Şimdi Ara

DH Özet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gençler mezun olacam seneye aaaa

Kariyer tavsiyesi var mı? DH Özet 

• Hocam senin bize tavsiye vermen lazım.

senin ortalaman ve okul/bölümün bende olsa. top tier üniversitelerden birine (abd, isviçre) master yapmaya giderdim. Yazılımcılıktan ziyade bilgisayar mühendisliği işleri ile uğraşırdım.

• Kendimde master doktora yapan birini görmüyorum.

Memnun kalacağım bir işte bir süre pişmem lazım. 2-3 sene tecrübe sonrası seçenekler artıyor.

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

hocam seni çok merak ediyorum ya az açar mısın kariyer planını ne gibi seçenekler. start-up falan mı?

• Ben de onun için tavsiye istiyorum ya hocam :D

Önümde ~6 aylık bir süre var. Elimdeki seçeneklere bakacağım.

aselsan'da iş (1 yıllık gap year)

epfl'de (ML/AI/Computer vision üzerine master)

Tertemiz.

top tier'da yüksek ortalama yapıp webci olan bi sizi gördüm hocam.

ben bile ctis okumama rağmen zoruma gidiyo web/mobil vs. işleri. lise ve üni hayatında hep en iyilerle olmuşsundur, iş hayatına gireceksin yanındaki adam pokemon yetiştirme üniversitesi bilgisayar programcılığı, erzurum teknik üniversitesi petrol mühendisliği, lise mezunu vs. olacak. Büyük kurumsallarda bile böyle.

• 1 yıllık gap year harbi olabilir.

Master meselesinde aklıma takılan nokta şu işte, benim ML/AI/Computer vision ile alakam yok.

İlgimi çeken, yaparım ederim dediğim alanlar var tabii de akademi beni o kadar çekmiyor.

Çalışacağım insanlar girdiğim ortama/şirkete bağlı, senin dediğin gibi de olabilir daha farklı da olabilir. Benim böyle bir çekincem, düşüncem yok.

Para/maaş konusunda da fena değil, yine tabii ki nerede çalıştığına bağlı.

İdealde ise tabii ki kendin bir şeyler geliştirmek, start up dediğin mevzu.

Şahıs şirketi ile fatura kesilir. DH Özet 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DH Başarı Hikayeleri Ana Konu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Hocam aselsan+master çok klasik bir path ama klasik olmasının bir sebebi var yani, bana mantıklı geliyor. Akademik izinle neredeyse 1.25x maaş almış oluyorsunuz hem de master işi de halloluyor, okuldan bağ da hemen kopmamış oluyor. Ama ceng için daha software odaklı şirketler yerine direkt savunma gelecekte kapılar kapatır mı?

Master için hocalarla konuşulur aslında daha pratik odaklı bir program olabilir mi diye? PhDler dediğiniz gibi full akademik odaklı oluyor da master sanki bazı alanlarda endüstri için de faydalı oluyor. Tabii ki benim de çok bir bilgim yok 3. sınıfım daha lol aklıma gelenler bunlar. Yurtdışında üniversitelerde master yaparken part time çalışmak da bir seçenek, ODTÜden sonra o kadar da aşırı bir zorluğu olacağını sanmıyorum.

TRde maaşlarda ekstrem durumlar hariç glass ceiling var gibi, 5-10 seneye lisans derecesiyle Türkiye'de olmak tatmin eder mi? Vakıf şirketleri hariç tatmin edici maaş artışı göremedim ben açıkçası, yazılımda iyi para veren yerler var fakat iş-hayat dengesi olarak baya kötü görünüyorlar.

• Daha dün derece yapıp yerleşmiştin ne demek mezun oluyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • shalian14 kullanıcısına yanıt

Öncelikle cevabın için teşekkürler hocam.

Aselsan mantıklı, evet. Karşı argüman pek duymadım.

Savunma olmasının sebebi Ankara'da seçeneklerin pek fazla olmaması aslında.

Bulabildiğim ve bana uyduğunu düşündüğüm ilanlara başvuracağım, kendim de araştırır, ilan olmasa bile şirkete ulaşıp şansımı denerim ama beni ne bekliyor kestiremiyorum.

Daha "software odaklı" bir seçenek bulmak ben de isterim, belki de bulurum, bakalım.

Yurt dışında master + part time çalışanları görüyorum. Almanya'da, x şirkette 2-3 part time master student Türk gördüm.

Yapılır, yurt dışına gidilir de şu an beni bu yola çeken bir şey yok. Düşüneceğim.

5-10 sene sonrasını şu an pek düşünmüyorum. O tecrübeyi edindikten sonra yurt dışına gitmek kolaylaşıyor, senior arayan daha çok, maaşın da fena olmuyor. Remote çalışmak da bir seçenek, ileride ne olur bilmem.

Lisans derecesinin problem olacağını sanmıyorum ama bu durum aklımda bulunsun.

hocam üst dönemlerden falan illaki duymuşluğunuz vardır odtü ee mezunu biri ne kadar maaşla işe başlıyor ?

• geldegdon kullanıcısına yanıt

aselsan 60x16/12 veriyor diye biliyorum

• geldegdon kullanıcısına yanıt

Bildiğim bir konu değil hocam, Cryptix yazdığı doğrudur.

Konu dışı gerçekçi müh. maaşları konusu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • naber panda hatırladın mı beni

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.