Şimdi Ara

***/// DH PLC (Otomasyon) PROGRAMLAR, DÖKÜMANLAR, UYGULAMALAR \\\*** --- Güncellenmektedir--- (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
369
Cevap
14
Favori
100.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: balıkesir-corlu

Arkadaşlar
    Micro innovation OP ve Plc hakkında bilgisi olan veya kullanan var mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: armutlu

selamlar arkadaslar plckurs fıyatlarını sole bı arastırdım akla zıyan fıyat cekıyorlar tecrubesı olan varsa bu kurslar o paraların hakkını verıomu sızce degermı bu kurlarda nbırıne kayıt yapsak 1500 2000 ytl arası fıyat cekıyolar bu kurslar yerıne baska bır onerısı olan varmı acaba suan begıner sayılırım plc hakkında

bıde sorum olcak kafama takıldı endustırıyel robot kol ımalatında mıkro ıslmecı mı kullanıyorlar yok sa plc ıle de bu robot kollar kontrol edılebılırmı ayrıca robot kol mantıgını bılen arkadas var sa bıraz acıklaya bılırımı veya elınde not varsa onuda alabılırım

robot kolların mantıgını bılmıyorum ama plc ıle kontrol edılebılıyorlar hem tasıma robotları hem kaynak robotları bı arkdasım otomasyon fırmasında calısıyordu onun yanına staja gırmıstım e&e müh. öğrencisiyim bursadaki fiat fabrikasına kurmustuk bu robotlardan yenı bır modelın arka suspansıyonunu yapıcaktı bu robotlar resımdekılerı kurduk. panoları yaparken plc ler gozume carpmıstı buyuk odaların ustunde panolar var ıclerınde plc ler var robotlara buyuk spirallerle baglı aynı zamanda freze yıde onlar kontrol edıyor. kullanılan plc ler siemens s7-300.

***/// DH PLC (Otomasyon) PROGRAMLAR, DÖKÜMANLAR, UYGULAMALAR \\\***  ---  Güncellenmektedir---

***/// DH PLC (Otomasyon) PROGRAMLAR, DÖKÜMANLAR, UYGULAMALAR \\\***  ---  Güncellenmektedir---

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seldom Seen Kid -- 3 Nisan 2007; 22:24:45 >

• Evet arkadaşlar ben mesela PLC ye yeni başladım ders notları tarzında dökümanlar gerçektende benim işime yaradığı gibi bir çok arkadaşında işine yarayacaktır..Bu yüzden ilginize teşekkür ederim... En kısa zamanda dökümanlarınızı bekliyorum sabırsızlıkla...
  • s7-200'de analog modül kullanımı ile ilgili örnek bir uygulamaya ihtiyacım var. Analog modül için nasıl program yazıldığını, giriş ve referans bilgileri nasıl bağlandığını gösteren bir uygulama örneği verebilecek var mı?
  • TOPİC ÇOK GÜZEL YA DEVAMI OLMASI YANİ
  • bu topiği gördüm lise yıllarım aklıma geldi ne uğraşırdık ozaman plc ile siemens plcleri kullanıyorduk motorlar off bu arada lise anadolu teknik lisesi elektrik bölümü mezunuyum :) saolun güzel paylaşım olmus
  • güzel paylaşımlarınız için teşekkurler birde şu plc sensörler pahalı olmasaydı Tam süper olacaktı
  • ya arkadaşlarhttp://simatic.net.ru/ sitesinin ingilizce dil seçeneği yokmu? varsa nasıl oluyor anlatırmısınız
  • Üst bannerın ortasının hafif solunda "eng" yazan bir kısım var. Oraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Yalnız şu an linke tıklandığında yapım aşamasında olduğunu belirten bir mesaj çıkıyor.
  • slm arkadaşlar ben yeni üye oldum bu arada gerçekten çok güzel bi konu seçilmiş herkesin eline sağlık herkesede bilgilerini paylaştıkları için çok teşekür ederim. konu ile ilgisi yok ama zor durumdayım ve sadece bir haftam var bitirme ödevim var başka yerde de yazdım sizede yazayım: hareketli bir platform üzerine monte edilmiş ters bir sarkacın modelenmesi ve kontrol edilmesi bu konu hakında bilgisi olan arkadaşlarımız varsa benimle paylaşırsa çok sevinirim
  • Toipk güzel ;ama kimsenin bir örnek program paylaştığı yok..
  • quote:

Orjinalden alıntı: kinoxybird

Üst bannerın ortasının hafif solunda "eng" yazan bir kısım var. Oraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Yalnız şu an linke tıklandığında yapım aşamasında olduğunu belirten bir mesaj çıkıyor.

evet hocam onu gördüm banada hata mesajı çıkıyordu o yüzden sordum
  • Arkadaşlar elimde FESTO marka bir kaç tane PLC var.İşine yarayacak arkadaşlara uygun fiyatla verebilirim.
  • hortlak var....

Arkadaşlar gemoladder da basit yapılmış program lazım yardımcı olabilirmisiniz???
  • Herkese selamlar
    Bu sene elektrik mühendisi olarak mezun oldum ve su an Almanya/Berlin´de bir otomasyon firmasinda stajyer olarak belli bir süre calismaktayim. Calistigim firma otomasyon cözümleri sunup mekanik olarak yapmakta.
    Burada kendimi gelistirmeye calisiyorum. Gözlemledigim kadariyla motor sürücüsü olarak Siemensin Sinamic ürünlerini kullaniliyorlar.
    Bu sürücülerin nasil programlandigini ögrenmeye calisiyorum. ingilizce ve MM440 türkce parametre manualini okuyorum ancak baya karisik. Bu P ile baslayan parametrelerden binlerce var bunlarin hepsini bilmemiz gerekirmi yoksa yoksa sadece bazi önemli olanlari mi bilmek gerekir? tabiki bu önemli olanlar hangileri?

bu konu hakkinda yardimci olabilicekler varsa cok memnun olurum.

Starter veya drive monitor programlari kullaniliyor sanirim programlamada bunlarla ilgili dökümani olan varsa cok iyi olur.

• Bedrim arkadaşım.Gemo ile yapılmış nasıl bir devre arıyorsun.Eğer açıklarsan sana yardımcı olabilirim.
    emxxxx arkadaşım. senin soruna da gelince.Motor hız kontrol cihazlarında.genel olarak en çok kullanılan motor kalkış ve duruş rampa zamanları,maxımum ve mınımum frekans,motor hızının nereden kumanda edileceği( cihazın üzerindeki pottan mı,uzaktaki bir potansiyometreden mi,yoksa analog çıkışlı bir plc den mi)Evet ana kalıp bu.temel olarak bunlar.( bütün markalar için)
  • pm attım
  • quote:

Orjinalden alıntı: EGEHAYDAR

Bedrim arkadaşım.Gemo ile yapılmış nasıl bir devre arıyorsun.Eğer açıklarsan sana yardımcı olabilirim.
    emxxxx arkadaşım. senin soruna da gelince.Motor hız kontrol cihazlarında.genel olarak en çok kullanılan motor kalkış ve duruş rampa zamanları,maxımum ve mınımum frekans,motor hızının nereden kumanda edileceği( cihazın üzerindeki pottan mı,uzaktaki bir potansiyometreden mi,yoksa analog çıkışlı bir plc den mi)Evet ana kalıp bu.temel olarak bunlar.( bütün markalar için)

peki micromasterlarda bir cok parametreler var bunlari nerde kullanicaz?yani simaticte program yazarken bu parametreleri nasil kullaniriz yada MM programlamak icin bulunan programlarda mi kullanicaz sadece?
  • SIMENS marka pek kullanmadım.Onun için bu konuda yardımcı olamam.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.