Şimdi Ara

◄DH MAC KULÜBÜ| Ana Başlık, Oyun, Program, SSS, Destek, Sürekli Güncel► (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.439
Cevap
64
Favori
169.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende bu konuyu çok düşünmüştüm ve i5 air aldım. İyi ki almisim. Bu başka bir şey yaa, hemen hemen aynı performansı böyle bir makineden almak (ince, kibar, sade) ve ekran çözünürlüğü beni ikna etmeye yetmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okaliptys

Bende 13 inclik ya Pro ya air alıcam, sddyi bile kafaya takmıyorum ekran çözünürlüğünü kafaya taktiğim kadar, airin daha üstün ekran cozunurlugu pro arasinda belirgin bir fark yaratıyormu acaba?

Bu arada i5 işlemcide air daha pahalı.

Air i5/ 1.7ghz
    Pro i5/ 2.3ghz

şimdi anladığım kadarı ile bu proyu alacağımıza airmi alsak?, işlemci farkı abartici derecede değil gibi, yada yine airden ucuz olan i7 islemcili promu almak mantıklı, 2.7 ghz

Kafam çok karışık :)

Bildiğim kadarı ile air de ki diskler ssd olması lazım. 13 inç düşünüyorsan air daha mantıklı gibi geliyor bana, ekran kartı ile fazla işin olmayacaksa oyun falan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrWrong -- 16 Kasım 2011; 10:33:54 >
  • Kafam çok karışık 2 gb ram çok az bence, tasarım konusunda pronun daha iyi oldugunu düşünenlerdenim, inceliği aradan çıkarırsak, ama 4gb ram air lerin baya tuzlu fiyatı :), ekran çözünürlüğü gözle görülür bir kalitemi aralarındaki?
  • Gunluk multimedia kullanicisi iseniz Macbook Pro israf. Yerinizde olsam ya uygun fiyatli i5 bir iMac ya da Macbook Air alirdim. Cok para kacmayacak sekilde. Logic Studio Pro, Mac Air ile actigimi dusunemiyorum.

2.7 Ghz i7 Mac Pro'lar da Cift Cekirdekli. O yuzden onlarin fiyati daha makul.

2 GB Ram son derece yetersiz. İdeali 4, ekstrasi icin o bile az. Mac'ler tasarim harikasi ve isletim sistemi cok guzel gorunum olarak. Gunluk kullanici icin muthis keyifli. Ama Windows canavar bi Pc yapsam bu Mac lerin canina cok fena okurdum performans olarak. Hem de daha ucuza gelirdi. Yapicak bi sey yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrkmAdr

Gunluk multimedia kullanicisi iseniz Macbook Pro israf. Yerinizde olsam ya uygun fiyatli i5 bir iMac ya da Macbook Air alirdim. Cok para kacmayacak sekilde. Logic Studio Pro, Mac Air ile actigimi dusunemiyorum.

2.7 Ghz i7 Mac Pro'lar da Cift Cekirdekli. O yuzden onlarin fiyati daha makul.

2 GB Ram son derece yetersiz. İdeali 4, ekstrasi icin o bile az. Mac'ler tasarim harikasi ve isletim sistemi cok guzel gorunum olarak. Gunluk kullanici icin muthis keyifli. Ama Windows canavar bi Pc yapsam bu Mac lerin canina cok fena okurdum performans olarak. Hem de daha ucuza gelirdi. Yapicak bi sey yok :)

Görkem ekran çözünürlüğü aralarında bariz bir fark ortaya çıkarıyormu air ile pro arasında?? Ve Pro alırsam i7 almami önerirmisin?
  • Ekran cozunurlugune mac air'in hic bakmadim. 1280x800 cikabiliyordur 13'' modeller herhalde. Normal uygulama, internet vs takilmak icin Mac alicaksan eger, 13'' Mac Air veya Pro dusunebilirsin. Aralarinda cok fiyat farki yoktur. Birinde parayi donanima veriyorsun, birinde daha ince tasarima. Tercih meselesi. Bence ikisi de super. i7 Mac Pro tavsiye herkes eder. Ama gereksiz pahalilar yani. Mesela benim laptop odeme sekline gore 4.5 - 5 arasi. Keyfi kullanim icin buyuk israf. iMac al 2.5 liraya i5 mis gibi tamam iste :)
  • Ben moskovadayim dostum, iMac bana gelmez şuan, airin ekran çözünürlüğü 1400x900, airin pahalı olmasının sebebi incelik ve sdd ninde katkısı var sanırım, şimdi ne kadar ince olsada proda rahatlıkla taşinabilir düzeyde, 4gb ram airin fiyatı i7 pronun fiyatından daha pahalı :), Air 1.7 ghz, Pro 2.7 ghz
  • Fiyatlari ucuran sey direk SSD Disk. Air gidip i7 almanin hic bir faydasi olmaz. Multimedia kullanim icin oyle bi islemci almak ne ise yarayabilir ki. Digeri de Dual-Core 2.7 Ghz i7. Quad degil. Ama bana soracak olursan ikisi de gereksiz. i5 model bir Mac Pro veya i5 model bir Mac Air daha mantikli senin icin. i5 ile i7 arasindaki farki hissetmen mumkun degil.

Benim kullandigim makinelerin hepsi sozde ucak gibi ama Core i5 Windows laptopum daha seri calisiyor aranje programlarinda. Cok saglam zannetmeyin bu makineleri yani.
  • quote:

Bu saatten sonra Core 2 Duo Mac almayin. Core i3-i5-i7 olarak bakin derim. Makineler kasiyor sonra.

quote:

Orijinalden alıntı: 1megabayt

Saraçoğlu, Core 2 Duo konusunda ben de GrkmAdr'ye katılıyorum, tek avantajı ekranın boyutu ve tam klavye (Apple'ın sitesinde 50$) gibi duruyor. Diğer makine için de naçizane fikrim eğer aceleniz yoksa 2. el (eminim sahibi çok temiz kullanmıştır ama sonuçta kullanılmış) i3 makineye 2000TL vermek yerine mağazaların kampanyalarını bekleyip i5 bir makineyi 2500-2700 arası almak yönünde. Lütfen yanlış anlamayın, haddim olmayarak kimseye akıl vermek değil amacım, yalnızca "aynı koşullarda bu şekilde davranırdım"ı ifade etmek :).

Şimdi arkadaşlar , mesleki kar edeceğim programlar macintosh ta çalışmıyor ve ben bundan herhangi bi maddi kazanç elde edemeyeceğim (maddi kazanç elde edeceğim i7 la laptopum var ve bayaa bayaa sağlam meblağlar ayırmadığım sürece mac ile ona yaklaşmam mümkün değil , gerek te yok.)

Parasını çıkartacak monster ıma 4300 lira verdim , ki amorti etti de kendisini..Ama bu direkt zarar olacak o çerçevede düşündüğümüzde...Onun için standart kullanıcı olacağımı varsayarsak i2 bile fazla.. ama şimdi ''olmuşken birazdaha iyi olsun , olmuşken birazdaha hızlısı olsun'' derken 1500 le başladığımız bütçe 3000 leri zorlayacak o da zarar olacak direkt....

Faka i3 ler i5 ler dendikçe şöyle bi şey açıldı ufkumda....

2.7 i5 lerden alsam bi şekilde ,,, sonra ona çifr işletim sistemi kursam mac ve win7 veya xp (sadece 3dmax programı için) ,, ilerde can simiti olarak kullanabileceğim bi çizim bilgisayarım da olmuş olur....
    Ama sorum şu...

2.7 i5 imac (windowsta çalışıyor iken) , şuan kullandığım ve emekliye ayırmak istediğim masaüstü kasamın performansına yaklaşabilirmi?Bu benim için önemli , evet se i5 i bi şekilde alabilirim.Değilse i3 e devam...,

kasanın özellikleri :
    İntel core2 quad q9650 3.0 ghz
    Ram:4 gb
    Anakart :gigabyte ın ama modelinden emin değilim , iyi bişeydi ,, biyerinde yazıyorsa bulup söyleyebilirim.
    Ekran kartı :Ati hd 4600

• Bazi yazilimlar Windows sistemde daha seri calisiyor. Hatta cogu yazilim Windows'ta daha performansli calisiyor. Mac'in olayi tamamen tasarim. Yoksa atiyorum Ableton denilen program Windows'ta da var, ama butun elektronikciler Ableton kullanip Mac aliyor. Sebebi kesinlikle performans olmasa gerek :)

Eger cift isletim sistemi kuracaksan, i5 iMac elindeki Pc'den donanim olarak daha ustun. Daha once arkadasim almisti 2500 TL'ye i5 2.53 Ghz + 4 GB Ram + 500 GB HDD. Acikcasi ondan teknik olarak daha ustun olan iMac ile yine ayni performansi aldigimiza gore, bence uygun butceli olan kafi.
  • quote:

Bazi yazilimlar Windows sistemde daha seri calisiyor. Hatta cogu yazilim Windows'ta daha performansli calisiyor. Mac'in olayi tamamen tasarim. Yoksa atiyorum Ableton denilen program Windows'ta da var, ama butun elektronikciler Ableton kullanip Mac aliyor. Sebebi kesinlikle performans olmasa gerek :)

Eger cift isletim sistemi kuracaksan, i5 iMac elindeki Pc'den donanim olarak daha ustun. Daha once arkadasim almisti 2500 TL'ye i5 2.53 Ghz + 4 GB Ram + 500 GB HDD. Acikcasi ondan teknik olarak daha ustun olan iMac ile yine ayni performansi aldigimiza gore, bence uygun butceli olan kafi.

Çok fazla mac kullanmasam da bir süre mac kullandım. Ve bu görüşlerinize tam katılamayacağım. Windows işletim sistemi yüklü macbook ve windows yüklü üst düzey bir pc kıyaslamasında haklı olabilirsiniz ama macintosh ile windows işletim sistemlerini kıyaslamak yanlış olur. Şahsi görüşüm macintosh işletim sistemi windowsa göre daha stabil ve hızlı çalışıyor. sistemi daha verimli kullanıyor. Ayrıca windowsta olup macintosh da olmayan bir çok uygulama olduğu gibi macintosh da olup windowsta olmayan bir çok önemli uygulama var. Özellikle görsel çalışmalar yapan profosyenellerin tercihi genellikle macintosh üzerinde çalışan yazılımlar oluyor.

Birde macintosh yada IOS(iphone, ipad vs.) için yazılım geliştirmek isteyen bir kişinin mac alması kaçınılmaz. Normal pc üzerinde adam akıllı yüklenebilen bir macintosh sürümü pek yok. Bazı yöntemlerle 40 takla attıktan sonra yükleniyor ama. Onunda 40 tane sorunu çıkıyor, bir işe yaramıyor. Bun ek olarak mac'lere windows işletim sistemi sorunsuz yüklenebiliyor. (Bu kısım apple'dan nefret etmeme sebep olan kısım. İnsanları donanımına bağımlı hale getiriyor)

Bu yüzden macintosh işletim sistemine ihtiyacı olan birisinin mac alması kaçınılmaz oluyor. Bende şu an elimde ki asus g73jh model laptopumu satılığa çıkardım. Macbook pro'ya geçmeyi düşünüyorum, bahsettiğim sebeplerden ötürü.

Ek olarak: Macbook alıp üstünde sadece windows kullanmak para israfından başka bir şey olmaz. Macbook kaliteli malzeme ve tasarımı için belki alınabilir ama sadece windows için lüx kaçar diye düşünüyorum.

Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrWrong -- 16 Kasım 2011; 16:26:21 >

• Merhaba kulube uye olmak isterim. Herkese selam

[iMac 27" | Intel Core i5 - 2.8 GHz | 4 GB 1333 MHz DDR3 Ram | AMD Radeon HD 5750 1024 MB | 1 TB HDD | Magic Trackpad | 3 Yil XL Garanti Paketi]
  • Bence de eger windows kullanilacaksa ayri bi sistemde kullanilmali. Mac'e o kadar para odeyip icinde yine Windows kullanmak hos olmuyor:)
  • quote:

345 - cgrxrgc - [MacBook Pro 13.3" | Intel Core i5 | 320 GB | 4 GB]
    346 - GsliKahraman - [MacBook 13.3" (A1181) | Intel Core 2 Duo 2.13 GHz | 2 GB Ram | 160 GB HDD | Mac Os X Lion]
    347 - One-Turk - [MacBook Pro Mid 2010] + [iMac 2011]
    348 - Johnessen - [MacBook Air 13" | Intel Core i5 | 4 Gb Ram | 128 Gb SSD]
    349 - yan___ - [MacBook Pro 15" | Intel Core i7 2.0 Ghz | 8 Gb Ram | 240 Gb SSD]
    350 - mertozan93 - [MacBook (13-inch, Aluminum, Late 2008)]
    351 - Mynissantekna - [MacBook Pro 13" | Intel Core i5 2.3 Ghz | 4 Gb Ram | Intel HD3000 | Mac OS X Lion]
    352 - ihsanburakcam - [MacBook Air 13" | Intel Core i5 | 128 Gb SSD | 4 Gb]
    353 - hakanfd - [MacBook Pro 13" | Intel Core 2 Duo 2.4 Ghz | 250 GB HDD | 4 GB Ram ]
    354 - Soldierulan - [Macbook Pro Z0LYQ]
    355 - azel - [MacBook 13" | Intel Core 2 Duo 2.4 Ghz | 2 Gb Ram | Nvidia 320M]
    356 - burakkar - [MacBook Pro 13" | Intel Core i7 2.7 Ghz]
    357 - RadioDJM - [MacBook Pro 15" Early 2011 | 2,2 GHz Intel Core i7 | 4 GB 1333 MHz DDR3 | AMD Radeon HD 6750M 1024 MB | Mac OS X Lion 10.7.2]
    358 - kadir.narin - [Mac Mini | Intel Core i5 2.3 GHz]
    359 - umittsahin - [iMac 21,5" i5 2.5 GHz 4GB DDR3]
    360 - FIA - [iMac 27" | Intel Core i5 - 2.8 GHz | 4 GB 1333 MHz DDR3 Ram | AMD Radeon HD 5750 1024 MB | 1 TB HDD | Magic Trackpad | 3 Yil XL Garanti Paketi]

Eklendi, hoşgeldiniz arkadaşlar

quote:

330 - diffriend - [MacBook Pro 15" | Intel Core i7 2.0 GHz | 4 GB Ram | 500 GB HDD] + [iMac 27" | i7 3.4 ghz | 8GB ram | 256GB SSD | hd 6970 2GB]

Güncellendi

• Eyvallah hosbulduk :)
  • Merhaba

Macbookpro ile air arasında gidip geliyorum. 13 inç i5 alacağım. (128gb air) Aşağı yukarı fiyatları aynı. Hangisi demeyeceğim. En ucuz Türkçe klavyeli (mümkünse garantili) nereden alabilirim.?
  • Arkadaşlar , buzamana kadarki önerileriniz , yardımlarınız için çok teşekkürler.İMAC ismi harici hiçbişey bilmiyorken detaylarını farklarını anlattınız.Bende basit internet kullanımının ötesinde ; bootcamp ile wind. ta kurup , çizimlerimi de yapmaya karar verdim. (autodesk 3dmax için de bi mac sürümü yapana kadar.Sonrasında işim olmaz wind. ile :D)

Fakat çok arada kaldım.Merak ettiğim şu.
    Şimdi normal pc de ctrl alt delete dediğimizde açılan görev yöneticisinin performans sekmesinde ne kadar bölme varsa o kadar hücre ile işlem yapıyor çalıştığım program.Misal laptop i7 , 8 hücre var görev yöneticisnde.. şu resimdeki gibi

Bunu mac te görebileceğimiz bi menü varmı?

varsa bakabilirmisiniz , İ3 te gerçekten 4 hücre , i5 te gerçekten 6 hücre varmı?

Ve en öncemlisi 3.0 i3 le 2.7 i5 arasında yüzde kaç performans farkı vardır?İ5 almadım diye pişman olurmuyum performans açısından?(işlemci performansını full kullanan bi program 3dmax , basit kullanımda cor2 nun dahi rahat yeteceğine kanaat getirdim ama çizim için emin olamıyorum.)

• "Saraçoğlu" Sisteminiz Türkçe ise Etkinlik Monitörü veya İngilizce ise Ac­ti­vity Mo­ni­tor olarak "Launchpad" ten ulaşabilirsiniz.
    Henüz 3. dil desteğim yok :)
  • hos bulduk iyi calismalar mutlu paylasimlar
  • Eklenmişiz
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.