Şimdi Ara

DH Black Metal topluluğu. (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
299
Cevap
0
Favori
11.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çoğu Melodic Death grubu melodiye doymuş fakat ruh fakiri müzik yapıyor. Mesela bir Kalmah iyi melodi bulur, eyvallah, soloları iyidir yine eyvallah, ama yetmez. Müzik ruh işidir bilim adamı gibi kafa patlatıp melodi bulmak bana pek doğru gelmiyor. O yüzden ki bunu kimse yapamaz diyorum. Mesela Bathory... Solo mu, Twilight of the Gods'ın solosu hayatımda duyduğum en müthiş solo, aynı şekilde Lake of Fire'ın solosu da müthiş, Through Blood by Thunder'ın da, The Wheel of Sun'ın da... Mesela ben hiçbir soloyu dinlerken tüylerim diken diken olmaz. Çünkü solo dedin mi benim aklımda genelde zor olan, şarkıdan ayrı bir melodiyle çalınan bölümdür. Melodi yoğundur. Ama Bathory öyle değil, ben hiçbir soloda Bathory'deki kadar soloya kendimi kaptırmıyorum, gözlerimi kapatmıyorum, tüylerim diken diken olmuyor. İşte tam burada açığa çıkıyor Melodic Death'i neden sevmediğim. Melodic Death Metal'de genelde solo oluyor, bol melodili, zor atılan sololar, ama ruh yok. Dinlemediysen Bathory'nin Twilight of the Gods solosunu keseyim upload edeyim. Solo böyle olur diyorum ben, ve başka hiçbir şarkıda da böyle soloya rastlamadım.

• Ruh? Sanırım ruh dediğin olay insanın kendi içinde olan bişi hangisi onu kopartıyorsa ona ruh diyorsun. Benide o kopartıyo demekki açıkladığın içinde teşekkür ederim. Bence melodi müziğin temelidi. Ve Kalmahta müthiştir
    Valla atabilirsen iyi olur
  • melodic death'de ruh arıyorsan sadece 2 gruba bakıcaksın.

Amon Amarth , Dark Tranquillity.

amon amarth'ın ilk albümleri öyle muazzamki keza son albümleri dışında hepsi muazzam.

ruhlu solo dersen de sana amon amarth'ı gösteririm.
  • Ya kopması ayrı içinde bir şeyler kımıldatması ayrı. Kopmak istiyorsam gider Hardcore dinlerim zaten.

Aynen öyle Melodic Death'te o iki grup her zaman ayrıdır.

Bu arada attım soloyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wIzI_ -- 4 Temmuz 2009; 16:41:53 >
  • ruh diyorsan birde man made god' ı dinlemelisin. ruh solo ne istersen var
  • Evet arkadaşlar Trollech'miş teşekkürler . ben Burzum vs. indirmiştim hiç beğenmedim soğudum bu bm işinden , ama Trollech tarzı grup çoksa söyleyin indirelim
  • Wyrd'e bak, Pagan-Viking-Folk/Black üçlüsünden gruplara bak.
  • Wızı, Burzum için yazdıkların hakkında birşeyler söylemek istiyorum. Öncelikle Mayhem'e kafa tuttu cümlesini anlamadım açıkcası. Varg'ın Mayhem'den kimseyle sorunu yoktu Euronymous hariç. Zaten onunla olan meseleyide hepimiz biliyoruz artık. Varg- ve diğerleri (kilise yakma olaylarında Varg'ın yanlız olmadığını biliyoruz) o olayları yapmasaydı Burzum veya Black Metal bu kadar ön plana çıkarmıydı bunu bence hiçbirimiz bilemeyiz. Black Metal'de birçok şeye yön verdiğine ise katılıyorum evet. Depressive Black Metal'in temelini attı. Ambient türlerin önünü açtı. Black Metal'de de ambient türünün önünü açtı. Müzikal olarak da bence gayet amacına ulaşmış bir grup Burzum. İlk albümü Burzum+Aske'de iyi bir black metal çalışması, sonra son iki albüme kadar Dark Ambient/ Black metal türünde çok iyi çalışmalardır. Filosofem'de karanlık atmosfer direk tavan yapmıştır. Son iki albümden ise Hlidskjalf iyi sayılabilir. Daudi Baldrs ise olmamış bir albümdür bana göre.

Marduk'a da takıldım açıkcası. Marduk sar sar dinlenesi bir grup değildir bence. Müzikal olarak hiç doyurucu değiller.

• Mayhem'e kafa tuttu dediğimin Euronymous olduğunu anlamanızı umuyordum. Burzum'un bunları yapmasıyla Black Metal'in ön plana çıkmasını ben bağdaştıramadım, Black Metal dünyası içinde Burzum'un ön plana çıkmasını bağdaştırabiliriz ki bana göre de öyle oldu. Müzik anlamında amacına ulaşmış yorumuna katılıyorum. Ama Burzum'un bu kadar söz sahibi olmasının nedeninde bu tür provokatör eylemlerin büyük pay sahibi olduğunu düşünüyorum. Sadece bu eylemler değil tabii, Burzum'un işte saydığın yenilikleri de bunu söz sahipliğinde önemlidir. Ama o tür eylemlerinin de etkisini yok sayamayız. Daudi Baldrs'daki Moti Ragnarokum ve Illa Tidandi Burzum'un en sevdiğim parçalarındandır fakat bir albüm 2 parçayla değerlendirilmemelidir tabii ki.

Marduk ise her zaman ayrıdır, Hakansson bu işi bence gayet iyi beceriyor. Plague Angel albümü hariç bence bütün albümleri şahane, World Funeral'ı da Plague Angel'ın yanına ekleyebiliriz. Hakansson Black Metal'in nasıl bir tatta olması gerektiğini gerçekten iyi biliyor, Black Metal melodi yoksunudur diyenlere bir cevap niteliğinde aynı zamanda da melodi bombardımanına da tutulmuş değil. Gayet tadını iyi ayarlıyor. La Grande Danse Macabre dinlediğim en iyi 2. Black Metal albümüdür, 1. Immortal'ın Sons of Northern Darkness 3. de Ulver'in Bergtatt albümüdür, sonra Nargaroth Geliebte des Regens diye gider. Bu ilk 4'ün değişeceğini sanmıyorum. Değişse bile başka bir grup tarafından değişmez, yine değiştirecek olan bu adamlardır.

Velhasıl, Marduk benim en sevdiğim Black Metal grubudur. Hakansson'un gitarıyla Legion'un sesi zaten aynı ortamda sağlığa zararlı olabilecek nitelikte güzellikte eserler çıkartır. Daha önce dile getirmiştim, ben listeme sevdiğim şarkıları alıyorum ve çok seçiciyim. La Grande Danse Macabre şarkısını seçmekte zorlandığım bir albümdür, aynı şekilde Nightwing albümü de öyle Panzer Division Marduk çok leş albümdür, o albüm tam Noisecore. O albüm de güzeldir ama o ikisi kadar değil.

Müzikal açıdan doyurucu değiller derken neyi kastettin, açabilir misin ?

• 90'lar başında Norveçte dönen olaylar Black Metal'i gün yüzüne çıkarmıştır abi. Varg Vikernes'de buna dahil olduğu için bağdaştırılabilir gayet tabii. Ayrıca provokatör eylemler?

Marduk konusunda ise Dark Endless ve Nightwing hariç berbat bir grup benim için. Sürekli kendilerini tekrar ediyorlar gibi geliyor bana.
  • Black Metal'i gün yüzüne çıkaran ilk isim Bathory'dir, he dersin ki daha etkin, daha tanınır bir hale getiren gruplar bu Norveçli gruplardır. O zaman ben de tamam derim ki ben de bunu dedim. Bu tür kilise yakma, evinde dinamit bulundurma, intiharlar başka bir deyişle Hrıstiyanlığa karşı provokatör eylemler sayesinde olmuştur.

Marduk kendini tekrar mı ediyor ? İlk albümleri Noisecore'a hiç yatkın albümler değil, onlar çok klas albümler, Those of the Unlight ve Dark Endless. Heaven Shall Burn... When We Are Gathered ile daha da sertleşti çünkü Legion katıldı. Hakansson bilhassa Legion'un vokaline göre bir şeyler yaptı. Bu albüm bir Nightwing kadar olmasa da yine güzel albümdür. 98 albümünde Noisecore derecelerini arttırarak daha da leşleşmişler ve Panzer Division Marduk ile leşliğin dersini vermişlerdir. Marduk hiçbir zaman kendini yenilememiştir, her zaman farklı riffler her zaman farklı soluklar aramıştır. La Grande Danse Macabre, Panzer Division'dan sonra yaptığı albümdür ve artık bu tür dereceleri yaptıktan sonra son derece olgun bir albüm yapmışlardır. Hakansson nabza göre şerbet ayarlamıştır. Marduk'un hiçbir albümünde Rom 5:12'deki 1651 şarkısı gibi vokalden oluşan bir şarkı göremezsiniz. Çünkü öyle bir vokal yoktu ellerinde. Legion yırtınarak yapıyordu yapacağını. Ama Mortuus ıkınmadan da çok rahat sesler çıkarabiliyor. Bu bunun en basit örneğidir, gayet de atmosferi verebilen, kan dondurabilen bir şarkıdır.

• Abicim gün yüzüne çıkarma derken aynen ikinci cümlende kullandığın ifadeyi kastettim. Yanlız bi konuda anlaşalımki o dediğin provokatör eylemler i yanlızca Varg Vikernes yapmadı. Zamanın bütün norveç dolaylarındaki black metal gruplarıda o eylemlerin içindeydi. He tabi Varg'ın cinayetten yakalanmasının ardından gelen bütün suçlamaları kabul etmesi, yanlızca o yapmış gibi bir hava kattı olaya. Diğerlerini kurcalayan olmadı asla.

Marduk konusunda ise haklı olabilirsin zira Marduk pek fazla dinlemedim ben. Dinlediğim kadarıylada Dark Endless ve Nightwing'i beğendim.

Mortuus'un vokaline bişey demem asla. Lakin vokal deyince Varg Vikernes deyip bir adım ileri atlıyorum. Lost Wisdom'da hele...
  • Twilight of the Gods'ın solosu harbi iyiymiş.
  • @ViDodeIkke

Zaten sadece Varg yaptı demedim, Varg bunu üstlenince birden aşırı bir patlama yaşandı Varg'a karşı. O eylemlerin içinde ben olsaydım ve ben de kabul etseydim aynen ben de öyle olurdum.

Marduk sevilmeyebilir, tabii öncelikle dinlenmek koşuluyla, ama asla saygı duyulmayı haketmeyecek bir grup değildir, Noisecore'un en müthiş temsilcisidir Marduk.

Mortuus cidden güzel vokal, zorlasa bıldırcın sesi bile çıkaracak. Varg'ın en çok vokalini Det Som En Gang Var'da beğeniyorum, zaten şarkı fazlasıyla atmosfere sokuyor adamı girişiyle bir şoke oluyorsun. Ama vokal dedin mi Varg bende ilk 10'a giremez. Zira vokaline zaman zaman scream demekten utanıyorum. Sesini inceltiyor böyle, garip garip, hiç sevmem Varg'ın vokalini...
    Vokal dedin mi akla ilk gelen isim tabii ki Abbath... Buz gibi buz, adamı gebertir, tokat gibidir. İnsanın kanını donduran bir vokali var, üstelik bunu da yırtınmadan yapıyor, normal konuşmalarını görseniz gerçekten böyle kalın, etkileyici bir ses tonu var. Vokalde bu adam iyidir, ama Legion'u ben duygusal davranarak daha çok severim. Yalnız Legion'un sesi çoğu meşhur olup düşüşe geçen Black grubu gibi screamden brutale baya bir yol katetti. Heaven Shall Burn... When We Gathered ve sonraki 3 albümde boru gibi bir vokali var, ama alın bir bu albümü hiç Panzer Division'u falan arayı dinlemeden World Funeral'a geçin ne kadar değiştiğini anlayacaksınız. Brutale çok yaklaştı Legion, bundandır ki artık Devian'da Black Metal değil, Black/Death/Thrash yapıyor.

@__RayAllen20__

Ya ben ne diyorum size.

• quote:

Orjinalden alıntı: ViDodeIkke

Lakin vokal deyince Varg Vikernes deyip bir adım ileri atlıyorum. Lost Wisdom'da hele...

bak sen..
  • IMMORTAL YENİ ALBÜM ÇIKARIYOR!!!!!!

"All Shall Fall", the new album from Immortal, will be released on September 25, 2009
    The US release date is October 6, 2009.

The previously announced track listing is as follows:

1. ALL SHALL FALL
    2. THE RISE OF DARKNESS
    3. HORDES TO WAR
    4. NORDEN ON FIRE
    5. ARCTIC SWARM
    6. MOUNT NORTH
    7. UNEARTHLY KINGDOM
  • Ben duyurmuştum DH Metal Toğluluğu'nda.
  • Bilenk metal klipleri rulaz
  • Bu albümü çok büyük bir merakla bekliyorum.Acaba nasıl olucak.Çünkü immortal diğer tüm gruplardan farklıdır.Umarım o eski tadlarını yitirmezler.İlginç bir albüm olacağına benziyor.

quote:

Orjinalden alıntı: blackwinterday

IMMORTAL YENİ ALBÜM ÇIKARIYOR!!!!!!

"All Shall Fall", the new album from Immortal, will be released on September 25, 2009
    The US release date is October 6, 2009.

The previously announced track listing is as follows:

1. ALL SHALL FALL
    2. THE RISE OF DARKNESS
    3. HORDES TO WAR
    4. NORDEN ON FIRE
    5. ARCTIC SWARM
    6. MOUNT NORTH
    7. UNEARTHLY KINGDOM

• 2010 başlarında yeni Burzum albümü geliyormuş. daha duyurulmamışsa tarafımdan duyurulur.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.