Şimdi Ara

DH Foruma Özel i7 8700K vs. Ryzen 7 2700X vs. i5 8400 vs. Ryzen 5 2600 Kullanıcı İncelemesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
4
Favori
8.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam yanlış mı baktınız acaba?

i5 8400, 4 Ghz'lik 2600'den(stok soğutucuyla 4 Ghz'de kullanılabiliyor çoğu 2600, zaten bu yüzden bu frekansa OC ettim, yoksa elimdeki soğutucuyla 4,4 Ghz'ye kadar gidiyor 2 çekirdeği kapanmış 2700X'im.) yer yer önde yer yer geride. 2600 ile fiyatları aynı, uygulama performansında ise 2600@4Ghz %40'a yakın daha iyi. Bu uygulama performansı uzun vadede oyunlara da yansıyacağından Ashes of The Singularity testinde gördüğümüz sonuçlara benzer sonuçları uzun vadede daha fazla göreceğiz. Bu bağlamda 2600 ile sistem toplamanızı tavsiye ederim... Ancak siz bilirsiniz tabi. 8400 de fena değil. Ama %30-40 daha güçlü bir işlemci varken aynı paraya sadece aynı sayıda FPS veriyor diye daha güçsüzü almak garip geliyor bana.

• nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Hocam i5 8400 1300tl sıfırı bulunabiliyor. Ama amd 2600 baktım bulamadım uygun fiyatta anakartıda sipariş ettim işlemciyide yarın siparış vermeyi düşünüyorum. Uygun bulamadim amd r5 2600 serisini genelde 1500 üzeri fiyatı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam intel anakartı sipariş etmiştim. Vatanda kampanya görünce iade edicem. Vatanda Amd r5 2600 1210tl asus rog strix b350f gaming anakartıda 650tl ye satın aldım. Anakartı bios güncellemesinide yaptırdım. İnşallah beni pişman etmez amd ryzen r5 2600 gtx 980ti ile overclock pek anlamam ama sorun çıkarmaz heralde.
  • xxsavasxx2 kullanıcısına yanıt
    Çıkarmaz hocam. Hem işlemciyi hem anakartı bu dolar kuruna rağmen harika bir fiyata almışsınız. Hayırlı uğurlu olsun. Stok soğutucusuyla dahi 4 Ghz'ye OC etmek pek zor olmayacaktır. +0,06 gibi bir Offset vererek 4 Ghz'de stabilliği yakalayabileceğiniz düşüncesindeyim. Ürünler gelince özel mesajdan beni rahatsız edebilirsiniz.
    İlginiz için teşekkür ederim. Sistemim hazır oluğunda yazarım hocam size.
  • 2700x, 8700k ve yeni seri 9900k işlemcileri video editing olarak kıyaslama durumunuz oldu mu?

9900k ile ilgili düşüncelerinizi bilmiyorum fakat, 8700k ve 2700x arasında siz Ryzen öneriyorsunuz sanırım.

Sadece 4k ve üzeri video düzenleme ve görsel efekt işleri için bahsettiğim 3 işlemci ile ilgili yorumlarınız nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12gorkem12 -- 2 Kasım 2018; 17:53:30 >
  • 12gorkem12 kullanıcısına yanıt
    Hocam İ9 %15 civari daha performanslı ama 2 katı fiyatı var. Durum budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Hocam İ9 %15 civari daha performanslı ama 2 katı fiyatı var. Durum budur.
    Peki 2700x ile 8700k arasında yorumunuz nedir?
    Incelemeyi inceleyin derim :)

2700X açık ara öndedir video düzenleme, render vs. Gibi alanlarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Incelemeyi inceleyin derim :)

2700X açık ara öndedir video düzenleme, render vs. Gibi alanlarda.
    Tam da bu alanlarda incelemeler yaptıktan sonra konunuzu gördüm ve kafam daha da karıştı.

Zira aktif olarak kullandığım premiere pro, photoshop ve after effects gibi adobe'nin programlarında 8700k 2700x'e göre açık ara öndeydi. Aşağıda bu testleri paylaşıyorum.

2700x multicore performansta daha iyi olmasına ve daha fazla çekirdeğe sahip olmasına rağmen 8700k karşısındaki performansı beni şaşırttı.

DH Foruma Özel i7 8700K vs. Ryzen 7 2700X vs. i5 8400 vs. Ryzen 5 2600 Kullanıcı İncelemesi
    DH Foruma Özel i7 8700K vs. Ryzen 7 2700X vs. i5 8400 vs. Ryzen 5 2600 Kullanıcı İncelemesi

Sadece premiere pro'da 2700x önde o da çok az farkla. Bunun sebebi sanırım intelin saat hızından kaynaklanıyor. Bir de hep intel ile porgramların optimizasyonunun daha iyi denildiğini duyuyorum.

Bu işlemcilerle bu programları kullananlar varsa yorumlarını öğrenmek isterim.

Hocam 8700K'nin 2700X'i geçtiği program tam anlamıyla cekirdekleri kullanamıyordur. 9900K de alsanız fark etmez. 8700K de soğutucu masrafini da ekleyince 1300-1500 lira civari daha pahali 2700X'ten. 2700X alın geçin derim.

• fikrimce ryzen 2700 ve gtx 1080 ikilisi çok iyi bir kombinasyon: ryzen 2700x ve 1080ti modeline fazladan para vereceğinize ya anakartınızı üst seviye alın yada ssd alırken 250 gb yerine 500 gb olarak bütçe ayırın tabi ihtiyaca göre alınacaklar değişebilir ama bu saatten sonrada ben intel almam! şuan sistemim 2500k işlemcili bir sistem ve ekran kartım en az 3 kere değişmiştir 2 yıl öncede ram takviyesi yapmıştım bu sistem bozulana kadar sistem toplamam, çünkü 1080p oyun deneyimi yetiyor da artıyor buna ek olarak oyun bağımlısı da değilim; iş icabı bilgisayarımın üst seviye hızlı olmasını gerektirecek bir durumum da yok normal bir kullanıcıyım; şunu da belirtmem gerek ev kullanıcısı olmam demek teknolojiden feragat edeceğim anlamına da gelmiyor çünkü teknolojik olarak amd li bir sistem size paranızın hakkını verdirir düzeyde şuan iyi forumlar dilerim
  • Hocam sayenizde asıl gerçek benchmarkları gördük ve AMD destekli oyunlarda Ryzen geçiyor şuanda yine bir çok oyun intel destekli. Bu dünyada herkes intel'i tuttuğu için intel'i Ryzen'den daha üstün olduğunu gösterip milleti kandırıyorlar intel anca hile yapar ondan sonra yalanla dolanla millete işlemcilerini satar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BirDost9999 -- 16 Aralık 2018; 13:33:3 >
  • Redshift kullanıcısına yanıt
    Sistemin oyun oynamak için tam bir biçilmiş kaftan. Bakma buralarda ryzencilerin kağıt üzerinde şöyle yaptık böyle geçtik gibi testlerine. Pratikte seninki hepsinden daha performanslı oyunlarda. ryzencilerinki fakir tesellisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: martax32

Sistemin oyun oynamak için tam bir biçilmiş kaftan. Bakma buralarda ryzencilerin kağıt üzerinde şöyle yaptık böyle geçtik gibi testlerine. Pratikte seninki hepsinden daha performanslı oyunlarda. ryzencilerinki fakir tesellisi.
    fakir tesellisi ilginc bir yaklasim
  • deep14100 kullanıcısına yanıt
    AMD'nin tek avantajı biraz daha düşük performansı biraz daha düşük fiyata vermesi. O yüzden parayla hesap yapan fakirlerin kendini teselli etme güdüsünden bu işlemciyi daha iyi yönlerini görmeye itiyor.

Parasını saymakla uğraşmayan kalite ve performans kullanıcıları intel alıp arkasına yaslanır.
  • martax32 kullanıcısına yanıt
    Parasını saymakla uğraşmaan adamın ne işi olur toplama bilgisayarla be kardeşim. Gider Dell Alienware, HP Omen falan en pahalısı neyse onu alır. Boş yapma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: martax32

AMD'nin tek avantajı biraz daha düşük performansı biraz daha düşük fiyata vermesi. O yüzden parayla hesap yapan fakirlerin kendini teselli etme güdüsünden bu işlemciyi daha iyi yönlerini görmeye itiyor.

Parasını saymakla uğraşmayan kalite ve performans kullanıcıları intel alıp arkasına yaslanır.
    Bir önceki mesajınızda fakir tesellisi yaklaşımı gerçekten komik bir yaklaşım olmuş. Konuda gerekli testler yapılmış. Sonuçlar ortada. Malum para kolay kazanılmıyor her zaman hesaplı güçlü sistemler arıyoruz malum ülkenin koşulları kur durumları. Marka fanı olmak yerine test verilerine bakarak yaklaşmak daha mantıklı olur. Oyunlarda 5 - 10 fps fazla almak için 800 850 lira fazladan vermek bütçesi olan varsa 1500 lira yada üzeri versin i9 9900K alsın hemde havalı olur. Hem İ9 herkesi yener.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.