Şimdi Ara

DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.578
Cevap
180
Favori
560.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki

DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]

(En Son Oy Tarihi: 2.2.2025)
Giriş
  • Şu an kazım sağlam artıyor. Ortalama 1 hafta öncesine göre %80 artış var. Bu da haliyle ETH değer düşüşünü dengeliyor.  

• REDSTONE kullanıcısına yanıt
    bence çok daha güzel. x2 olduğunda eth değeri

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

hocam valla ben de şaşırdım görünce. nicehash quickminer ile kazmama rağmen az önce günlük 5€ yazıyordu şu an 4,5 civarında. rtx 3060 49mh/s.

• quote:

Orijinalden alıntı: Omara

hocam valla ben de şaşırdım görünce. nicehash quickminer ile kazmama rağmen az önce günlük 5€ yazıyordu şu an 4,5 civarında. rtx 3060 49mh/s.

Bu işin kuralı bu zaten. Kazım hızı düşmeden bitmez mining olayı veya kazım hızı artmasına rağmen ETH/Coin değerinin çok düşmesi lazım ki anlamsız olsun.

• rigimi büyütmek istiyorum 10 15k'ya ne kart alayım? 4gb lık bir rig mi yapayım yoksa 6 8 gb lik kartlardan bir iki tane mi alayım?

• BTC için Dominance kısmı uzun bir aradan sonra %50'yi geçecek gibi görünüyor. Haliyle halen BTC'ye geçişlerin olduğunu görüyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sevimli Kakadu

rigimi büyütmek istiyorum 10 15k'ya ne kart alayım? 4gb lık bir rig mi yapayım yoksa 6 8 gb lik kartlardan bir iki tane mi alayım?

şu an kart almak için en kötü zaman. panik satışları başlamış durumda. 4-6-8 şeklinde bakmak yerine PSU, anakart, watt başına hash gibi değerlerebakın

• quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

Bu işin kuralı bu zaten. Kazım hızı düşmeden bitmez mining olayı veya kazım hızı artmasına rağmen ETH/Coin değerinin çok düşmesi lazım ki anlamsız olsun.

Alıntıları Göster

Panik satışları bunlar, işi bilmeden girenlerin bilmeden çıkışları, bir kaç güne anlarlar olayı.  

• losthell kullanıcısına yanıt

ETH 2.0'dan ziyade bizi merge ilgilendiyor. Merge ile POW tamamen rafa kalkıyor. Vitalik aynı röportajda optimist olmak gerekirse 2021 sonu , realist olmak gerekirse 2022'nin ilk çeyreği olacağını söyledi. Bu durum gpu madenciliğin sonu değil elbet. Yalnızca ETH kazılamayacak duruma geliyor. Beni asıl endişelendiren konu ise 500 TH'lık bir kazım gücünün ( %60'nın gpu olduğunu varsayarsak ) nereye gideceği ? RVN , Vertcoin , Ryo , Conflux gibi coinlerin ağ büyüklüğü ETH yanında inanılmaz küçük kalıyor. Bugün bu coinler ETH'nin biraz altında getirisi varsa , merge sonrası bu gelir de ortadan kalkacaktır. Çünkü bu bu coinlerin zorluk seviyesi de katlanarak artacaktır bu durumda. Yatırım yapmayı düşünen arkadaşlar Merge konusunu iyice arastırmalılar. Benim stratejim ise yeni bir coin aradan sıyrılana , madencilerin büyük bir çoğunluğu riglerini satıp ağ büyüklüğü tekrar kar edilebilecek bir seviyeye gelene kadar yatırım yapmamak. Fiyatlar msrp seviyesine gerilediğinde ise tekrar yatırım yapmayı düşünebilirim. ytd.

• Arkadaşlar tavsiyenize ihtiyacım var, aşağıdaki kartlarım var ve yarın da Gigabyte 3070 Vision OC gelecek inşallah.

XFX RX-580 8GB Black Edt (30.5MH/s @65W)

Sapphire Nitro+ 6700XT (Stabil 47MH/s @110W)

MSI 3060 Ventus 2X (Stabil 47-48MH/s @130W)

Kasamda 850W Evga G3 var yani bu 4 kartın herhangi 3'ü hem slot olarak hem de güç olarak problem teşkil etmiyor, Rx-580 Riser ile, diğer iki kart ise kasada takılı durumda, kasada toplam 7 fan var ısınma problemi pek yaşamıyorum (6700XT 57derece, 3060 63derece civarı genelde). Başka riser takmak istemediğim için 4. kart takacak yerim yok zaten PSU'yu da sonuna kadar zorlamak istemiyorum. Şu an üstteki 3 kartla kasa duvardan 500W civarı çekiyor. Diğerleri kazım yaparken 6700XT ile oyun oynarsam +100W'a kadar ekliyor.

3070 ve 3060 birlikte olursa 470.05 driver'ı kullanmak gerekeceği için birlikte iyi olmayacak diye düşünüyorum, RX-580'i satsam şu an çok para etmeyebilir.

Şimdi sorum şu 3070 gelince onu kasaya takarak birincil kart olarak kullanmayı düşünüyorum (Assasins Creed serisi gibi bazı oyunlarda 6700XT'yi de kullanabilirim belki), Sizce bu 4'lüden hangisi satılmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eksi273_kelvin -- 22 Haziran 2021; 22:45:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hicks

Panik satışları bunlar, işi bilmeden girenlerin bilmeden çıkışları, bir kaç güne anlarlar olayı.  

Alıntıları Göster

@eksi273_kelvin Piyasayı iyice irdeleyip son kararı sizin vermeniz lazım. Şu anki piyasa durumuna göre ne söylense tersi olabilir. Geçiş dönemindeyiz ve coin için her zaman yaz ayları da kritik olmuştur. RX 580 çok eskiyse satılabilir belki ama güç tüketimi de PSU açısından iyi. XFX olduğundan muhtemelen aşırı eski değildir diye düşünüyorum, diğerlerinden sonra gelmişti biraz.

Driver hususu mining açısından problem olmaz da gaming açısından güncel kalmak iyidir. Özellikle dün-bugün gelen v471.11 sürümü birtakım yenilikler ile beraber geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 23 Haziran 2021; 0:23:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

@eksi273_kelvin Piyasayı iyice irdeleyip son kararı sizin vermeniz lazım. Şu anki piyasa durumuna göre ne söylense tersi olabilir. Geçiş dönemindeyiz ve coin için her zaman yaz ayları da kritik olmuştur. RX 580 çok eskiyse satılabilir belki ama güç tüketimi de PSU açısından iyi. XFX olduğundan muhtemelen aşırı eski değildir diye düşünüyorum, diğerlerinden sonra gelmişti biraz.

Driver hususu mining açısından problem olmaz da gaming açısından güncel kalmak iyidir. Özellikle dün-bugün gelen v471.11 sürümü birtakım yenilikler ile beraber geldi.

Alıntıları Göster

Cevap için teşekkürler, ilk etapta 3060'a yol gözüküyor gibi ama emin değilim, 3070 bir gelsin yarın da kasaya bir takayım hayırlısıyla.

• eksi273_kelvin kullanıcısına yanıt

Rica ederim. 3060 da olabilir tabii.  

• ekran kartlarının sıcaklıklarını ayarlayamıyorum. aşırı ısınıyor. bu konuda özelden yardımcı olabilecek arkadaş var mı?

• JimmyJimmy kullanıcısına yanıt
    Kartlar ne, ayarlar ne, değerler ne? Bunları bilmeden nasıl yardımcı olalım size?

• MSI rtx 3060 gaming x trio.
    Afterburner ayarlarım:
    -Power limit %65
    -Core clock -200
    -Memory clock +1300
    -Fan hızı %60
    ​Nicehash quickminer ile kazarken kartın durumu:
    -Sıcaklık 43 derece
    -VRAM 36 derece (nicehash öyle söylüyor)
    -48.7/49 civarı stabil mh/s
    -Güç tüketimi 110W

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hicks

Kartlar ne, ayarlar ne, değerler ne? Bunları bilmeden nasıl yardımcı olalım size?

Power limit 75

Temp limit 75

Core clock 0

Memory clock +800

rtx 2060

r5 1600

b450 tomahawk

16 gb ram

bu sistemde aşırı ısınıyor kasa içerisinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: JimmyJimmy

Power limit 75

Temp limit 75

Core clock 0

Memory clock +800

rtx 2060

r5 1600

b450 tomahawk

16 gb ram

bu sistemde aşırı ısınıyor kasa içerisinde.

Alıntıları Göster

Aşağıdaki video'dakine benzer bir uygulama yaparsanız ciddi anlamda fark yaratacaktır:

• JimmyJimmy kullanıcısına yanıt
    Sıcaklıklar ne ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eksi273_kelvin kullanıcısına yanıt
    66-67 i görünce kapattım. afterburner olayını beceremedim gibi. çünkü ilk pc de taktığımda problem yaşamıyordum.

4 kartı tek anakartta toplayıp, rig kurmama yardımcı olabilecek gönüllü bir arkadaş arıyorum :):)

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.