Şimdi Ara

DH Black Metal topluluğu. (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
299
Cevap
0
Favori
11.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: blackwinterday

quote:

Orjinalden alıntı: wIzI_

Ben duyurmuştum DH Metal Toğluluğu'nda.

O başlığa takılmıyorum, gayler topluluğuna dönmüş orası.

Onlar sana 'takılırlar' merak etme.
  • eee adam hic boş durmuyomuş.
    quote:

Orjinalden alıntı: kollaps

2010 başlarında yeni Burzum albümü geliyormuş. daha duyurulmamışsa tarafımdan duyurulur.

DH Black Metal topluluğu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Raven -- 19 Temmuz 2009; 10:23:30 >

• hopeless... ispanya nın malaga nahiyesinden depresif bm icra eden güzide oluşum...
    http://www.youtube.com/watch?v=DwnZHyUAqJI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon tr -- 22 Ağustos 2009; 5:08:42 >
  • Satyricon - "Mother North"
    Burzum - "Hvis Lyset Tar Oss"
    Immortal - "Frostdemonstorms"
    Burzum - "Gebrerhlichkeit i. and Gebrerhlichkeit ii."
    Emperor - "The Burning Shadows Of Silence"
    Burzum - "Det Som Engang Var"
    Bathory - "The Rites Of Darkness"
    Burzum - "Ea, Lord Of The Depths"
    Ragnarok - "Time Before Birth Of Light"
    Kampfar - "Lyktemenn"
    Ildjarn - "Svart Dag (The Nothingness)"
    Darkthrone - "Graven Taakeheimens Saler"
    Darkthrone - "I En Hall Med Flesk Aa Mjød"
    Satyricon - "Den Siste"
    Darkthrone - "As FlitterMice As Satan Spies"
    Darkthrone - "En Aas I Dype Skogen"
    Darkflight - "Occult Rituals"
    1349 - "Legion"
    Ildjarn - "Risen Seeds Of Time"
    Darkflight - "Moonlight Battle"
    Darkflight - "the eclipse of life"
    Darkflight - "Under The Shadow Of Fear"
    Emperor - "Witches Sabbath"
    Krieg - "The Ancient Dwells Beneath"
    Krieg - "Fallen Princes Of Sightless Visions"
    Krieg - "ColdWind Flame"
    Krieg - "Destruction Ritual"
    Emperor - "Ancient Queen"

ben bunları attım telefona dönüyor dolaşıyor dinliyorum bunları canımda sıkılmıyor

• Mainstream grupları dinlemişsin hemen hemen. Underground'a gir yavaş yavaş.
  • Örnek alalım bir kaç tane.
  • wIzI galatasaraylı olmamana rağmen bazı düşüncelerin doğru bravo ama her insan hata yapar
  • Hiç alakam olmamasına rağmen bir anda içinde buldum black metal olayının.. İlk dinlediğim grup Samael idi sonra Cof, Bathory, Emperor, Immortal, Marduk,Wyrd falan derken kapıldım gittim. Şimdi biraz daha undergroun da kalmış gruplar dinlemek istiyorum. Önerilerinizi beklerim
  • beni tarif etti arkadaş..
  • Önceki sayfalarda birkaç grup söylenmişti onlara bakabilirsiniz. Tarzınızı oluşturun ondan sonra ona göre tavsiye yaparız elbet. Onları dinle, şu gruplar hoşuma gitti de, onun türüne bakıp biz de sana gereksiz bilgilerimizle yardım etmeye çalışalım.
  • Animus Herilis - Mater Tenebrarum

fransız black, ortalamanın üstünde, raw

Odal (Ger) - Sturmes Brut

kapaktaki mallığa bakmayın, alman pagan black sevenler kaçırmasın,

• Dostlar, Burzum tadında, Ambient Black tavsiyesi alabilir miyim?

@KırıkKılıç,
    Hocam teşekkürler.. Nargaroth için diskografi çalışmalarına başlıyorum.

2-3 parçasını dinledim, çok iyi gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRACON1C -- 27 Ekim 2009; 0:19:11 >
  • Arkadaşlar biraz da black metalin müzikal yapısı, işlenen konulardan filan bahsedilse? Mesela konular ve imaj itibariyle black metal gruplarının çoğunun satanist olduğu söylenir. Gerçi bana daha çok piyasa içinmiş gibi geliyor ama... Bu türü iyi bilen arkadaşlar bu konuda ne diyor?
  • Black Metal Topluluğu diye başlık görünce gireyim bir iki şey yazayım ben de dedim. Yaklaşık 12 yıldır metal dinlerim. Üniversite yıllarımda çok yoğun dinlerdim. Çoğunlukla dinlediğim gruplar black metal gruplarıdır. Yeni grup veya albüm olarak pek birşeyler dinlemiyorum, çünkü dinlediklerim bende aklımda kalıcı birşey bırakmıyor, geçmişin tekrarı gibi geliyor. Sonuçta iki dinleyip kenara atıyorum. Bir de 90lı yılların başında düşük kalite yapılan kayıtların neden olduğu kirli sounddur beni black metale yaklaştıran. Tiz gitar sesleri, boğuk davullar, derinlerden gelen scream vocal beni bu müziğe çeken şeyler oldu. 2000 ve sonrası albümlerin çoğunda böyle bir şey bulamadım. Ses kalitesi de artınca sanki o hava gitti benim için.

Tam bir Immortal ve Rotting Christ fanıyımdır. Immortal'ın son albümünü çok beğendim bu arada. Abbath ve Demonaz'dan böyle bir dönüş beklemiyordum ne yalan söyleyeyim. All Shall Fall baştan sona gaz bir albüm olmuş. Rotting Christ'in son albümü ise benim için ayrı bir sürpriz oldu. Rotting Christ'ın en çok sevdiğim albümü Triarchy of Lost Lovers'dır. İkincisi ise Theogonia oldu. Gerçi müzikleri blackmidir yoksa darkmıdır tartışılır ama Sakis süper bir müzisyen ve kafamdaki ideal müziğe en yakın müziği yapan kişi kendisi. Immortal'ın ise en beğendiğim albümü Pure Holocaust'tır. At The Heart Of The Winter ise grubun zirveye çıktığı, olgunluğa ulaştığı dönemdir diye düşünüyorum.

Bunun dışında Satyricon'un Mother North ve eski albümlerine bayılırım. Dark Medievil Times ve The Shadowthrone süper albümlerdir. Yukarıda bahsettiğim sebeplerden bu albümlere resmen taparım. Emperor'ı severim. Emperor'un Night Of The Graveless Souls parçası süperdir. Ihsahn önce IX Equilibrium sonra da Prometheus ile kendini aşmıştır. Sonra da artık aşacak birşey kalmasa gerek grubu bitirmiştir. Dimmu Borgir'e ise karışık duygular beslerim, bazı şarkılarını çok severim, bazılarından nefret ederim. Gorgoroth ve Dark Throne'un eski albümlerini dinlerim.

Opera IX'ın Cadaveria ile olan eski albümlerini çok severim. Call Of The Wood resmen beni transa sokan albümdür. Keza Sacro Culto'da öyle. Bunun dışında Polonyalı bir grup var, Darzamat. Darzamat'ın ilk iki albümü dinlediğim en iyi albümlerdendir. Resmen adamı bunalıma sokar. Absu'yu severim Amerikalı. Absu'nun Tara isimli albümü black metalin çıkış noktası olan trash/speed'e yaklaştığı süper bir albümdür. Gazdır. Bunun dışında black metal tam sayılmazlar ama Kovenant'ın albümleri, Samael'in Eternity'sine, Children Of Bodom'a bayılırım. Yunanlı grup Septic Flesh'in Sumerian Daemons isimli albümü harikadır benim için. Revolution DNA ile yeni bir tarz kazanan Septic Flesh'ten böyle bir albüm ummazdım. En son çıkardıkları albüm de fena değil Communion. Infected ve Sadistic Spell'in albümlerini severdim Türk gruplarından.

Bana önerebileceğiniz eskinin soundunu verebilecek eski veya yeni albüm ve grup biliyorsanız her türlü tavsiyenizi beklerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sauron86

Arkadaşlar biraz da black metalin müzikal yapısı, işlenen konulardan filan bahsedilse? Mesela konular ve imaj itibariyle black metal gruplarının çoğunun satanist olduğu söylenir. Gerçi bana daha çok piyasa içinmiş gibi geliyor ama... Bu türü iyi bilen arkadaşlar bu konuda ne diyor?

Black Metal grupları içerisinde satanizm aslında sanıldığından azdır. Black Metal yalnızca satanist öğeler içermez. Mesela Norveçli gruplarda satanizmden ziyade paganizm ile viking efsaneleri ile ilgilidir. Onların yaptığı daha çok hristiyanlık öncesi paganizme yapılan övgülerdir. Bunun dışında fantastik öğelerin de sıklıkla işlendiği görülür. Buna en güzel örnek Immortal'dır. Immortal 2. albümünden bu yana Blashyrk (yanlış yazmış olabilirim ) isimli kendi yarattığı bir fantastik dünyaya şarkılar yazar. Black Metal gruplarının sıklıkla sevdiği bir diğer konu da korku öğeleridir. Örneğin vampirizm Cradle Of Filth'in şarkılarında sık sık değindiği bir konudur. Bunun yanında H.P.Lovecraft ve Chtulhu mitosu ile ilgili sayısız parça dinlemişimdir herhalde.

Satanizm Rotting Christ, Emperor gibi grupların çıkış noktasıdır. Ancak onlarda sonraları bu konudan uzaklaşmışlardır. Kilise yakma gibi öğelerde de satanizmden ziyade paganizm vardır.

• quote:

Black Metal grupları içerisinde satanizm aslında sanıldığından azdır. Black Metal yalnızca satanist öğeler içermez. Mesela Norveçli gruplarda satanizmden ziyade paganizm ile viking efsaneleri ile ilgilidir. Onların yaptığı daha çok hristiyanlık öncesi paganizme yapılan övgülerdir. Bunun dışında fantastik öğelerin de sıklıkla işlendiği görülür. Buna en güzel örnek Immortal'dır. Immortal 2. albümünden bu yana Blashyrk (yanlış yazmış olabilirim ) isimli kendi yarattığı bir fantastik dünyaya şarkılar yazar. Black Metal gruplarının sıklıkla sevdiği bir diğer konu da korku öğeleridir. Örneğin vampirizm Cradle Of Filth'in şarkılarında sık sık değindiği bir konudur. Bunun yanında H.P.Lovecraft ve Chtulhu mitosu ile ilgili sayısız parça dinlemişimdir herhalde.

Satanizm Rotting Christ, Emperor gibi grupların çıkış noktasıdır. Ancak onlarda sonraları bu konudan uzaklaşmışlardır. Kilise yakma gibi öğelerde de satanizmden ziyade paganizm vardır.

Teşekkür ederim Gokyabgu..

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokyabgu

Bana önerebileceğiniz eskinin soundunu verebilecek eski veya yeni albüm ve grup biliyorsanız her türlü tavsiyenizi beklerim.

Nargaroth- Amarok 2000
    Ulver- Bergatt 1995
    Sargeist- Funeral Curses 2005
    Grabnebelfürsten 2000- Sakralästhetik (Demo) 2000
    Aeternus- Dark Sorcery [EP] 1995
    Setherial - För Dem Mitt Blod EP 1995
    Desaster (Ger) - A Touch of Medieval Darkness 1996
  • Benden de True Black Metal önerileri gelsin.

Katharsis - Fourth Reich
    Katharsis - VVORLDVVITHOUTEND
    Urgehal - Goatcraft Torment
    Tsjuder - Desert Northern Hell
    Sorhin - Apokalypsens Ängel
    Malefic Order - Raging Evil Desekration
    Glorior Belli - Manifesting The Raging Beast
    Behexen - My Soul For His Glory
  • Burada genelde hep sonradan çıkma plastik black metal olayı dönüyor gibi geldi. Verilen grupları narasında depresif black denen saçma şeylerde var.

Benden size kulağınızın pasını silecek ve şu anda attığınız grupların oluşmasını sağlayacak BLACK METAL ATAsı gruplar gelsin.

http://www.myspace.com/checkerpatrol
    http://www.myspace.com/dayoflust
    http://www.myspace.com/herpescolombia

Ayrıca bu old school grupların dışında efsane gruplardan hiç söz edilmemesi dikkatimi çekti.

http://www.myspace.com/hellhammerband
    http://www.myspace.com/vonmusicgroup
    http://www.myspace.com/morbidfanpage

Birkaç tanede TRUE BLACK

http://www.myspace.com/bastardchristwar
    http://www.myspace.com/666destruktor
    http://www.myspace.com/siamesechristbeheaders666
    http://www.myspace.com/impietyofficial

Hadi hadi gene iyisiniz

• Depresif, pagan, viking, melodik gibi tarzlara bende tam gaz karşıyım şahsen. Burada cidden de genelde yenilerden ve pek de black metal olmayan gruplardan söz edildi evet.

İlk önerdiğin gruplar Black Metal'in olmasında en önemli etken gruplar. Checker Patrol zaten Necrobutcher ve Euronymous'un grupları. Önemli gruplar yani bilinmeli.

Sonrakiler Hellhammer zaten konuşmaya gerek yok. Bilen bilir Hellhammer'ı. Von'da tek demo ve tek konser ile Black Metal bu deyip dağılmış bir grup. Saygımız çok büyük. Morbid'de aslında Black Metal'den çok Death Metal'e yakın olan bi grup. Dead'in nasıl bir psikolojik deli olduğunu anlatan bir albümleri var December Moon. Heleki Disgusting Semla şarkısı..

Son önerdiklerinden de Impiety ve Destruktor'ı biliyorum. Gayet yardırmasyon gruplar. Diğerlerine de bakacağım. Eyvalla...
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.