Şimdi Ara

DH HYUNDAI ...ix35... KULÜBÜ (742. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
14.914
Cevap
100
Favori
1.373.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 740741742743744
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok teşekkür ediyorum bilgileriniz için . Sizin aracın yılı paketi neydi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ix35'in 2012 style plus apa

asx'in 2013 intense
  • İkinci el piyasası nasıl size göre asx in ? İhtiyaç halinde satalım desek ağır gider mi ? Sitesine baktım tek bir modeli var mesela fiyat listesinde yanlış görmediysem .

• Merhabalar,
    Araç ararken forumu da yakından takip etmiş birisi olarak, özellikle IX35 yakıt sarfiyatı konusunda kafamda deli sorular oluşmuştu. Ocak ayında 2012 model Style Plus APA alarak aranıza katıldım. Bu süre zarfındaki kullanımımdaki rakamları, benim gibi kafası karışık olanlara yol göstermesi açısından paylaşmak isterim.
    Hem benzin hem de LPG depolarını fulleyerek ve aynı benzinlik ve aynı pompa kurallarına uyarak yaptığım ölçümlerde,
    - Ankara şehir içi kullanım ortalaması 7,7 Litre/100 km LPG + 2,4 Litre/100 km Benzin (Bu rakamlar 7 ölçümün ortalamasıdır.)
    - Uzun yolda 1 hafta öncesi Ankara - Didim - Ankara olmak üzere 1.400 km yol yaptım. Klima açık ve hız sabitleyici 110 km sabitleyerek kullanım verileri ise şu şekilde oluştu.
    7,2 Litre/100 km LPG + 2,0 Litre/100 km Benzin (uzun yol performansı)

Bu arada Landirenzo marka LPG sistemi kullanmaktayım.

Bu rakamları gördükten sonra iyi ki IX35 almışım diyorum. Zira full aksesuar artılarından faydalanmak ve bu yakıt tüketimi verileri benim için yeterli oldu.

Umarım benim gibi arayışta olanlar için veriler yararlı olur. Sorularınız olursa bu 6 aylık sürede oluşan deneyimlerimi de sizlerle paylaşmak isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZevkiSefa

İkinci el piyasası nasıl size göre asx in ? İhtiyaç halinde satalım desek ağır gider mi ? Sitesine baktım tek bir modeli var mesela fiyat listesinde yanlış görmediysem .
    temiz olanları bir gün bile ilanda kalmıyor. ben şu an istesem iki gün içinde satarım potansiyel alıcıları hazır

invite , intense , instyle , dizel ve benzinli seçenekleri var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dermeister01

quote:

Orijinalden alıntı: ilkebay

öncelikle iyi akşamlar ben bu aracın 1.6 gdi style plus APA modeline sahibim. Aracım 2500 kmde ve ne yazıkki 100 sabit hız ile yakıt tüketimini en fazla 7.9 a düşürebildim. Bir dostumda da ix35 var ve bana 5000 kmden sonra az yaktığını söyledi. buradaki testlerde incelediğim araçlarda 6.1, 6.5 arası gidiyor. ve araçlar 5000 kmnin üzerinde. 5000 veya 10.000 km sonrası benim aracım da az yakar mı acaba? ilgilenenlere şimdiden teşekkür ediyorum.

evet ilginç bir şekilde 4-5bin inci kmlerden sonra az yakmaya başladığını bende farkettim.tabiki bu km lerin ilkbahar yaz aylarına denk gelmeside çok büyük etken ama çok büyük beklendiniz olmasın 9,5 yakarken 8,5 yakmaya falan başlıyor. çok dikkat ederseniz. 8 yada 7,9 falanda görebiliyorsunuz ama çok sabırlı kullanmanız lazım ayağınızın altında yumurta varmış gibi

Alıntıları Göster
    ix35 ile uzun yolda 7.5 litrenin altını göremedim benim için rekor 7.5 litre idi.

size bu mesajı yazdığımda aracım henüz 3 aylıktı. (2012 haziran). 4 sene kullanıp 20 bin km'de sattım. çok yaktığı için adam gibi süremedim bile zaten eylül 2012'de zincirleme kazaya kurban gitti ön tampon ön kaput arka tampon arka bagaj kapağı her şey değişti çok ciddi zarar ettim satarken.

şimdi asx kullanıyorum 2013 model. uzun yol rekorum 5.4 litre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 22 Temmuz 2019; 8:33:34 >

• sizin araclarin multimedya da oluyor mu sormak istiyorum, arac stop edip yeniden calistirinca sd card sarkilari surekli en başa atiyor..mavi ekran hatasindan dolayi cihaza yazilim atilmisti serviste,o zaman dan beri boyle yapiyor..usb veya sd card kullanipta necvox cihazda boyle olan var mi ix35 kullananlarda ?

• legacy of kain kullanıcısına yanıt
    usb de denemedim ama sd card da sorunu cozdum,aygit varsayilani neyse o sekilde FAT olarak bicimlendirdim,simdi sdcard sarkilar kaldigi yerden devam ediyor..

• bkalkan B kullanıcısına yanıt
    Yaz lastiği tavsiyeniz nedir.

• Arkdaşlar 2012 model opel astra 1.4turbo sport 140 beygir arabam var. Arabamdan memnunum fakat ix35 görüntüsü ve özellikleri ile aklımı çelmeye başladı. Arabamı satıp yine ikinci el 2014 model 88 - 90.000 fiyat arasında elit modelini alsammı diye düşünüyorum. Ancak çoğu kişi alma diye aklımı karıştırıyor. Çekişi sıkıntılı diyorlar. kafamdaki sorular.

1.Uzun yolda benim arabaya göre beni yorarmı ? (yüksek araba uzun yolda seni yorar binilmez diyorlar)

2.Lpg ve benzin karışık yakıyormuş ortalama kaç kuruş yakıyor şehir içi ve dışı? (Benim arabam lpg 0.21-0,25 kuruş şehir içi - 0,30-0,35 kuruş şehir içi yakıyıor)

3.özetle Opeli satıp bu arabayı alsam pişman olurmuyum. (elit modeli)
  • sempatik_gara kullanıcısına yanıt
    1- bende elite var 2014 manuel vites benzinli makyajli kasa,cok memnunum aractan,baskalarini bilemem..7 bin km de aldim 39 binde su an..defalarca uzun yola gittim geldim araca ozel bir sebepten dolayi bir yorgunluk yaşamadim..

2-benzin ne kadar olursa olsun ben hep 0.50 kuruş yakiyorum demek isterdim kullaniciya gore degisir,lpg ne kadar yakar bilemem..

3-keske turbosu olsaymis diyorum bende,evet cekis konusunda ozellikle rampalarda ariyorsun turboyu..bayilmasin diye gazlarsan yakitin artar..surekli km yapmayan birisi icin sorun olmazda cok gezen icin problem olabilir..onun disinda genel anlamda sorunsuz araç ix35..ivirt zivirt abuk sabuk sorunlar cikarmiyor maşallah diyorum..

• Arkadaşlar göstergelerin arasındaki menü Türkçe değil. Nasıl Türkçe yapıyoruz?
  • bulutgozlu kullanıcısına yanıt
    direksiyondaki sağ tuslardan menude gez,anahtar isareti yada çark isaretinj bul,language gir oradan degistir..

• legacy of kain kullanıcısına yanıt
    hocam cevap için teşekkür ederim. Bir araç buldum 30 binde 2014te trafiğe çıkmış. üzerinde brc marka lpg varmış aradığım arkadaş bu brc en uyumlu olan lpg dedi ve bir süre benzinde çalışıp daha sonra lpg ye geçiyor ve birdaha benzinden yakmıyor dedi. Kafam karıştı herkes örnek olarak 10 litre lpg de 2 litrede benzin harciyor falan demiş. şimdi kimin dediği doğru? Bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirmi?
    lpg hakkinda bilgim yok,daha onceki aracim dizel di,bunda da hic dusunmedim taktirmayi..cok km yapiyor olsam zaten yine dizel alirim..sivi sistem lpg sanirim tek bildigim iyi oldugu,bu araca uygunmu bilmiyorum..onunda maliyeti yuksektir,amorti eder etmez hesabini iyi yapmak gerek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legacy of kain -- 13 Eylül 2019; 9:40:43 >
  • Merhaba,

2015 Model 1.6 GDI - BRC Lpg li aracıma hangi motor yağını almamı tavsiye edersiniz?

Bir yer de 5W30 kullanın demişler, bir yerde de eğer LPG li ise 0W30 kullanın demişler.

Bir de kaç litre yağ koyulması lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telin -- 23 Eylül 2019; 16:48:25 >
  • Arkadaşlar 2013 model elit paket modelini aldım. Lastik basınc sensorunu gosteren ekranı bulamıyorum. Tekerde O anki basıncı gösteren bi ekran yokmu acaba

• selam arkadaşlar 2014 elite manuel 112 bin km de lpg 80 bin tl fiyat tampon boyalı toplam 7 bin tl hasar kaydı var fiyat nasıl arkadaşlar alınırmı
    anlik gostermiyor..

• Arkadaşlar aliexpreste satılan hız sabitleyicisinden alıp 2013 model makyajlı kasa ix35ime taksam direkt çalılırmı videolarda direksiyon göbeğine bir cihaz takıyor artı duğmeleri sonra direkt çalışıyor. Düzenek kurulu anladığım kadarıyla doğrumudur?

• 
Sayfa: önceki 740741742743744
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.