni başladım. Orhan Babanın parçalarından basit olan yeni başlayan birinin çalışarak icra edebileceği bir parça bilen önerebilecek olan var mı ?"
    gencebay parçaları pek basit sayılmaz hele 2 aylık bir bağlamacı için. kursa gitmenizi tavsiye ediyorum gitmiyor iseniz, ve de aklıma parça olarak ya evde yoksan geliyor. başlangıç için zorlar ama güzeldir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

Bende 1 sene falan kendi başıma birşeyler öğrenmeye çalıştım. Sonra babamın isteğiyle kursa gittim. Normalde 2 senede mezun olmam gerekirken, sağlam kulağım ve daha önceden bağlama çaldığım için 1 senede bitireceğim.

Doğrusunu söylemek gerekirse kursun bayağı faydası oldu. Mesela kursa gitmeden önce orta perdede Si'ye 3. parmağım ile basarken, kurstaki hocamın zorlamasıyla 2. parmakla basmaya başkadım. Bu sayede 3. parmağımı üst telde Do'yu süslemek için kullanabiliyorum.

Bir parça daha paylaşayım:

Erkan Oğur çok sevdiğim bir üstaddır. Bağlama yanında perdesiz gitarda çalar. Orta yaşlarında blues'a yönelmiş. Yavuz Çetin ile yaptığı Dünya isimli parça gerçekten dinlenmeye değer.

on numara parçadır. paylaşım için teşekkürler. ayrıca erkan oğur'un: bugün ben bir güzel gördüm, kaleden iniş molur, mamoş gibi çok sağlam türküleri de vardır. aklınızda bulunsun arkadaşlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: BgrhnYlmz38

Merhaba arkadaslar ben yeni baslicam baglama calmaya hep hevesleniyorum ama bir turlu baslayamadim , kayseride yardimci olabilecek biri varsa mutlu olurum . Neyse bana oneride bulunabilir misiniz ? Ben acem kizi , yanlizim dostlarim vb . Sarkilari dinliyorum bu tarz sarkilari hangi turle calarim ? Birde suan baslangic olarak 150 liralik butcem var nasil baglamayla yardimci olursaniz sevirim ?

150 TL'lik bağlama başlangıç için yeterli fakat bağlamanın herhangi bir standartı olmadığı için o fiyata iyi bir bağlama ya da kötü bir bağlama da alabilirsiniz.
    Yanınıza bir bileni alıp gitmeniz uygun olacaktır.
    Ya da bir kursa kayıt olursanız orada bağlama konusunda yardımcı olacaklardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bu konu için üye oldum

"Arkadaşlar 2 aydır uğraşıyorum bişeyler çalmaya yeni başladım. Orhan Babanın parçalarından basit olan yeni başlayan birinin çalışarak icra edebileceği bir parça bilen önerebilecek olan var mı ?"
    gencebay parçaları pek basit sayılmaz hele 2 aylık bir bağlamacı için. kursa gitmenizi tavsiye ediyorum gitmiyor iseniz, ve de aklıma parça olarak ya evde yoksan geliyor. başlangıç için zorlar ama güzeldir.

sağolasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Orijinalden alıntı: BgrhnYlmz38

Merhaba arkadaslar ben yeni baslicam baglama calmaya hep hevesleniyorum ama bir turlu baslayamadim , kayseride yardimci olabilecek biri varsa mutlu olurum . Neyse bana oneride bulunabilir misiniz ? Ben acem kizi , yanlizim dostlarim vb . Sarkilari dinliyorum bu tarz sarkilari hangi turle calarim ? Birde suan baslangic olarak 150 liralik butcem var nasil baglamayla yardimci olursaniz sevirim ?

150 TL'lik bağlama başlangıç için yeterli fakat bağlamanın herhangi bir standartı olmadığı için o fiyata iyi bir bağlama ya da kötü bir bağlama da alabilirsiniz.
    Yanınıza bir bileni alıp gitmeniz uygun olacaktır.
    Ya da bir kursa kayıt olursanız orada bağlama konusunda yardımcı olacaklardır.

Cok tesekkur ederim basladim kursa sabirsizlaniyorum :)

• Arkadaşlar hepinize merhaba,

Ben de kısa sap bağlama çalıyorum. Şu sıralar hard case bağlama kılıfı almayı düşünüyorum. Ayrıca uzun sap bağlama çalmayı da düşünüyorum. Alacağım kılıfın hem kısa sap bağlamayı hem de uzun sap bağlamayı muhafaza edebilecek şekilde olmasını istiyorum. İnternette birkaç yerde bakındım, fakat fiyatları gerçekten pahalı (150-200 TL). Bu tip bir kılıfı daha ucuza alabileceğim bir yer bilen varsa söyleyebilir mi acaba? Belki de piyasası bu şekildedir ben iyi bilmiyor da olabilirim. Kısaca bana önerebileceğiniz hem kısa sap hem de uzun sap muhafaza edebilecek bir kılıf önerebilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: drexel

Arkadaşlar hepinize merhaba,

Ben de kısa sap bağlama çalıyorum. Şu sıralar hard case bağlama kılıfı almayı düşünüyorum. Ayrıca uzun sap bağlama çalmayı da düşünüyorum. Alacağım kılıfın hem kısa sap bağlamayı hem de uzun sap bağlamayı muhafaza edebilecek şekilde olmasını istiyorum. İnternette birkaç yerde bakındım, fakat fiyatları gerçekten pahalı (150-200 TL). Bu tip bir kılıfı daha ucuza alabileceğim bir yer bilen varsa söyleyebilir mi acaba? Belki de piyasası bu şekildedir ben iyi bilmiyor da olabilirim. Kısaca bana önerebileceğiniz hem kısa sap hem de uzun sap muhafaza edebilecek bir kılıf önerebilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler...

Hardcase derken gitardaki gibi tamamen sert malzemeden yapılmış, çanta gibi şifreli falan birşey arıyorsanız o fiyatlar normal.
    Ama içindeki sert ve kalın sünger olan, yani bağlama yere düşse de birşey olmayan hatta nota defteri falan koymak için cebi olan kılıfları daha ucuza alabilirsiniz.
    Bende iki tane var o dediğim kılıftan, İzmir Yorum Müzikte yaptırmıştım, gayet kullanışlı, hem taşıma hem koruma açısından "10 numara", tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Orijinalden alıntı: drexel

Arkadaşlar hepinize merhaba,

Şimdiden teşekkürler...

Hardcase derken gitardaki gibi tamamen sert malzemeden yapılmış, çanta gibi şifreli falan birşey arıyorsanız o fiyatlar normal.
    Ama içindeki sert ve kalın sünger olan, yani bağlama yere düşse de birşey olmayan hatta nota defteri falan koymak için cebi olan kılıfları daha ucuza alabilirsiniz.
    Bende iki tane var o dediğim kılıftan, İzmir Yorum Müzikte yaptırmıştım, gayet kullanışlı, hem taşıma hem koruma açısından "10 numara", tavsiye ederim.

Evet gitardaki gibi sert malzemeden yapılmış, şifresi olmasına gerek yok, içi sert ve kalın süngerden yapılmış, yere düşse bile bağlamanın zarar görmeyeceği, nota defteri koymak için yeri de olursa hayır demeyeceğim bir kılıf arıyorum. Aşağıdaki linkte verilen gibi birşey arıyorum kısaca:

http://www.enstrumansepeti.com/?urun-3201-Yissi-Kisa-Sap-Baglama-Hard-Case-ici-Kirmizi.html

Ama görüldüğü üzere 200 TL bence biraz pahalı. 100-120 TL'ye bulabilsem bu tip bir şey hemen alacağım.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.