Şimdi Ara

|DH KİTAP TUTKUNLARI|-Günde ne kadar kitap okuyorsunuz? (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.853
Cevap
140
Favori
130.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki

|DH KİTAP TUTKUNLARI|-Günde ne kadar kitap okuyorsunuz?

(En Son Oy Tarihi: 13.10.2023)
Giriş

Orijinalden alıntı: musty81

quote:

Orijinalden alıntı: Dolumay

En Son Olasılıksız başladım tam sarmadı yarım beni bekliyor. Daha sonra Açlık oyunları serisi var sırada

dostum olasılıksız kitabı yarıdan sonrası harika sabırla devam etmeni tavsiye ediyorum, ilk başta bende bırakmıştım arkadaş tavsiyesiyle devam ettim harikaydı.

Tamam. Tavsiyene uyaçağım. Teşekkürler
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: musty81

quote:

En Son Olasılıksız başladım tam sarmadı yarım beni bekliyor. Daha sonra Açlık oyunları serisi var sırada

dostum olasılıksız kitabı yarıdan sonrası harika sabırla devam etmeni tavsiye ediyorum, ilk başta bende bırakmıştım arkadaş tavsiyesiyle devam ettim harikaydı.

Tamam. Tavsiyene uyaçağım. Teşekkürler

kesinlikle uy, fazla ara verme su gibi iç kitabın ikinci yarısını nasıl ki bir film kesik kesik izlenmezse öyle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avesome

quote:

Orijinalden alıntı: jacob108

listeyi güncelledim.100 üyeye ulaştık sayılır bu kadar kitap sever olması beni mutlu etti.Daha çok olması lazım tabi ayrıca kitap severlerimiz okudukları kitap hakkında bilgi verip yorum yaparsa bizi bilgilendirmiş olurlar hemde birbirimize kitap önerisinde bulunmuş oluruz.

kitap bittimi?

Hocam kusura bakma alıntıyı yeni farkettim bitti hocam sonunda yeni kitaba başladım savaş ve barış klasik takılıyorum biraz bayağıdır klasik okumuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

listeyi güncelledim.100 üyeye ulaştık sayılır bu kadar kitap sever olması beni mutlu etti.Daha çok olması lazım tabi ayrıca kitap severlerimiz okudukları kitap hakkında bilgi verip yorum yaparsa bizi bilgilendirmiş olurlar hemde birbirimize kitap önerisinde bulunmuş oluruz.

kitap bittimi?

Hocam kusura bakma alıntıyı yeni farkettim bitti hocam sonunda yeni kitaba başladım savaş ve barış klasik takılıyorum biraz bayağıdır klasik okumuyorum.

Acayip sıkılırım klasiklerden ama çok şey katıyor insana

• quote:

quote:

quote:

quote:

kitap bittimi?

Acayip sıkılırım klasiklerden ama çok şey katıyor insana

Öyle çok sıkıcı değil.Mesela Suç ve Ceza'yı okurken hiç sıkılmadım.Ama Savaş Ve Barış biraz daha sıkıcı.

• Yarın İzmir Kitap Fuarı başlıyor İzmirlilere duyurulur
  • benide listeye ekleyin. şuan açlık oyunları serisinin 2. kitabındayım bu arada olasılıksızdan bahsetmişsiniz hayatımda okduğum en iyi kitaplardandır
  • Beni de eklerseniz sevinirim. Şuan Nietzsche'nin 'Böyle Söyledi Zerdüşt' yapıtını okuyorum. Birçok kaynakta 'Böyle Buyurdu Zerdüşt' olarak geçiyor; lâkin Türkiye İş Bankası Yayınları'nda Mustafa Tüzel tarafından yapılan çeviri içerisinde eserin ismi bu şekilde belirtilmiş. Kitapta çok sayıda özdeyiş ve benzetme bulunduğu için oldukça ağır bir kitap olduğu söylenebilir. Normalde en kalın kitapları bile birkaç günde bitirebilen bir kişi olarak bu kitabı çok daha uzun bir sürede bitireceğimi söyleyebilirim. Henüz doksanıncı sayfasında olsam dâhi, benzetmeleri ve Nietzsche'nin gerçek felsefesini anlayabilmek için baştan başlamam gerektiğini düşünüyorum. Bu tip bir anlaşılmazlık da ister istemez kitaba saygı duymamı sağlıyor.

Geçen mesajlarda klasikler hakkında bir konuşmanın dönmüş olduğunu fark ettim. Aslında klasikler kadar insan hayâtına yön verebilen ve insanın ders almasını sağlayabilen birçok başka kitap var. Her ne kadar onları klasik olarak bilmesek de günümüz klasiklerinin alanlarında tek olduğunu söylemenin haksızlık olacağını düşünüyorum. İyi yazılmadığı halde büyük bir ün kazanan kitaplar var. Buna karşılık, doğal olarak hârikulade bir üslupla ele alınan; lâkin eleştirmenler ve okurlarca gereken değeri verilmeyen pekçok eser var. Bu konuda dikkatli olalım derim. Klasiklerin de hakkını vermek gerek; ama benim demek istediğim bir klasik olarak tanımlanabilecek pekçok ün kazanmayan ve değer verilmeyen eserin mevcut oluşudur.

Aslında ben kendimce yapıtları ikiye ayırırım. Bâzı eserlerin kurgusu güzeldir, bâzılarının ise üslubu. Bu ikisinin bir arada bulunduğu pek az eser yazılmıştır bugüne kadar. Kurgusu takdire değer olan yapıtlara Da Vinci Şifresi örnek verilebilir. Düşünsel ve üslupsal olarak oldukça değer taşıyan eserlere ise şuan okumakta olduğum Böyle Söyledi Zerdüşt örnek verilebilir. Genelde klasik olan eserler de her ikisinin birlikte olduğu yapıtlardır.

• Benide ekleyin hocam.Dün Stephen King - Hayvan Mezarlığını bitirdim stephen king'in okuduğum ilk kitabı olmasına rağmen beni kendisine hayran bırakmaya yetti.Şimdi Stephen king-Sadist kitabına başlayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Junbergov -- 15 Nisan 2012; 20:42:52 >
  • Olasılıksız kitabını 3 günde bitirdim, sırf bu kadar övülüp methedildiği için.. Ancak umduğumu bulamadım, fazla abartıldığını düşünüyorum. Ejderha dövmeli kız'ın yanından bile geçemez. Hatta açlık oyunları bile Olasılıksızdan iyiydi bence. Şimdi taa lise zamanlarimda okudugum bazı kitapları tekrar okumaya karar verdim çünkü insan bence yaşlandıkça daha güzel ve detaylı algılıyor kitapları.. Acaba benim gibi düşünen var mi? Tolstoy'un Diriliş kitabına başlayacağım 15 yıl sonra yeniden :-)
  • kadavra diye bi kitap aldım.tesadüfen gözüme çarptı.güzel bir kitaba benziyor.kadavralar hakkında her şeyi anlatıyor.şahsen sağlık ve tıpla ilgili her şey benim ilgi alanım
  • beni de eklerseniz sevinirim
    şu an duyguların rengini okuyorum bu bitince dijital kaleye başlayacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: the right hand of evil

kadavra diye bi kitap aldım.tesadüfen gözüme çarptı.güzel bir kitaba benziyor.kadavralar hakkında her şeyi anlatıyor.şahsen sağlık ve tıpla ilgili her şey benim ilgi alanım

tess gerritsen, m. chattam, m. palmer okuyucusu olarak listeye ekledim ilginç kitabı
  • quote:

Orijinalden alıntı: emma morley

beni de eklerseniz sevinirim

Dijtal Kale mükemmel bir kitap. Aslında Dan Brown'un kitaplarının pek de edebî nitelik taşıdığını söyleyemem; ne var ki kurgusunu çok güzel yapıyor. Kitap için fazlasıyla araştırma yapmış olduğu besbelli. Dijital Kale'yi herkese öneririm. Hayâtımda okuduğum en güzel kitaplardan biriydi. Çok iyi hatırlıyorum, o günden sonra kriptolojiye merak sarmıştım, o derece. Saatlerce kriptolojiyi araştırıyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gedogion

quote:

Dijtal Kale mükemmel bir kitap. Aslında Dan Brown'un kitaplarının pek de edebî nitelik taşıdığını söyleyemem; ne var ki kurgusunu çok güzel yapıyor. Kitap için fazlasıyla araştırma yapmış olduğu besbelli. Dijital Kale'yi herkese öneririm. Hayâtımda okuduğum en güzel kitaplardan biriydi. Çok iyi hatırlıyorum, o günden sonra kriptolojiye merak sarmıştım, o derece. Saatlerce kriptolojiyi araştırıyordum.

kriptolojinin zirvesini dan brown da vinci şifresinde yapmıştır. ona da bakabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: iztuzu

quote:

quote:

kriptolojinin zirvesini dan brown da vinci şifresinde yapmıştır. ona da bakabilirsiniz.

da vinci şifresini okumuştum hocam teşekkürler önerin için
    zaten dijital kale dan brown un ilk kitabıymış.

• evet, bir bakıma dijital kale günümüz kriptolojisi, da vinci ise geçmişin kriptolojisini anlatıyor diyebiliriz. özellikle da vincideki kriptolojiden etkilenmiştim.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

da vinci şifresini okumuştum hocam teşekkürler önerin için
    zaten dijital kale dan brown un ilk kitabıymış.

Dijital Kale'den sonra bende aşırı kriptolojiye merak salmıştım.Hala da ara sıra uğraşırım.

• Da Vinci daha çok simgebilime giriyor aslında. Semboller, târikatlar vb. buna örnek verilebilir; ama Dijital Kale'de tamâmen günümüz teknolojisiyle yapılan kriptoloji çalışmalarından bahsediliyor. İşin tamamı kriptoloji burada. @İztuzu'nun dediği gibi, Dijital Kale günümüz kriptolojisine örnek verilebilir. Da Vinci ise geçmişteki simgebilimi açıklıyor aslında.
    Kriptoloji ve simgebilim ayrı şeyler.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: the right hand of evil

kadavra diye bi kitap aldım.tesadüfen gözüme çarptı.güzel bir kitaba benziyor.kadavralar hakkında her şeyi anlatıyor.şahsen sağlık ve tıpla ilgili her şey benim ilgi alanım

tess gerritsen, m. chattam, m. palmer okuyucusu olarak listeye ekledim ilginç kitabı

yalnız dostum kitap roman gibi değil de bölüm bölüm kadavralar hakkında bilgi veriyor.

mesela kadavranın öldüğü nasıl anlaşılır, nasıl otopsi yapılır gibi şeyleri anlatıyor.

roman olsa daha zevkli olurdu ama ben yinede severek okuyorum.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.