Şimdi Ara

● DH Karakalem Grubu ● [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel] (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.087
Cevap
62
Favori
339.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    önemli değil, uzun bir aradan sonra konuya girdim baktım ben yokum şaşırdım
    çizmeyi özledim
  • Ekle diyen arkadaşları eklerken bazıları karışıyor ama konuya da ilgi gösteremiyorum bu aralar biraz yoğunluk oluştu portre falan da çizmiyorum üniv ödevleri dışında.
  • aynen yoğunuz maalesef
    en iğrenç yaşlarımız için en güzel yaşlarımızı heba ediyoruz. İyi akşamlar
  • Ya ben buraya üyeydim ama yokum listede Neyse tekrar kayıt olalım.
    ● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marco Hietala -- 27 Ekim 2014; 1:03:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• en mantıklısı buraya sormak.. ben bu fotoğraf gibi kendi fotoğrafımı tasarlamak istiyorum fotoğraf konusunda ne kadar bilgim varsa karakalem konusunda da o kadar bilgisizim şimdi bunu yapabilmek için illa bir çizer gereklimi yoksa program mı var işin içinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalorx -- 29 Ekim 2014; 14:30:08 >

• @Marco Hietala Çizimleriniz gayet keyifli ve başarılı olmuş elinize sağlık, konuyu devraldığımdan kimler üye kimler değil tam olarak bilemiyorum tekrardan hoşgeldiniz

@kalorx Paylaştığınız fotoğraf Belçika'lı sanatçı Ben Heine tarafından yapılmış. Çalışmalarını çizerek yapmış.Bu çalışmalarına "Hayal ve Gerçek" (imagination and reality) adını vermiş. Sanatçının diğer çalışmaları için tıklayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.w.i.f.K -- 30 Ekim 2014; 18:55:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Marco Hietala

Ya ben buraya üyeydim ama yokum listede Neyse tekrar kayıt olalım.

Atatürk'ün yüzünde biraz sorun var:D.Onun dışında bence çok güzel olmuş.

• Uzun bir aradan sonra konuya biraz renk gelsin istedim;)

• E.w.i.f.K kullanıcısına yanıt
    Hocam düzgün çizgi bile çizemeyen insan yeteri kadar çalışmayla orta seviye portre çizebilir mi sizce ?Çok boş zamanım var değerlendirmek istiyorum.Resim ve çizim yeteneğim kötüdür gerçekten.Ama zevkli bir işe benziyor.Birde internetten vs çalışmayla olur mu bu iş ? valla çok özendim ,fırsatını bulursam kursunada gitmeyi düşünüyorum.Umarım geçici heves olmaz ama yetenek konusunda sıkıntı var gibi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]
  • Merhabalar,
    Resim yapmak resim yapmaya çalışmak ve çizgiyi geliştirmek en başta istek ve sabır işi bence. Şu anki çizim durumunuz ne olursa olsun eğer içinizde resim sanatına bir ilgi istek merak varsa bence yaşadığınız şehirde bu işin profesyonel eğitimini veren kurslara bakmanızı tavsiye ederim. Bu şekilde temeliniz daha sağlam olacaktır. Kursun yanında internetten de çalışmalar yaparak kurs eğitiminizi destekler ve evde de bir şeyler öğrenmeye devam edersiniz.Siz severek düzenli çalışma yapıp sürekli çizim yaptıktan sonra tabiki de çizgi seviyeniz gelişim gösterecektir ve tarif ettiğiniz orta düzey portre çizimlerini yakalamanın yanında ileri düzeye taşıyabilirsiniz bu sizin çok çizmenize bağlı. Benim ilk portre çalışmalarıma bakıyorum da şu anki çalışmalarım arasındaki farkı sürekli çizim yaptığım zamanları ve portre elemanlarını gözlemleyip defalarca çizdiğim süreçleri hatırlayıp gelişimi görüyorum. Bunu belli bir çizgi yakalayıp ilerlemeye başladığınızda siz de göreceksiniz. İçinizde istek varsa bunu kenara koymayın isteğinizi gerçekleştirin. Resim sanatıyla uğraşmak oldukça keyiflidir. Ben şu an biraz sıkılsamda
    Final ödevlerimizden 50x70 cm Atatürk portresini tamamladığımda burada paylaşırım konumuza destek olur hem size de nacizhane fikir verebilir. Henüz öğretmen değilim ama benim düşüncelerim bunlar tabiki düzeltilmesi gereken noktalar vardır. Sormak istediğiniz her şeyi burada bana ve grubumuzdaki arkadaşlarımıza sorabilirsiniz benden daha iyi çizim noktasında ve bilgisinde arkadaşlarımız da mevcut. Hergün yeni bir çizgi bol çizgili günler kolay gelsin

• E.w.i.f.K kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam ,vallahi bayağı cesaret verdiniz vizelerimi atlatayım bulunduğum ilde varsa hemen bir kursa yazılıcam inşallah.Gönül ister sizler gibi çizimler yapmak ama emek gerektiren bir iş olduğu belli ,umarım sıkılmam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Nefes Vatan Sağolsun Filmi içtima sahnesinin bir bölümünü yarışmadan eğitim kazanmak içinçektik. Desteğe ihtiyacımız var. LÜTFEN VİDEOYU BEĞENİN
    https://www.youtube.com/watch?v=wAAS06JWW7c
  • Konuyu ''Konu Dışı'' bölümüne açmanız daha yararlı olacaktır. Başarılı olmuş ama
  • Selamun Aleyküm

KOÜ - Hazırlık okuyorum yurda yerleştim derslerden kalan zamanlarda bir şeylerle uğraşmak istiyorum.Karakalem hep ilgimi çekmiştir gereken boş vaktimde artık bol olduğuna göre artık başlamayı düşünüyüorum ama nasıl başlayacağımı bilmiyorum.Tavsiye verebilir misiniz ?
  • yaz knk çok hırslandım ne bulduysam çizcem şimdi
  • @Gastarbeiter Ve aleyküm selam. Sınav dönemi ödevler vs zaman bulamadım konu için. Üst mesajımda @gkhn0654 arkadaşımız için tavsiye ve düşüncelerimi belirtmiştim o mesajım size de yardımcı olabilir. Onlarınn haricinde kursa gitmeden kendi imkanlarınızla internetten yardım alarak belli bir seviyeye gelebilirsiniz. Başlangıç için ''Çizimin Sırları 1 - Temel Karakalem Teknikleri-Barrington Barber'' kitabını inceleyebilirsiniz. Adım adım aşamaları inceleyip uygulamaya çalışmalısınız. Satın almak istemezseniz e-kitap olarak internette mevcut bulamazsanız ben yollamaya çalışırım. Elinizi çizim yapmaya alıştırmak için kalem tutulu vaziyette bileği eğip bükmeden hareket ettirmeden kol ile beraber bir bütün şeklinde çizgileri atmaya çalışın. Bunu devamlı egzersiz halinde yapın. Yine ''8'' sayısını devamlı çizgiler ile (kesik kesik çizgiler değil) yine bileğinizi oynatmadan koldan hareket ile ''8'' ler çizin. Bunu her zaman yapabilirsiniz bazen bende yapıyorum çizime başlamadan önce. Hergün 8 ler çizin. Bunun yanında küp çizimleri de yapabilirsiniz. Odanızda etrafınızda ne görüyorsanız obje-eşya vs çizin. Diğer taraftan bunların haricindeki bilgiler bahsettiğim kitapta mevcut açık-koyu dengesi gölgelendirme vs daha profesyonel anlatımı var. Giriş aşaması için söyleyeceklerim bunlar. Sormak istediğiniz bir şey olursa ister buradan ister pm yoluyla yardımcı olmaya çalışırım. Kolay gelsin

@Tersçizgi Ekledim kank Grubumuza hoşgeldiniz

• Karakalem çizimi hakkinda detayli bilgi verecek arkadasim var mi ? Kalem turu ksgit turunden nasil cizilecegine kadar. Tesekkurler, cok istiyorum bu tur calismalar yapmak.

• Şimdi otururken çizdim. Sağ kolu pek başarılı olmadı.

Bu da resmin orjinali:

Benimki biraz ince kaçmış tabi. Denge, orantı da bozuk. Yine de idare eder diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 津波 -- 1 Aralık 2014; 16:37:44 >

• Son zamanlarda yaptığım çalışmalardan biri

• 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.