Şimdi Ara

***/// DH PLC (Otomasyon) PROGRAMLAR, DÖKÜMANLAR, UYGULAMALAR \\\*** --- Güncellenmektedir--- (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
369
Cevap
14
Favori
100.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: hasanpoyraz

peki uçlarına düşen gerilim kaç dc volt abi

cevap için geç kalmışım. ama mail gelmedi. özür diliyorum. şimdi arkadaşım plc nin markalarına göre bu gerilim değişiyodur. ama siemens s7 200 de 24 v. çıkış var. bu 24 volt ile bir röle sür ve röle ile de artok motorun kaç v. luk motor ise ona göre motoru sür. eğer motorun çok küçük birşeyse(oyuncak kumandalı araba moturu tarzı bişey) 6-12 volt aralığında çalışır. yani plc nin 24 volt u ona fazla gelebilir. yani direk plc den sürme. ama motor çok ufak güçlü ve 24 v. u kaldırabilirse , direkt plc dende sürebilisin...

• çok güzel bir topiç olmuş çok iyi bilgiler var
    ----------
    iyiki dhye üye oldum çok feci bilgiler öğreniyorum
  • Bende ilk eloktıronik:D makinemi yapmak istiom valla elektrikçiden ne var ne yok alcam
  • bu kutulardan hiç bişey anlamadım..elektronikci olun daha iyi
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceylansoft

bu kutulardan hiç bişey anlamadım..elektronikci olun daha iyi

Kutudan kastın ne ?

Tmm sen elektronikçi ol
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceylansoft

bu kutulardan hiç bişey anlamadım..elektronikci olun daha iyi

• siemen logo yu orjinal kablosu olmadan bilgisayara baglanabilirmi. varsa bilen arkadas baglantı seklini yazarsa sevinirim.
  • Arkadaşlar merhaba

Otomasyonla ilgiliyim ama iş bulmakta sıkıntı çekiyorum ? otomasyon firmaları tecrübesiz elemanları çalıştırmaya pek yanaşmıyorlar ? elektronik öğretmeniyim , logo - s7-200 . audocad biliyom neyse görüşmek üzere ..
  • PLC lerde artık eskisi kadar kullanılmaz oldu. Bi ara çok sarmıştı benide. Kullanması basit, her işi görür gibiydi... Şimdi mikrolarla aynı işi %5'ten bile az maliyetle ve aynı kolaylık ve kararlılıkla halledip geçiyorsun. Ahh ahh nerede o eski günler. Az ömürümü törpülemedi PLC ler. Hele o S7-200 ile LOGO'lar yok mu?

Düzeltme : Yazım hatası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Güneydoğu -- 29 Kasım 2008; 22:50:00 >

• arkadaşlar elinizde FluidSIM programında çizilmiş veya çizilebilir örnek pnömatik uygulamaları varmı çok acil 1-2 saat içinde teslim etmem gereken bi ödev aldım şuan
  • quote:

Orjinalden alıntı: cybercup

arkadaşlar elinizde FluidSIM programında çizilmiş veya çizilebilir örnek pnömatik uygulamaları varmı çok acil 1-2 saat içinde teslim etmem gereken bi ödev aldım şuan

arkadaşım yaptın mı ben pnömatiğe ve o programa başlayalı 4 ay oldu çok anlamam ama basit devreler yapabilirim
  • arkadaşlar benim stajımda gittiğim işyerinde kullanılan plc lerin programlarını upladım simülasyon özelliği yoktur kendi içinde yani programı yazınca sisteme bağlamadan ne olup olmadığını anlayamanız zordur isteyene bir kaç örnekte verebilirim...

bu linkte Ls firmasının plc programı var;

http://rapid-share.com/files/187741312/XG5000En_2.3_080611_.rar.html

bu linkte ise operatör paneli programı var;

http://rapid-share.com/files/187753534/PanelEditor_Ver1.14_English_.rar.html (- yi kaldırın)

şifre:dhaber

buradaki resimde bir kaç sene önce çalıştığım yerdeki henüz iskelet aşamasındaki makinanın resimidir 40 cm. lik pistonlar MAG firmasınındır çift yastıklı 8 Barlık pistonları diğer 1m. lik (yatay) pistonda aynı firmanın ve o da çift yastıklıdır 8 barda çalışmaktadır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ThE_GaRgİ_ -- 22 Ocak 2009; 19:26:36 >

• paylaşım için teşekkürler
  • Herkese hayırlı akşamlar.Herkese selam.Ben yeni üye oldum arkadaşlar,sizin bilgilerinizden istifade etmek isterim.Ben kart tamiri yapıyorum ve topiği çok beğendim inşallah daim olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _ThE_GaRgİ_

arkadaşlar benim stajımda gittiğim işyerinde kullanılan plc lerin programlarını upladım simülasyon özelliği yoktur kendi içinde yani programı yazınca sisteme bağlamadan ne olup olmadığını anlayamanız zordur isteyene bir kaç örnekte verebilirim...

bu linkte Ls firmasının plc programı var;

http://rapid-share.com/files/187741312/XG5000En_2.3_080611_.rar.html

bu linkte ise operatör paneli programı var;

http://rapid-share.com/files/187753534/PanelEditor_Ver1.14_English_.rar.html (- yi kaldırın)

şifre:dhaber

buradaki resimde bir kaç sene önce çalıştığım yerdeki henüz iskelet aşamasındaki makinanın resimidir 40 cm. lik pistonlar MAG firmasınındır çift yastıklı 8 Barlık pistonları diğer 1m. lik (yatay) pistonda aynı firmanın ve o da çift yastıklıdır 8 barda çalışmaktadır

Emeğe saygı

Teşekkürler _ThE_GaRgİ_

• Bir ricam olacak bu plc-kumanda ile alakalı örnekler lazım bana nereden temin edebilirim acaba 8 9 motorla çalışan kumanda devreleri ve ladder diyagramları ladder problem değil ama kumanda devrelerini yada örneklerini arıyorum yardımcı olabilen olursa çok makbule geçer.
  • Ben s7-314 IFM kullanıyorum.. Bu güne kadar sayıcılar olsun zamanlayıcılar olsun datapointerlar data blok function blok vs vs hepsinin programlamasını STL olarak yaptım Hiç LAD ve FBD e gerek duymadım. Peki bu dediğim şeyleri LAD veya FBD olarak yapabiliyormuyuz. Yani STL deki özgürlüğümüz LAD ve FBD de de var mı?
  • Arkadaşlar herkese selam bende Uludağ üniversitesi otomasyon bölümü mezunuyum.Ama kendi Mesleğimi yapmak bi Türlü nasip olmadı.

Benide Clup e alırsınız artık :)
  • arkadaşlar merhaba.. 2006 mezunu bir elektrik elektronik mühendisiyim..bu güne kadar elektrikle ilgilendim ancak okulda daha çok otomasyon gördük ve açıkcası elektrik beni sıkıyor..yani bir eve isyerine şehre sadece düzgün ve kesintisiz enerji teminini sağlamak bana yetmiyor..

arkadaşlar sizlre sorum şu.. ben mezun olduktan sonra tekrar plc ve otomasyon işine eğilmeyi düşünüyorum ve nereden başlıyacağımı ve hangi plc lerle hangi yazılımlarla çalışacağımı bilemiyorum.. bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinir, kendimi ileriki aylarda belkide edindiğim bilgileri sizlerle paylaşacak seiyelere ççıkarabilirim..
    tekrar teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.