Şimdi Ara

DH Black Metal topluluğu. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
299
Cevap
0
Favori
11.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ceminec

dinsiz imansızlar...Black metalde allaha kufur edıyolar lan

öncelikle black metalde blasphemic şarkılarda bu dediğin geçerli. her şarkıda Allah'a küfür edilmez. Özellikle Marduk gibi gruplar blasphemic yapıyor. Bende sürekli bunları dinlemem zaten. Dinlesemde müziğine bakarım. Adamın neyci olduğu hiç umdumda değil. çünkü tam istediğim gitar tonunu ve atmosferini sadece black metalde alıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Algol

Bu konu başlığının sorunu, başlığı açan ve dalga dışında ciddi ciddi yazan herkesin aslında BM'in B'sinden bile anlamaması. Olayı daha da kötü bir duruma sokan bir diğer faktör de; forumda "DH Metal Topluluğu" gibi bazen ikinci sayfalardan topladığımız ve herkesin serbestçe paylaşım yapabileceği bir başlık varken, geçici bir heves ile; iki hafta sonra 85. sayfanın dibini boylayacak bir başlığın açılması.

Sözü geçen gruplar hakkında bir kaç yorum;

Burzum: Bir arkadaş Burzum meşhurluğa oynuyor demiş. Popülariteye oynadığı kesin de meşhurluk tartışılır. Ayrıca o bahsettiği enstrümantel albümler süs olsun diye yapılmadı. Daudi Baldrs tamamen MIDI formatında kaydedilmiş bir albümdür. Varg'ın hapiste enstrüman kullanması yasak olduğu için o albüm o şekilde kaydedildi. Hjskaldf'de -yada her ne haltsa- biraz daha kolaylık gösterdikleri için, o albüm synth ve klavye ile kaydedildi. Bana sorarsanız Daudi Baldrs iyi, Hjskaldf kötüdür. Zaten Burzum Filosofem'de BM yapmayı bırakmış ve misyonunu tamamlamış bir grup.

Dimmu Borgir: "Aaaaabi! Dimmu çok çakma be yha! Piyasa oynuyor adamlar!" Der bazıları ama ilk iki albümün çok elit ve klas BM olduğunu da keskin bir cehalet ile görmezden gelirler. Zamanında burada "Dimmu Borgir Fun Club" açıldığında grupla en çok dalga geçen adam bendim ama ilk albümlerdeki müziğin de hakkını yedirmem kimseye. He bir de CoF olayı var ki; evlerden ırak! CoF dediğiniz grup, POEMF albümünde çok da raw olmamakla beraber güzel bir BM icra etmiştir. Vempire'da tavana vurmuştur, Dusk'da rolantiye geçmiştir. Cruelty'de de bitmiştir. Ama herkes onları son albümleriyle değerlendirir. Mantalite "Ben NBM dinliyom aaabi, onlar gey!" mantalitesi. Veya kısaca "trve kvlt wanna-be kid" durumu.

Darkthrone: (Bir kere isim birleşik yazılır.) Çok ilginç bir gruptur. Bir arkadaş "kaliteli değil" falan demiş, işte mesajın başındaki ilk cümle oradan geliyor zaten. Darkthrone; ilk albümde At the Gates tarzında güzel bir DM icra etmiş, ondan sonra "Laaaan! Biz -Norveçliler- aslında hristiyan değilmişiz laaaan!" dedikten sonra kafası tavana vurmuş ve ABitNS gibi efsanevi bir albüm çıkarmış. Daha sonradan bunu diğer iki klas albümle üçlemeye bağlamış. Sonra baktılar, olay iyici özentiliğe döküldü, ortalık "ben çok pis bilekçiyim lan!" diyen adamlarla doldu, o zamanda Panzerfaust gibi bir klasikle eskiye girmeye karar verdiler. Daha sonra da CiA ile, "Biz Darkthrone'uz lan, BM'i biz yönlendiririz!" diyip, hiç özentilere bulaşmadan kendi türlerini -crust punk/thrash/black- icra etmeye devam ettiler. Ki son albüme bayıldım ben. Her "untrve" ve "entellektüel" BM dinleyicisinin dinlemesi gereken bir albüm. Trve kvlt wanna-be kid'ler sevmez. Sevmesinler zaten...

Enslaved ve Rotting Christ: Her zaman mainstream'e yakın olmuş iki grup. Ama iki grubun da diskografilerinin ilk albümleri klasik BM şaheserleri listesinin en tepesinde yer alır. Enslaved'in Frost ve Eld'i, RC'nin de Thy Mighty Contract'i paha biçilemez albümlerdir. Enslaved sonradan progresif şeysine bulaştı, RC de gotik ve dark öğeler kattı müziğine. Buna rağmen her zaman saygı duyulası gruplardır. Bu yüzden kvlt çocukları sevmez. Sevmesinler zaten... (2)

Nargaroth: BM camiasının gördüğü gelmiş geçmiş en çakma adam ve grubu. Yok grubu aslında tee 87'de kurmuşmuş. Euronymous'un en iyi arkadaşıymış. Varg ile beraber kilise yakmışmış. (Daha sonradan Varg Kanwulf'u hiç tanımadığını söyledi.) Celtic ve Venom ile beraber ilk BM gruplarındanmış da, bilmem ne... "Black Metal ist Krieg" hariç çöp...

Marduk: Daha geçen bizim Metal Top.ları konusunda Panzer Division Marduk'ta bittiğini söylemiştim. Öyledir. Dark Endless, Those of the Unlight, Opus Nocturne, Nightwing ve Panzer Division Marduk. Finito! Bir de Piledriver coverlarının olduğu bir EP vardı. İşte o. Gerisi piyasa BM'i. Ama ilginç olan kvlt veletleri üzerinde Marduk logosu olan herşeye tapar. İlginç...

1349: Marduk klonu. Tipik "heyl seytın, ful spit, melodik" BM. Yaramaz.

Watain: Eski albümleri daha bir iyiydi. Ama Sworn to the Dark da güzel. Burada bahsi geçen ender iyi gruplardan. (Bknz; İsveç'ten titretici çıksa yirim!)

Drudkh ve Summoning: Bu iki grup da BM yapmıyor. En azından artık yapmıyor. Doğu Avrupa gruplarına devamlı bir önyargım olduğu için Drudkh'u hiç sevmedim. Summoning'i de BM olarak görmem ama kendi kulvarında iyidir.

Xasthur ve Forgotten Tomb: SBM'i piyasa yapan iki grup. Xasthur'un ilk albümleri gerçekten nefistir. Forgotten Tomb ülke çapında kaybediyor. İtalya ve metal hiç bir zaman aynı kulvarda var olmadı. Zor. Tough luck! (İtalyan gruplarına karşı da bir önyargım vardır.)

Arkadaşın biri bu başlıkta bahsi geçen, tek mükemmelliğe nail olmuş grup olan IXXI'e idare eder demiş. (Bknz; Bu mesajın ilk cümlesi.) Grupla aynı isme sahip olan albümü kaç yüz defa dinledim hiç bilmiyorum. Hala da dinleyesim var. O albümde boş parça yok. Kalan diğer gruplar; Desaster - Hellfire's Dominion klasik, gerisi biraz vasat. Thunderbolt; eski Horna tarzı, fena değil. Tsjuder; çöpe at.

Gözden kaçırdığım gruplar da olabilir. Evet. Bu konu silinebilir artık.

Önünde eğiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wIzI_ -- 14 Şubat 2009; 19:17:10 >
  • En iyi Black Metal albümü Nattens Madrigal'dir.Herkes ağız birliğiyle tutturmuş De Mysteriis Dom Sathanas'mış,Transylvanian Hunger'mış.tr00 ve kvlt kasan her bilekçinin ağıza sakız söylemi...Tanımıyorum efendim.Nattens Madrigal kadar leş,pislik,vahşet albüm yoktur BM aleminde...
  • ooo Bathory i kim unutur be abi.Özellikle Mother Earth Father Thunder şarkısı çok müthiştir.Ama bence her nekadar Black Metalin oluşumunda büyük bir katkı sağlamışlarsada bu grubu black metalden çok seninde dediğin gibi viking metal olarak tercih etmek daha doğru.

quote:

Orjinalden alıntı: wIzI_

Bathory'i nasıl unuttum ya ! :D Ya gerçi ben Bathory'i Viking olarak dinlemeyi tercih ederim.Gerçi BM'i bulmuş daha ne olsun da, Viking hali daha iyi gibi sanki.Octagon ve Requiem albümleri dışındaki bütün Viking albümlerini tavsiye ederim.Dinlemeyen varsa dinlesin kesinlikle.Destroyer Of Worlds, Twilight Of The Gods, Nordland ve Nordland II albümleri müthiştir.Dinlerken başka şeylerle uğraşın, tam konsantre olursanız bağımlı olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Green Goblin -- 11 Şubat 2009; 20:39:27 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wIzI_ -- 14 Şubat 2009; 19:18:22 >
  • ulan bi ara türkiş black metal ne patlamıştı. benim gençlik zamanımda. infected lar ,pagan lar, witchtrap ler... bi dolu daha vardı kasetlerini alıyodum . vızzvızz diye tonlar vardı ama ruhu vardı onların :)
    episode 13 gibi kıtipiyoz değillerdi hiçbiri yani. yeni black metal çıkmıyor zaten pek , çıksa da hep kıtipiyoz gruplar.
  • aklıma satanic verses geldi birden...
    quote:

Orjinalden alıntı: kujeste

ulan bi ara türkiş black metal ne patlamıştı. benim gençlik zamanımda. infected lar ,pagan lar, witchtrap ler... bi dolu daha vardı kasetlerini alıyodum . vızzvızz diye tonlar vardı ama ruhu vardı onların :)
    episode 13 gibi kıtipiyoz değillerdi hiçbiri yani. yeni black metal çıkmıyor zaten pek , çıksa da hep kıtipiyoz gruplar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Red Fox

aklıma satanic verses geldi birden...
    quote:

Orjinalden alıntı: kujeste

ulan bi ara türkiş black metal ne patlamıştı. benim gençlik zamanımda. infected lar ,pagan lar, witchtrap ler... bi dolu daha vardı kasetlerini alıyodum . vızzvızz diye tonlar vardı ama ruhu vardı onların :)

bide izmirli erlikan grbu vardı bir anda çıktılar bir anda yok oldular
  • IXXI aynı adlı albümlerini dinledim tek olarak, bu gruba idare ederden başka birşey diyemem,
    Immortal gibi her tekrar sarınca aynı heyecanı veren bir grup değil

Gorgoroth dinlemeyen varsa biran evvel dinlesin
  • quote:

Orjinalden alıntı: wIzI_

Bathory'i nasıl unuttum ya ! :D Ya gerçi ben Bathory'i Viking olarak dinlemeyi tercih ederim.Gerçi BM'i bulmuş daha ne olsun da, Viking hali daha iyi gibi sanki.Octagon ve Requiem albümleri dışındaki bütün Viking albümlerini tavsiye ederim.Dinlemeyen varsa dinlesin kesinlikle.Destroyer Of Worlds, Twilight Of The Gods, Nordland ve Nordland II albümleri müthiştir.Dinlerken başka şeylerle uğraşın, tam konsantre olursanız bağımlı olursunuz.

Bathory ın Bm albümlerini fazla sevmem ama

Destroyer Of Worlds Hammerheart Nordland

albümlerini çok severim

herkesin dinlemesi gerekir bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 12 Şubat 2009; 23:36:06 >

• Bune ya sizde bi en iyi albüm, grup vs. seçme sevdası var. Yok B.m in en iyi albümü şudur budur. Hiçbiri değildir. Bir tane seçipte en iyi diyemezsin. Dersin ama bu senin beğendiğin olur sadece başka birşey değil.

D.N : Ayrıca bu kadar moron topluluğu olan bi forumda B.M konusu açarsan böyle kendi çaplarında eğlenmeye çalışırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boor -- 12 Şubat 2009; 23:48:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MrYzC

Bune ya sizde bi en iyi albüm, grup vs. seçme sevdası var. Yok B.m in en iyi albümü şudur budur. Hiçbiri değildir. Bir tane seçipte en iyi diyemezsin. Dersin ama bu senin beğendiğin olur sadece başka birşey değil.

D.N : Ayrıca bu kadar moron topluluğu olan bi forumda B.M konusu açarsan böyle kendi çaplarında eğlenmeye çalışırlar.

Çok kvlt.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dųŋĸēłħēïť

quote:

Orjinalden alıntı: ceminec

dinsiz imansızlar...Black metalde allaha kufur edıyolar lan

öncelikle black metalde blasphemic şarkılarda bu dediğin geçerli. her şarkıda Allah'a küfür edilmez. Özellikle Marduk gibi gruplar blasphemic yapıyor. Bende sürekli bunları dinlemem zaten. Dinlesemde müziğine bakarım. Adamın neyci olduğu hiç umdumda değil. çünkü tam istediğim gitar tonunu ve atmosferini sadece black metalde alıyorum.

ahuahuauahh7*-68

• IXXI albümünü dinlemiştim,banada birşey verdiğini söyleyemem en fazla vasat diyebilirim,zaten dinleyip silmiştim direk,400 şarkılık bir arşivim vardır(her tarzı barındıran) ve bu arşive öyle her şarkıyı sokmam,tek tek elerim test ederim havaya sokuyomu sokmuyomu iyice bi bakarım öyle alırım :cg

episode 13 ü bende dinlerdim,ama sadece tabula rasa başka bi sağlam albüm gelmedi pitch black te bir şey bulamadım mesela

evet sonunda bathory ye değinilmesi sevindirdi,bir black metal konusu açılıyorsa(her ne kadar gerek olmasada) bathory bir kere en başa yazılmalıdır,bu müzikalite yada beğenisel fanatiklik değildir,nedenini black metal dünyasını az çok bilenler biliyo olmalı zaten

blood fire death (kimilerine ilham olmuş bi albüm: bknz marduk :P)
    hammerheart
    twilight of the gods
    destroyer of the world(bu albümden sadece lake of fire ı beğenirim itiraf ediyim :D)
    nordland
    nordland II

bu albümleri dinlenilesidir,blood fire death ten başlamanızı tavsiye ederim

not: bu albümler black metal değildir
    dipnot: bu albümleri dinledikten sonra ilk 3 albümüde dinlenmelidir black metal in nereden geldiğini bilmek amaçlı
    sonnot:beğenmezseniz beni arayın 05372615xxx :D

nargaroth un dünyanın en ezik şahsiyetinden oluşuyo olması bile beni pek alakadar etmezdi sanırım,öyle olsa bile severek dinleyebilirim,herbstleyd hoş albümdür dinleyip dinletilesidir.
    algol arkadaşımızın söylediklerine çoğunlukla katılıyorum,ama nedense rotting christ in benim hayatımda bi yeri yoktur her albümünü indirip dinlemiş biri olarak,ayrıca rotting de çok uzun bi zamandır black metal icra etmiyor bunada değinmek gerek

bu kadar yeter şimdilik hadi hoşçakalın

• @KırıkKılıç

Gorgoroth o kadar sağlam değil be ya.Kütürtü gibi geliyor bana sadece 1 şarkısı olması lazım listemde.
  • Gorgoroth ne ki ya ? sırf gaahl psikopat diye bu kadar ilgi çekiyorlar.Yoksa başarılı bir çalışması yok bence.
    quote:

Orjinalden alıntı: KırıkKılıç

IXXI aynı adlı albümlerini dinledim tek olarak, bu gruba idare ederden başka birşey diyemem,

• quote:

Gorgoroth ne ki ya ? sırf gaahl psikopat diye bu kadar ilgi çekiyorlar.Yoksa başarılı bir çalışması yok bence.
    quote:

IXXI aynı adlı albümlerini dinledim tek olarak, bu gruba idare ederden başka birşey diyemem,

Ben de katılıyorum bunlara.Çivili bir kaç kolluk taktıktan sonra yüzünü boyayıp gökyüzüne kayık gözle bakan herkes Black Metal'ci oldu açıkçası.Bir de siyah-beyaz efekt verdin mi tamamdır.
  • benim black metal dinlememin sebebi gorgoroth'tur, antichrist ve under the sign of hell albümlerini çok severim, şarkıların havası ayrı gelir bana diğer çoğu gruptan
    tabi zevk meselesi

imaj olarak, black metalde normal birşey zaten
  • quote:

Gorgoroth ne ki ya ? sırf gaahl psikopat diye bu kadar ilgi çekiyorlar.Yoksa başarılı bir çalışması yok bence.
    quote:

Gaahl'da satanizmi kullanarak para kazanmaya çalışıyor bu çok açık.Zaten şuanda Infernus ile yasal süreç devam ediyor. Grubun isim hakkı Infernus'da imiş...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.