Şimdi Ara

#DH Bağlama Severleri ve İcracıları Klübü# (61 Kişi Olduk!) (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
687
Cevap
14
Favori
48.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben sadece bir fikir almak istedim yinede teşekkür ediyorum ilgilendiğin için.
  • ben de 1 ay once başladım bağlama derslerine.beni de ekleyin hocam

bir de bu diyez,bemol,naturel filan biliyorum ama hala notaları tam okuyamıyorum. bununla ilgili pek ders filan da bulamadım internetten. yardımcı olabilcek var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

quote:

Orijinalden alıntı: Nodex

Arkadaşlar merhaba.Bende de uzun sap bağlama var.İlk başlarda üniversitede hocadan ders alıyordum ancak bağlamayı kendisinden almadığım için sorun yaşadık.Şimdi kendi başıma çalışmayı düşünüyorum.Ne tavsiye edersiniz? Ses çıkarmayı deniyorum, notayı geliştirmek istiyorum ancak bir eğitmen olmadan da tekniğim bozulsun istemiyorum.
    Metod kitapları işe yarar mı? 1-2 aylık eğitime gitmek gerekir mi?Siz yeni öğrenmeye çalışan biri için ne tavsiye edersiniz? Neler yapmalı, nelerden başlamalı, neleri dinlemeli?
    Cevaplarınızı bekliyorum.

Kendi başına öğrenmen biraz zaman alır fakat olmayacak şey değil. Yakınınızda biryerde iyi eğitim veren musiki cemiyeti varsa oralara başvurun. 2 senede baya ilerleme kaydedersiniz.

Dinleme olarak radyo tavsiye ederim. Ben akşamları telefonumdan TRT Fm'i açardım, başucumada kağıt kalem koyardım, sevdiğim parçayı hemen not alırdım. Ertesi gün dinler çalmaya çalışırdım eğer çalamassam (ki çok nadir durumlarda ) internetten notalarına bakardım.

Uzun sap bağlama kısa sapa göre biraz zordur. Eğer bulabilirseniz bir kelepçe alıp kısa sapa dönün. Uzun sapta notalar birbirinden uzaktır, Klavye üzerinde çok gezinme gerektirir ki eğer eliniz hızlı değilse çok zorlanırsınız. Kısa sapta çok kullanılan noralar sapın sonunda toplanmıştır. Eğer parmaklarınız hızlıysa kısa sapta zorlanmassnız.

Metod kitaplarından fazla anlamam fakat armoniyi kavramnızı tavsiye ederim. Biraz zordur fakat temelini oturtunca herşey kafanızda netleşecektir.

Birde site tavsiye edeyim.www.solfej24.com . Çok işinize yarar

Bu konuyu yeni görüyorum forumda. Öncelikle tüm bağlama severlere selam olsun diyorum. Arkadaşımız çok güzel bir site vermiş. Acemiden ustaya her bağlama çalan arkadaşımıza göre parçaların bulunduğu, anlaşılabilir şekilde ve çok öğretici bulduğum bir site solfej24. Bende her tür müzik dinlerim günümüz türkçe popu hariç, ama bağlamanın yeri ayrı. Erdal Erzincan, Kıvırcık Ali, Orhan Gencebay gibi sanatçıların bağlama çalışlarına hayranım. Ayrıca doğup büyürken bana adeta babalık yapan, cura alan, bağlamayı sevdirmeye çalışan ve karadüzen bağlama çalan amcamın çalış makamına ayrıca hayranım. Belki de kendisini çok sevdiğimdendir :) bende uğraşıyorum çalıcam kısa zamanda inş. Biraz biraz parçaları çıkartıyorum, tabiki çalışmak şart. Umarım bigün amcamın istediği gibi bağlama çalarım. Tekrar tüm bağlama severlere selamlarımı, sonsuz saygılarımı sunar, bu güzel müzik enstrümanını, türkülerimize can veren enstrümanımızı, bazen neşeli bazen hüzünlü ama hep o candan duyguyu bize veren enstrümanımızı unutmayan, unutturmayan, tarihe gömülmesin diye (günümüz müzikleri ortada) direnen tüm abilerime kardeşlerime ablalarıma ve sanatçılara da sağlık mutluluk huzur dilerim :) Saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ekle dostum

• Ekle hocam
  • Benide ekleyebilirsiniz. Bağlama ve Türkü sevdam çocukluğumdan geliyor. Yaklaşık 11-12 sene önce Cem evinde başladım bağlama öğrenmeye. 1 sene falan gittim. Sonra çok uzun bir ara verdim. Ve yaklaşık 4 ay önce Musa Kurt Müzik Merkezinde tekrar bağlama dersleri almaya başladım. Ve şuan çok iyi şekilde ilerliyorum. 3 ay kadar önce 41 veya 42 cm kısa sap harika bir pelesenk bağlama aldım. Mükemmel tınısı ve harika tok bir sesi var. Şuan baya baya çalıyorum. Profesyonel olarak yapmayı düşünüyorum Türkü söyleyip bağlama çalmayı. Ses eğitimide alacağım. Bir 4-5 sene daha aralıksız kursa gitmeyi düşünüyorum. Herkese tavsiye ederim. Türkülerle kalın. İyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaFaKTR3

Benide ekleyebilirsiniz. Bağlama ve Türkü sevdam çocukluğumdan geliyor. Yaklaşık 11-12 sene önce Cem evinde başladım bağlama öğrenmeye. 1 sene falan gittim. Sonra çok uzun bir ara verdim. Ve yaklaşık 4 ay önce Musa Kurt Müzik Merkezinde tekrar bağlama dersleri almaya başladım. Ve şuan çok iyi şekilde ilerliyorum. 3 ay kadar önce 41 veya 42 cm kısa sap harika bir pelesenk bağlama aldım. Mükemmel tınısı ve harika tok bir sesi var. Şuan baya baya çalıyorum. Profesyonel olarak yapmayı düşünüyorum Türkü söyleyip bağlama çalmayı. Ses eğitimide alacağım. Bir 4-5 sene daha aralıksız kursa gitmeyi düşünüyorum. Herkese tavsiye ederim. Türkülerle kalın. İyi forumlar.

hocam bu kurs nerededır ve ders ucretleri nasildir, paylasabilir misiniz?

• mow_ kullanıcısına yanıt
    Hocam kurs yeri Kartal minübüs yolu üzerinde. Yılmaz saz evi var belki biliyorsunuzdur. Oranın az ilerisinde. Kurs eğitim şekli harika ve profesyonel bir eğitim alıyorum. Haftada 2 gün ve 2 şer saat ders görüyoruz. Fiyatı ise aylık 100 tl, kesinlikle tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KonsolMania -- 16 Ağustos 2013; 23:08:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaFaKTR3

Hocam kurs yeri Kartal minübüs yolu üzerinde. Yılmaz saz evi var belki biliyorsunuzdur. Oranın az ilerisinde. Kurs eğitim şekli harika ve profesyonel bir eğitim alıyorum. Haftada 2 gün ve 2 şer saat ders görüyoruz. Fiyatı ise aylık 100 tl, kesinlikle tavsiye ederim.

hocam cok iyiymis gercekten ama ben maslaktayim maalesef ya. ordan oraya cok zor olur..
  • Jason Becker kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar merhaba, bu tarz bir foruma ihtiyacım vardı. tşk ederim. Uzun sap ve kısa sap bağlama çalıyorum. elektromda var fakar amfisi yok. bana ev için uygun olabilecek uygun fiyatlı amfi önerirmisiniz. çok tşk ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmethocaoglu

Arkadaşlar merhaba, bu tarz bir foruma ihtiyacım vardı. tşk ederim. Uzun sap ve kısa sap bağlama çalıyorum. elektromda var fakar amfisi yok. bana ev için uygun olabilecek uygun fiyatlı amfi önerirmisiniz. çok tşk ederim.

Kardeş elektro bağlamadan anlamam ama ben evde elektro gitarım için Roland Micro Cube kullanıyorum. İster pille ister adaptörle kullanabiliyorsun. Efekt olarak çok geniş bir amfi. İçinde chorus, flanger, phaser, tremolo, delay, reverb efektleri var. Bana falzasıyla yetiyor. 3 watt olması lazım.

Fiyatı ben aldığımda 350 liraydı. Dolar yükseldiği için artmış olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmethocaoglu

Stagg marka amfiler hem ucuz hem de kalitelidir.
    Ben 40 wattlığının akustik olanını kullanıyorum, yazın 2 ay Öğretmenevinde program yaptım ve sesini yarıya getiremedim, o kadar yüksek çıkıyor sesi.
    Üzerinde hem mikrofon hem bağlama hem de mp3 girişi var.
    Reverbi de çok hoş.
    Ben aldığımda 250 TL civarıydı, şimdi fiyatlar yükselmiş.
    Siz 20 watt olanı da alabilirsiniz.
    Benim amfi:
    http://urun.gittigidiyor.com/muzik-plak-enstruman/stagg-akustik-gitar-ve-baglama-amfisi-40-a-ar-73270881

• Adanada sazımı tamir ettireceğim bildiğiniz bir usta var mı?
  • Evde bağlama öğrenilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WishMaster_

Evde bağlama öğrenilir mi ?

Öğrenilir. İnternet çok büyük kaynak.
  • Merhaba arkadaşlar gurubunuz çok güzel bende bağlamayı sizin kadar çok seviyorum ama maddi durumlardan dolayı bir türlü alamadım. Şimdi 200 tl kadar bütçem var artık kısa sap bir bağlama alıp öğrenmek istiyorum. Geçen gün tvde reklam gördüm ekin tv yada barış tv di bağlama satıyorlar dı eğitim seti kılıfı v.s 179 tl idi sizce ondan sipariş etmelimiyim yada bana öneride bulunabilirmisiniz. Üni de öğrenciyim bu arada sizce o eğitim setiyle ögrenebilirmiyim

• quote:

Orijinalden alıntı: toya

Merhaba arkadaşlar gurubunuz çok güzel bende bağlamayı sizin kadar çok seviyorum ama maddi durumlardan dolayı bir türlü alamadım. Şimdi 200 tl kadar bütçem var artık kısa sap bir bağlama alıp öğrenmek istiyorum. Geçen gün tvde reklam gördüm ekin tv yada barış tv di bağlama satıyorlar dı eğitim seti kılıfı v.s 179 tl idi sizce ondan sipariş etmelimiyim yada bana öneride bulunabilirmisiniz. Üni de öğrenciyim bu arada sizce o eğitim setiyle ögrenebilirmiyim

Bağlama öyle tvden falan alınmaz hocam.
    Bu işten anlayan birini bulabiliyorsan onu al git, bulamazsan, mağaza değil de daha çok bağlama yapım ustalarının dükkanlarına gidip alabilirsin.
    Özellikle seri üretim yapmayanlar daha az ticari kaygı güderler.
    Alırken en az 2 yıl sap atma, polyester çökme gibi arızalarda garanti iste.
    TVden aldığın bağlamada muhattap bulamazsın, bağlama sorun çıkarırsa başka usta pek uğraşmak istemez, ama kendi yaptığı bağlamaya sahip çıkar.

• Abiler dostlar merhaba, bende bağlama öğrenmek istiyorum benim gibi öğrenmek isteyen arkadaşlar toplansak, burdan bir arkadaşımız abimiz de bize makul bi fiyata yardımcı olsa?
  • Birazda bağlama seçiminde alıcının düştüğü tuzaklardan bahsedeyim.

Bağlama alırken dış görünüşüne bakmaya pek gerek yok. Çünkü piyasadaki çoğu kötü bağlama satılsın diye süslenip püslenir. Dikkat edeceğiniz en önemli husus kullanılan ağaç ve kapağın kalitesi.

İnce kapağın sesi çoğu kişiye güzel gelir. Çünkü tiz, net bir ses sağlar. Bağlamayı denersiniz, çok güzel gelir. Hemen alırsınız. O ince kapak bir süre sonra eşiği taşıyamaz hale gelir (çöker), tel yüksekliği düşer, cızırdamalar başlar, entonasyon kayar. Sizde cızlamayı düşürmek için alt eşği yükseltirsiniz, bu sefer çalım zorlaşır. Bağlamanın sesinin kötüleşmesini söylemiyorum bile.

Kalın kapak bu bakımdan avantajlıdır. Tok, baslı bir ses sağlar. Şahsen tok bağlama sesi benim daha çok hoşuma gider. Bağlamanın stabiliteside artar.

Aslında bağlamadaki en önemli parçalardan birisi kapaktır. Ne kadar iyi olursa bağlamanızın sesi, çalımı, entonasyonu o kadar iyi olur. Piyasa bağlamalarında kapak kalınlığını ince tutarlar. Çünkü bir profilden kalın ama 5 kapak çıkartmak var, aynı profilden ince ama 10 kapak çıkartmak var. Kapaklar arasındaki fiyat farkıda çok açıktır. Kaliteli bir kapak fiyatıyla dandik 5 kapak alabilirsiniz.

Alt eşikte çok önemlidir. Eşik alt kapağa ne kadar düzgün basarsa o kadar iyi olur. Tam düz bir eşiklede bunu sağlayamassınız. O yüzden eşik altlarına genelde 2 tane yarım daire veya üçgen şeklinde kanal açıldır. Bu sayede eşiğin kapağa temas etme yüzeyi düşer bir yandan da basıncı artıp daha iyi basar.

• quote:

Orijinalden alıntı: lazloo

Erdal Erzincan in kursuna giden var mi?

siz başladınız mı hocam?

edit: bu arada ben de esenlerdeki ozan isa koc muzik merkezine basladim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mow_ -- 19 Aralık 2013; 16:59:44 >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.