Şimdi Ara

***/// DH PLC (Otomasyon) PROGRAMLAR, DÖKÜMANLAR, UYGULAMALAR \\\*** --- Güncellenmektedir--- (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
369
Cevap
14
Favori
100.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 3 adet tek etkili silindirin bulunduğu bir sistemde b1 butonuna basıldığında sırası ile 1. 2. 3. Silindirler belirlenene süre aralığında çalışacaktır sonra kapanacaktkr

X2 0 iken t1 10 sn
    X2 1 iken t1 20 sn

2. Silindir

X3 0 iken t2 5sn
    X3 1 iken t2 10sn

3. Silindir

X4 ve x5 0 iken 5 sn t3
    X4 0 x5 1 iken 10 sn
    X4 1 iken x5 0 iken 15 sn
    X4 1 iken x5 1 iken 20 sn

Bir sistem lambası yanıp sönecek en son tüm silindirler kapanacak

Bunu plcde nasıl yapabilrisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allen Bradley hakkında türkçe döküman arıyorum arkadaşlar.Ayrıca konuyu da yukarı taşımış olayım
  • Merhaba arkadaşlar,
    hediyelik eşya işi ile uğraşıyorum dolap magnetlerini boyamak için ekteki gibi bir alet tasarlamak ıstıyorum bu konuda nerden yardım alabilirim ve bunun gıbı bır aletin maliyeti ne kadara patlar ?
     ***/// DH PLC (Otomasyon) PROGRAMLAR, DÖKÜMANLAR, UYGULAMALAR \\\***  ---  Güncellenmektedir---
  • Merhaba
    PLC ile ilgili bilgi ve döküman artık daha fazla. Piyasada PLC yoğun bir şekilde kullanılıyor ve oprerasyonları yönetecek personel sayısıda firmalar için yeterli düzeyde. PLC bilmek artık tek başına bir anlam ifade etmiyor. PLC'nin iyi düzeyde bilinmesi, panellerle haberleştirilmesi, scada progrmları ile bir ağın parçası olması, veri toplama, depolama gibi konular son dönemde önem kazandı. Mekatronik mesleği piyasada kabul gördü ve şu an gündem Endüstri 4.0
    Çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırmalıyız.

Uğur Yücel
    Eğitim Danışmanı
    www.gurcelikakademi.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uguryu -- 27 Kasım 2019; 14:48:48 >
  • Herkese selam arkadaşlar iş yerimde fatek plc kullanılıyor ama düzgün bir kaynak bulamadım. Sıfırdan plc öğrenmek istiyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir? Siemens plc çok kaynak var Siemens çalışsam fatek ile çok fark olurmu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kassady

Arkadaşlar bu alana yonelmek istiyorum okuduğum bölümde iş imkanı nasıldır elektrik mühendsiliği okumaktayım geleceği nasıl?
    Merhaba plc öğrendiniz mi ben de elektrik elektronik mühendisliği okuyorum plc yönelmelimiyim nasıl yönelmeliyim hiçbir bilgim yok yardım ederseniz sevinirim
  • HayatınıYaşayamayanAdam kullanıcısına yanıt
    Hocam farkli alana kaydim acikcasi ogrenmedm cabam olmadi daha fogrusu :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kassady

Hocam farkli alana kaydim acikcasi ogrenmedm cabam olmadi daha fogrusu :)
    hocam öğreneyim mi plcyi yoksa ben de farklı alana mı kayayım sizce mesela yapay zeka gibi alanlara mı kaysam
  • HayatınıYaşayamayanAdam kullanıcısına yanıt
    Hocam öğrenmeyi deneyebilrisin baktın hoşuna gitmiyor farklı alanlara kayarsın biraz ilgi meselesi :)
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.