Şimdi Ara

DH OBRADOVIC MÜRİTLERİ VE FEDAİLERİ- 9.Euroleague (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
2
Favori
5.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

(61 no boş bırakılsın)
  • bi basketbol sever olarak ekle hocam
  • Ekle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH OBRADOVIC MÜRİTLERİ VE FEDAİLERİ- 9.Euroleague
  • YAZ YAZ YAZ Bİ KENARA YAZ BÜTÜN SÖZLERİMİİİİİ

• Ekleee

• EKLE

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekle usta

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni de ekleyin hocam...
  • We have Obradovic they dont
    Ekle

• benide ekle
  • Gökten yere indi haydar
    Hû Hû dedik olduk asker
    O şah kimdir kulu kamber
    Obra Reyiz, Obra Reyiz!

Beni de ekle oraya hocam, kambersiz düğün olmaz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarihselmaddeci -- 21 Nisan 2015; 14:08:00 >
  • Fenerbahçemize geleceği Kuran'da yazıyordu zaten
  • Ekle khanjui

• quote:

Orijinalden alıntı: sçsb

Balonu yakinda patlar. Nasil bizim ataman balonunun patladigi gibi.

/>

Edit:Benide ekleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sansar Salvo Hastası -- 21 Nisan 2015; 14:54:00 >
  • Yazınız.
  • abi yaz benide , normalde hicbir oyuncuya hada hocaya bu kadar sevgi beslemem iyi oyuncu iyi hoca der gecerim , Ama Isini bu kadar kusursuz yapan birine hayran Olmamakta elde degil ..

• Ben de varım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • OBRA GEL BOYNUMA DOLA

• İlk Obradovic haberinin çıktığı günü hatırlıyorum da 1 Temmuz 2013'tü.Haberi bana @Paşa Hazretleri vermiş ben de kendisine ziyadesiyle inanmamış ve üstüne böyle bir trollük yaptığı için adam değilsin diyerek ithamda bulunmuştum.Sonra geldi,o haberi gördüğüm anı hatırlıyorum da o haber şu günün müjdeleyecisiydi adeta.Bu adam şubeye imza attığında şubenin hali şuydu;

-İçi geçmiş idareciler,kulüpten mamalanan belli bir kesim ve üstüne gazetecilerle ahbaplıkların had safhada olduğu,transfer haberlerinin ya da kulüp içi haberlerinin anında medyaya sızdığı gereğinden fazla şeffaf olan bir yapı
    -Yabancı kuralının da etkisiyle yerli oyuncuların takım üzerindeki lobisi
    -2 senedir playoffta tek maç kazanamamak
    -Avrupadaki itibarımızın sadece "parayı basan içi geçmiş yıldızları alan" plansız projesiz bir ortam olduğu
    -Euroleague tarihine geçen skandal bir Avrupa karnesi

Özetle şube dibi görmüştü,artık daha kötüsü olamazdı.Son çırpınışlardı belki de.Son 1 2 deneme daha başarısız olursa ya küçülmeye gidilirdi ya da şube kapanırdı.

Obradovic şu bahsettiğim ortama geldi,zor oldu ama sonunda geldi.Yapacağı çok işi vardı,işi çok zordu.Bu şubeyi anca kendisi adam edebilirdi.O yapamazsa kimse yapamazdı bunu adım gibi biliyordum,sadece ben değil basketbol ve Fenerbahçe kavramlarını kalbinde eritmiş kim olursa olsun bunun bilincindeydi.Obradovicin fıtratında başarısızlık kelimesi yoktu çünkü,diğer gelenlerden çok farklıydı.Her yerde her ortamda başarılı olmuştu.Burası farklıydı evet,zor olacaktı evet ancak burada da olacaktı,olmalıydı.Bu şubenin bir hocayı daha teneke ilan edip yaka paça yollamasını görmek istemiyorduk artık.

Neyse işte geldi,imzayı attı,boynunda Fenerbahçe atkısı vardı,inanmıştım geldiğine.Tamam dedim.Öyle ya da böyle eninde sonunda sevineceğiz dedim.

İlk senesinde görece vasat görece normal görece iyiydi ama yaşadığı bazı problemleri inkar etmemek gerekiyordu.Gerek Temmuz ayında göreve gelmiş olmasından dolayı transfer piyasasına alel acele ve biraz spontane giriş yapılması gerek yabancı kuralı gerek bazı oyuncuların sırtına binen aşırı yük ve bu oyuncuların o yükün altında ezilmesi(Bojan&Emir) 3 sene sonra bize ligde şampiyonluğu getirse de Avrupa macerasında Top 16'da buruk bir veda olmuştu.Kazanımlar elbette olmuştu.Her şeyden önce Obradovic buraları tanıma fırsatı buldu,bu ortamı kulübü kimin ne olduğunu gördü ve ilk sene sonu ikinci sene başında yapılan hamlelere bakılırsak da Obradovic yavaş yavaş kangrenleri attı kulüpten.Gherardini hamlesi harikaydı mesela.Bunda şubenin payı büyük gerçi Obralık durum yok ama Obradovicin koyduğu çıta,talepler;sizi daha vizyoner düşünmeye itiyor orası kesin.

Geçen yaz yapılan transferler kimseyi tatmin etmedi,net eksiklerin olduğu düşünülüyordu,koçun bilgisi sorgulanır hale gelmişti ama koçun bilgisi şu Fenere geldiği 21 aylık süreçte zaten sık sık sorgulanmaya başlanmıştı,evimizde kaybettiğimiz Olympiakos maçına kadar koç hakkında yazılan şeyleri kısaca şuraya listemek gerekirse:

-Emekliliğe gelmiş,al maaşı salla başı yapıyor
    -FbÜlkeri deney tahtası yapıyor,farklı şeyler deniyor.Paoda iken böyle değildi,NBA'ye hazırlık yapıyor
    -Komisyoncu
    -Sadece bağırıp çağırıyor
    -Yabancı/Yerli ayrımı yapıyor
    -Bazı oyunculara torpilli
    -Set çizemiyor
    -Oyuncu bilgisi kısıtlı,kendi menajerinin önerdiklerine bakıyor sadece
    -Siyahi atlet uzun düşmanı
    -Egoist
    -İvkovic hemen Cedi-Furkanı piyasaya sürdü,sen de iş yok
    -İtoudis varken daha iyi koçtu demek ki İtoudis>Obra.
    -3.sınıf Abdli skorerin üzerine takım kuran ve isolation oynatan Yugoslav
    -Savunma yaptırmayı bilmiyor

Bunlar yazıldı Obradovic hakkında utanılmadan sıkınılmadan yazdılar.Bunları görünce daha da sinirlenmemek koça daha çok sahip çıkmamak elde değildi.Bu kan emicilerin bugüne kadar hayrı mı dokunmuştu?Hep onlar mı haklıydı abi,herkes mi kötü koçtu?Tanjevic,Spaijha,Pia,Aydın Örs hepsine mi teneke bağlamak lazımdı.Hayır tabiki de.Bu kan emicilerin gerek içeriden gerek dışarıdan seslerini kesmek lazımdı.Koç hepsinin hakkından gelebilecek kadar savaşan biri olduğunu sık sık göstermişti.Öyle de yaptı.Yukarıdaki eleştirileri hepsinin ağzına tek tek tıkadı,dosta güven düşmana korku saldı.İşte Obradovic buydu,bu kadar büyük bir figürdü.Set çizemiyor dediler,çizdiği setler sosyal medyalarda mevcut.Savunma yaptırtamıyor dediler,en sağlam 2 3 savunma takımından biri olduk ve Maccabiyi de savunmamızla eledik,hücumla değil.Bunu gibi yukarıdaki her gereksiz ve eleştiri ile alakası olmayan şeylere yaptıklarıyla yanıt verdi koç.

Bu günün geleceğini aslında biliyordum,bilmek sevinmeye-çığlık atmaya engel değildi ama.

Kadromuz çöp değil tabiki bu başarıda malzemecisinden sağlıkçısına oyuncusundan koçuna herkesin emeği var ama şu kadroyu deplasmanda Barca,Maccabi,Oly,Cska'yı dize getirerek gruplarda ilk 2'de olup saha avantajını alarak Maccabiyi 3-0 eleyip F4'e 27 maçta 22 galibiyetle götürecek tek koç da Zeljko Obradovic idi.

Madrid maçı için ümidim pek yok ancak tek maç her şey olabilir,önemli değil bu seneyi kazandık biz hatta sonraki seneleri de.Yine de Madrid maçı için son olarak Sarunas Jasikeviciusun da dediği gibi "Obradovicin aleyhine asla iddiaya girmemelisiniz" demek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elder Wand -- 22 Nisan 2015; 12:58:00 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.