Gelir ama aynı paraya olmaz. O yüzden getirmiyorlar. Çünkü malum telekom yüksek hız kapasiteli profiileri daha pahalıya kiralıyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
DH Forum üyeleri TurkNet'in soru cevap etkinliği için TurkNet yetkilileriyle bir araya geldi (2. sayfa)
-
-
Esenler bölgesindeki fiber hızları için bir bilgilendirme yapıldımı? gigafiber hızları daha göremedik 500 üstünü dahi goremedim.1hafta oldu geceleri 30 mb lere düşüyor oyun pingleri felaket durumda.Sorunun çözümü için çabalıyolarmı bugün gelen eleman topu türknete attı bir çözüm üretemedi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kurulum için para alıyorlar mı? Ttnetten geçeceğim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bütün bölgelere gigafiberin gitmesi gerekiyor çok iyi bir hızı var tavsiye ederim
-
Merhaba, konuyu proje ekibimize ilettim. Güncel bilgi aldığımda sizinle paylaşacağım. -
Merhaba, yaşadığınız sorunu uzmanımız ekiplere iletmiştir. Ekipler en kısa süre içerisinde müdahalede bulunarak sorunu çözümleyecektir. -
Merhaba, farklı operatörden geçiş yapmanız durumunda kurulum ücreti almıyoruz. Sıfırdan aboneliklerde kurulum ücreti alıyoruz. Sizi de aramızda görmek isteriz. -
Eğer Türk Telekom sizin bu bahsettiğiniz şeyi kasıtlı olarak yapıyorsa veya yaptıysa, Turknet bunu ülke genelinde tespit edip Turk Telekom a dava açardı, hatta bahsettiğiniz durumu ilgilendiren on tane kanun sayabilirim. Böyle bir şeyin olduğunu Turknet tespit edememiş, eleman göndermiş veya arıza kayıtlarınıza bakan kişiler bir problem bulamamışlar benim yazınızdan anladığım bu.
Eğer Turk Telekom kasıtlı olarak bahsettiğiniz şeyi yapıyorsa, bunu ülke genelinde yapıyordur sadece size özel olamaz. Velhasıl, bunu Turknet araştırmış, ekibini de yönlendirmiş. Eğer sizin dediğiniz gibi bir şey tespit edilse idi buradan çıkacak davanın tazminat tutarı o kadar yüksek olurdu ki, her yerde bu konuşulurdu.
Sorununuzun nelerden kaynaklanabileceğine dair teoriler çok aslında ama zaten artık kullanmayı da bıraktığınızı beyan etmişsiniz.
Bir de hocam forumda da birçok arkadaşımızı uyarıyorum forum arkadaşlarımın yasal süreçlerle uğraşmaması için. Elinizde hiçbir kanıt olmadığı halde, teknik bir analiz sonucu elinizde bir bulgu olmadığı halde firmayı karalar nitelikte yazılar yazmak aşağıdaki kanunları doğrudan ilgilendiriyor.
Alıntı
metni:556 Sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK). 9. ve 61. maddeleri uyarınca markalarının koruması talebinde bulunabilir. Ayrıca, Türk Ticaret Kanunu’nun (TTK) 56. ve devamındaki diğer maddelerine yer alan “haksız rekabet” hükümleri çerçevesinde hukuki yollara başvurulabilir. https://okyanushukuk.com/ticari-itibari-zedeleme-sucu-tck/
Bu sebeple elinizde bilgi/belge/bulgu veya herhangi bir kanıt olmadan, "Turk Telekom bilerek hızları kesiyor diğer işletmecilerin" demek üstteki kanunları doğrudan ilgilendiriyor. İlgili kuruluşların avukatları da bu şekilde beyanları olanlara dava açabiliyor.
Ayrıca bu bilerek hızları kesildiği iddia edilen firmaların da avukatları var, bilişim ekipleri var. Eğer böyle bir şey bugüne kadar tespit edilse, biz rekor tazminatlı davaları görmez miydik? Rekabeti engelleme suçundan tutun, burada yazsam sayfalar dolacak kadar çok kanunu ilgilendiren suçlar işlenmiş olurdu.
Yasal kılıflara uydurularak bir şeyler yapılmıyor mudur peki? İşte senelerdir forumda konuştuğumuz mevzu da bu esasen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 12 Kasım 2022; 16:13:53 >
-
Eleman binadaki kutudan sinyali sağlam ölçüyorsa elinden başka birşey gelmez. Geçtiğiniz ISS belki de modem ayarlarını doğru yapamadı. Her gün binlerce kişi ISS değiştiriyor, cezalandırma söz konusu olamaz, komik bir düşünce.
O zaman bu çok güzel bir haber.
-
Yani sokağı caddeyi kazıp fiberoptik kablo döşeyebiliyorlar? Ben bu yetki sadece Türk Telekom'da sanıyordum.
Peki A firmasının getirdiği altyapı, ben ileride B firmasına geçersem nasıl oluyor, kalıyor mu?
-
Evet fiberde serbest kazabilir.
Eğer ki a ile b firmasının altyapı paylaşımı varsa kullanırsınız geçiş yeter.
Malum telekom fiber altyapısında turkcell superonline fiber kullanamazsınız mesela aralarında anlaşma yok.
Turknet gigafiberde sadece turknet altyapısında var başkasının fiber altyapısında gigafiber paketini kullanamazsınız.
Ooo şimdi de fiber altyapı paylaşım meselesi devreye girdi demek ki.
Bu öyle basit bir ara kablo çekme meselesi değil ki, sokağı/caddeyi kazıp, fiberoptik kablo döşemesi söz konusu. Yarın öbürgün ben A firmasının çektiği fiber altyapıyı kullanarak B veya C firmasına geçmek istesem demek ki problem çıkacak, belki de tekrar kazı yapılarak var olan kablonun yanına yeni bir kablo çekilecek.
Olması gereken şu:
Hangi firma o altyapıyı ilk defa getiriyorsa, yani kazı yaparak fiberoptik kablo çekiyorsa, müşteri belirli bir müddet o firmaya kilitli kalır, 2-3 sene neyse işte, akabinde özgür olur ve istediği şirketi o altyapı üzerinden kullanabilir.
-
Bende yıllardır bu sistemi savunuyorum ama forumda tınlamayan çok kişi var var onlara kalsa bazı evlerin hiç altyapısının olmaması mesele değil önemli olan kendi evlere 3-4 farklı altyapı gelsin.
Bu arada ciddiyim bir evde 4 farklı altyapı olduğunu gördüm. Biz sürünelim telefon kablosuyla.Fiber istetince 5-10 mbps alan var haline şükret diyor malum telekom firması. Bir evde birden çok altyapı meselesine cevapları yok ama,
Yahu tek bir eve/daireye farklı firmaların döşediği birden fazla altyapının yani fiberoptik kablonun gelmesi zaten mantıken saçma sapan, aptalca bir şey ve üstüne üstlük İSRAF'tır.
Uğraştığımız şeylere bak, yazık.
Bu arada, benim evime de 20 yıl önceki teknoloji olan bakır telefon kablosu geliyor hala. Hiper net diye bir şey çıkartmışlar, şark kurnazlığı.
-
Benimde aynı 20 yıllık bakır kablo hocam. Turkneti getirmek istiyorum belediye izin vermiyor.
Belediye niye izin vermiyor ki?
-
Rant meselesi herhalde. Bahçelievler de var Esenlerde var. Bağcılarda yok. Üçüde akp belediyesi ama işte. Gerçi bu belediye başkanı yaz başı skandalla değişmişti rant ihtimali yüksek. Bunu bilen malum Telekom müdürlüğü de müşterisini rahatça azarlıyor tekel oldukları için.
Call of Duty: Mobile oynayan arkadaşlar TurkNet'te aldığınız ping süresi ortalama kaç ms?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X