Şimdi Ara

◄DH MAC KULÜBÜ| Ana Başlık, Oyun, Program, SSS, Destek, Sürekli Güncel► (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.439
Cevap
64
Favori
169.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni i5 işlemcili Macbook Air'lar Türkiye'de (İstanbul) hangi mağazalarda satılıyor. Fiyatları hangi aralıkta ?

Teşekkürler şimdiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ksk_kaan

quote:

Orijinalden alıntı: zGr.

quote:

Orijinalden alıntı: ksk_kaan

Arkadaşlar yazın aranıza katılıcam inşallah...Ama imac mi macbookmu karar veremedim.Hangisini tavsiye edersiniz?Çok fazla oyun oynamam ps3'um var zaten.Web tasarım ve programlamayla uğraşıcam.

bilgisayarını sık sık yanında taşıycaksan macbook pro öneririm tabiki

Aslında windows laptopum var çok sorun değil taşımak...Peki hangisi daha performanslıdır?

iMac dende , Macbook Pro danda yapıcagın iş için hayli hayli verim alırsın. iMac ler daha pahalıdır

• arkadaşlar ufak tefek after effect işleri ve hd kurgu için premier kullanacağım..mac miniyle verim alınabilir mi acaba?
  • quote:

361 - dreamER06 - [MacBook Pro 17" | Intel Core i7 - 2,2GHz - 6MB Paylaşımlı L3 Ön Bellek | 4GB 1333MHz DDR3 RAM | 750GB HDD | AMD Radeon HD 6750M 1GB GDDR5 | Mac OS X v10.6.8 Snow Leopard | Window 7 Ultimate 64 bit | Q TR KLAVYE ]
    362 - euzun72 - [MacBook Pro 13" | Intel Core i5]
    363 - tygra - [MacBook Air 13,3" | Intel Core i5 1,7 GHz | 4 GB DDR3 RAM | 128 GB SSD]
    364 - feylosoft - [iMac 27" | Intel Core i5 2.7 GHz | 4 GB Ram | 1 TB HDD]
    365 - godzilla87 - [iMac 21.5" | Intel Core i5 2.5 GHz | 500 GB HDD]
    366 - ulubey67 - [MacBook Air 13,3" | Intel Core i5 1.7 GHz | 4 GB Ram 1333 MHz DDR3 | 256 MB Ekran Kartı | 128 GB SSD]
    367 - kingofrogues07 - [MacBook Pro 15"]
    368 - burakkucuk - [MacBook Pro 13"]
    369 - fitos06 - [MacBook Pro 17'' | Intel Core i7 2.2 GHz | AMD Radeon HD 6750M | Intel HD Graphics 3000]
    370 - elmadelisi - [MacBook Pro 13" | Intel Core i5 2.3 GHz | Mac OS X Lion]
    371 - onurarli - [Macbook Pro 13" Z0GKQ A1278 | Mac Os X Lion]
    372 - Umutkocoglu - [MacBook Air 2011 11" | Intel Core i5 | 2 GB Ram | 64 GB SSD]
    373 - TheMarjinaLs - [MacBook Pro | Intel Core 2 Duo 2.53 GHz | 4GB Ram | 250 GB HDD]
    374 - Carmelo_Anthon - [MacBook Pro 13" | Intel Core i5]
    375 - ffg61 - [iMac 21" | Mac Os X Lion]
    376 - Capt. Awesome - [MacBook Air 13" | Intel Core i7]
    377 - crimson75 - [iMac 21.5" | Intel Core i5 | 4+8 GB Ram | 500 GB HDD | Amd 6750 HD]
    378 - autograph - [MacBook Pro 13" | Intel Core i7 2.8 GHz | 4 GB Ram | 500 GB HDD]
    379 - shapera - [iMac 21.5" | Intel Core 2 Duo 3.06 GHz]

Eklendi,kulübe hoşgeldiniz...

quote:

216 - mcff - [MacBook Pro 15,4'' | Intel Core i7 2,66 GHz | Q TR klavye | 8 Gb Ram | 120GB SSD + 500GB Dual Storage | External SuperDrive | Nvidia GeForce GT 330M 512MB]
    248 - Carpediem - [Macbook PRO i7 + 8GB Ram + Ocz Vertex 3 - 240 GB SSD]

Güncellendi...

• quote:

Orijinalden alıntı: tekken5

arkadaşlar ufak tefek after effect işleri ve hd kurgu için premier kullanacağım..mac miniyle verim alınabilir mi acaba?

Bende core i5 - 4 gb imac var. After effects ciddi kasıyor. HD montajda zor gözüküyor. Encore DVD ile bir dosyaı açmam yarım saat sürdü. Bu makinalar grafik ve webde yeterli ama video prodüksiyonda oldukça kötüler. Benim bu duruma biraz canım sıkıldı. Çünkü en azından benzer bi konfigürasyona sahip pcden daha iyi çalışmasını bekliyordum. Verim biraz zayıf özellikle video işlerinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

quote:

arkadaşlar ufak tefek after effect işleri ve hd kurgu için premier kullanacağım..mac miniyle verim alınabilir mi acaba?

Bende core i5 - 4 gb imac var. After effects ciddi kasıyor. HD montajda zor gözüküyor. Encore DVD ile bir dosyaı açmam yarım saat sürdü. Bu makinalar grafik ve webde yeterli ama video prodüksiyonda oldukça kötüler. Benim bu duruma biraz canım sıkıldı. Çünkü en azından benzer bi konfigürasyona sahip pcden daha iyi çalışmasını bekliyordum. Verim biraz zayıf özellikle video işlerinde.

cevabınız için çok teşekkürler.bende arkadaşımın i7li 4gb rami olan bilgisayarında(windows) denemiştim.after effects beklediğim kadar hızlı çalışmamıştı.sonra i3 işlemcili 2 gb rami olan bir macbook proda denedim aynı işlemi i7den bariz hızlı yaptı.o yüzden bende i5 işlemcili 8 gb ramli bir macminiye yönlendim.ancak dediğiniz kasma baya sıkıntı yaratır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

quote:

cevabınız için çok teşekkürler.bende arkadaşımın i7li 4gb rami olan bilgisayarında(windows) denemiştim.after effects beklediğim kadar hızlı çalışmamıştı.sonra i3 işlemcili 2 gb rami olan bir macbook proda denedim aynı işlemi i7den bariz hızlı yaptı.o yüzden bende i5 işlemcili 8 gb ramli bir macminiye yönlendim.ancak dediğiniz kasma baya sıkıntı yaratır.

MacBook Pro'larda hiçbir zaman i3 işlemci kullanılmadı.

• hocam core 2 duo imiş aklımda yanlış kalmış.
  • Arkadaşlar bende 15 yada 17 bir mac almayı düşünüyorum, macbook hakkında bilgim sıfır.Bu nedenle bazı şeylerde yardımcı olmanızı rica edeceğim

Öncelikle kullanım amacım bol bol yazı yazmak,bu nedenle klavye keyfinin en güzel mac'te çıkacağını düşünüyorum,daha kaliteli ve ergonomik bir klavyesi olan notebook olduğunu sanmıyorum,belki Vaio en üst serii olabilir,
    internette online maç izlemek en büyük keyfim,yanlız 2-3 tane maçı aynı anda açıyorum şu andaki Samsung R580 modelinde.2 tane oluyor ama 3. biraz zorluyor
    ,bu nedenle I7 işlemciye geçmek gerekiyor galiba.
    Oyun filan oynamıyorum ama dediğim gibi,15-20 sekme açıyorum aynı anda ve aynı anda maçlar vs açık oluyor
    bu şartlarda I7 olan bir mac benim işimi çözebilirmi,uzun süre aynı performansı verebilirmi ? makina ile uğraşmayı sevmiyorum,bozuldu ollmadı format at yok vs..

Makinanın fanı yok sanırsam , bu kullanımda ısınma sorunu yaratırmı bana arkadaşlar?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler hepinize

• Bekleme yapmayalım beyler, ekleyelim

1)Apple iMac 27-inç 3.4GHz Quad-Core Intel i7 (8GB Ram, 1TB hdd,Radeon HD 6970M 2GB)
    2) Mac Book Pro 2010 c2d 2.26 ghz,8 gb ram,320 gb hdd, 13.3 ınch.

Bu arada Imac için 8 gb 2x4gb bellek aranmaktadır,satanlar irtibata geçsinler lütfen
  • ekleyin imac 21.5 3.06ghz 4 gb ram 500gb hdd
  • benim bir 21.5 i5 imac im var ve ram ve harddisk kapasitesini kendi kendimize arttırabiliyor muyuz, thunderbolt kapısını şu an en pratik olarak ne için kullanıyoruz, kullanan varmı ve kullandığı apatörü nasıl ve nerden temin etmiştir, bir bilen cevaplasın yavu... bu makineyi nerden açacağımı anlamadım da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffg61 -- 12 Ocak 2012; 16:14:55 >
  • aş konuda gereksiz tartışmalar yapılmış.

mac kullanıcıları olarak bilgilendirme adına bakabilir misininiz?

http://forum.donanimhaber.com/m_56461730/mpage_2//tm.htm#56650898

kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

aş konuda gereksiz tartışmalar yapılmış.

kolay gelsin.

bu konu niye ölü.

mac cıların hali içler acısı desenize ....

• Merhaba

Yakın zamanda bir i5 2.4 ghz hd3000 ekran kartlı bir macbook pro almak istiyorum. Birçok yerde araştırdım birçok kişi macbook lardan çok memnun. Ben de mağazalarda incelediğim kadarıyla, çok hoş ve hızlı gözüküyor. Ancak burada okuduğum yorumlar beni bir hayli düşündürdü. Birkaç kişi performansın aslında denildiği kadar üstün olmadığını ve bu kadar paraya değmeyeceğinden bahsediyor.

Bu bilgisayarda çok fazla oyun oynamam, ara sıra belki ancak genellikle ofis ve internet işleri yapacağım. Bir arkadaş powerpoint te bile kasma yapıyor demiş... Eğer powerpointte bile böyle bir cihaz kasıyorsa 3000 TL ye yakın para vermenin bir anlamı yok gibi gözüküyor... Video editing ve üst düzey photoshop kullanımında bu bilgisayar sorun yaratabilir ancak genel olarak, muadillerine veya bir üst segmentteki ürünlerine göre nasıl karşılaştırabilirsiniz?

Aynı i5 işlemci ve HD3000 ekran kartlı macbook pro kullanan arkadaşlardan kullanım yorumlarını merak ediyorum.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler

• Browserde bile kasma yapabiliyor bazen bizim imac üstelik Corei5 2.7 ghz hızında. Hemde mac kullanan biriyim sık sık bakımlarını yapar makinayı onarırım. Stabilite olayı bitmiş diyebilirim. Ha evet windows gibi zart zurt sorun çıkartmıyor çok ender bir yazılım çalışırken kapanıyor. Ama gün içinde yoğun çalışıyorsan en az bir kere makinanın restart yemesi gerekiyor. Çünkü kasıldıkça kasılıyor çok yavaşlıyor. Her nanede dönen tekerelek çıkıyor. Ama restart yiyiynce birden şahlanıyor iyi de nerede stabilite. Eeee biz windows 7'de restart tuşunun yerini unutmuştuk noluyoruz yahu? Valla daha önceki kullandığım maclerde de hep performans sorunları vardı. Artık bu aleti tavsiye edemeyeceğim.

Çünkü şu an kullandığım İmac sadece uzun vadede stabil gün içinde restart istiyo kendime gelmek için. Render vb gibi işlemlerde berbat 23 dakikalık Mp4 renderi adobe premiere'de yaklaşık 2 saatte verdi. Bu süre PC' yarım saatten fazla değil.

• quote:

380 - Mr.Talented - [iMac 21.5" | Intel Core i5 2.5 GHz | 4 GB 1333 MHz DDR3 | AMD Radeon HD 6750M 512 MB]
    381 - Kaplan Bey - [iMac 27" | Intel Core i7 3.4 GHz | 8 GB Ram | 1 TB HDD | AMD Radeon HD 6970M 2GB] + [MacBook Pro 13" | Intel Core 2 Duo 2.26 GHz | 8 GB Ram | 320 GB HDD]
    382 - ahmetcan1588 - [iMac 21.5" | Intel Core 2 Duo 3.06 GHz | 4 GB Ram | 500 GB HDD]

Eklendi
  • quote:

Orijinalden alıntı: spy1983

Merhaba

Yakın zamanda bir i5 2.4 ghz hd3000 ekran kartlı bir macbook pro almak istiyorum. Birçok yerde araştırdım birçok kişi macbook lardan çok memnun. Ben de mağazalarda incelediğim kadarıyla, çok hoş ve hızlı gözüküyor. Ancak burada okuduğum yorumlar beni bir hayli düşündürdü. Birkaç kişi performansın aslında denildiği kadar üstün olmadığını ve bu kadar paraya değmeyeceğinden bahsediyor.

Bu bilgisayarda çok fazla oyun oynamam, ara sıra belki ancak genellikle ofis ve internet işleri yapacağım. Bir arkadaş powerpoint te bile kasma yapıyor demiş... Eğer powerpointte bile böyle bir cihaz kasıyorsa 3000 TL ye yakın para vermenin bir anlamı yok gibi gözüküyor... Video editing ve üst düzey photoshop kullanımında bu bilgisayar sorun yaratabilir ancak genel olarak, muadillerine veya bir üst segmentteki ürünlerine göre nasıl karşılaştırabilirsiniz?

Aynı i5 işlemci ve HD3000 ekran kartlı macbook pro kullanan arkadaşlardan kullanım yorumlarını merak ediyorum.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler

aslında sıkıntı ların nedenlerini sıralarsak:

1) hd 3000 ekran kartı (kesinlikle yetersiz. özellikle rendering, hd capture -video image effected rendering) )
    2) ram miktarı
    3) 5400 rpm hdd ( şaka gibi, adamlar 7200 rpm ye 400-500 tl fark almak için)

Günlük kullanım için sorun teşgil etmez. Hızı iyidir. Zaman zaman flash sitelerde sıkıntı verebilir (nadir), onun haricinde günlük kullanımda sıkıntılı değil. Mac ın dünyası zaten büyüleyici. Bana göre lion hala sorunları olan bir işletim sistemi. Sağlam bir güncelleme istiyor. Tabi bazen aldığınız donanımdan kaynaklanan sıkıntılar yazılımsal kararsızlıklara da neden olabiliyor.

Umarım yeni nesil mac book pro larda sıkıntıları aşarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 23 Ocak 2012; 12:01:39 >

• bende benim laptobu takas etcek birini bulsam o listede olurumda herkez nakit istiyor :D
  • quote:

quote:

aş konuda gereksiz tartışmalar yapılmış.

kolay gelsin.

bu konu niye ölü.

mac cıların hali içler acısı desenize ....

niye bu konu sadece insanların eklendiği bir konu olmuş anlamak zor gerçekten.

Bilgi paylaşımı çok az.

Biraz silkinip kendimize gelelim mac cılar

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.