Şimdi Ara

#DH Bağlama Severleri ve İcracıları Klübü# (61 Kişi Olduk!) (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
687
Cevap
14
Favori
48.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ağzına sağlık, yanındaki arkadaş dertli çekmiş cigarayı :)
  • Aslında videom aceleye geldi.. En kısa zamanda yenisini koymaya çalışacağım. :)

@Urfa_Lee , kirpiğin kaşına değdiği zaman olması lazım. Aslında kesinlikle o, ama kendi yorumlamasıyla çaldığı için kesin konuşmak istemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yerbay. -- 22 Nisan 2013; 15:52:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Urfa_Lee

Hocam sen hep video çek olmaz mı :) ?

ve şu türkünün ismini rica etsem biri yazabilir mi?

http://www.youtube.com/watch?v=RSRb0UqzQ04

Valla ben Tolga SAĞ Dünya Arsızındır türküsüne benzettim

http://www.youtube.com/watch?v=hFP-NuQfaqk

• Tolga Sağ'ın parçasıymış arkadaşlar sağolun :)
  • quote:

Tolga Sağ'ın parçasıymış arkadaşlar sağolun :)

Ben yanlış türküyü mü dinliyorum acaba?
  • Kirpiğin kaşına değdiği zaman değil hocam.Benziyor ama.Tolga Sağ'ın parçası olduğunu düşünüyorum
  • quote:

Kirpiğin kaşına değdiği zaman değil hocam.Benziyor ama.Tolga Sağ'ın parçası olduğunu düşünüyorum

Arka planda çalan müzik için konuşmuyorum ama ben. Bağlama testi yapan arkadaşın çaldığı türkü için konuşuyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: YDG

quote:

Kirpiğin kaşına değdiği zaman değil hocam.Benziyor ama.Tolga Sağ'ın parçası olduğunu düşünüyorum

Arka planda çalan müzik için konuşmuyorum ama ben. Bağlama testi yapan arkadaşın çaldığı türkü için konuşuyorum..

Eve bizde onu diyoruz hocam :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YDG

quote:

Eve bizde onu diyoruz hocam :)

2.10'dan itibaren dinlediğiniz müzik değil mi?

• Bahsedilen türküyü bende kipriğin kaşına değdiği zaman zannettim,tazecik bugün derste çalışmıştık ama melodisinde pencereden bir taş geldi türküsünede yakın, biraz karıştırdım ben çalarken
  • Erdal Erzincan in kursuna giden var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sivas'tan selamlar. Ben de yaklaşık 1 ay once kısa sap baglama aldım. Kursa gidiyorum, bir iki basit parca calabiliyorum. İns daha iyi seviyelere gelebilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buralar boş kalmış.. :):)

• iyi günler, hızlı geçiş leri (mihribandaki lasidoremifasolasido gibi)öğrenmenin kolay bir metodu var mı? 2 hafta önce kurs bitti , ev ile bir kurs çok farkediyormuş
  • Arkadaşlar hangi bağlamayı seçmeliyim sizce 15 yıldır bass gitar çalıyorum şu sıralar yeni bir bağlama almaya karar verdim boş zamanlarımda öğrenmek istiyorum sizce hangisini tercih etmeliyim.

ardıç:https://www.perimuzik.com/index.php?route=product/product&product_id=108

maun:https://www.perimuzik.com/index.php?route=product/product&product_id=122

vengi:https://www.perimuzik.com/index.php?route=product/product&product_id=109

oyma dut:https://www.perimuzik.com/index.php?route=product/product&product_id=127 (bende uzun sap bir oyma dut var 30 seneelik o yuzden farklı bir kısa sap düşünüyorum ama yinede koydum buraya fikir almak için )

yardımcı olursanız sevinirim bunlardan birini tercih edeceğim.

• Bağlama çalınmadan alınmaz ki hocam.
    Hele ki o paralara.
    Size tavsiyem, bulunduğunuz şehirde bu işi en çok yapılan ya da en bilinen yere, bu işi bilen biriyle gidip alın.
    İzmir'deyseniz yardımcı olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

Bağlama çalınmadan alınmaz ki hocam.
    Hele ki o paralara.
    Size tavsiyem, bulunduğunuz şehirde bu işi en çok yapılan ya da en bilinen yere, bu işi bilen biriyle gidip alın.

Dostum haklısın ensturman çalınmadan zor ama bulunduğum yerde esnaf pek ilgili değil , 3 liralık bağlamaya 7-8 lira istiyor ve çok iyi ensturmanlarda yok bu sazevinin bağlamalarının hiç değilse tonunu netten dinleme şansım oluyor anlatıyor ağacını herşeyini o yuzden sizlerinde görüşünü almak istedim teşekkürler yinede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VYNO

quote:

Orijinalden alıntı: albati

Bağlama çalınmadan alınmaz ki hocam.
    Hele ki o paralara.

Dostum haklısın ensturman çalınmadan zor ama bulunduğum yerde esnaf pek ilgili değil , 3 liralık bağlamaya 7-8 lira istiyor ve çok iyi ensturmanlarda yok bu sazevinin bağlamalarının hiç değilse tonunu netten dinleme şansım oluyor anlatıyor ağacını herşeyini o yuzden sizlerinde görüşünü almak istedim teşekkürler yinede.

Daha önce de yazmıştım, ağaçtan önce işçilik daha önemlidir, ağaca takılmayın.
    Siz, 5 yıl beklemiş budaksız, kız gibi oyma dut tekneyi verirsiniz bir beceriksiniz eline, mahveder ya da tam tersi ucuz yollu yaprak tekneyle harikalar yaratılabilir.
    İzmir'de bir ustam var, son gittiğimde gördüm, adam sıkıştırılmış talaştan yaprak tekne yapıyor ve mükemmel sonuçlar alıyor.

Ses olayı da videodan çok anlaşılmıyor, kameranın kayıt kalitesi, çalanın mızrap tuşesi vs.
    Belki de sesi hoşunuza gider ama çalımı yorucudur, onu da bilemezsiniz.

İlla ki net üzerinden alacaksanız size şans dilemekten başka bişey diyemeyiz galiba.
    İyi günler.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.