Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.456
Cevap
58
Favori
138.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ohreyhan53

quote:

Orijinalden alıntı: XaVeN_3

Acıyorum sizlere

Doğa bir gün intikamını alacaktır...

O zaman lütfen elektrik kullanmayın. petrol doğalgaz fosil yakıt kullanmayın hava kirleniyor. kağıt kullanmayın ağaç kesiliyor yıkanmayın sular kirleniyor doğa birgün intikamını alır bak önce seni sonra bizi vurur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkanbaba -- 14 Mart 2011; 23:43:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MerTurgoN

quote:

Orijinalden alıntı: LeO91

Dünyanın en buyuk teknoloji devi Japonya bile nukleer santralıne sahip çıkamıyorsa biz nasıl çıkacağız arkadaşım.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/R%C3%BCzg%C3%A2r_g%C3%BCc%C3%BC
    http://www.aysolar.com/
    google gir bir ara bakalım guneş enerjisi elektrik enerjisine çevrilebiliyor mu bilip bilemeden konuşmayalım.

Kendi milletime güvenmiyorum.O yüzden desteklemiyorum.Karşıyım.Bakamayız.Edemeyiz.

yapsınlar 2 güne kesin sorun çıkar yok bi işçi bi yeri açık unutur;makinayı bozar resmen s*çarız

• Ben elimden geleni yapıyorum;mecbur olarak kullandığımız şeyler var ne kadar tasarruf edersek o kadar karlıyız elbet bi gün dünya yok olacak doğa intikamını alacak ama nükleer santral yapıp doğanın ömrünü kısaltmaya gerek yok...nükleer santral olmasada olur

edit: greenpeace üyesi değilim...
  • Beni de ekle hocam.

Uranyum 4 Ever :-D
  • ekle
  • quote:

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

quote:

quote:

ekle

son teknoloji güvenilir toshiba marka nükleere evet

sloganımızda

heryerde nükleer ve bedava elektirik

Şekil A da görüldüğü gibi.

okumada ciddi problemlerin olduğuna iyice kanaat getirmeye başladım

heryerde ne demek ?

1. santral kurulurken bizde öğrenicez nasıl yapılacağını

2. 3. böyle böyle 10 larca santralı kendimiz kurarak inşAllah elektrik çok çok ucuzlayacak ve bedava gibi bişi olacak

Bedava gibi bir şey olmayacak hatta elektriğin fiyatı düşmeyecek

Nükleerin önce elektriğin yüzde kaçını karşılayacağını öğren

Devletin derdi fiyat olsa zaten düşürür bir ürünün fiyatı 1 ise 3 alıyor

tabi canım hiç düşer mi

millet keriz zaten nükleer kurarak daha pahalıya elektrik elde ediyor

şu ülkeye 50 tane santral kurulsun şimdinin belkide %25 ine %10 onuna iner elektrik fiyatı

şu lafın zaten gene hiç okumadan yorum yaptığının kanıtı

biz nediyoruz Türkiye yapmayı öğrenecek teknolojisini ilerletecek ve kendisi kurmaya başlayacak

1 tane ile herhalde yani koskoca Türkiyenin elektriğini karşılayamazsın

artık eskisi gibi 1 2 yıllık planlar değil 10 20 50 yıllık planlar yapılıyor

• Avrupalılar daha medeni daha çevreci olduğunu kabul ediyorsunuz değilmi? Avrupada sokakta 1 tane çöp atan görürmüsünüz? Tabikide hayır.
    Peki bu adamlar aptal mı? Ayaktamı uyutuluyor? Her ülkede en az 10 tane nükleer santral var. Fransa, Almanya, İtalya, İngiltere, ABD, bazı İskandinav ülkeleri, Bulgaristan, Rusya, Ermenistan vazgeçilmez kaynağı Nükleer enerjidir.

En Önemlisi:
    Türkiyenin en büyük barajı Atatürk Barajıdır.(Dünyada 6., Avrupada en büyük baraj) 2400 MWh tır. %50 verimle çalışır ve ürettiği 1200 MWh tır!!

Bir nükleer santralde ortalama 8 tane reaktör bulunur ve her reaktör 8000 MWh üretir. 8000x8: 64000 MWh eder.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ekle

sloganımızda

heryerde ne demek ?

2. 3. böyle böyle 10 larca santralı kendimiz kurarak inşAllah elektrik çok çok ucuzlayacak ve bedava gibi bişi olacak

tabi canım hiç düşer mi

şu ülkeye 50 tane santral kurulsun şimdinin belkide %25 ine %10 onuna iner elektrik fiyatı

biz nediyoruz Türkiye yapmayı öğrenecek teknolojisini ilerletecek ve kendisi kurmaya başlayacak

Peki arkadaşım ben sana cevap vermeyim nükleeri her yönüyle destekleyen arkadaşlar sana cevap

versin çünkü düşündüğün şey olmayacak bir şey.Ben sana düşmemesinin başka nedenini de söyledim

devlet 1 verip 3 alırken kendi cebine 2 verirken durduk yere niye zarar uğrasın?

• Ekle hocam
  • Nükleer enerji Çin gibi hızla büyüyen sanayiye sahip olan Türkiye için şuan zorunluluk. Şuan bile Türkiye elektrik fakiri. Dışarıdan elektirik satın alıyoruz. Ve bu bize pahalı fatura olarak yansıyor. Eğer Türkiyede en az 3. nesil Nükleer santral olsaydı bırakın elektirik satın almayı dışarıya ihraç ederdik. Türkiye sanayisi için bu şart ve zorunluluk. Aksi düşünülemez bile. Japonyada patlayan Fukuşima nükleer santralı ömrünü çoktan doldurmuş 40 yıllık 1. nesil nükleer santrallerdir. Türkiyeye yapılacak santraller ise 3. nesil. Sırf Türkiyenin gelişmesini istemeyen hala dışa bağımlı olmasını isteyen sinsi güçler ülkemizdeki saftirikleri kandırıp bu zorunluluğa karşı kampanyalar başlatmaktadırlar. O kampanyaya katılan saf milletimizde oyuna gelmektedir. Bugün Fransada nerdeyse 60 tane nükleer santral vardır. Bu Japonyada patlayan tarihi eser nükleer santrallerde Türkiyenin gelişmesini istemeyen güçlerin ekmeğine yağ sürmüş oldu anlaşılan. Sakın oyuna gelmeyin arkadaşlar. K.çı kırık ermenistanda bile nükleer santral var. Türkiye gibi gelişmekte olan bir ülkenin elektirik ihtiyacını kendi karşılaması şart. Bunun içinde şuan tek çare NÜKLEER SANTRALLERDİR. İnşallah bir an önce Nükleer enerji kullanmaya başlar Türkiye. Bizim faturamızda, sanayicinin faturasıda rahat eder.

• benide ekle
  • Nükleer enerjinin küresel ısınmaya etkisi

Üretim zinciri tümüyle ele alındığında, nükleer enerji, sera gazı salımı konusunda en temiz seçenektir. Nükleer enerjinin iklim değişikliğine sebep olan atmosferdeki sera gazı konsantrasyonunun azaltılmasında büyük rolü vardır. Günümüzde nükleer santraller, elektrik sektöründen kaynaklanan sera gazı salımında yıllık olarak yaklaşık %17 tasarruf sağlamaktadır. Yani bu santrallerin yerine fosil yakıtlı santrallerden elektrik elde edilseydi her yıl 1,2 Milyar ton daha fazla karbon atmosfere verilecekti.

Atmosfere bırakılan ve dünya ikliminde önemli değişikliklere sebep olan "sera gazları (başta karbondioksit, metan, azotdioksit olmak üzere, CFC, ozon gibi gazlar)" özellikle petrol, kömür ve doğal gaz gibi fosil yakıtların yanmasıyla ortaya çıkmaktadır. Sera gazları salımlarının sabitlenmesi veya azaltılması amacıyla Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (İDÇS) 1992 yılında imzaya açılmıştır. Sözleşmenin amacı atmosferdeki sera gazı birikimini, insanın iklim sistemi üzerindeki tehlikeli etkilerini önleyecek bir düzeyde durdurmaktır.

Ülkemiz 28 Mayıs 2009 tarihi itibariyle Kyoto Protokolünü onaylamış olup nükleer enerji kullanımı iklim değişikliğinin önlenmesi için yükümlülüklerimizi karşılayabilmemiz açısından da önemlidir.

Kaynak :http://www.taek.gov.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkanbaba -- 15 Mart 2011; 2:39:35 >

• Hemen inşaatlarına başlasalar iyi olur olmadı yazın gider bizde yardım ederiz o kadar istiyoruz bu santralleri,açılışlarında da konserler versinler gidip tepinelim

Bu arada inşallah 50-60 santrale kavuşur enerji bakımından bağımsız oluruz.20 yıl içinde en az 30 tane yapsak yine yeter.
  • ekle
  • İstanbulda açılsa çok iyi olur en az 4 adet reaktör gerekiyor belki şu kesintilerden kurtuluruz.
  • quote:

Arkadaşlar bir de sizlere bir sorum olacak malum biz benzin 1.50 tl iken 4 tl veriyoruz gerisi devlete kalıyor

peki nükleer kurulunca devlet elektrikte fiyat mı düşürecek?Yoksa daha çok kar mı edecek?

Sizce onlarda fiyat düşürecek göz var mı?

Devletten bahsederken sanki devletin başındakileri biz seçmemişizde, zorbalıkla geçmişler gibi yada savaştan sonra başka bir devletin kanatlarının altına girmişiz gibi konuşuyorsunuz. (Amaç siyaset değil uslubunuzun yanlışlığı)

Herşeyi indirim olarak düşünmeyin. Nükleer santralle elektriğin yanında uzun vadeye dayalı bir güç elde edeceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaRaKaN

quote:

Arkadaşlar bir de sizlere bir sorum olacak malum biz benzin 1.50 tl iken 4 tl veriyoruz gerisi devlete kalıyor

peki nükleer kurulunca devlet elektrikte fiyat mı düşürecek?Yoksa daha çok kar mı edecek?

Sizce onlarda fiyat düşürecek göz var mı?

Devletten bahsederken sanki devletin başındakileri biz seçmemişizde, zorbalıkla geçmişler gibi yada savaştan sonra başka bir devletin kanatlarının altına girmişiz gibi konuşuyorsunuz. (Amaç siyaset değil uslubunuzun yanlışlığı)

Herşeyi indirim olarak düşünmeyin. Nükleer santralle elektriğin yanında uzun vadeye dayalı bir güç elde edeceğiz.

iyide arkadaşım ben elektrik bedavaya gelir diyenlere diyorum, biz zaten ufak bir bölümü karşılayacağız
    bir de devlet normal elektriktir zarttur zurttur kendine para alıyor aldığı paradan kısmaz bence.

• Elektrik bedava olmaz zaten dünyanın hiçbir ülkesindede bedava elektirik yok.Fiyatıda santrallerin maliyetlerini çıkarana kadar düşmez.Ama en azından yurtdışından ithal edilen güç ülke sınırları içerisinde üretilir hem cari açık azalır hem ülkemizin dışa bağılmlılığı azalır.
    Yunanistandan bile elektirik ithal eder bir durumda iken kendi enerjimizi mutlaka karşılamalıyız.
  • Türkiye gibi deprem kuşağı olan bi ülkede hangi mantkla nükleer enerjiyi savunuyorsunuz arkadaşlar yapmayın lüten...
    unutmayın Japonyadaki nükleer durum depremden dolayı meydana geldi...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ekle

sloganımızda

heryerde ne demek ?

tabi canım hiç düşer mi

Peki arkadaşım ben sana cevap vermeyim nükleeri her yönüyle destekleyen arkadaşlar sana cevap

versin çünkü düşündüğün şey olmayacak bir şey.Ben sana düşmemesinin başka nedenini de söyledim

devlet 1 verip 3 alırken kendi cebine 2 verirken durduk yere niye zarar uğrasın?

kardan neden zarar etsin diyorsun

yani %100 kar alacak diye bir kural yok

kardan zarar ederek indirim yapabilir pek ala

eğer sanayimizin gelişmesini istiyorsak daha ucuz elektrik olmazsa olmazdır

yapılcak santraller ile azalan maliyet artan üretim elbet ekonomiyede yansıyacaktır görüşündeyim

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.