Şimdi Ara

## DH - Bilgisayar Mühendisleri Odası ## (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.173
Cevap
49
Favori
101.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turksauron

quote:

Orijinalden alıntı: dire depeche

zaten türkiyede herkes biraz bilgisayar mühendisi,biraz futbol hakemi,biraz teknik direktör,biraz siyesetçidir

Biraz aşçı, biraz komedyen... diye gider bu ama bence bu işlerin birazı olmaz. Sadece kendini idare edecek kadar bilgisayar bilmesi, onu bilgisayar mühendisi yapmaz. Senin düşünce tarzına göre hareket edersek kadınlara "biraz tanrı" sıfatını vermemiz lazım.

kadınlara ben veriyorum o sıfatı zaten

şaka bi yana,hakikaten ilginç bir ülkeyiz diğer ülkelerde de durum böyle mi araştırmak lazım.asp php bilmemnede iki satır kod yazan adam bilgisayar mühendisiyim lan ben biraz der.ona sormak lazım peki iğne yapmayı tansiyon ölçmeyi bilen doktor mu oluyor diye..yada çok fena fps oyun oynayanlarda da var böyle bir durum..onlara da çok iyi araba kullananlar makine mühendisi mi oluyor diye soruyorum

• iş bulma oranı nasıl pc mühde
  • quote:

Orijinalden alıntı: hærun

iş bulma oranı nasıl pc mühde

Her şeyde olduğu gibi sana bağlı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: turksauron

quote:

zaten türkiyede herkes biraz bilgisayar mühendisi,biraz futbol hakemi,biraz teknik direktör,biraz siyesetçidir

Biraz aşçı, biraz komedyen... diye gider bu ama bence bu işlerin birazı olmaz. Sadece kendini idare edecek kadar bilgisayar bilmesi, onu bilgisayar mühendisi yapmaz. Senin düşünce tarzına göre hareket edersek kadınlara "biraz tanrı" sıfatını vermemiz lazım.

kadınlara ben veriyorum o sıfatı zaten

şaka bi yana,hakikaten ilginç bir ülkeyiz diğer ülkelerde de durum böyle mi araştırmak lazım.asp php bilmemnede iki satır kod yazan adam bilgisayar mühendisiyim lan ben biraz der.ona sormak lazım peki iğne yapmayı tansiyon ölçmeyi bilen doktor mu oluyor diye..yada çok fena fps oyun oynayanlarda da var böyle bir durum..onlara da çok iyi araba kullananlar makine mühendisi mi oluyor diye soruyorum

ahahaahaa çok güzel yazmışsın tebrik ederim

Not:diğer arkadaşlara öğretilenin %20 sini ya kullanıyorsunuz ya kullanmıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amonyaxx -- 21 Kasım 2009; 17:10:49 >

• 1. sınıf İstanbul kültür bilgisayar müh.(ingilizce)
  • Hareketlenmiş bu konu ne güzel Bizde yakınlardaki uzak doğu da kutahya'da okuyoruz yada calısıyoruz ama kodlamada cok geri kaldım, diğer dersleri o kadar ağırlaştırdılarki programlamaya kafa yormaya fırsat kalmıyor
    Bu arada 1. sınıfta gordugum, lineer cebir ve soyut matematik ikisinden de kalmıştım, size kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssff_allthing

Bilg. müh. mezun olanlar nerde çalıştıklarını(hangi alanda)ve aldıkları maaşlarıda söylerlerse daha iyi olur..Çünkü bir kısım çok iyi maaş var diyor bir tarafta maaşlar çok kötü diyor..Odtü,itüden mezun olupta 1-1.5 milyara çalışyıoum diyenlerin sayısıda hiç az değil..Bunlarda üstelik en az 3-4 senelik mühendisler..Mesela ; @OrcsCaptan ve @İlteriş Kutluk Kağan ;Mesela siz ikiniz mezun olalı 2 yıl olmuş.şuanda hangi alandasınız ve maaşınız ne kadar..Kendini geliştirme denen olayı var ama özeldede patron zihniyetini az çok herkes biliyor.Forum.memurlar.net adresindeki yorumların gerçeklik payı yok dense yalan olur..

Burada güzel bir soru sorulmuş; ama arada kaynamış.

Ben de merak ediyorum. Bu odaya üye olanlar arasında mezunlar da var. Şu an ne yaptıklarını anlatabilirler mi? İş bulabildiniz mi? Bulduysanız, ne kadar maaş alıyorsunuz? Kendi iş yeriniz mi, özel bir şirkette mi, yoksa devlette mi? Lisans eğitimi sırasında ve lisans eğitiminden sonra neler yaptınız? İşe alırken nasıl kriterlere baktılar?

Bu arada ASELSAN, TÜBİTAK, Microsoft ve bunlar gibi yerlerde çalışan tanıdıklarınızı sık sık örnek göstermeyin bence. Çünkü bu söylediğiniz yerler çok uç örnekler, ekstrem yerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 22 Kasım 2009; 15:49:49 >

• ODTÜ mezunu bir bilgisayar mühendisi tanıdığım var. ASELSAN' da. Yaklaşık olarak 3.5-4 bin YTL arası maaş aldığını duymuştum. Askeri bir programlama projesi üzerinde çalışma yaptığınıda hatırlıyorum.
  • Öncelikle şehire ve kişiye göre maaşlar çok değişir, ben 2 şehiri bildiğim için bunlardan bahsediyim size genel bilgi anlamında.

Ankara:
    -askeri yerlerde çalışırsanız yeni mezunlar için 2.0 civarından başlar ve yükselir, biraz tecrübeniz varsa 3-4 civarı rahat alırsınız arkadaşlar.
    -Buyuk kurumsal yerler(telekom veya diğer devlet kurumları) yeni mezunlar gene 2-2.3 civarıdır. Tecrübeyle artar.
    -Odtu teknokent-Bilkent Cyberpark gibi yerlerde çalışırsanız buralarda vergide kolaylıklar oldugu icin maaşınız biraz daha yuksek olur. Genel olrak yazılım şirketlerinde çalışanlar 1.8 civarı bir miktar alırlar.
    -yukardaki yerlerde çalışmayıp özel küçük-orta çaplı firmalarda ise 1.2-1.5 arası(bazı istisnalar var tabi) bir maaşla başlar yeni mezunlar sonradan artar.

İstanbul:

Benim istanbul' da işe giren arkadaşlarım(hepsi yeni mezun) hep büyük yerlerde girdiler(bankalar veya microsoft gibi) ve bunların hepsinin maaşı 3-4 arasıydı. Oradaki diğer tip kuruluşlarda durum nasıldır bilmiyorum.

Dipnot: Bence yeni mezunsanız maaşa pek takılmayın(farz ediyorumki bakmakla yükümlü bir aileniz yok) ve tecrübe edinmeye, İSTEDİĞİNİZ ALANDA kendini yetiştirmeye bakın ama göz göre göre de hakkınızı yedirtmeyin.

• Peki yüksek lisans ta yaptığımızı hesaba katarsan tablo nasıl değişir?
  • Birinci sınıfta olan arkadaşlar ilk dönem hangi programlama dilini öğrendiklerini yazabilir mi?
  • Pascal ve Visual Basic
  • Bişey dicem, ne zaman 4. sayfaya geçecek. 1 buçuk aydır aynı sayfadayız. Yeter, sıkıldım.
  • Arkadaşlar bilgisayar mühendisliği mezunu ya da şu an hala okuyor olan , yeni kazanmış olan , herhangi birisi soruma cevap verebilirse sevinirim.

Hazırlanırken ne yapan birisi İstanbul'da bilgisayar mühendisliği kazanabilir?

Örneğin şöyle cevaplar yazarsanız sevinirim;

- Günde şu kadar çalışan,
    - Şu şekilde çalışan,
    - Ek olarak şunları yapan,
    - Şu derslere çalışmayı seven,
    - ...
    - ... vs..

şeklinde. Bir kaç arkadaş bu şekilde listeleme yaparak cevap yazarsa çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata

Birinci sınıfta olan arkadaşlar ilk dönem hangi programlama dilini öğrendiklerini yazabilir mi?

ben 2deyim geçen sene 1.dönem c vardı 2.dönem de java vardı.2.sınıfın 1.döneminde de hiç göstermeden lab ödevlerini c++ la yapmamızı bekliyorlar ama hiç fikrim yok
  • @turksauron, @dire depeche

Biz ODTÜ KKK'da Simply Scheme ile başladık.İkinci dönem C ya da C++'a başlaycağız.Tam olarak hangisi bilmiyorum.

Diğerleri ne ders alıyor?
  • @burock3699
    O soruları kendisi cevaplayabilen ve bu cevaplara uyan kişi kazanabilir.

@Ata
    Bizim okulda önce belli bilgisayar kullanma becerileri sağlandıktan sonra sırasıyla LaTeX, HTML ve PHP ile kod yazmaya giriş yapılıyor ilk dönem. 2. dönem C ve C++ var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrEaK35

@burock3699
    O soruları kendisi cevaplayabilen ve bu cevaplara uyan kişi kazanabilir.

@Ata
    Bizim okulda önce belli bilgisayar kullanma becerileri sağlandıktan sonra sırasıyla LaTeX, HTML ve PHP ile kod yazmaya giriş yapılıyor ilk dönem. 2. dönem C ve C++ var.

Tamam anladım ;)
  • C görüyoz şu an fonksiyonlardayız ondan sonrada C++ geççez
  • quote:

Orijinalden alıntı: burock3699

Arkadaşlar bilgisayar mühendisliği mezunu ya da şu an hala okuyor olan , yeni kazanmış olan , herhangi birisi soruma cevap verebilirse sevinirim.

Hazırlanırken ne yapan birisi İstanbul'da bilgisayar mühendisliği kazanabilir?

Örneğin şöyle cevaplar yazarsanız sevinirim;

- Günde şu kadar çalışan,
    - Şu şekilde çalışan,
    - Ek olarak şunları yapan,
    - Şu derslere çalışmayı seven,
    - ...
    - ... vs..

şeklinde. Bir kaç arkadaş bu şekilde listeleme yaparak cevap yazarsa çok sevinirim.

sende tahmin edersin ki 'günde ortalama 5 saat çalışın,bilmemkaç tane soru çözün ' gibi bir tavsiye veremeyiz.bu senin yeteneğine,şansına,sınav performansına,çalışma düzeyine,kafanın basmasına falan da bağlı.bide şimdi boğaziçinde de var bilgisayar mühendisliği,atıyorum yakındoğu ünv.falan gibi yerlerde de var.biri 300bilmemkaç puan diğeri 100 puan aşağısında.net rakam veremiycem benim girdiğim yıl böyle bişeydi,şimdi düşmüş sanırım sıralamalar.aslında özel olarak yapman gereken birşey yok.düzenli çalış falan filan işte.
    merak ettiğin şey üniversiteye girmeden programlamayla uğraşan insanların avantajı varmı sorusu ise;evet,küçük de olsa bir avantajları var.ama gerçekten çok küçük toplam 8 dönem olduğunu varsayarsak,o c de falan birşey yazan arkadaşlar 1.dönemde hiçbirşey bilmeyenlere göre görece olarak biraz daha az zorlandılar.ama 2.dönemin başlamasıyla olay artık tamamen senin performansına bağlı oluyor,eski birikimi olanlar birikimlerinin işe yaramadığını görmeye başlıyorlar hiçbir zaman çılgınca fps oynamadım,counter da da orta düzeyin altındayımdır.3.dönemdeyim hala bir eksikliğini hissetmedim.hissetmemde heralde.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.