Şimdi Ara

***/// DH PLC (Otomasyon) PROGRAMLAR, DÖKÜMANLAR, UYGULAMALAR \\\*** --- Güncellenmektedir--- (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
369
Cevap
14
Favori
100.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mitsubishi plc ve diğer ürünleri hakkında yardımcı olmaya hazırım arkadaşlar
  • Arkadaşlar Siemensin S7200 Plc için uygulama örnekleri olan varsa paylaşabilirmi. lader de yazılmış ayrıca uygulamayı anlatan sözel veya şekilsel döküman olursa iyi olur.
  • Merhaba arkadaşlar:
    Öncelikle eğitim konusu çok önemli bildiklerimizi ve yeni öğrendiklerimizi insanlara sunmak gelişirken geliştirmek herzaman benim isteğim olmuştur.
    Çeşitli sitelerde çeşitlikonularda video eğitimler hazırlayıp insanlara ulaşmasını sağadım.Bir süre serbest olarak web tasarım işleri yaptım.

Şimdi mesleğim ve yaptığım işler üzerine insanlara yardımcı olmak isteyerek bir site oluşturmaya başladım.Her gün güncellemeyeve yeni konular eklemeye devamediyorum.

Cimon,siemens,telemecanique,omron,abb ve diğer tüm kullandığım ürünlerin eğitimlerini ve gerçekleştirdiğim makine projelerini sizlere sunuyorum.

İlk önce ücretli üyelikmi yapsam diye düşündüm ama sonra tüm dileyenler ulaşın ve birlikte gelişelim diye vazgeçtim..

İleriki dönemlerde amacım demo setler yaparak video çekimler ve sesli anlatımlarla sizlere yardımcı olmak.Bu amaçla yakında sitemde bana nasılyardımcı olabileceğinizi anlatacağım.

Sitemi inceleyip bana eksik veya güzel yönlerini bildirirseniz sevinirim

not: bölümlerin hepsine erişmek için lütfen üye olunuz.

Scada-Plc Otomasyon eğitim ve bilgi paylaşım portalı

Saygılarımla

ORHAN TARIKCI
    Elektrik-Elektronik Mühendisi

• PLC ile ilgili türkçe ve ingilizce dökümanlar
    http://rapidshare.com/files/273408740/PLC.rar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muka01 -- 30 Ağustos 2009; 15:49:36 >
  • teşekkürler
  •  ***/// DH PLC (Otomasyon) PROGRAMLAR, DÖKÜMANLAR, UYGULAMALAR \\\***  ---  Güncellenmektedir---

WWW.KOLAYPLC.COM
    Türkiye'nin ilk ve tek PLC eğitim cd'si çıktı!
    Binlerce tl'lik PLC kurslarına paydos! Kitapların içinde kaybolmaya son!
    Türkiye'nin alanında ilk ve tek PLC eğitim cd'si ile artık istediğiniz yerde istediğiniz anda PLC kursu elinizde!

SADECE 10 GÜN SÜRECEK TANITIM FİYATI 99 TL YERİNE SADECE 60 TL! ACELE EDİN-KAMPANYA BİTİŞ TARİHİ 16 EYLÜL 2009

İnteraktif PLC eğitim cd'leri: Günümüzde eğitim, kitaplar yerine artık interaktif eğitim cd'lerine kaymaktadır. Çünkü; bir örneği bir kitapta 3-4 sayfada anlatırken, aynı konuyu video animasyonlarla 1 dakika içerisinde çok daha akılda kalıcı bir biçimde anlatabilirsiniz. İşte bu sebeplerden dolayı size Türkiye'nin alanındaki ilk PLC eğitim cdlerini hazırladık. Artık eğitim cd'lerimiz ile binlerce tl'lik PLC kursunu cebinizde taşıyacak, istediğiniz yerde istediğiniz kadar konulara tekrar tekrar çalışabileceksiniz.

• Komutların tamamı örnekler ile anlatılmıştır.
  • Tamamı video anlatımlı 77 örnek uygulama
  • Örnekleri de kapsayan tam 102 video-animasyon
  • Tüm komutlar video ve animasyonlar ile anlatılmıştır.
  • Konu anlatımları, iki ayrı simülatör ve gerçek plc üzerinde yapılan video çekimleri ile yapılmıştır.
  • Konuları tekrar tekrar izleme imkanı ile PLC kursunuz artık cebinizde.

Örnek dersleri izlemek içinhttp://www.kolayplc.com/cd1.html

ÜSTELİK PLC CD'Sİ ALSIN ALMASIN HERKESE ÜCRETSİZ KUMANDA SİSTEMLERİ E-KİTABI
    Kitabı indirmek içinwww.kolayplc.com

***/// DH PLC (Otomasyon) PROGRAMLAR, DÖKÜMANLAR, UYGULAMALAR \\\***  ---  Güncellenmektedir---

• İSOV-DİNÇKÖK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİNDE ÜCRETSİZ TEKNİK KURSLAR AÇILACAKTIR.

İSTANBUL İL ÖZEL İDARESİ, İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ, İSTANBUL TİCARET ODASI İŞ-KUR İL MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM KURSLARI PROJESİ KAPSAMINDA AŞAĞIDAKİ KURSLARIN AÇILMASI PLANLANMIŞTIR.

 ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ
     ELEKTRİK TESİSATÇILIĞI
     ELEKTRİK TESİSAT PROJE VE TASARIMI
     ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ
     ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIM
     OTOMATİK KUMANDA ve KONTROL SİSTEMLERİ
     PANO MONTÖRLÜĞÜ
     PLC VE OTOMASYON SİSTEMİ
     TEMEL ELEKTRİK ELEKTRONİK
     AKILLI EV VE BİNA OTOMASYONU
     HİDROLİK-PNOMATİK EĞİTİMİ
     MİKRODENETLEYİCİLER(PIC)
     MEKATRONİK

Tüm eğitimler teorik ve uygulamalı şeklinde gerçekleştirilecektir.
    Kurslar, okulumuzun yaşam boyu eğitim merkezinde modern laboratuarlar ve atölyelerinde uygulamalı olarak yapılmaktadır.
    Kurs süreleri 260 saat ile 400 saat arasındadır.
    Kurslar hafta sonu Cumartesi 8 saat, hafta içi 2 gün 4+4 ders saati olarak yapılacaktır.
    Kurslara devam zorunluluğu vardır.
    Kurslar dan herhangi bir ücret talep edilmemektedir.
    Başvuru sırasında göre kurslara kayıt yapılmaktadır.
    Sınıflar 20 kişi ile sınırlıdır. Her yaş grubundan katılımcı mevcuttur.
    Kurslar temel seviyeden ileri seviyeye kadar konularında uzman eğitimciler tarafından verilmektedir.

SERTİFİKA:

Başarılı kursiyerlere;
     Milli Eğitim Bakanlığı
     İstanbul Valiliği
     İstanbul İl Özel İdaresi
     İstanbul Ticaret Odası tarafından onaylı Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli sertifika verilecektir.

KATILIM ŞARTLARI:

Sağlığı öğrenim görmek istediği meslek için elverişli olmak.
    Yaş sınırlaması yoktur.

KİMLER KATILABİLİR ?

 İlköğretim Mezunları
     Ortaöğretim Mezunları
     Lise Mezunları
     MYO Mezunları
     Fakülte Öğrencileri ve Mezunları

ÖN KAYIT İÇİM NELER GEREKLİ ?

 TC Kimlik Numarası
     Ad Soyad
     İletişim bilgileriniz

ÖN KAYIT NASIL YAPABİLİRİM ?

Ön Kayıt için İSOV-DİNÇKÖK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ…. 0212 351 49 18 numaralı telefona Ad Soyad, TC Kimlik Numaranızı, iletişim bilgilerinizi ve katılmak istediğiniz kurs adını bırakabilir veya kursmerkezi@hotmail.com a e-mail olarak gönderebilirsiniz.

YENİ AÇILACAK KURSLARIN TARİHLERİNİ NASIL ÖĞRENEBİLİRİM ?

Kursların başlama tarihlerinden haberdar olmak için, Ad Soyad, TC Kimlik Numaranızı, iletişim bilgilerinizi ve kayıt olmak istediğiniz kursun adını kursmerkezi@hotmail.com a e-mail göndermeniz yeterlidir.

KAYIT ESNASINDA GEREKLİ BELGELER:

 Diploma Fotokopisi
     Nüfus Cüzdan Örneği
     2 Adet Fotoğraf
     İkametgah

KURS MÜRACATI VE AYRINTILI BİLGİ İÇİN:

İSOV - DİNÇKÖK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ -------------- 0212 351 49 18
    Zeytinoğlu Cd. Necati Cumalı Sk. No:24/1 34335 Akatlar -Beşiktaş / İstanbul
    www.isov.k12.tr

Ayrıntılı Bilgi;
    Bülent ŞAHİN Elektrik-Elektronik Alanı Öğretmeni (Dahili 185) - kursmerkezi@hotmail.com
    Volkan BEKCİ Elektrik-Elektronik Alanı Öğretmeni www.kursmerkezi.org

• bsahin nickli arkadaşım dediğin kurslara katılmak güzel olur ben de düşünüyorum mesele plc ve otomasyon sistemine katılmayı düşünüyorum tabi benim ilerde görcam eğitime faydası olacak mı acaba elektrik elektronik mühendisliği 1. sınıfdayım şu an...yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

ayrıca mikrodenetleyicilere katılmam yararıma olur mu veya hangi kurslar benim için daha yararlı olur acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leodes -- 28 Kasım 2009; 17:45:10 >
  • plc kullanımını öğrenmeniz derslerinizde kesinlikle işe yarayacaktır. Ayrıca bu kurslarda sadece plc gösterilmiyor. Mühendislikte okuduğunuza göre temel bazı bilgileri yeni öğreniyorsunuz demektir. PLC programlayabilmeniz için gerekli olan temel elektrik-elektronik,otomatik kumanda, pnomatik, dijital bilgileride verilmektedir. Programlamayı çözdükten sonra sistem kontrolü ve elektropnomatik sistem kontrolü uygulamaları yapılmaktadır. Kurslarımıza elektrik-elektronik mühendisliğinde okuyan 3 ve 4. sınıf öğrencileride katılmaktadır.

Mikrodenetleyici de kurslarımızda gösterilmektedir.

Kursumuz 1 Aralık Salı günü saat 18:00 da başlayacaktır. İletişim 0505 3696348
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssbrc

SIEMENS SIMATIC S7-200 Kullanma Kılavuzu Türkçe (474 Sayfa)
    Kendi Uploadum.
    http://rapid----share.com/files/20653929/PLC_Siemens_S7-200_Turkce.pdf

yahu arkadaş şu linkleri şöyle sakat sakat yazmasanız olmaz mı.marifetmi bunu böyle yazmak...

• quote:

Orijinalden alıntı: bsahin

plc kullanımını öğrenmeniz derslerinizde kesinlikle işe yarayacaktır. Ayrıca bu kurslarda sadece plc gösterilmiyor. Mühendislikte okuduğunuza göre temel bazı bilgileri yeni öğreniyorsunuz demektir. PLC programlayabilmeniz için gerekli olan temel elektrik-elektronik,otomatik kumanda, pnomatik, dijital bilgileride verilmektedir. Programlamayı çözdükten sonra sistem kontrolü ve elektropnomatik sistem kontrolü uygulamaları yapılmaktadır. Kurslarımıza elektrik-elektronik mühendisliğinde okuyan 3 ve 4. sınıf öğrencileride katılmaktadır.

Mikrodenetleyici de kurslarımızda gösterilmektedir.

Kursumuz 1 Aralık Salı günü saat 18:00 da başlayacaktır. İletişim 0505 3696348

BAHÇELİEVLER ERKAN AVCI ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ nde katılmak isiytorum metroyla gidebilirim oraya fakat 1 aralık da başalaycak diyorsunuz ben kayıt yaptırmadım salı günü gitsem olur mu bi de ne gerekiyo o BAHÇELİEVLER ERKAN AVCI ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ ne mi gitmem gerekiyo neler yapmam gerekiyor yardımlarınız için teşekürler

• ücretsiz kurslar okullara onay çıktıktan sonra düzenlenebiliyor. her eml de her zaman açılmıyor. erkan avcıda açılan kurslara katılacaksanız o okulda ilgili kişilerle görüşmeniz gerekir. bizim kursumuzun erkan avcıyla herhangi bir ilgisi yok. Beşiktaş ta bulunan İSOV - DİNÇKÖK YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİNDE yapılıyor. Eğer İSOV - DİNÇKÖK YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİNDE düzenlenen kurslara katılacaksanız 0505 369 63 48 den veya 0212 351 4918 den Volkan BEKCİ ile görüşmeniz yeterli. 1 Aralıkta saat 18:00 da kursa gelebilirsiniz.
  • ÜCRETSİZ OTOMATİK KUMANDA VE KONTROL SİSTEMLERİ KURSUMUZ
    1 ARALIK SALI GÜNÜ BAŞLAYACAKTIR

Otomatik Kumanda ve Kontrol Sistemleri Kurs İçeriği :
     Temel Elektrik, Elektronik
     AA Makinaları
     Otomatik Kumanda Eğitimi (Temel ve İleri Seviye)
     Siemens S-7 PLC Programlama ve Uygulamaları
     Elektronik Devre Uygulamaları
     PIC Programlama Eğitimi ( 16F84A, 16F877A)

İSOV - DİNÇKÖK YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ
    0212 351 49 18
    Akatlar – Beşiktaş / İstanbulwww.isov.k12.tr

KURS KONTENJANI HAKKINDA BİLGİ VE KAYIT İÇİN:

Bülent ŞAHİN 0 212 351 49 18 (Dahili 185) kursmerkezi@hotmail.com
    Volkan BEKCİ (Cep):0 505 369 63 48 www.kursmerkezi.org

• quote:

Orijinalden alıntı: bsahin

ücretsiz kurslar okullara onay çıktıktan sonra düzenlenebiliyor. her eml de her zaman açılmıyor. erkan avcıda açılan kurslara katılacaksanız o okulda ilgili kişilerle görüşmeniz gerekir. bizim kursumuzun erkan avcıyla herhangi bir ilgisi yok. Beşiktaş ta bulunan İSOV - DİNÇKÖK YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİNDE yapılıyor. Eğer İSOV - DİNÇKÖK YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİNDE düzenlenen kurslara katılacaksanız 0505 369 63 48 den veya 0212 351 4918 den Volkan BEKCİ ile görüşmeniz yeterli. 1 Aralıkta saat 18:00 da kursa gelebilirsiniz.

sağolun hocam dün sizi de aramıştım hatta beni bahçelievler e yönlendirdiniz oradaki hocayla görüştüm salı günü katılcam arkadaşımla yararlı olacağına adım gibi eminim bizim herhangi bir kitap felan almamız gerekiyo mu acaba derse gitmeden

• Ya arkadaşlar omron ile programlama bilen varmı bitirme projesinde " plc ile eğim kontrolü" olan konuyu aldım. Program çalışmıyo bi türlü yardımcı olurmusunuz. Email adresimi verdim isteyene ayrıntılı bilgiyi gönderebilirim.

email: emre_yalcin_61@hotmail.com
  • Endüstriyel Otomasyon bölümü Mekatronik Dalı lise 3'e bu sene geçtim ve nihayet beklediğim an geldi.Bugünden itibaren PLC programlamaya geçiyoruz.
    Bu yıl temel konuları aldık şimdiye kadar.Röle, buton, kontak falan filan.Sonra ardışık diyagram, uygulamalar derken bugün ufaktan MITSUBISHI PLC programına başladık
  • Arkadaşlar çamaşır makinesinin çalışmasını plc ile çizmem gerek. s7-200 veya s7-300 olması farketmez. Bu konuda bana yardımcı olurmusunuz bu dersden geçip kalmam bu ödeve bağlı. pdf veya word olarak veyada resim olarak atabilirseniz çok müteşekkir kalırım sizlere
  • ben daha yeni başladım bu işe çamaşır makinesi işi beni aşar sanırım yardımcı olmak isterdim.

Türkiye de ve Dünyada İlk defa Uygulanan bir yöntemle internet tabanlı çalışarak ilk ayınızdan itibaren harika kazançlara ulaşabileceğiniz risksiz bir çalışma sistemi ile tanışmak isterseniz lütfen iş imkanımızı inceleyiniz.
    http://ortakheyecan.com/ortakgelir/scripts/signup.php?pid=442717
  • herkese slm dostlarım. benim plc ödevim var s7300 den matix keyboard okuma adında. bu ödev için tasarım yapıcamda nasıl yapıcagımı ne kullanacagımı bilmiyorum ödev için tek bildigim klavyeden girilen tuşun çıkıs olarak verilmesi. yardımcı olabilecek arkadaş var mı acaba?

Matrix Keyboard Okuma
    4 giriş ve 4 çıkış ile 16 karakterli klavye okuma işlemini PLC ile gerçekleştiriniz.

Giriş1
    I0.1
    Giriş2
    I0.2
    Giriş3
    I0.3
    Giriş4
    I0.4
    Çıkış1
    Q0.1
    Çıkış2
    Q0.1
    Çıkış3
    Q0.1
    Çıkış4
    Q0.

ilginize şimdiden tşkkerler
  • nasıl bir şey istiyorsun biraz daha detay lazım karekterler neler ne olacak okunan karekterlerle ne yapılacak........ vs...vs
    binary olarak 4 girişle I0.0 ........I0.3 16 değişik karekter okuyabilirsin
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.