Şimdi Ara

DH ^^__FIAT PALIO KULÜBÜ__^^ '' (39. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.919
Cevap
124
Favori
931.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu olayın çözümü çok basit arkadaşım..
    3-5 arkadaş toplanın, elinize 80 cm.lik birer sopa alın (mümkünse gürgen olsun), gidip o servistekileri eşşşşek sudan gelene kadar dövün..!!!

Şaka bir yana da bu nasıl iştir anlamıyorum.. Bunlar nasıl servis..? Buradaki adamların "PROFESYONEL" olması gerekmiyor mu? Altı üstü bir kayış takarken nasıl sente atlatırlar..? Hadi oldu öyle bir hata nasıl kontrol etmezler..? Hatalarını reddetip size hesap çıkarırlarsa Fiat merkeze şikayet edin. Hiç olmadı dava açın.
    Bu arada rölantide bir problem var mı? Emme manifoldu gaz kelebek konum sensörü diye bir zımbırtı var ona baktırın.. Distribütörde veya bobinde (yani ateşleme sisteminde) bir sıkıntı olabilir, ona da baktırın..
    Tabi en güzeli energetic arkadaşımızın dediği gibi başka bir servise (yada ustaya) gösterip arızayı tespit edince o servise gidip yaptırın, beş kuruş ta ödemeyin..
    Geçmiş olsun, kolay gelsin..
    Bu arada kulubümüze hoşgeldiniz:)

İlginize teşekkürler. Gaz kelebeği temizlendi, sensörlere bakıldı zaten benimde ilk aklıma gelen onlar olmuştu. Deneme aşamasındayım aracı. 3-4 gün kullanıp arızaları tespit edeceğim.

Ne yazik ki aracı yetkili FİAT servisinde yaptırmadım. öyle olsaydı servisi başlarına yıkmayıda o arabananın sıfırını almayıda bilirim. Ancak ÖZEL FİAT servisine yaptırdım arabayı, arkadaşım olurda kendisi.. şans bize denk geldi terslikler.. bakalım neler olacak.. umarım subaplarda dğeildir sorun. sanki fazla yakıt tüketmeye başladı araç şimdi onu test ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pocai -- 17 Mart 2009; 15:11:33 >
  • Merhaba,

200 model 1,4 Palio için subap ayarı yapılıp triger kayışı değiştirilecek. Yetkili servise gitmemiz önerildi ama servis 450 liraya mal olur diyor. Çok değil mi? Ankara'da bu işi yapacak bildiğiniz iyi usta varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Biozy

Merhaba,

200 model 1,4 Palio için subap ayarı yapılıp triger kayışı değiştirilecek. Yetkili servise gitmemiz önerildi ama servis 450 liraya mal olur diyor. Çok değil mi? Ankara'da bu işi yapacak bildiğiniz iyi usta varmı?

Arkadaşım sana pm.den Ankara'da kendi ustamın yerini ve tlf numarasını gönderdim. (Kolay bulabilesin diye google earthden yerini bile işaretledim) Gidip bir görüş istersen ben çok memnunum..
    Kolay gelsin..
  • hocam benim albeanın da triger seti değişecek ,
    ustanın bilgilerini bana da yollarsan sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: lebu

hocam benim albeanın da triger seti değişecek ,

YETKİLİ SERVİSTE DEĞİŞTİRİN DERİM. TECRÜBE İLE SABİT.. 1 HAFTADIR UĞRAŞIYORUM ARABA İLE. SERVİS DIŞINDA DEĞİŞTİRİYORSANIZ BİLE APARATLA DEĞİŞTİRTİN.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lebu

hocam benim albeanın da triger seti değişecek ,

PM gönderdim
  • Arkadaşlar babam araba almayı düşünüyor.

ALBEA SOLE 1.3 MULTIJET DYNAMIC AC 2 AB ABS

Bu araca ötv indiriminden sonra 23.000 lira istiyor bayii acaba bu fiyata değermi.ben istimiyorum aslında 23.000 liraya 2.el çok güzel arabalar alınır.siz ne dersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 19 Mart 2009; 14:35:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MALİ MÜŞAVİR

Arkadaşlar babam araba almayı düşünüyor.

ALBEA SOLE 1.3 MULTIJET DYNAMIC AC 2 AB ABS

Bu araca ötv indiriminden sonra 23.000 lira istiyor bayii acaba bu fiyata değermi.ben istimiyorum aslında 23.000 liraya 2.el çok güzel arabalar alınır.siz ne dersiniz

Albea güzel seçim olur. Fiat bölümünde Albea takımı da var, oradan da bilgi alabilirsiniz.

Babanıza tavsiyem Accent Era'yı da incelemesi yönünde. Eğer daha iyi bir performans istiyprsanız 110 ps'lik 1.5 accent dizel daha mantıklıdır.

Ama Albeanın da vergi avantajı var. (1248cc) Performansı iyidir. İlk kalkış biraz zayıf ama. Devrini bulunca hiçbir problem yok.

Yakıt tüketiminde Albea kesinlikle daha ekonomik. Triger kayışı yerine zincir kullanılmıştır 250.000 km ömür biçilmiştir.

Erada 5 yıl garanti avantajı var.

İkinci el konusu biraz kumar gibidir. İkinci el alırken aracı çok iyi incelemek lazım. Tabiiki bir Focus daha iyi bir araçtır Era ve Albea'ya göre. Kolay gelsin...
  • mali müşavir

şuan albeada da premio adında donanım var dynamic+ stil paketi eklenmiş hali

ona bakın derim bence 23000tlye değr mis gibi sıfır araba
  • Bugün arabanın bakımını yaptırdım...

2 adet aks körüğü: 30 TL
    2 adet rulman : 80 TL
    1 adet aks dış körük: 15 TL
    ismini hatırlamıyorum turya gibi bişeydi sanırım 10 TL de o tuttu

Toplamda 130 TL parça tuttu.

80 TL işçilik verdim etti 210 TL.

20 TL'de sol ön sis farı yanmıyordu ve sol ön far ayağı kırıkmış ona verdim.

10 TL'de iç dış temizlik

TOPLAM: 240 TL tuttu. Satıncaya kadar masraf yapmam artık.

Şanzıman yağı çok azalmış onu tamamlattım. (körükler yırtılmış ondan sızmış.) Usta motor yağına baktı 117 bindeki aracımda 1gr yağ eksilmesi yok. Hava filtresini de temizleyiverdi.

Herkese selamlar...
  • Merhaba arkadaşlar,
    2004, 2005 palio almayı düşünüyorum bu yüzden klübe bir palio sever olarak katılmak istedim.
    Almayı düşünüyorum ama daha önce hiç arabam olmadı, kısmetse ilk olacak.
    2. el Palio alırken nelere dikkat etmem gerekir? benzinli mi diesel mi tercih etmeliyim?
    Yorumlarınız ve uyarılarınızla yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim..
  • Merhaba Arkadaşlar,

2004 Palio Multijet aracımı satmayı düşünüyorum. Aracın hiç bir sorunu yoktur. Boyası değişeni yoktur. Araç 74600 km de. Son derece temiz ve ekonomik bir araçtır.

İlgilenenler özel mesaj yazabilirler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tmrsk

Merhaba arkadaşlar,
    2004, 2005 palio almayı düşünüyorum bu yüzden klübe bir palio sever olarak katılmak istedim.
    Almayı düşünüyorum ama daha önce hiç arabam olmadı, kısmetse ilk olacak.
    2. el Palio alırken nelere dikkat etmem gerekir? benzinli mi diesel mi tercih etmeliyim?
    Yorumlarınız ve uyarılarınızla yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim..

merhaba
    ben size öcelikle dizel almanızı öneririm.arabanın artıları seri bir arabadır.parçası fazla pahalı değildir.fazla sorun çıkarmaz.2002 den beri 1999 palıo ya binyorum.araba 130000 de hala baskı balata değiştirmedim 5 senedir de ön balatanın bitmesini bekliyorum.ayda 500 km kadar şehiriçi yol yapıyorum. arabaya baktğınız sürece bir sorunu yok.uzun yolda içine biraz ses alıyor.bagajı küçük.benzinli biraz fazla yakıyor.kısacası ben memnunum bu tür bir araba alsam gene palıo alırdım. saygılar
  • merhaba palio cular ben yeni üyeyim ve hemen gruba katıldım alırmısınız aranıza:)?
    bende ankaradan bir 99 model 1.4 el voltran lpgli bir araç sahibiyim
    benim hepinize 2 sorum olucaktı?
    lpg tüketimi hakkında?
    aracıma aygazdan gaz alıyorum gaz litresi 1.53
    toplam 35 litre gaz alıyo
    33 litre ile 255 km yol yaptım şehir içinde
    oda 0.198 ykr yakıyor yane 0.20 diyelim
    sizce bu tüketim bilgileri normalmi ?
    2.sorumda
    daha az yakan palionun fiyatına yakın 1000-3000 lira üstünde en fazla yane 13000 lira cıvarında alınabilcek araçlar hangileridir sıralı sistem olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basketplayer -- 23 Mart 2009; 0:26:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: szymek61

Selamın Aleyküm Arkadaşlar Aranıza Yeni katıldım Palio 1.4 el 2000 model Tartarini Sıralı lpg

a.s kardeş
    hayırlı olsun bendede 99 modeli var 1.4 el ama ben düz tek enjeksiyonlu seninki nasıl sıralı oluyor?benim bildiğim takılamıyor?
    bide km de nekadar yakıyorsun
  • slm arkadaşlar bende artık bir paliocu oldum ve kulübe katılmak istiyorum. İki gün önce 2005 model 1.2 16V 80 bg yıldız mavisi palio aldım, 52500 km de. 12.900 TL ye aldım. araçtan çok memnunum, beklediğimden çok daha iyi çıktı, performansı umduğumdan çok çok iyi. 50 tl lik benzin aldım 2 günde şehir içinde 270 km yol yaptım, bu benim için daha büyük bir sürpriz oldu. km ye 0.185 kuruş, mükemmel...çok atik ve kıvrak bir araç.memurdan aldığım için çok çok çok temiz bir araç, iyi ki almışım. Deneyimlerinizden ve bilgilerinizden faydalanmak isterim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: basketplayer

quote:

Orjinalden alıntı: szymek61

Selamın Aleyküm Arkadaşlar Aranıza Yeni katıldım Palio 1.4 el 2000 model Tartarini Sıralı lpg

a.s kardeş
    hayırlı olsun bendede 99 modeli var 1.4 el ama ben düz tek enjeksiyonlu seninki nasıl sıralı oluyor?benim bildiğim takılamıyor?
    bide km de nekadar yakıyorsun

Bi düzeltme yapayım kardeş ben yanlış yazmışım sistemim lovato aynen benimkide tek nokta enjeksiyonlu karbüratörlü sistem olmayacağına göre sıralı yani valla önceki hesaplamalarımda şehiriçi 250 krş idi karışık kullanımda (şehiriçi-şehirdışı) 200 krş du bu hesaplamalarım sırasında tüpüm delikmiş kaçak varmış yani aldığım gaz uçup gitmiş olabilir tankı değiştirdim ilk 25 liralık gaz attım litresi 1,70 den 101 km gitti yine 250 ykr işte şehiriçi. ama tüp daha yeni olduğu için içinde havada mevcut birkaç depo dolumundan sora daha da azalır diye umuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szymek61 -- 24 Mart 2009; 20:28:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: basketplayer

merhaba palio cular ben yeni üyeyim ve hemen gruba katıldım alırmısınız aranıza:)?
    bende ankaradan bir 99 model 1.4 el voltran lpgli bir araç sahibiyim
    benim hepinize 2 sorum olucaktı?
    lpg tüketimi hakkında?
    aracıma aygazdan gaz alıyorum gaz litresi 1.53
    toplam 35 litre gaz alıyo
    33 litre ile 255 km yol yaptım şehir içinde
    oda 0.198 ykr yakıyor yane 0.20 diyelim
    sizce bu tüketim bilgileri normalmi ?
    2.sorumda
    daha az yakan palionun fiyatına yakın 1000-3000 lira üstünde en fazla yane 13000 lira cıvarında alınabilcek araçlar hangileridir sıralı sistem olan?

Hoşgeldiniz:)
    LPG hakkında yorum yapamayacağım, 1200cc zaten o kadar az yakıyor ki LPG'ye gerek duymuyorum
    Ama 1.4 tek nokta enj. için normal bir değer gibi geliyor.. Benzine göre %30-40 tasarruf sağlıyorsa iyidir:)
    Palio yerine 13000 TL civarına MPI (Multi Point Injection - Çok Nokta Enjeksiyon) motorlu 1200-1400 cc benzinli, yada Dizel (Multijet) düşünebilirsiniz. Model olarak hangisini beğenirseniz onu alın Genel bilgi olarak Ford Fiesta'ların ve Honda Jazz'ların çok ekonomik olduğunu biliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ATASAHMET

slm arkadaşlar bende artık bir paliocu oldum ve kulübe katılmak istiyorum. İki gün önce 2005 model 1.2 16V 80 bg yıldız mavisi palio aldım, 52500 km de. 12.900 TL ye aldım. araçtan çok memnunum, beklediğimden çok daha iyi çıktı, performansı umduğumdan çok çok iyi. 50 tl lik benzin aldım 2 günde şehir içinde 270 km yol yaptım, bu benim için daha büyük bir sürpriz oldu. km ye 0.185 kuruş, mükemmel...çok atik ve kıvrak bir araç.memurdan aldığım için çok çok çok temiz bir araç, iyi ki almışım. Deneyimlerinizden ve bilgilerinizden faydalanmak isterim.

Hoşgeldiniz Palio'nuz hayırlı uğurlu olsun. Allah kazasız, belasız, cezasız binmeyi nasip etsin
    Yıldız Mavisi çok beğendiğim bir renktir, aynı renk multijet Albea kullanmıştım:)
    1.2 16v den 80bg çıkarmak her babayiğidin harcı değildir. Hemde bu kadar ekonomik bir tüketimle.. Bir çok 1.4 motor bile ancak 75bg çıkarıyor..
    Gaz pedalını dikkatli kullanırsanız (okşar gibi) yakıt olarak sizi asla üzmez. Ama aracın o çevikliği sizi cezbeder ve gaza asılırsanız tüketim biraz artacaktır.
    O durumda da emin olun etraftan "çok yakıyomuş be abi yaa" gibi yorumlar duyabilirsiniz. Ama o durumda bile tüketim 1200cc için fazla görülebilir ama 80bg için kesinlikle fazla değildir. 1400cc olsa fazla yakıyo gibi bir şey duymazsınız.. Çünkü insanlar 1200cc ve 80bg olayını çok rahat algılayamıyorlar. Olayı 80bg olarak düşünün..
    Benzer yorumu Mazda RX8 için yazmıştım. "Efendim 1300cc ama 15-16lt tüketim çok fazla.." derler.. Yahu 1300cc ama Vankel motor var 10000 (On bin) devir çeviriyor ve tam 231bg veriyor. 3000cc araç 231bg 15-16lt yakıyor desek. "Normal tabi, yakar o kadar.." derler.. O yüzden etrafınızdan böyle yorumlar gelirse kesinlikle kulak asmayın, Palio'nuzun keyfini çıkarın
  • Forum sakinleri selam. bakımları yeni yapılmış olan eşimin kullandığı speedgear satılık..

fiyatta ufak pazarlık var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pocai -- 25 Mart 2009; 12:28:43 >
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.