Şimdi Ara

DH Forum üyeleri TurkNet'in soru cevap etkinliği için TurkNet yetkilileriyle bir araya geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DH Forum üyeleri TurkNet'in soru cevap etkinliği için TurkNet yetkilileriyle bir araya geldi
    Özellikle son birkaç yıldır adından sıkça bahsettiren ve sektöre getirdiği yeniliklirle konuşulan TurkNet geçtiğimiz hafta güzel bir ilke imza attı. TurkNet Giga Buluşmaları adı altında başlatmış olduğu etkinlikte DonanımHaber Forum üyelerini bir araya getirdi ve TurkNet ile ilgili bir soru-cevap etkinliği yaptı.

TurkNet Giga Buluşmaları

TurkNet'in en çok konuşulduğu platformlardan biri olan DonanımHaber Forum üzerinden bir konu açılarak etkinliğe katılmak isteyen ilk 8 kişi TurkNet ofisine davet edildi. DonanımHaber'i temsilen ben de bu etkinliğe katıldım. Etkinlikte önce kısa bir sunum yapıldı ve ardından direkt soru-cevap kısmına geçildi. Sorular cevaplanırken TurkNet tarafında farklı uzmanlıkları bulunan çalışanlar vardı ve bu sayede her soru, yetkilisi tarafından cevaplanabildi. 

Ayrıca Bkz.Şaka mı gerçek mi? Twitter'dan sonra Tumblr da mavi tik için 8 dolar isteyecek!

İnternet ve bilgisayar teknolojisine dair her şeyin konuşulduğu buluşmada TurkNet; internet kullanıcılarının yaşadığı sorunlar ile ilgili birinci ağızdan geri dönüşler ve iç görüler elde ederek kendisine notlar çıkardı.

İnternet kullanıcılarının yaşadığı problemleri her zaman göz önünde bulundurarak adım atan ve buna göre hizmetini geliştiren internet servis sağlayıcısı, birincisini Donanım Haber’in teknoloji tutkunu forum kullanıcıları ile gerçekleştirdiği TurkNet Giga Buluşmaları’nı farklı alanlardaki kullanıcılarla da gerçekleştirerek kullanıcıların deneyimlerini hızla geliştirmeyi hedefliyor.

• Ağızıyla kuş tutsa düşüncem fikirlerim değişmez adam seçen adamına göre muamele yapan firma
    YouTuber lara sponsor olup yayıncılar üstünden tüm ülkeye kendilerini göstermek tanıtmak istiyormuş görünüyor en kötüsüde sponsor oldukları YouTuberlar köstek oluyor söyledikleriyle bizzat şahit oldum kulaklarımda duydum ve gördüm
    Bi YouTuber evini taşını yeni evinde orada alt yapı yokmuş olan elindeki internet ile kötü test yayını yaptı donarak vs neyse sonra konuşuyor muhabbet falan konuşacağım dedi alt yapı için 3-5 günde alt yapı yapıldı ne güzel memleket hayırlı işler
    En kötüsünde bu yayıncı sayesinde orada bulunan diğer insanlar bu alt yapıdan herkes yararlanacak gibi bir durum yok yani bi mahalle değil apartman değil kişiye özel alt yapı yaptılar desem çok yanlış olmaz öyle bi durum yani
    YouTuber değilseniz ve şanslı değilseniz alt yapı için beklemeye devam
    Bu firmaya aylar öncesinde alt yapı için başvuru yapmıştım bunun üzerine böyle bir şeye şahit olmak çok üzdü açıkçası bu firmayı beklerken superonline fiber geldi geçtiğimiz ay hemen bağlattım benimle beraber 6 kişi daha abone ettim abone yaptıracağım kişiler var daha binada hepsi benim ağızıma bakıyor bana soruyorlar
    Yani özeti şu neresinden tutarsanız tutun elinizde kalır bu firma akşamları hız performansını demiyorum bile

Diğer firmalar çok mı iyi değil arka planda neler oluyor bilmiyoruz görmüyoruz ama az önce dediğim olayları görünce duyunca sessiz kalmak mümkün değil

Biraz karışık yazmış olabilirim kusura bakmayın bu firmayı ne zaman görsem duysam istemsizce sinirlerim zıplıyor
    https://forum.donanimhaber.com/turknet-speedtest-in-2022-ucuncu-ceyrek-raporu-sonuclarina-gore-yine-zirvede--154370280
  • TurkNet'in fiber altyapı getirebilme gücü var mı? Türk Telekom hala getirmedi.

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    İstanbul içinde çok iyi bir yayılma ivmesi yakaladı Türknet.
    Kendi apartmanımda 1 yıldır faal olmayan TT OFDK kutusu ve çok kısa sürede hizmete alınan faal Turknet OFDK kutusu var.

Takdir etmemek elde değil. Bu kadar kısa sürede, bu kadar engele rağmen İstanbul'un Avrupa yakasını ağ gibi örüyorlar.

Temennim başta Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Kocaeli ve Tekirdağ olmak üzere diğer büyük şehirlerimiz için de bu şekilde altyapı dönüşümünün gerçekleşmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 11 Kasım 2022; 12:30:25 >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    İstanbul içinde eksikleri var çok iyi değil durumu. Ama fimanın eti ne budu ne bu kadar şey yapmaları bile bir başarı. Malum telekom o kadar gücüne rağmen fiberini türkiye geneline yaymış değil. Keşke malum telekom türknetin yerine geçse türknette malum telekomun yerine geçse. Heryer gigafiber olurdu çoktan.

Bilinmeyen bir planlamaya göre gidiyorlar şans gelmesi yani. Güçleri olmadığı için açık açık şuraya buraya geliyoruz diyemiyorlar gelmeden. Deseler gidemeyince sorun oluyor. Planları gizlediler bu yüzden,

• Keşke her yerde aynı hızla ilerleyebilse. Temennimiz o yönde ama nasıl sorunlarla karşılaşıyorlar kendileri daha iyi bilir...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ağızıyla kuş tutsa düşüncem fikirlerim değişmez adam seçen adamına göre muamele yapan firma
    YouTuber lara sponsor olup yayıncılar üstünden tüm ülkeye kendilerini göstermek tanıtmak istiyormuş görünüyor en kötüsüde sponsor oldukları YouTuberlar köstek oluyor söyledikleriyle bizzat şahit oldum kulaklarımda duydum ve gördüm
    Bi YouTuber evini taşını yeni evinde orada alt yapı yokmuş olan elindeki internet ile kötü test yayını yaptı donarak vs neyse sonra konuşuyor muhabbet falan konuşacağım dedi alt yapı için 3-5 günde alt yapı yapıldı ne güzel memleket hayırlı işler
    En kötüsünde bu yayıncı sayesinde orada bulunan diğer insanlar bu alt yapıdan herkes yararlanacak gibi bir durum yok yani bi mahalle değil apartman değil kişiye özel alt yapı yaptılar desem çok yanlış olmaz öyle bi durum yani
    YouTuber değilseniz ve şanslı değilseniz alt yapı için beklemeye devam
    Bu firmaya aylar öncesinde alt yapı için başvuru yapmıştım bunun üzerine böyle bir şeye şahit olmak çok üzdü açıkçası bu firmayı beklerken superonline fiber geldi geçtiğimiz ay hemen bağlattım benimle beraber 6 kişi daha abone ettim abone yaptıracağım kişiler var daha binada hepsi benim ağızıma bakıyor bana soruyorlar
    Yani özeti şu neresinden tutarsanız tutun elinizde kalır bu firma akşamları hız performansını demiyorum bile

Diğer firmalar çok mı iyi değil arka planda neler oluyor bilmiyoruz görmüyoruz ama az önce dediğim olayları görünce duyunca sessiz kalmak mümkün değil

Biraz karışık yazmış olabilirim kusura bakmayın bu firmayı ne zaman görsem duysam istemsizce sinirlerim zıplıyor
    https://forum.donanimhaber.com/turknet-speedtest-in-2022-ucuncu-ceyrek-raporu-sonuclarina-gore-yine-zirvede--154370280

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A94FA7CCA -- 11 Kasım 2022; 13:13:2 >

• dr20mouse kullanıcısına yanıt

Bu altyapı döşeme işinin sadece Türk Telekom'un uhdesinde olması üzücü bir şey.

• Geçen hafta, oturduğum apartmana Türk Telekom, 1000 GB fiber kutu koydu. Ben; Türknet'in 1000 GB internetinden faydalanabilir miyim ?

• 1000 Mbit'tir o, 1000 Gbit vermezler DH Forum üyeleri TurkNet'in soru cevap etkinliği için TurkNet yetkilileriyle bir araya geldi Yani 1 GBit internet.

@TurkNetDestek 'e sormak lazım. TurkTelekom altyapısı üzerinden Gigabit internet veriyor musunuz?

Merhaba, gigaFiber altyapı çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Her geçen gün bölgelerimizi genişleterek devam ediyoruz. Siz de gigaFiber talebinizi
    turk.net
    GigaFiber Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet
    https://turk.net/gigafiber-istiyorum-altyapi-sorgulama
    sayfamızdan iletebilirsiniz. Proje ekiplerimiz bölgeden gelen taleplerin yoğunluğuna ve altyapının uygunluğuna göre değerlendirecektir

• hanahmet H kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bize ait gigaFiber altyapısının olduğu bölgelerde 1000 Mbps'e kadar hizmet verebiliyoruz. Farklı altyapı üzerinden maalesef 1000 Mbps hizmet veremiyoruz.

Altyapı oluşturma yetkisi sadece Turk Telekom da değil. Kablonet,Superonline,VodafoneNet,TurknetGigafiber,Atlantis ve daha birçok firma kendi altyapısını oluşturabiliyor.

• Türktelekomdan Türknete geçtim. Sonra hızım düştü. Benim hız 1-2 mbps hatta bazen 0.5 mbps veriyordu. (Aynı hattan türk telekomdan 1.5 yıl boyunca 40-48 mbps alıyordum.)

Sırf altyapı turktelekomun olduğu için ve Türknet kullandım diye türktelekom beni cezalandırdi. Kaç sefer türknet ile iletişime geçtim. Bana türktelekomun beceriksiz işe yaramaz elemanıni gönderiyorlardi. Durumu ona anlatıyorum. Böyleyken böyle oldu. Neden böyle oldu. Diyor senin altyapı sorunlu. İyi de zaten 1.5 yıldır 50 mbps paketi kullanıyordum. Herşey aynı. Hiçbir şey değiştirmedim. Operatör haricinde. Niye o zaman sıkıntı çıkmadı da yeni çıktı sırf türknete geçtiğim için sıkıntı çıktı diyorum. Siz bir Yerlerde benim internetimi bilerek yavaşlattiniz diyorum. Diyor gidip kutuya bakacam. Gidip bakıyor diyor bir şey yok. Ne yaptıysak türknete 1-2 mbps internet üzerine çıkamadık. 15 gün sonra tekrar Türktelekoma geri geldim. 50 mbps paketi dedim. 3-4 aydır sıkıntısız kullanıyorum.

Turktelekom bilerek bunları yapıyor.

• Bu gigafiberin her ne olursa olsun hızla tüm illere yayılması lazım,oyun ve uygulamalarda sıfır donma

• tt altyapısında 100mbit üzeri paketler ve yüksek upload hızları bekliyoruz.

• TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

Hız kesmeden mi ? 3 yıl oldu kağıthane sultan selim deki kablolar çürüdü.

• hanahmet H kullanıcısına yanıt

Sadece kendi altyapısında var bu hizmet. Malum telekom altyapısında 100 mbps'e kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurumsal gigafiber onlara bağladıkları o prosedürleri kurumsal müşteriler için geçerli tek bir yere kadar özel kazı yapıp fiber altypaı götürüyorlar para sıkıntınız yoksa talep edebilirsiniz. youtuberlara sponsorlu veriyorlar sadece. Ben ama her zaman derim halkın alabileceğinden fazlası göze batar ters teper diye. Herkese o altyapıyı sağlayamıyorsan herkese reklam etmenin manası yok ters tepiyor ben gigafiber gördükçe antipati oluşuyor içimde.

Fiber altyapı döşeme herkese açık hocam. telefon kablosu malum telekomun elinde kablo tv altyapısı turksatın elinde sadece.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.