Şimdi Ara

DH KAFKASYA SEVDALILARI [295 KAFKASYALI] 15.YIL Forumun En Uzun Soluklu Konusu (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
829
Cevap
14
Favori
62.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki

DH KAFKASYA SEVDALILARI [295 KAFKASYALI] 15.YIL Forumun En Uzun Soluklu Konusu

(En Son Oy Tarihi: 7.5.2023)
Giriş

Orijinalden alıntı: kıpçak+kk

ekle kardeş kafkas sayılır

Eklendi,hoşgeldiniz.
  • sana zahmet nickimi yenisi ile değiştirebilir misin
    196.IamjustaAdmin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferit78

Köken Uzunyayla, Kabardey, Sosmag sülalesi ...
    KAyseri Pınarbaşı, Kaftangiyen Köyü, Çamurlu Köyü...
    Ekleyiniz.

Uzunyayla . Kabardey - Muradin - Kayseri Pınarbaşı . Hayriye Köyü ' Ekleyebilirsiniz
  • Bütün damarlar toplanıyor, çok güzel
  • Kabardey, Uzunyayla Karahalka köyü anne tarafı da kabardey,ekleyiverin
  • Haz hocu yaz benide
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tim_Robbins
    sana zahmet nickimi yenisi ile değiştirebilir misin
    196.IamjustaAdmin

Değiştirildi
    quote:

Orijinalden alıntı: uumrl
    Uzunyayla . Kabardey - Muradin - Kayseri Pınarbaşı . Hayriye Köyü ' Ekleyebilirsiniz

Ekledim JAMIRZEY'li hemşerim.

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Pringles

Kabardey, Uzunyayla Karahalka köyü anne tarafı da kabardey,ekleyiverin

Eklendi MERTEZEY'li (Karhalak)hemşerim

quote:

Orijinalden alıntı: CorBaysal
    Haz hocu yaz benide

Yazdım babuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diabrek -- 30 Ağustos 2012; 0:17:52 >

• Biraz da Videolarla Çerkesleri tanıyalım.
    KBR TV tarafından hazırlanan Türkiye Çerkesleri Belgeseli'den bölümler:

TRT'nin Türkiyedeki Çerkezler Ve Kültürleri Belgeseli

32.Gün Çerkezler

Mehmet ASLANTUĞ Çerkesler ve Terbiye üzerine

Çerkeslerin yoğun olarak yaşadığı Uzunyayla'nın Haritası

Uzunyayla'daki Çerkes Köyleri

• Çoğu bilgisizde bu halklardan gelenleri sırf doğuda vb yaşıyor diye Kürt diye tanımlıyor, aslında bu yanlış eğer öyle tanımlarsan o bölgeyi hepsi kürt diye ülke elden çıkmış gitmiş gibi olmuş olur verelim gitsin o zaman...Trakyalıların hepsi bulgar veya çingene değilse, karadenizde herkes laz değilse, doğudada kürt değil, güneydoğudada arap değil herkes..yani böyle sınıflandırmalar yapılırsa Türkiyede Türkten başka herkes var olur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: okaaaaaan

Çoğu bilgisizde bu halklardan gelenleri sırf doğuda vb yaşıyor diye Kürt diye tanımlıyor, aslında bu yanlış eğer öyle tanımlarsan o bölgeyi hepsi kürt diye ülke elden çıkmış gitmiş gibi olmuş olur verelim gitsin o zaman...Trakyalıların hepsi bulgar veya çingene değilse, karadenizde herkes laz değilse, doğudada kürt değil, güneydoğudada arap değil herkes..yani böyle sınıflandırmalar yapılırsa Türkiyede Türkten başka herkes var olur :)

Ne diyorsun birader?Neyden bahsediyorsun acaba?Evet Türkiye'de bir çok ırktan insanlar yaşıyor.Bu grup da gördüklerin de yaşıyor.Ve anavatanları Kafkasya olan,dilleri,kültürleri olan milletlerdir Kafkasya halkları.Yaşadıkları ülkelere aidiyet duygusuyla bağlı,onun için çalışan ve onu seven insanlardır.Ama aslını da unutmamış insanlardır.Ne demişler ''Aslını bilmeyen hiçtir,inkar eden p..çtir.''

• Uzunyayla Dikilitaş
  • Fesapş...
  • Tüm kafkasyalılara slmlar. Acaba aranızda photoshop bilgisine sahip olan bi arkadaş warmı...
  • Benide ekleyin :) PINARBAŞI - KABARDEY
  • quote:

Orijinalden alıntı: diabrek

quote:

Orijinalden alıntı: okaaaaaan

Çoğu bilgisizde bu halklardan gelenleri sırf doğuda vb yaşıyor diye Kürt diye tanımlıyor, aslında bu yanlış eğer öyle tanımlarsan o bölgeyi hepsi kürt diye ülke elden çıkmış gitmiş gibi olmuş olur verelim gitsin o zaman...Trakyalıların hepsi bulgar veya çingene değilse, karadenizde herkes laz değilse, doğudada kürt değil, güneydoğudada arap değil herkes..yani böyle sınıflandırmalar yapılırsa Türkiyede Türkten başka herkes var olur :)

Ne diyorsun birader?Neyden bahsediyorsun acaba?Evet Türkiye'de bir çok ırktan insanlar yaşıyor.Bu grup da gördüklerin de yaşıyor.Ve anavatanları Kafkasya olan,dilleri,kültürleri olan milletlerdir Kafkasya halkları.Yaşadıkları ülkelere aidiyet duygusuyla bağlı,onun için çalışan ve onu seven insanlardır.Ama aslını da unutmamış insanlardır.Ne demişler ''Aslını bilmeyen hiçtir,inkar eden p..çtir.''

geçmiş bir mesaj ama diabrek arkadaşın ne demek istediğini anlamamışsın sen çok doğru bir konuya değinmiş kafkas ve çerkes olarak ağırlıklı doğuda yaşadığımız bir doğru ve birisi bana nerelisin dediğinde ben karslıyım azerbaycan göçmeni azeri türküyüm dediğinde hemen bir sınıflandırmaya sokup kürtsün gibi sözler duyuyorum kürt ırkı veya kürt vatandaşlarla alıp vermediğim yok kürt dedi diye bozulmuyorumda lakin çoğu kişi anlamıyor malesef....

• Ekle.Güney Kafkas - Azerbaycanlıyım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekle, Dzibe Ailesinden geliyorum bende.

Sitemiz :http://www.dzibe.com/
    Dzibe Aile Armamız :

Açıkçası çerkesya'da ailemin köklerinin hangi şehirden geldiğini bilmiyorum.Aydınlatan olursa sevinirm.

Bu arada DZİBE Gençleri birleşiyor, buluşuyor. Kökeninize sahip çıkın derim. Bizim ailemizde bir çok iyi yere gelmeye aday genç var. Diaspora için ileride önemli :)

• Yaz gardaş.Azerbaycandan selamlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekledim arkadaşlar.Diğer Kafkas kökenli arkadaşları da bekliyoruz.'FıNeblağa''
    Konu 5. senesine girdi.Allah ömür verirse ve DH çökmezse torunlarımız devam ettirsin konuyu
  • quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Fesapş...

Marhaba sigoş
    quote:

Orijinalden alıntı: RonaRkk

Uzunyayla Dikilitaş

Hoş geldin toprağım
    quote:

Orijinalden alıntı: mek_adige

Benide ekleyin :) PINARBAŞI - KABARDEY

Neblağa Hajı
    quote:

Orijinalden alıntı: DaNGDuM

Ekle.Güney Kafkas - Azerbaycanlıyım.

Heyder Baba, ıldırımlar şakanda,
    Seller, sular şakkıldayıb akanda,
    Kızlar ona saf bağlayıb bakanda,
    Selâm olsun şevkatize, elize,
    Menim de bir adım gelsin dilize.
    quote:

Orijinalden alıntı: E=mc²

Ekle, Dzibe Ailesinden geliyorum bende.

Sitemiz :http://www.dzibe.com/
    Dzibe Aile Armamız :
    />

Açıkçası çerkesya'da ailemin köklerinin hangi şehirden geldiğini bilmiyorum.Aydınlatan olursa sevinirm.

Araştırmaya devam
    quote:

Orijinalden alıntı: N.M.Türk05

Yaz gardaş.Azerbaycandan selamlar

Menden de salam olsun şevketüze elize

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.