Şimdi Ara

◄DH MAC KULÜBÜ| Ana Başlık, Oyun, Program, SSS, Destek, Sürekli Güncel► (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.439
Cevap
64
Favori
169.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben de kısa süre içinde 13" i5 macbook pro almayı düşünüyorum ama kafamda bazı sorular var. Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar. Bir süre kullanmışlığım var ama windows gibi kullanıcısı değiliz tabii. Benim sormak istediğim; malum 13" i5'e durumum ancak el veriyor 2800 civarı. Ben oyun amaçlı olarak pek değil de, genel olarak AutoCad, Photoshop, 3dmax, Sap2000 tarzı programlar kullanacağım. Ama bildiğim kadarıyla Apple AutoCad'e bile yeni yeni destek veriyor. Özellikle mühendislerin ve grafikerlerin kullandığı söylenilen (yanlış olduğunu bilsemde) bir bilgisayar için bu bana enteresan geldi. Acaba bu tür yaygın programları kullanmam gerektiğinde bir sıkıntı yaşar mıyım? Yoksa bir yolu yöntemi var mı bu işlerin? Bir de bu programlar windows da mı daha stabil iş görür yoksa mac'de açmam daha mı uygun olur acaba?
  • hackintosh sayılırmı :D
    Leopard kullanıyom:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lee-on!

Merhaba arkadaşlar ben de kısa süre içinde 13" i5 macbook pro almayı düşünüyorum ama kafamda bazı sorular var. Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar. Bir süre kullanmışlığım var ama windows gibi kullanıcısı değiliz tabii. Benim sormak istediğim; malum 13" i5'e durumum ancak el veriyor 2800 civarı. Ben oyun amaçlı olarak pek değil de, genel olarak AutoCad, Photoshop, 3dmax, Sap2000 tarzı programlar kullanacağım. Ama bildiğim kadarıyla Apple AutoCad'e bile yeni yeni destek veriyor. Özellikle mühendislerin ve grafikerlerin kullandığı söylenilen (yanlış olduğunu bilsemde) bir bilgisayar için bu bana enteresan geldi. Acaba bu tür yaygın programları kullanmam gerektiğinde bir sıkıntı yaşar mıyım? Yoksa bir yolu yöntemi var mı bu işlerin? Bir de bu programlar windows da mı daha stabil iş görür yoksa mac'de açmam daha mı uygun olur acaba?

Ben sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Güçlü işlemcisiyle de alacağınız macbook pro istediğiniz işlerin altından rahatlıkla kalkar. Program mevzuu geliştiricilerle ilgilidir.
    Apple uygulama geliştirme platformu XCode'u ücretsiz olarak sunuyor. Ama geliştiriciler bu araçları kullanarak uygulama geliştirmezlerse bu konuda yapılabilecek birşey yok tabi.

Stabilite kısmında işletim sistemi konusunda mac üstündür ama iş programlara gelince inanın bilmiyorum. Ama photoshop konusunda özellikle yıllardır bir mac egemenliği var. Bu da boşuna değildir herhalde.

Ayrıca öğrenci iseniz yada bir öğrenci tanıdığınızla ay sonuna kadar Apple satış noktasına öğrenci kimliğiyle giderseniz kdv kadar indirim uyguluyorlar. Ben bu şekilde macimi(13" i5 ) 2550 liraya satın aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Quattro_tr

quote:

Orijinalden alıntı: Lee-on!

Merhaba arkadaşlar ben de kısa süre içinde 13" i5 macbook pro almayı düşünüyorum ama kafamda bazı sorular var. Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar. Bir süre kullanmışlığım var ama windows gibi kullanıcısı değiliz tabii. Benim sormak istediğim; malum 13" i5'e durumum ancak el veriyor 2800 civarı. Ben oyun amaçlı olarak pek değil de, genel olarak AutoCad, Photoshop, 3dmax, Sap2000 tarzı programlar kullanacağım. Ama bildiğim kadarıyla Apple AutoCad'e bile yeni yeni destek veriyor. Özellikle mühendislerin ve grafikerlerin kullandığı söylenilen (yanlış olduğunu bilsemde) bir bilgisayar için bu bana enteresan geldi. Acaba bu tür yaygın programları kullanmam gerektiğinde bir sıkıntı yaşar mıyım? Yoksa bir yolu yöntemi var mı bu işlerin? Bir de bu programlar windows da mı daha stabil iş görür yoksa mac'de açmam daha mı uygun olur acaba?

Ben sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Güçlü işlemcisiyle de alacağınız macbook pro istediğiniz işlerin altından rahatlıkla kalkar. Program mevzuu geliştiricilerle ilgilidir.
    Apple uygulama geliştirme platformu XCode'u ücretsiz olarak sunuyor. Ama geliştiriciler bu araçları kullanarak uygulama geliştirmezlerse bu konuda yapılabilecek birşey yok tabi.

Stabilite kısmında işletim sistemi konusunda mac üstündür ama iş programlara gelince inanın bilmiyorum. Ama photoshop konusunda özellikle yıllardır bir mac egemenliği var. Bu da boşuna değildir herhalde.

Ayrıca öğrenci iseniz yada bir öğrenci tanıdığınızla ay sonuna kadar Apple satış noktasına öğrenci kimliğiyle giderseniz kdv kadar indirim uyguluyorlar. Ben bu şekilde macimi(13" i5 ) 2550 liraya satın aldım.

Bilgiler için çok sağol @Quattro_tr. Ancak bu Bilkom sanırım hiç tutarlı bir firma değil. Bazı yerler aynı kampanya ile 2300'e bazı yerler senin aldığın gibi 2500'e bırakıyor. Bana da indirimli 2900 fiyat çektiler. İndirimsiz 3300 civarıydı. 13" i5 için verdiği fiyat bu. Ayrıca oradakilerin "tok satıcıyız" tavırları da hiç hoşuma gitmedi, o yüzden çıktım bayii'den. Aklımda hep Apple var hep de olacak. Ama şu fiyatlarla zor gerçekten. Ayrıca okuldan sonra Apple'a kesin dönüş yapmayı düşünüyorum. iPhone MacbookPro iPad şeklinde... O yüzden indirimle Bimeks'ten HP dv6-6150et aldım 2350liraya. Aynı paraya belki zorlasam internetten Mac getirebilirdim. Ama bu aldığım laptop Windows tabanlı olmasına rağmen çok iyi sistem olarak. Blu-ray vs. artısı var. Umarım hayırlısı olur. Herkese teşekkürler iyi forumlar dostlar. Maclerin kıymetini bilin.

• MacBook Pro 15.4 / i7 2,66 / 8 Gb 1066 Mhz. / GT 330
  • Merhaba Arkadaşlar,

Yıllar süren aldım - alacağım günlerinden sonra en sonunda ben de MBP'ma kavuştum.

15.4" - i7 - 2,2 - 4gb ram - 750 gb hdd

Ailenin bir üyesi olmak güzel ve özel.
  • Sadece AutoCAD icin Mac cok mantikli degil. AutoCAD for Mac daha cok yeni ve Windows surumune kiyasla pek stabil, hizli ve sorunsuz calismiyor. Biraz daha da bug'li.
  • Benide ekleyin arkadaşlar, MacBook Pro 15" | Intel Core i7 2.0 GHz | 4 GB Ram | 500 GB HDD
  • MacBook 5.1 - 13 inch - 2.0 ghz c2d - 500gb wd scorpio black - 4 gb 1066 ram - Mac OS X Lion
  • MacBook Pro 15" | Intel Core i7 2.2 GHz | 4GB Ram | 750 GB HDD | Mac OS X Lion
  • Yeri belki burası degil ama 1ay evvel aldığım yeni nesil 2.5ghz lik macmini+ apple bluetooth klavye+magictrackpad+SuperDrive ı giriş seviyesinde bir Pro veya herhangi yeni nesil bir air ile takaslamak istiyorum..Macmini çok daha profesyonel kullanım için beni aşar yani...Elimde zaten bir tane 13 lük core2 duo lük bir air var,evde tek laptop olmuyor bir tane de eşime alacağım..Varsa macmini ile ilgilenen pm atsın..Faturası kutusu vs herşey mevcut..
  • benide ekleyin arkadaşlar 2 gün önce aldım

imac 27" 3.4 ghz intel core i7
    8gb 1333 ddr3
    amd radeon hd6970m 2gb gddr5
    1tb hdd
  • Beni de ekleyebilirsiniz =) 2 gün önce Air ile aranıza katıldım.

Macbook Air 4.2 13'' | 1440x900p | Intel Core i5 1.7Ghz | 4 GB RAM | 128 GB SSD Storage
  • kısa bir aradan sonra tekrar mac dünyasına girmiş bulunuyorum.

bilgilerimi mac mini i5 2.3ghz (şimdilik)2gb ram ile güncellemenizi rica edeceğim.
  • Benide ekleyin yeni Macbook pro aldım.

13,3''
    intel i5 2.3ghz
    4GBRAM
    intel HD3000
    Mac OS X Lion

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaan™ -- 6 Ekim 2011; 14:08:15 >
  • quote:

320 - Dreampark - [iMac | 3.4 GHz Quad-Core Intel Core i7 | 8 GB 1333 MHz DDR3 | 2 TB Serial ATA Drive | AMD Radeon HD 6970M 1GB GDDR5]
    321 - suvarsahayatvar - [MacBook Air 13" | Intel Core i5 1.70 GHz | 128 GB SSD | Mac OSX Lion 10.7]
    322 - elcompany - [?]
    323 - Salvatuon - [MacBook Pro 13" | Intel Core i5 2.3 GHz | 4 GB Ram | 320 GB HDD | Mac Os X Snow Leopard]
    324 - Kerem1905 - [MacBook Pro 15" | Intel Core i7 2.0 GHz | 4 GB Ram | 500 GB HDD]
    325 - jaw - [MacBook Pro 13.3" | Intel Core i5 2.3 GHz | 4 GB Ram | 320 GB HDD]
    326 - cembu1991 - [Macbook Pro 13" 2011 | Intel Core i5 2.3 GHz | Intel HD 3000 | 4 GB 1333 MHz DDR3 Ram | 320 GB HDD]
    327 - BlueTR - [Mac Os X Leopard]
    328 - ilgin1985 - [MacBook Pro 15" | Intel Core i7 2.66 Ghz | 8 Gb 1066 Mhz. | GT 330]
    329 - Universia - [MacBook Pro 15" | Intel Core i7 2.2 Ghz | 4 Gb Ram | 750 Gb HDD]
    330 - diffriend - [MacBook Pro 15" | Intel Core i7 2.0 GHz | 4 GB Ram | 500 GB HDD]
    331 - karti - [MacBook 5.1 13" | Intel Core 2 Duo 2.0 Ghz | 500 Gb HDD | 4 Gb 1066 Mhz Ram | Mac OS X Lion]
    332 - omsima - [MacBook Pro 15" | Intel Core i7 2.2 GHz | 4GB Ram | 750 GB HDD | Mac OS X Lion]
    333 - carman - [iMac 27" | Intel Core i7 3.4 Ghz | 8 Gb 1333 DDR3 | AMD Radeon HD 6970M 2 Gb GDDR5 | 1 TB HDD]
    334 - b1ck132 - [Macbook Air 4.2 13'' | 1440x900p | Intel Core i5 1.7Ghz | 4 GB RAM | 128 GB SSD Storage]
    335 - Kaan™ - [MacBook Pro 13" | Intel Core i5 2.3 Ghz | 4 Gb Ram | Intel HD3000 | Mac OS X Lion]

Eklendi, güncellendi... Hoş geldiniz arkadaşlar...

• Benide ekleyin macbook pro 17" early 2011 =>
  • Mac pro almak,perrformans açısından bakarsanız ne kadar mantıklı?Verilen paraya değer mi?Kullanılan xeon işlemciler i7 serisinin arkasında kalıyor.2 işlemcili bir mac pro almayı planlıyorum.Tavsiyeniz ne olur?tşk ederim.
  • Ne için alacağınıza bağlı. xeon işlemciler bizim sınırlarımız içindeki en güçlü işlemcilerdir. Bazı işlemlerde corei7 önde gibi gözükse dahi ciddi işlemlerde xeonun çok daha önde olacağı açıktır. O konuda şüpheniz olmasın.

Ben bir grafikerim animasyonda yapıyorum eğer kurtaracak gibi düşünürsem hiç düşünmeden ben de mac pro alırım. Ama işlerimin şu an 12 bin TL lik maliyeti kurtarmasının çok uzağındayım:) Eğer sağlam uzun yıllar kullancağınız hızlı ve performanslı bir makine istiyorsanız tek geçerim mac proyu.

Ama işiniz, tasarım, mühendislik, animasyon vb gibi alanlarla alakalı değil yüksek stabilite ve performans isteyen bir alanda değilseniz Türkiye şartlarında çok gereksiz bir harcama olur.
  • Mac Pro'ya para veremiyorsaniz iMac'lerede bakabilirsiniz. Mac Pro kadar performans vermesede yinede performans alirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.