Şimdi Ara

DH Metal Toplulugu (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
32.612
Cevap
65
Favori
935.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • My Dying Bride Haziran 1990'da Calvin, Aaron, Andy ve Rick tarafından kuruldu. 6 aylık sıkı prova sürecinin ardından demoları olan Towards The Sinister'ı çıkardılar. Demonun hemen ardından The God Is Alone isimli single piyasaya sürüldü. Ufak bir Fransız müzik şirketinden çıkan bu iki çalışma Peaceville Records'un dikkatini çekti ve bir sonraki albüm için grupla anlaşma sağlandı. Symphonaire Infernus et Spera Empyrium grubun ilk Ep'si oldu ve bunu takiben ilk albümleri olan As The Flower Withers'ı piyasaya süren grup doom metal'in öncülerinden biri olduğunu duyurur gibiydi.

İngiltere'de ve Avrupa'da kısa bir turneden sonra grup tekrar stüdyoya girdi ve 2. Ep'leri olan The Thrash Of Naked Limbs'i kaydettiler. Bu Ep için klip çekerken davulcu Rick'in düşüp bileğini kötü şekilde incitmesi uzun soluklu Avrupa turnesinin ertelenmesine neden oldu. Daha sonraları kemancı ve piyanocu olarak Martin gruba dahil oldu

1993'ün sonlarında uzun soluklu Avrupa turu başladı, bu turun başladığı sırada 2. albümleri Turn Loose The Swans piyasaya sürüldü. Turne oldukça iyi geçti, fakat buzlu yollarda yapılan seyahatler sonucu ufak kazalar meydana ve hastalıklar meydana geldi.

94'te grup ortadan kayboldu ve tam anlamıyla bir sessizliğe büründü fakat grup boş gezmiyordu. Bir sene boyunca grup yeni materyal hazırlamakla ve düzenlemekle uğraştı. Bu çalışmaların sonucu olarak The Angel And The Dark River albümünü 1995 yılında piyasaya sürdüler ve bu albümün çıkışını takiben Dynamo Open Air Fest'i içeren bir Avrupla turnesine çıktılar.

1995 sonbaharında Trinity isimli single yayınlandı. Bu single'da grubun ilk Ep'leri olan Symphonaire Infernus'un 3 şarkısı tekrar yayınlandı.

1996'daysa grup en iyi albümleri olarak anılacak olan Like Gods Of The Sun'ı bizlerle paylaştı. Prodüksiyon için diğer albümlere oranla biraz daha fazla para ödendi ve bunun karşılığı olarak daha bir temiz ses çıktı karşımıza. Albümün arkasından doom'un önemli gruplarından Cathedral ile turneye çıkıldı. Bu turnenin bitmesinden hemen sonra ise Sentenced'la bir turne yapıldı. 1997'de grup kıta dışına çıkıp okyanusu geçmek istedi ve bir A.B.D. turnesiyle bu isteğini gerçekleştirdi. Dio ile çıkılan turne Nisan ayında başlamıştı fakat davulcu Rick'in hastalanması nedeniyle turnenin son birkaç haftası iptal edildi. Rick'in hastalığının ciddi olması grupta daha fazla çalamayacağı anlamına geliyordu ve Rick gruptan ayrıldı. Bunun üzerine grup yeni davulcu arayışına girdi.

1998'de grup sıkı bir çalışma dönemine girildi. Provalarda gruba yardımcı olan davulcu Martin' de gruptan ayrılmıştı. Bunun üzerine Dominion grubunun davulcusu Bill Law grupta davulları devraldı. Bunun ardından kayıtlara girilip 34.788% albümü piyasaya sürüldü

Johnny Maudlin'in gruba klavyeci olarak yardım etmesiyle, Kasım '99'da The Light At The End Of The World albümünü çıkardılar. Albüm genel olarak Turn Loose The Swans albümünün havasını taşıyordu fakat klavyenin araya girmesiyle yeni bir perspektif oluşmuştu. Gruba sonradan katılan ikinci gitarist Hamish Glenncross'un gitarlarını bu albümde duyabilmek oldukça zordu.

2000 yılında grup 10. kuruluş yıldönümünü Batı Avrupa'ya yaptığı bir turneyle kutladı. Turneden kısa bir süre sonra grup yine stüdyoya girerek bir Ağustos 2001'de çıkan albümleri The Deadful Hours'u piyasaya sürdü. Bu albüm sonrasında gruba yardım amacıyla giren Johnny Maudlin resmen grubun bir üyesi oldu.

2004 yılında çıkan albümleri Sons Of Darkness, Words Of Light albümü ise beklenilen ilgiyi görmedi. Grubun demoları dahil en kötü albümü olarak adlandırabileceğim bu albümde ağlayan adam Aaron sesiyle ancak birkaç şarkıyı kurtarabilmiş. Bunun dışında albüm vasatın üzerine çıkamıyor.

Alıntıdır....

yeni albumleri A Line Of Deathless Kings çıktı ve bence süper dinlemenizi öneririm

grubun sitesi:http://www.mydyingbride.org/

DH Metal Toplulugu
  • quote:

Orjinalden alıntı: EnergY-VorteX

MNEMİC dinleyeen warmıdır?Tavsiye ederim...

ben bi kaç şarkılarını dinledim. soilwork a benziyorlar.ama bence soilwork kadar iyi degiller
  • şu my dying bride in bir albümünü indirmek bir türlü nasip olmadı ya zate kotalıyım çok az şey indirebiliyorum
    sizce nasıl my dying bridge?favori şarkılarını söyleyinde onları indireyim
  • Ben son albumlerini çok beğendim özellikle "i cannot be loved " ve "l'amour detruit"
  • CRADLE OF FİLTH

"İsa tarafından ellendi , Tanrı tarafından parmaklandı " Cradle Of Filth'in kendilerine ait Vampyrotica adlı firmasının çıkardığı t-shirtlerinin üzerindeki slogan ... Zevksiz ? Belki ... Tahrik Edici ? kesinlikle .. Yeterli ? Herzaman kuşku uyandırıcı... Cradle Of Filth sadece kendi işini yapmaktadır . Onlar dünyanın en büyük black metal grubudur. Sadece görünüşte değil hayat tarzı olarakta müziklerini benimsemişlerdir . BBC belgeselerinden The Face onların bu sıradışı hayatlarını dünya turnelerini ödüllerini içeren yaptığı belgesel büyük
    sansasyon yapmıştır. Onları sevin yada nefret edin onlar işlerini yapıyorlar .....

Herşey 1991 yılında başladı, ilk karşı çıkışları olan demolarını tamamladılar.Bu gençler biraz karanlık, biraz şeytansı, biraz dünyadışı birşeyi başlattıklarının farkındaydılar.İlk albümleri "The Principle Of Evil Made Flesh" 1994 yılında Cacaphonous Record adı altında çıktığında hayal kırıklığına uğramadılar.Bu ilk albümlerindeki gotik klavye partisyonları , keskin gitar riffleri ve vampirik şarkı sözleri ile direk bütün dikkatleri üstlerine çektiler .Sonsuz hayal güçlerinden kaynaklanan müzikleri ile gelişen kalitede müzik yapmaya devam ettiler.Gözleri yükseklerdeydi .. Herkesi kendi hayal güçlerine ve yaşadıklarına ortak etmek istiyorlardı .. efsanelerle , mitolojik hikayelerle ve vampirlerle dolu bir hayalgücü .....

Maalesef grup üzerindeki uğursuzluktan dolayı gruptan elemanların bir kısmı ayrıldı Grup ardından yeni albümleri "Vempire" için yeni bir kadro oluşturdu ve yoluna devam etti. Öfkeli , kanlı , vampirik sözlerle yeniden sahnelere çıktılar. Doğal değişimler sürecinde grubun şarkı sözlerindeki harika gotik şarkı sözleri yazmaya başlamışlardı . Yeni bir nefes yeni bir vizyon yeniden yapılanma adına grup kadrosundaki bazı elemanlarını değiştirdi , çalıştıkları Cacaphonous firmasından ayrıldılar. Üçüncü albümleri "Dusk And Her Embrace" insanları tartışmaya davet eden, tahrik edici,kasti olarak yapılmış sözlerle dolu idi. Music For Nations firması hemen Cradle Of Filth ile sözleşme imzalayarak onları bünyelerine dahil ettiler. Bu yeni çalışma Cradle Of Filth'i çok memnun etmişti Music For Nations firmasının sağladığı olanaklar ile daha kaliteli bir eser daha kaliteli bir albüm kapağı ve tanıtım ve en önemlisi daha kaliteli şarkılar ortaya çıkmıştı. Efsanevi grup Venom [Black Metal'in babası olarak kabul edilir] grubunun efsanevi vokalisti Cronos bu albümü şimdiye kadar yapılmış en iyi C.O.F albümü olduğunu ama ileride çok daha iyilerinin olacağını söylemiştir.

Birkaç başarılı dünya turnesinden sonra Cradle Of Filth evine dönmüş ve yeni albümleri hakkında düşünmeye başlamıştı bile. Music For Nations'tan çıkan ikinci albümleri "Cruelty And The Beast" 1998 yılında bitirildi. Müzikal olarak iyice olgunlaşan grubun bu albümünde muhteşem albüm kapakları ve resimleri hazırlanmış ve Mrs Hammer Horror " Ingrid Pitt" grupta misafir olarak vokal yaptı. Muhteşem Amerika,Rusya ve Japonya turnesinden sonra grup yeniden çalışmalara başladı artık insanları daha çok tahrik edecek onları meraklandıracak kimilerini nefret ettirip kimilerini merak içinde bırakacak bir albüm çalışmasına başladılar. "From Cradle To The Enslave" Ep'lerini çıkardılar. Yanlız bu bekledikleri albüm değildi biraz değişiklik yapmak istediler . Deneysel dans-black metal [Şöyle düşünün; black metal çalacak ve siz dans edeceksiniz ??? Bunu düşünmüşler] Hemen takip eden süreç içinde "PandaemonAeon" adındaki video albümlerini çıkardılar ve ünlü müzik kanalı MTV tarafından anında yasaklandılar, istedikleri reaksiyonu almışlardı.

Beşinci albümleri "Midian" 2000 yılında cadılar bayramında piyasaya sürüldü . Ardından "Bitter Suites to Succubi" [Succubus, Incubus kavramlarına değişik yerlerde denk gelmişsinizdir, Incubus erkek vücuduna sahip şeytandır ve kadınların rüyalarına girip onlarla sevişir, Succubus ise kadın bünyeli şeytandır erkeklerin rüyalarına girip onlarla sevişir] 2002 yılında iki Cd'lik "Lovecraft & Witch Hearts" piyasaya sunuldu. Bu albümde bazı şarkılar yeniden düzenlenip kayıt edildi bazı şarkılar cover yapıldı bazı şarkıları remix yaptılar.En son şeytansı ürünleri ise yine İki CD den oluşan " Live Bait For The Dead" kendi firmaları AbraCadaver tarafından piyasaya sürüldü. Adındanda anlaşılacağı gibi grubun konser performanslarından oluşuyordu bu albüm .

Geleceğin kendilerinin olduğunu söyleyen grup son 10 sene içinde yeni bir metal prensi ortaya çıkarmıştır... Ruhunun 250 sene önce Cadı Avcısı General Matthew Hopkins tarafından katledildiğini iddia eden Dani, yeni bedeninde dünyaya geldiğini söylemekte...

Ülke : İngiltere
    Tür : Black
    Firma : Roadrunner Record
    Elemanlar :
    Paul Allender : Gitar
    Daniel Lloyd Davey : Vokal
    Adrian Erlandsson : Bateri
    James Mckillboy : Gitar
    Martin Powell : Klavye, Viyola
    Dave Pybus : Bas Gitar

NoT:Tabiki alıntıdır.Kalkıpta bunu yazmak gibi bir aklını peynir ekmekle yeme eylemini gerçekleştirmedim

DH Metal Toplulugu
     DH Metal Toplulugu
  • En iyi My Dying Bride albümü Turn Loose The Swans'tır bence...Demin bir mağazada gördüm,cepte para varken direk yumuldum ama açtığımda ne göreyim,CD kullanılmış,çizilmiş ve sıfır diye satıyorlar.Gittim,yerine Paradise Lost'un Host'u aldım.Bu da böyle berbat bir anımdır artık...

TLTS çok ağır bir albümdür,alışması zordur.Karanlık ve boğucu bir atmosfer ve çok iyi sözler-müzikalite taşır.

Bence ilk önce Turn Loose The Swans'ı dinle.Sonra The Angel And The Dark River dinleyebilirsin.TAATDR clean vokallidir,TLTS'ye göre daha hafiftir ama iyidir.Son albüm A Line Of Deathless Kings'te iyi bir başlangıç olabilir.

Şarkı şarkı tavsiye etmem,albüm olarak gidersen daha iyi olur...
  • Cradle of filth black değil bence black pek dinlemem ama cradle da blackten sayılmaz tabiki bu benim görüşüm
  • Baba nası ya cradle de black deilse kim black ki?Zatn en iyi black olarak gösterilio.Tabi senin görüşün ama anlamadım doğrusu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kolcu4

Cradle of filth black değil bence black pek dinlemem ama cradle da blackten sayılmaz tabiki bu benim görüşüm

Bencede...COF,Black Metal'i yansıtmıyor.Extreme Gothic Metal gibi bir tarz denilebilir.Metal Archives'te böyle denmiş,ki daha oturuyor.Popülist bir grup bence...Zaten ülkemizdeki her satanist özentisinin başucu grubu olması da buna destek...

Black Metal hayranı asla değilim ama dinleseydim,COF ve Dimmu Borgir yerine Emperor,Mayhem,Enslaved,Ulver,Dissection,Venom,Mercyful Fate,Marduk gibi gruplar dinlerdim.
  • quote:

Cradle of filth black değil bence black pek dinlemem ama cradle da blackten sayılmaz tabiki bu benim görüşüm

cradle of filth black metal ile başlayan ama sonraları sony ile anlaşıp kendilerini piyasaya kaptıran ve black yaptıklarını sanıp goth yapmaya çalışan ama bunu bile başaramayan,asıl amaçları para kazanmak olan bir grup
    duyduğuma göre cradle şarkılarından bazılarının cep telefonu melodisi olarak yapılanı var,bu bile ne kadar piyasalaştığının bir kanıtı olsa gerek
    temptation diye bi şarkılarını dinledim,bırakın gothic i black i resmen elektronik olmuş

Cradle Of Filth - Temptation

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanctus Diavolos -- 26 Kasım 2006; 22:17:33 >
  • bu arada My Dying Bride'ın "Cry For The Mankind" şarkısını çok severim
    genel olarak güzel şarkılar yapıyorlar ama bu şarkının yeri çok ayrı

Cradle Of Filth - Temptation
  • quote:

Orjinalden alıntı: tranquillityofloss

quote:

Bencede...COF,Black Metal'i yansıtmıyor.Extreme Gothic Metal gibi bir tarz denilebilir.Metal Archives'te böyle denmiş,ki daha oturuyor.Popülist bir grup bence...Zaten ülkemizdeki her satanist özentisinin başucu grubu olması da buna destek...

Black Metal hayranı asla değilim ama dinleseydim,COF ve Dimmu Borgir yerine Emperor,Mayhem,Enslaved,Ulver,Dissection,Venom,Mercyful Fate,Marduk gibi gruplar dinlerdim.

pek black dinlemem ama bi kere marduk un bi konser klibini indirdim,vokalistleri yaptığı hareketler ile baya güldürdü beni
    aslında birçok black grubunun bi sürü şarkısı var elimde ama black metal tam olarak benim tarzım değil
    yinede burzum un bu işi çok iyi yaptığını söyleyebilirim

Saturnus- Astral Dawn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanctus Diavolos -- 26 Kasım 2006; 22:39:18 >
  • COF'un klipleri/konser görüntüleri de pek farklı değil bence... :D Ben Black denildi mi Enslaved,Ulver ve Diabolical Masquerade derim,o kadar...Enslaved'in YouTube'de canlı görüntüleri var,izleyin bence...Çok iyiler...
  • quote:

quote:

Herkesi aynı kefeye koyma.Onları dinlemem satanist olduum anlamınamı geliyo.İmalarına dikkat et...
  • Ben sana yönelik bir ithamda bulunduğumu hatırlamıyorum.Kendi üstüne niye alınıyorsun ki?Genel anlamda biraz mizahi yorum yaptım.Tutup,bir kişiyide hedef almadığıma göre...sen karşılık verirken biraz dikkat et bence...
  • quote:

Zaten ülkemizdeki her satanist özentisinin başucu grubu olması da buna destek...

O sunumu yapanda benm ayrıca dinlerimde.Bu ne demek oluyo bana bi açıklarmısın.Ya sen yazarken aklına her geleni yazıyosun.Yada ben bunun altında çok ağır ithamlar seziyorum???
  • Polemik yaratıp,konuyu çorba etmek istemiyorum.

Bu grubun başlıktaki tanıtım yazısını sen ekledin.Bu grubu sevebilirsin.Dinleyebilirsin.Sevmeyenler de gelip,nedenini yazabilir.Benim o cümlemden kendine nasıl pay çıkardın,şaştım doğrusu?Değil seni,forumdaki kimseyi hedef alarak yazmadım.O cümle,kendi gözlemlediğim bir açıdan yazılmıştır.Seni tanımam,etmem.Niye sana karşı ithamda bulunayım ki...Senin bu tavrın bana art niyetli geliyor.

Ki o cümlenin sonuna smiley koymuşum,şakayla karışık olduğu görülsün diye...Her COF dinleyen satanist özentisi anlamı çıkmaz o mesajdan...Demek istediğim,COF'un popüler olması ve yurdumun özenti gençliğinin,"blackçiyim,satanistim..." diyerek bu gruba sarmasıdır.Göz önünde bir grup çünkü...Ama bu her COF dinleyenin öyle olduğunu göstermez.O cümleden o anlam çıkmaz.Seni tanımadığıma göre...Nasıl bir dinleyicisin bilmediğime göre...Sana karşı ve forum içinde COF dinleyenlere karşı bir durum yok.

Daha fazla bu konuda yazmayacağım.Kendi görüşümdür,arkasındayım.Sen o cümlemde bahsettiğim tarz bir dinleyici değilsen,zaten alınmana gerek yok.Ki senin ismini cismini bilmediğimden,sana karşı bir şey yazmadığımı da düşünmen gerekirdi.
  • Bende burda kesmek istiyorum ama şunuda sölemeden edemicem.Ne alaka art niyet?Ben sadece bu tarz herkesi aynı kefeye koyan konuşmalarını yapma die uyarma amacındaydım.Amaan boşwer nese.Smiley koyuyorum, olaya mizahi bir yorum katayım bari
  • Bencede cof black le alakası yok hele son 3-4 albümü tam piyasa yani zaten dani nin screm vocali artık eskisi gibi deil bence
  • Bu sıralar Kreator dinlediğimi söylemiştim.İki albüm tavsiye edebilirim.
    Kreator-Coma of Souls
    Kreator-Enemy of God

Thrash tarzı sevenler bakabilirler.Sizinde bildiğiniz thrash yapan gruplar varsa benide haberdar edin lütfen.
    Konuyu bölmüş gibi oldum ama CoF dinlemediğim için yorum yapamayacağım.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.