Şimdi Ara

◄DH MAC KULÜBÜ| Ana Başlık, Oyun, Program, SSS, Destek, Sürekli Güncel► (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.439
Cevap
64
Favori
169.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende Mac'lere yabancı biri olarak fiyatı ucuz olduğu için yurtdışından bir mac mini getirtmek istiyorum.Konfigurasyon nasıl olucak bilmiyorum lakin Diablo 3 çıktığında malum maclere de çıkıcak sizce sistem oyunu kaldırır mı? 1080p çözünürlükte oynayacağım grafik ayarları orta ayarda bile olsa olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Shirt

Arkadaşlar merhaba öncelikle,
    Bende Mac'lere yabancı biri olarak fiyatı ucuz olduğu için yurtdışından bir mac mini getirtmek istiyorum.Konfigurasyon nasıl olucak bilmiyorum lakin Diablo 3 çıktığında malum maclere de çıkıcak sizce sistem oyunu kaldırır mı? 1080p çözünürlükte oynayacağım grafik ayarları orta ayarda bile olsa olur.

HD 6630M'li modelle oynayabilirsin. 600$ lık dahili intel grafik yongası kullanan modelin düzgün çalıştıracağını düşünmüyorum.
  • arkadaşlar mac üzerinde ufak tefek win programlarını ve oyun oynamak için parallel desktop 7 mi wmvare mi daha iyi ? veya başka ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrkmAdr

Valla neye gore performansli kime gore performansli. i3 - i5 - i7 fark etmez. i5 2.53 Ghz iMac + i7 3.06 Ghz 8 GB 27'' iMac ve i7 2.0 Ghz 15'' Macbook Pro var. Ucu de Logic'te Crash veriyor. Kafayi yedirtiyorlar. Araba parasi gitti bildigin. Mac OsX Lion'a yazilim destegi icin update bekle babam bekle falan. Stabilite acisindan Browser acip takilan arkadaslar oooaeaaea cok hizli yeaaa bu diyebilir ama makineyi somuren bizler icin hic de oyle performansli cihaz degiller. i5 Windows laptopum daha stabil ve performansli hem de laptopumun neredeyse 3'te biri fiyatina. Diger iMacleri saymiyorum bile. Biraz yuklenin makineye bakalim performansli mi degil mi=) SSD Takinca belki verim artar bilemiyorum, 1500 TL ekstra ucret 3 makineye birden, 4500 TL. Maliyete bak. 20000 TL'lik mac setup.

Muzik produksiyonu veya ses muhendisligi yapip Mac hayali kuranlar varsa iyi arastirsinlar. Almisken en iyisi olsun mantigi Mac'te ise yaramaz. i7 aldiniz diye makineniz ucak olmuyor. Gunluk kullanici iseniz bosuna para harcamayin gidin 21.5'' i5 iMac alin en makul model o cunku. Illa Mac kullanmak istiyorsaniz yani.

bende yenı macbook air aldım ve kullanmaya basladım.
    cok kullanıslı bır urun ve sızın soyledıgınıze katılıyrm galıba cunku zorlamaya gelmıyor hakketen ama benım amacıma uygun oldugu ıcın pısman degılım.

ımac almayı dunuyordum ama kıme sorsam kesınlıkle alma cok ısınıyor dıyordu bende almadım .macbook aır de sankı fan yok ama zorladın mı normal pcden cok cıkıyor fan sesı:DDD

• Şimdilik elime yeni geçen eski model 15" macbook pro ile aranızdayım. Listeye eklenebilirim. Yakın zamanda yeni model bir macbook pro ile aranızda olmak dileğiyle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulubey67

quote:

Valla neye gore performansli kime gore performansli. i3 - i5 - i7 fark etmez. i5 2.53 Ghz iMac + i7 3.06 Ghz 8 GB 27'' iMac ve i7 2.0 Ghz 15'' Macbook Pro var. Ucu de Logic'te Crash veriyor. Kafayi yedirtiyorlar. Araba parasi gitti bildigin. Mac OsX Lion'a yazilim destegi icin update bekle babam bekle falan. Stabilite acisindan Browser acip takilan arkadaslar oooaeaaea cok hizli yeaaa bu diyebilir ama makineyi somuren bizler icin hic de oyle performansli cihaz degiller. i5 Windows laptopum daha stabil ve performansli hem de laptopumun neredeyse 3'te biri fiyatina. Diger iMacleri saymiyorum bile. Biraz yuklenin makineye bakalim performansli mi degil mi=) SSD Takinca belki verim artar bilemiyorum, 1500 TL ekstra ucret 3 makineye birden, 4500 TL. Maliyete bak. 20000 TL'lik mac setup.

Muzik produksiyonu veya ses muhendisligi yapip Mac hayali kuranlar varsa iyi arastirsinlar. Almisken en iyisi olsun mantigi Mac'te ise yaramaz. i7 aldiniz diye makineniz ucak olmuyor. Gunluk kullanici iseniz bosuna para harcamayin gidin 21.5'' i5 iMac alin en makul model o cunku. Illa Mac kullanmak istiyorsaniz yani.

bende yenı macbook air aldım ve kullanmaya basladım.
    cok kullanıslı bır urun ve sızın soyledıgınıze katılıyrm galıba cunku zorlamaya gelmıyor hakketen ama benım amacıma uygun oldugu ıcın pısman degılım.

ımac almayı dunuyordum ama kıme sorsam kesınlıkle alma cok ısınıyor dıyordu bende almadım .macbook aır de sankı fan yok ama zorladın mı normal pcden cok cıkıyor fan sesı:DDD

ısınma olduğu doğrudur. ama sistemin genel çalışmasına bir etkisi olmadığı sürece -ki olmuyor- sorun yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi godzilla87 -- 6 Aralık 2011; 16:25:30 >

• arkadaşlar merhaba. bende yeni 13,3 macbook pro ile aranızdayım. i5 işlemci 2.3 ghz. mac os x lion yazılım.
    bilgisayarın şarjı ve touchpad i mükemmel ama pp de sunum hazırlarken performansı hiç hoşuma gitmedi.
    zaten bilgisayarda ofis ve bunun dışında çok basit birkaç program kullanıyorum, onn dışında birşey yapmıyorum.
    geçenlerde 2 defa hiç neden yokken donup kaldı. donunca bilgisayar resmen iptal oluyor. kapatıp açmak dahi işe yaramıyor. bir daha bu sorunu yinelemezse seveceğim bu bilgisayarı.
  • mac mini 2010 unibody 2 gb ram ddr3 320 m ekran kartı c2d işlemci alınırmı beyler ?
  • quote:

Fiyatlari ucuran sey direk SSD Disk. Air gidip i7 almanin hic bir faydasi olmaz. Multimedia kullanim icin oyle bi islemci almak ne ise yarayabilir ki. Digeri de Dual-Core 2.7 Ghz i7. Quad degil. Ama bana soracak olursan ikisi de gereksiz. i5 model bir Mac Pro veya i5 model bir Mac Air daha mantikli senin icin. i5 ile i7 arasindaki farki hissetmen mumkun degil.

Benim kullandigim makinelerin hepsi sozde ucak gibi ama Core i5 Windows laptopum daha seri calisiyor aranje programlarinda. Cok saglam zannetmeyin bu makineleri yani.

Programla yada yapılan işle alakalı da olabilir diye düşünüyorum. Bence imac gayet hızlı bir makina..

21.5" core i7 4Gb ram imac kullanıyorum. Desinatörüm ve photoshop ile çalışıyorum. Zaman zaman 1 Gb ı bulan dosyalarda işlem yapıyorum.. Önceden çalıştığım pc çok kastığı için mac'e geçtim. İlk aldığımda karşılaştırma amaçlı ikisini yanyana kurup bir çok işlem denedim. 1 Gb lık aynı dosyayı imac 1.5 dk da açarken pc 8 dk da açtı.. Kaydetme, döndürme, filtre uygulama gibi pek çok işlemde imac bariz fark atıyor. Sizin programa yada işleme uymamış olabilir evet uçak gibi uçmuyor ama benim işlerimi çok hızlandırdı aldığıma çok memnunum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T1973 -- 28 Kasım 2011; 21:02:56 >

• İ5 macbookpro yu 8gb yapmanın günlük kullanımda bir faydası olur mu? Piyasadan 120tl civarına yapılabiliyor sanırım. Bir de bu durumda garanti ne oluyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ,,, şu imac olayını çözmem lazım bu aralar ,, imac vs air olayında air elendi gözümde...
    Peki ,,,
    ''3.0 core2quad , 4 gb ram , 1gb ati ekran kartı''na sahip kasamı aratmayacak ,,, yada en azından performansına yaklaşacak aletin apple imac te karşılığı nedir??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saraçoğlu

arkadaşlar ,,, şu imac olayını çözmem lazım bu aralar ,, imac vs air olayında air elendi gözümde...
    Peki ,,,
    ''3.0 core2quad , 4 gb ram , 1gb ati ekran kartı''na sahip kasamı aratmayacak ,,, yada en azından performansına yaklaşacak aletin apple imac te karşılığı nedir??

güncel........
  • quote:

Orijinalden alıntı: euzun72

İ5 macbookpro yu 8gb yapmanın günlük kullanımda bir faydası olur mu? Piyasadan 120tl civarına yapılabiliyor sanırım. Bir de bu durumda garanti ne oluyor?

..
  • quote:

Orijinalden alıntı: euzun72

İ5 macbookpro yu 8gb yapmanın günlük kullanımda bir faydası olur mu? Piyasadan 120tl civarına yapılabiliyor sanırım. Bir de bu durumda garanti ne oluyor?

Faydası tabi ki olur.
    RAM veya HDD/SSD takarken siz bir sorun yaratmazsanız garantiyi etkilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocaklilar -- 1 Aralık 2011; 12:51:47 >
  • Gunluk kullanimda cok bir sey fark edecegini dusunmuyorum. Bilgisayarinizi 8 GB gunluk kullanim icin hizlandirmaz. O isi asil fark ettirecek olan HDD/SSD farkidir.
  • iMacların ısınması normal ısınması gerekiyor yani. Cihazda fan yok yada modeline göre çok az soğutmayı pasif olarak alimunyum gövdesi üzerinden yapıyor. Evet makina ısınıyor çünkü ısınması gerekiyor. Makinayı okşamak gibi alışkanlığınız yoksa sorun olmaz:)
  • Core 2 mudur i3 müdür i5 midir air midir derken en sonunda aldım arkadaşlar... i5 2.5 aldım sıfır.Benide ekleyebilirsiniz arkadaşlar.
    Fakad macintosh a adaptasyon çok zor ilk etapta.Ve bu ara buna ayıracak fazla vaktim yok , önümüzdeki hafta kurcalıycam...
    Size sorum , bu işi hızlandırabileceğim bi döküman varmı (misal klavyeyş tr yapmak , @ işaretini bulmak vss baya kastırdı , bunun gibi , misal fullscreen falan nasıl yapılır onun gibi şeyleri her seferinde sormamak için okuyabileceğim bi döküman varmı??)

bide en önemlisi , mac versiyonlarının en günceli hangisidir?bende hangisi var , hem mac hem windows un aynı anda kurulma mevzusu (bootcamp di galiba) nasıl yapılır?onu öğrenebileceğim bi döküman varmı??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saraçoğlu -- 2 Aralık 2011; 23:05:46 >
  • Hayirli ugurlu olsun, cok mantikli cok iyi bir tercih yapmissin. En son version Mac Osx Lion su an.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

iMacların ısınması normal ısınması gerekiyor yani. Cihazda fan yok yada modeline göre çok az soğutmayı pasif olarak alimunyum gövdesi üzerinden yapıyor. Evet makina ısınıyor çünkü ısınması gerekiyor. Makinayı okşamak gibi alışkanlığınız yoksa sorun olmaz:)

Windows isletim sistemli diger markalarin i5 ve i7 modelleri de gayet isiniyor. Isinan islemciler bunlar. O yuzden problem yok. Macbook Pro laptoplar da isiniyor. iMac'e ozgu bir durum degil sadece. Tehlike arz eden bir durum olmaz. Kullananlarin ici rahat olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saraçoğlu

Core 2 mudur i3 müdür i5 midir air midir derken en sonunda aldım arkadaşlar... i5 2.5 aldım sıfır.Benide ekleyebilirsiniz arkadaşlar.
    Fakad macintosh a adaptasyon çok zor ilk etapta.Ve bu ara buna ayıracak fazla vaktim yok , önümüzdeki hafta kurcalıycam...
    Size sorum , bu işi hızlandırabileceğim bi döküman varmı (misal klavyeyş tr yapmak , @ işaretini bulmak vss baya kastırdı , bunun gibi , misal fullscreen falan nasıl yapılır onun gibi şeyleri her seferinde sormamak için okuyabileceğim bi döküman varmı??)

bide en önemlisi , mac versiyonlarının en günceli hangisidir?bende hangisi var , hem mac hem windows un aynı anda kurulma mevzusu (bootcamp di galiba) nasıl yapılır?onu öğrenebileceğim bi döküman varmı??

Bu forumda ve turkmac forumunda yeni başlayanlar icin diye bölümler var. Genel bilgi ve gerekli progrlar vs anlatılıyor. Biraz zaman ve okuma lazım. Turkmac buraya gore daha derli toplu ve duzenli basliklara bolunmus. Sihirlielma siteside fena degil. Bazi anlatimlar eski versiyonlara gore. Lion da pekcok sorun ve konu kolaylastirilmis. Hayırlı olsun.

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.