Şimdi Ara

## DH - Bilgisayar Mühendisleri Odası ## (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.173
Cevap
49
Favori
101.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ata

@turksauron, @dire depeche

Biz ODTÜ KKK'da Simply Scheme ile başladık.İkinci dönem C ya da C++'a başlaycağız.Tam olarak hangisi bilmiyorum.

Diğerleri ne ders alıyor?

muhtemelen c görürsünüz 2.dönem.c yapısal programlama olayının temelini azcık anlamak için kullanılacak bir araç.c++ ise nesneye yönelik programlama olayı için küçük bir başlangıç.önce yapısal sonra nesneye yönelik oluyo muhtemelen sizde de öyledir.gerçi direk java öğreten okullar da var.karışık bu piyasa biraz
  • 1in 1. doneminde algoritmayla takıldık, ikide c ye basladık.. dumlupınar üniversitesi
  • Soru:

-C++'da "double" kodu ne işte yarar?
    -Yazdığımız bir algoritma sonunda X ve Y diye iki farklı değişken verdik diyelim.Açılan dos sayfasına bu değerleri nasıl gireceğiz?
  • double,girdiğin değerin double olduğunu gösterir int,int olduğunu gösterir double da ondalıklı sayı.

bunları kullanıcıdan almaktan bahsediyorsun sanırım.bunun için c de scanf diye bir fonksiyon tanımlı.c++da durum ne bilmiyorum.
  • En sonunda yazılım bitti.Ama hala double ne işe yarar anlamadım :?
  • int(integer) tam sayıdır.
    double ondalıklı sayıdır.

bendende size bi soru bir int i double a çevirmenin en kolay yolu nedir

ipucu: 3 karakter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 28 Kasım 2009; 0:30:54 >
  • cdbl komutu var vb için ama c için bilmiyorum. dbl olabilir.
  • sanırım *1.0 yapmaktan bahsediliyor
    ama karmaşıklığı daha düşük bir işlemle de halledileibliyor bu sorun,yani çarpma işlemi yaptırmadan.bende onu sorayım
  • @dire depeche
    int değerin yanına .0 ekleriz bu da double yada float olmasını sağlar.
  • Arkadaşlar mezun olduktan sonra devlette çalışmak hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Birde devlette çalışmak için hangi sınavlara girmek lazım kpds, ales, kpss?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dire depeche

sanırım *1.0 yapmaktan bahsediliyor
    ama karmaşıklığı daha düşük bir işlemle de halledileibliyor bu sorun,yani çarpma işlemi yaptırmadan.bende onu sorayım

evet

*1. dan bahsediyorum benim bildiğim diğer yol

(double) ama sorunun cevabımı bilmiyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: compitir

Arkadaşlar mezun olduktan sonra devlette çalışmak hakkında ne düşünüyorsunuz?

Devlette ne iş yapacaksın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata

quote:

Orijinalden alıntı: compitir

Arkadaşlar mezun olduktan sonra devlette çalışmak hakkında ne düşünüyorsunuz?

Devlette ne iş yapacaksın?

Ne iş olsa yaparım
    Ya şaka bir tarafa meslekle ilgili olursa iyi olur ama benim amacım devlete kapağı atmak

• Selamlar herkese,Bilgisayar müh. olup devlette çalışan adam pek çıkmaz, gerçi artık özel sektörde o kadar komik rakamlar teklif etmeye başladılar ki devletten aldığından pek farkı olmayacaktır, ama şu var özel sektörde özellikle kendini gösterirsen maaşın çok hızlı artıyor, devlette ise ne uzuyorsun ne kısalıyorsun başladığın gibi devam. KPSS'ye girip kadro beklemen gerekiyor devlete girmek için, yada sözleşmeli bir kurumda başlayıp daha sonradan kadroya geçmen.
    Mesajların bazısını okudum çalışılan firmalar ve alınan maaşlar sorulmuş, çalışılan firmayı söylemekte bir sıkıntı yokda firmalara girilirken imzalanan sözleşmede genellikle maaşların söylenmemesine ilişkin bir madde bulunur.
  • Ben bir firmada düşük maaşla çalışmaktansa Program yazıp satmayı tercih ediyorum....ileridedeböyle yapmayı düşünüyorum...
  • Ben Bilgisayar Mühendisi Olma İstiyorum . Ama Babam İstemiyor .İşşsiz Olursun Diyor. Bende İnadına Olcam Aç Kalcağımı Bilsemde Yinede Olcam Diyorum. İnşallah Olurum . Bir İşimde Olur Babamı Bozulmuş Suratını Görmek Çok İsterim .
  • İşsiz falan kalmazsın merak etme, tam tersine bence iş bulma potansiyeli oldukça iyi durumda. Muhtemelen baban bilgisayar mühendisinin ne iş yaptığını bilmiyor.
  • sırf inat icin bu mesleği seçeceksen babanı haklı çıkartırsın demedi deme

quote:

Orijinalden alıntı: Berat Aydogdu

Ben Bilgisayar Mühendisi Olma İstiyorum . Ama Babam İstemiyor .İşşsiz Olursun Diyor. Bende İnadına Olcam Aç Kalcağımı Bilsemde Yinede Olcam Diyorum. İnşallah Olurum . Bir İşimde Olur Babamı Bozulmuş Suratını Görmek Çok İsterim .
  • printf("5 Aralik Dunya Muhendisler Gunumuz Kutlu Olsun");

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uguroz89 -- 5 Aralık 2009; 0:13:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: altugaaa

sırf inat icin bu mesleği seçeceksen babanı haklı çıkartırsın demedi deme

quote:

Orijinalden alıntı: Berat Aydogdu

Ben Bilgisayar Mühendisi Olma İstiyorum . Ama Babam İstemiyor .İşşsiz Olursun Diyor. Bende İnadına Olcam Aç Kalcağımı Bilsemde Yinede Olcam Diyorum. İnşallah Olurum . Bir İşimde Olur Babamı Bozulmuş Suratını Görmek Çok İsterim .

İnat İçin Değil Zaten Ben Çok İstiyorum. Pc Nin Kalvyesine Faresine Elim Değdikçe Çok Mutlu Oluyorum . İnşallah Gazi'yi Kazanırsam Süper Olur Zaten Seneye Full Çalışacam Pc yi Kaldıracam Nasıl Geçecek Günler Bilmiyorum

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.